Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

#876

2015-12-18 13:48


Nepřihlášený uživatel

#877

2015-12-18 19:46

EU je jen další diktatura. Jsem zděšen nad najivitou lidí jak v otázce EU tak migrantů. Polsko si zvolilo svobodně vládu, která není pro EU a Brusel ukázal co je EU zač, když řekl, že je v Polsku třeba udělat pořádek. To už tu přece bylo. Není žádné EU je jen diktát mocných států a není schengenský prostor, to by tady nebyli migranti.

Nepřihlášený uživatel

#878

2015-12-20 08:54

Bašár Asad reagoval s humorem na nedávná prohlášení některých představitelů Západu, mj. ministra zahraničí USA Johna Kerryho, o tom, že syrský předák může zatím zůstat u moci.

Dříve Západ trval na jeho odchodu. „Díky jim za to, vždyť jsem už málem balil kufry. Měl jsem odejít, a teď mohu zůstat", prohlásil prezident v interview pro nizozemskou televizní a rozhlasovou společnost NOS.

((Podotkl rovněž, že jenom syrští občané mohou rozhodovat o tom, jestli má zůstat u moci.))

„Jestliže vy jako občan Nizozemska jste ochoten přijmout, že někdo v Sýrii bude rozhodovat o tom, kdo bude vaším premiérem, pak my to přijmeme, ale vy ne. Sýrie je svrchovaný stát. Je její prezident dobrý nebo špatný, to mají řešit Syřané, ne Evropané", vysvětlil Asad.
 
 
NEVIDIM DŮVOD PROČ BY ASAD NEMOHL BEJT U MOCI FURT LID HO MA RAD 

OSLAVA V SYRII NA POČEST B.ASADA A PUTINA-Syria: University students in Homs celebrate army gains over IS

VOLBY 

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?

 VICE-[AE News] Bašár Asad exkluzivně v rozhovoru pro Českou televizi


Nepřihlášený uživatel

#879

2015-12-20 08:59

VIDEO: Další freudovské přeřeknutí Kerryho. Revoluce místo rezoluce. USA budou hledat jiné způsoby svržení Asada [CZ Titulky]

Americká zahraniční politika se utápí ve svých vlastních intrikách tak moc, že i ministr zahraničí John Kerry se stal obětí freudovského syndromu, kdy během hlasování ohledně mírového plánu v Sýrii mu z úst vylétlo spojení „návrh revoluce“ namísto „návrh rezoluce“. Návrhů a plánů na revoluce mají na ministerstvu zahraničí USA tolik, že je potom těžké se udržet a nesplést se, když obě slovíčka se liší jen jedním písmenkem. Ale toto vtipné vystoupení není hlavním obsahem videa.
To hlavní je, že americká administrativa prohrála jednu šachovou partii, ale v žádném případě se Američané nevzdávají plánů na svržení Bašára Asada. Je to jejich hlavní cíl, pouze teď budou muset hledat jiné cesty a prostředky, protože násilnou cestou, vyzbrojováním povstaleckých a teroristických islámských skupin v Sýrii, to už nepůjde. Dají se ovšem očekávat tlaky zahraničních neziskovek, humanitárních organizací, USAID, Člověka v tísni a dalších proxy organizací, jejichž cílem bude majdanizace Sýrie.
VICE-VIDEO: Další freudovské přeřeknutí Kerryho. Revoluce místo rezoluce. USA budou hledat jiné způsoby svržení Asada [CZ Titulky]
FAKTA-19.3.014
JAK MEDIA LŽOU TU MATE FAKTA O PODPORE SYRSKEHO LIDU ASADA A JEHO ARMADY-
VICE-Rally pro lidi z okolí a přilehlých čtvrtích Ghouta v Homsu na podporu arabského syrské armády

Nepřihlášený uživatel

#881

2015-12-20 14:44

Problém Evropy spočívá v tom, že neprosazuje samostatnou politiku a část své suverenity předala bloku, přičemž dokonce ani ne tak NATO, jako spíš USA, prohlásil ruský prezident Vladimír Putin.

Problém Evropy je v tom, že neprosazuje samostatnou zahraniční politiku. Vůbec žádnou", řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád na televizním kanálu Rossija 1.

vice-Putin očekává od Evropy účast ve vypracování řešení a nikoli pokyny „zpoza oceánu“

„V podstatě je to docela normální, když část své suverenity předávají členové vojensko-politického bloku nadnárodním orgánům. Avšak v daném případě nebyla část evropské suverenity předána vlastně NATO, ale lídru aliance — Spojeným státům", řekl ruský prezident.

Více: Problém Evropy spočívá v tom, že neprosazuje samostatnou politiku a část své suverenity předala bloku, přičemž dokonce ani ne tak NATO, jako spíš USA

Prezident Ruska Vladimir Putin prohlásil, že se západní země nemají snažit mechanicky vnutit ostatním státům své představy o demokracii, že je třeba jednat pečlivěji.

Víte, že mám styky s mnoha lídry, evropskými, americkými, a to ne jeden rok. A když začaly různé operace…v Afghánistánu nebo v Iráku, Libyi, vždy jsem zastával stanovisko, jež spočívalo v tom, že je třeba jednat pečlivěji. Nelze automaticky přenášet vlastní schémata a představy o dobru a zlu, v daném případě o dobru, o demokracii, na jiné země a národy, na jinou kulturu, jiné náboženství, jiné tradice," — řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád v televizi Rossija 1.

Více: Prezident Ruska Vladimir Putin prohlásil, že se západní země nemají snažit mechanicky vnutit ostatním státům své představy o demokracii, že je třeba jednat pečlivěj


Nepřihlášený uživatel

#882

2015-12-20 14:45

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům“, prohlásil prezident Vladimír Putin.

„O těch Minských dohodách jsme mnohokrát slyšeli, pořád se o nich mluví, mimo jiné i v souvislosti s prodloužením restrikce Západu vůči Rusku. Poslyšte ale, copak kvůli tomu musíme měnit ústavu? Samozřejmě, že ne. Víte, úplně všichni jsou si už toho moc dobře vědomi, myslí si ale, že je třeba jen trochu zatlačit na Rusko, aby ještě v něčem ustoupilo, my ale nechceme na nikoho tlačit nebo na něčem trvat", řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád v televizi Rossija 1.

Více: Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

NEJSOU TU ZADNY RUSOVE RIKA CIVILISTA-Doněck: Přes 30 mrtvých civilistů po ostřelování Ukrajinskou armádou - 12.7.2014


Nepřihlášený uživatel

#883

2015-12-20 14:51

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

SKUTEČNOST CO JE UTAJENA NARODUM-Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska

FAKTA-French Donbass fighters: We came to inform people of the reality of this war


Nepřihlášený uživatel

#884

2015-12-24 09:52

Německá ARD odpálila bombu: Turecko umožňuje ISIL obchodování s otroky v příhraničním tureckém městě! Co na to řekne Brusel? [CZ Titulky]

Německá televize ARD odvysílala výbušný materiál, který hrozí přerůst v otevřenou diplomatickou roztržku mezi Ankarou a Berlínem. V dokumentárním filmu štáb ARD natočil důkazy o tom, jak bojovníci Islámského státu ovládají turecké město Gaziantep, kde mají tržiště s otroky a obchodní kanceláře, pod přímým dohledem tureckých vojáků, kteří se tváří, že nic nevidí. Bojovníci ISIL volně chodí po městě, turečtí vojáci dělají, že je nevidí. Naprosté odhalení Erdoganovy islámské politiky v celé nahotě. Turecká armáda dokonce zašla tak daleko, že když do města přijedou z Evropy lidé, kteří chtějí vstoupit do ISIL a hledají kontakty, vojáci turecké armády poskytnou ochotně i informace, ve které kanceláři ISIL ve městě je možné se nechat naverbovat.

Džihádisté si mohou koupit i děti, dokonce ve věku jejich pouhých 8 let a poté je znásilňovat. Znásilnění není podle Koránu posuzováno jako hřích, pokud je akt vykonán na bezvěrkyni nebo jinověrkyni. To platí i o migrantech v Evropě, takže velký pozor v okolí uprchlických táborů! Jezídské a kurdské etnikum je na této úrovni podlidí, takže džihádisté netrpí žádnými výčitkami. Ve skutečnosti jinověrci mají nižší cenu pro džihádisty, než mají psi.

VICE-Německá ARD odpálila bombu: Turecko umožňuje ISIL obchodování s otroky v příhraničním tureckém městě! Co na to řekne Brusel? [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#885

2015-12-24 15:19

Papež František oznámil lidu na náměstí svatého Petra, že tyto Vánoce mohou být poslední pro lidstvo, že současný chaotický stav světa znamená „začátek konce všech dob“. A jakou náladou budou prodchnuty bohoslužby v katolických chrámech v Moskvě? Jak se vůbec cítí dnes katolíci v Rusku?

 „V Moskvě je naše komunita velká — až 60 tisíc lidí, ale do chrámu přichází méně, v tyto dny přibližně 5-6 tisíc lidí. Slavíme Vánoční svátky v nejkrásnějším kostele města — katedrále Neposkvrněného početí v Malé Gruzínské ulici. Je vystavěn v architektuře prototypu Westminsterského opatství. Zde se dodržují tradice: na počátku mše představený položí do jeslí figurku Ježíška, poté se pomocí ohňostrojů rozsvítí skutečná Betlémská hvězda na moskevském nebi", vyprávěl Sputniku ředitel Informační služby římsko-katolické Arcidiecéze Matky Boží v Moskvě otec Kirill (Gorbunov).

Otec Kirill oznámil, že v chrámu už stojí nazdobené sromky, umělecky slavnostně instalovány jesle, kde se podle pověsti narodil Kristus.

VICE-Papež vyzval lidstvo, aby se vzdalo všech zbraní hromadného ničení

„Pro mnohé je to dojemná scéna. Ale ve skutečnosti je to obraz maximální bídy. Když se zamyslíme — Kristova rodina, to je rodina migrantů, kteří museli opustit svůj domov, přijít do Betléma, kde tehdy probíhalo sčítání obyvatel. A potom utíkat do Egypta. Stali se uprchlíky. Zní to velmi aktuálně! Svět je i dnes plný utrpení a válek. Otec František to připomíná. Proč? Proto, že od té doby, kdy se před 60 lety objevila jaderná zbraň, každé Vánoce mohou být posledními.

Více: POSLEDNÍ VANOCE PRO LIDSTVO SVĚTA DUVOD MULTIKULTI

KONEC VSECH DOB-MATOUŠ 24 KAPITOLA

 BUDE U KONCE DOBY-ZJEVENI JANOVO 13 KAPITOLA


Nepřihlášený uživatel

#886

2015-12-26 08:05

VIDEO: Důkazy v mobilních telefonech nalezeny. Turecká tajná služba koordinuje přesuny bojovníků ISIL přes hranice Sýrie a Iráku tam a zpět. NATO dělá, že o tom neví! [CZ Titulky]

Iráckým vojskům se podařilo zajistit při obsazování iráckých měst, která byla donedávna pod kontrolou ISIL, několik mobilních telefonů zabitých prominentních velitelů teroristů. Ze záznamů a komunikace v telefonech vyplývá, že bojovníci ISIL komunikují přímo s operátory turecké tajné služby a konzultují s nimi přechody hranic ze Sýrie a Iráku do Turecka a obráceně. Bojovníci ISIL dostávají v Turecku své vlastní průvodce, naopak poskytují turecké tajné službě koordináty, aby Turecko vědělo, kde nemá bombardovat.

VICE-VIDEO: Důkazy v mobilních telefonech nalezeny. Turecká tajná služba koordinuje přesuny bojovníků ISIL přes hranice Sýrie a Iráku tam a zpět. NATO dělá, že o tom neví! [CZ Titulky]

 


Nepřihlášený uživatel

#887

2015-12-26 08:12

Ruská rozvědka zakreslila téměř 12 tisíc autocisteren a fůr na turecko-irácké hranici na kontrolním stanovišti Zaho, prohlásil v pátek náčelník hlavní operativní správy Generálního štábu Ozbrojených sil RF generálporučík Sergej Rudskoj.

„V okamžiku natáčení v oblasti Zaho bylo na obou stranách turecko-irácké hranice 11 775 autocisteren a velkotonážních nákladních automobilů. Z toho 4530 na území Turecka, a 7 245 — v Iráku", řekl Rudskoj novinářům.

Ukázal rovněž zvětšené fotografie regionu po kvadrátech.

„V kvadrátu A je na turecké straně 3 850 autocisteren a velkotoážních automobilů. Z nich 200 jedou směrem irácké hranice, a ostatní jsou soustředěny na parkovištích", podotkl Rudskoj.

Kromě toho v kvadrátu B v bezprostřední blízkosti hranice bylo zaznamenáno 1 660 autocisteren a fůr. Z toho na iráckém území — 980 automobilů, a 680 — na území Turecka. V kvadrátu B je soustředěno 4 905 autocisteren, v kvadrátu G — 1 360 automobilů, které čekají přejetí hranice.

Více: Ruská rozvědka zakreslila téměř 12 tisíc autocisteren a fůr na turecko-irácké hranici

 

Ruské letectvo zničilo v Sýrii během týdne 17 kolon autocisteren, řekl náčelník Hlavní operativní správy Generálního štábu OS RF generálporučík Sergej Rudskoj.

Více: Ruské letectvo zničilo v Sýrii během týdne 17 kolon autocisteren

 


Nepřihlášený uživatel

#888

2015-12-26 08:17

Ozbrojenec fronty Islámský stát (zakázaná v RF) hovořil v interview pro Sputnik Türkiye o tom, kde a jak absolvoval výcvik spolu s dalšími nováčky.

Dvacetiletý Arab Abdurachman Abdulhádí byl zajat kurdskými vojáky v Sýrii v prosinci 2015. Spolu s dalšími zajatými ozbrojenci IS je vězněn v tak zvaných věznicích YPG.

Abdulhádí sdělil, že vstoupil do řad IS v roce 2013, pak válčil proti syrské vládní armádě. Podle jeho slov, absolvoval v srpnu 2014 výcvik v Adaně (čtvrté největší město Turecka). Jednou týdne měla šedesátičlenná skupina cvičení v střelbě, učili je zacházení s automatem Kalašnikova, kulomety a dalšími druhy zbraní.

VICE-Teroristé Daiš popravili 50 členů hnutí za odmítnutí stát se sebevražednými teroristy

„Výcvik se konal v Turecku, protože velení IS mělo za to, že tady je to bezpečnější než v Sýrii. V Sýrii znemožňovalo vojenský výcvik bombardování," vysvětlil Abdulhádí.

Více: VYCVIK DAIS IS PROBYHA V TURECKU POD VEDENIM USA A TURECKA


Nepřihlášený uživatel

#889

2015-12-26 08:24

Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 14.12.2015

V dalším svém pořadu ruský analytik hovoří o Ukrajině, o hrozbě 3. světové války, o Turecku, Iráku a Íránu (íránská vojenská technika – video), o konci USA a o GP (Donald Trump a orel – video).  K pozornosti si dovolím doporučit čas od 1:09:35.

0:23  – Jaký byl důvod návštěvy Joe Bidena na Ukrajině, kam přijel jako viceprezident USA?  Reálný důvod byl takový, že při svém ukrajinském projevu vyhlásil kapitulaci politiky USA ve vztahu k Ukrajině. Mluvil o autonomních státech Ukrajiny a o tom, čemu se USA tak bránily, o federalizaci Ukrajiny. Teď toto washingtonské vedení kyjevské bandě DOPORUČILO realizovat. Cožpak si snad Biden neuvědomuje, že realizace Minských dohod znamená likvidaci kyjevského formátu v jeho současné podobě a celé kyjevské bandy, která skončí na lavici obžalovaných? Velmi dobře si to uvědomuje, ale není třeba mít o tom žádné velké iluze. Biden přijel celému světu oznámit, že USA přestávají strukturně řídit procesy na Ukrajině. Nástroje řízení budou odpojovány postupně, ale nyní již kyjevskou bandu nic nezachrání. Jedni říkají, že Kyjev neplní Minské dohody – pochopitelně, že neplní, protože to znamená politickou a možná i fyzickou smrt kyjevské bandy, protože Pravý sektor neodpustí kyjevské bandě zradu Majdanu. Ale kyjevská banda je v nevýhodné situaci a Pravý sektor musí být zlikvidován. Je tedy pochopitelné, že vystupují proti Minským dohodám. Jiní říkají, že Minské dohody neplní Putin.  Naši „patrioté“ a různí analytici nechápou podstatu Minských dohod. Jediné, co umí, je omýlat jak to „na Západě umí“ a počínají si dětinsky, což vede k tomu, že mnozí patrioti vystupují proti Minským dohodám. A co Západ od Ruska požaduje? Plnění Minských dohod! Rusko dotlačilo Západ až tak, že teď sám požaduje, aby Rusko plnilo Minské dohody. A ty dohody zavazují Kyjev, aby splnil celou řadu podmínek, všichni si však uvědomují, že když je Kyjev splní, znamená to konec kyjevské bandy.

VICE-Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 14.12.2015


Nepřihlášený uživatel

#890

2015-12-28 14:34

VIDEO: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana v roce 2015. Prezident dokázal, že je prezidentem všech občanů České republiky

Dlouho očekávané Vánoční poselství prezidenta republiky bylo plné naděje. Pan prezident představil vizi budoucnosti, shrnul ekonomickou situaci republiky a dotkl se i nejtíživějšího problému a to masové nelegální migrace.

Žel musím konstatovat, že reakce z řad pravice na sebe nenechaly dlouho čekat. Mezi prvními, kdo zkritizoval Vánoční poselství pana prezidenta byli i předseda vlády Sobotka a předsedové ODS a TOP 09 pan Fiala a Kalousek. Toto mne ale tolik nezaráží, neboť jmenovaní pánové se stávají na tuzemské politické scéně spíše inventářem, než respektovanými osobnostmi.

Hlavně předseda vlády Bohuslav Sobotka by měl vědět, že na rozdíl od prezidenta Zemana je velmi neoblíbeným politikem. A to hlavně díky tomu, jaký má přístup k aktuální migraci. Možná i proto se z předsedy vlády stal stejný „charakterní politik“, jako ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Nikdy bychom neměli zapomenout na to, co řekl pan prezident Zeman na závěr Vánočního poselství: „Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

vice-VIDEO: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana v roce 2015. Prezident dokázal, že je prezidentem všech občanů České republiky


Nepřihlášený uživatel

#891

2015-12-28 14:34

Až skandální dokument německé televize o Putinovi a Rusku. A ukrajinský dokument o Zemanovi a „českých přátelích Kremlu“. Kam až zajde antiruská propaganda? Videa

Před Vánoci se objevily dva dokumenty, které mají společného jmenovatele a tím je Rusko, resp. špatné a zlé Rusko, obzvláště pak Putin. O obou lze říct, že jsou součástí informační války, pro oba ale spíše platí, že jsou antiruskou propagandou, a to propagandou velmi trapnou. Jeden je ukrajinský a tam žádná trapnost nepřekvapuje, druhý je produktem německé televize ZDF a tam už by člověk očekával nějakou férovost a čestnost, ale dokument odsoudili i samotní němečtí diváci…

Začnu ukrajinským dokumentem, jehož prezentace proběhla 14. prosince, tedy o den dříve, než byl odvysílán německý, ale i proto, že německý má ještě zvláštní pointu, nechávám jej jako druhý.

Ukrajinský dokument

Na Ukrajině proběhla 14. prosince prezentace dokumentu s názvem „Čeští přátelé Kremlu“  a v hlavní roli v něm je český prezident Zeman, spolu s ním pak seznam proruských webů v Česku, tzn. i Aeronet. Autorkou dokumentu je ukrajinská scénáristka a režisérka Olga Malchevská, o které jsem dohledala jen tolik, že byla stipendistkou v Česku:  v Žurnalistice Fellowship Václava Havla, která vznikla v roce 2011. Ta byla založeno Ministerstvem zahraničních věcí České republiky a Radiem „Liberty“ jako Charitativní Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 a Havlova Fund Praha Freedom Foundation. Olga Malchevská v Praze pobývala a Václavu Havlovi měla napsat i dopis – více.

vice-Až skandální dokument německé televize o Putinovi a Rusku. A ukrajinský dokument o Zemanovi a „českých přátelích Kremlu“. Kam až zajde antiruská propaganda? Videa


Nepřihlášený uživatel

#892

2015-12-28 14:35

To, že Pentagon odmítl spolupracovat s Ruskem při výměně informací o objektech Islámského státu (Daiš), dokazuje, že USA bojují s teroristy pouze slovy, prohlásil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov, informuje RIA Novosti.

Dříve už oficiální mluvčí ministerstva obrany USA Michele Baldanza prohlásila, že nehledě na ochotu Ruska vyměňovat si informace o IS, nehodlá s ním Pentagon v Sýrii spolupracovat, dokud Moskva nezmění svou strategii vůči Asadovi.

Podle slov Igora Konašenkova ruské ministerstvo obrany „veřejně upozornilo americké kolegy na to, že není třeba diskutovat o činnosti ISIL na území Iráku, je třeba reálně jednat za účelem likvidace zdrojů příjmů teroristů v daném regionu".

Více: USA BOJ S IS POZE SLOVY UBOHOST


Nepřihlášený uživatel

#893

2015-12-28 14:38

Irácká armáda oznámila, že osvobodila celé město Ramádí od bojovníků Islámského státu (IS, v Rusku zakázaná), praví se v prohlášení ozbrojených sil Iráku.

Ozbrojené síly Iráku zahájily ofenzívu, jejímž cílem bylo osvobození centra města Ramádí. Podporovalo je v tom vojenské letectvo, bojovníci lidové domobrany a letectvo mezinárodní koalice v čele s USA. Ramádí obsadili bojovníci Islámského státu letos v květnu.

Více: IRACKA ARMY V RAMADI ZBAVILA MESTO OD IS


Nepřihlášený uživatel

#894

2015-12-30 09:38

VIDEO: Svědek promluvil! Turecko provozuje na svém území výcvikové tábory Islámského státu! [CZ Titulky]

Turecku padá na hlavu jeden skandál za druhým. Co se stalo teď, to nemá opravdu obdoby. Kurdské jednotky zajaly v Sýrii bojovníka ISIL a ten začal mluvit. Odhalil celý systém výcvikových táborů ISIL v Turecku, spolupráci s tureckou armádou a vojenskými poradci z Ankary, o verbování rekrutů ze Sýrie a jejich výcviku v tureckých táborech ISILu, kde výcvik mají na starosti vojáci turecké armády.

Ankara si hraje na blázny, protože tvrdí, že v táborech vycvičuje umírněnou syrskou opozici. Ale výpověď zajatého bojovníka ISIL odhaluje něco úplně jiného. Po skončení výcviku jsou rekruti z Turecka převáženi přes turecko-syrskou hranici přímo do hlavního města Islámského státu v Sýrii, do města Rakká. Odtamtud Islámský stát distribuuje nové rekruty do zbytku Sýrie.

VICE-VIDEO: Svědek promluvil! Turecko provozuje na svém území výcvikové tábory Islámského státu! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#895

2015-12-30 09:40

Páně Halíkovo “drzé“ čelo a ostré lokty, aneb od totalitního posluhovače až téměř na kandidáta na prezidenta

   Ani ne tak ze zájmu jako ze zvědavosti jsem si přečetl rozhovor Dany Braunové (Magazín PRÁVA, středa 23. prosince 2015) s kontroverzním člověkem jménem Tomáš Halík. V rozhovoru, který je veden dost familiárně a jednostranně, se Tomáš Halík svěřuje s řadou osobních věcí, které mohou na nejistého, nerozhodného či spíše pravicově smýšlejícího čtenáře dost emotivně zapůsobit. Nelze pochybovat, že člověk, který má na krku (kromě svatého křížku) šest životních křížků (přesně 67 let), kněz, teolog, vysokoškolský pedagog (profesor)psychoterapeut (možná i psychopat), ale také sociolog a publicista, nositel Templetonovy ceny (ekvivalent Nobelovy ceny), farář Akademické farnosti v Praze a v neposlední řadě nedávno jmenovaný viceprezident Rady pro výzkum hodnot a filozofie se sídlem v americkém Washingtonu („veledůležitá“ organizace pro české občany), něco za svůj život prožil.

     Jak ze zmíněných profesí vyplývá, má pan Halík nebývale široký záběr zájmů, činností a bezpochyby i vědomostí. Pokud jde o téma víry, katolicismu, křesťanství a náboženství všeobecně, potud dobře a nic proti tomu, když je ochoten o tom mluvit (mj. on mluví rád, hodně a často, ale zcela jistě ne nezištně). Ovšem pokud jeho klasická náboženská či křesťanská rétorika vybočí do oblasti politiky, je zle. Už sama redaktorka Dana Braunová totiž záměrně položila T. Halíkovi otázku, týkající se prezidenta Zemana a pan teolog Halík, jak jinak, velmi ochotně se k jeho osobě vyjádřil. Že to nebylo nic lichotivého, nelze pochybovat.

VICE-Páně Halíkovo “drzé“ čelo a ostré lokty, aneb od totalitního posluhovače až téměř na kandidáta na prezidenta


Nepřihlášený uživatel

#896

2015-12-30 09:45

Letecké útoky ruských vzdušných a kosmických sil na cisterny Islámského státu, pašující syrskou ropu do Turecka, pomohly zjistit rozsah krádeže, řekl agentuře Sputnik syrský ministr energetiky Imad Khamis.

 
„Turecká vláda a na ni napojené skupiny sehrály významnou úlohu v rozkrádání syrské ropy. Je to jeden z nejdůležitějších faktorů, které ovlivnily sektor ropy a energetiky (Sýrie). V poslední době bylo světu ukázáno mnoho cisteren s ropou a tankerů, převážejících do Turecka pašovanou ropu, ukradenou v Sýrii — na tyto cisterny útočilo ruské letectvo. Zjistilo se tak, jaké množství ropy ztrácí syrská vláda, která ji potřebuje na výrobu energie", prohlásil syrský ministr.

Více: V SYRII DIKY RF BYLO ZAJISTENO KONCE KRADEZI ROPY


Nepřihlášený uživatel

#897

2015-12-30 09:49

Na sklonku roku 2015 se objevila informace o tom, že v České republice se zakládá politické hnutí, možná dokonce strana, bezprostředně zaměřená na podporu politiky Vladimira Putina.

Vzniká na základě spolku Přátel Ruska v České republice díky úsilí bývalého senátora a poslance a bývalého soudce Nejvyššího správního soudu, advokáta Jiřího Vyvadila.

Jiří Vyvadil ve svém interview pro Sputnik řekl:

Posledním impulsem pro vytvoření politického hnutí Přátelé Ruska v České republice byl fakt, že Evropská unie i USA v situaci, kdy Rusko cílevědomě a dokonale funkčně bojuje za naši civilizaci proti všem džihádistům na Blízkém východě, byly Rusku prodlouženy naprosto nesmyslné sankce. Sankce pokládám za výraz neomluvitelného pokrytectví Západu, protože to byl Západ, který zorganizoval a financoval svržení bývalého prezidenta Ukrajiny Janukovyče s cílem postavit Ukrajinu do nepřátelské polohy proti Rusku a vyvolat geopolitický střet. Jednání Západu je proto zcela amorální a naprosto neomluvitelné. Proto s plným vědomím, že uprostřed této atmosféry, kdy i česká vláda servilně dala k prodloužení sankcí souhlas, půjde o gesto, které bude chápáno jako políček celému českému politickému establishmentu, jsem ohlásil vznik tohoto hnutí a otevřel k němu diskuzi na stránkách naší skupiny i některých sociálních portálů.

Více: Na sklonku roku 2015 se objevila informace o tom, že v České republice se zakládá politické hnutí, možná dokonce strana, bezprostředně zaměřená na podporu politiky Vladimira Putina.


Nepřihlášený uživatel

#898

2016-01-01 10:24

VIDEO: Svědek promluvil! Turecko provozuje na svém území výcvikové tábory Islámského státu! [CZ Titulky]

Turecku padá na hlavu jeden skandál za druhým. Co se stalo teď, to nemá opravdu obdoby. Kurdské jednotky zajaly v Sýrii bojovníka ISIL a ten začal mluvit. Odhalil celý systém výcvikových táborů ISIL v Turecku, spolupráci s tureckou armádou a vojenskými poradci z Ankary, o verbování rekrutů ze Sýrie a jejich výcviku v tureckých táborech ISILu, kde výcvik mají na starosti vojáci turecké armády.

Ankara si hraje na blázny, protože tvrdí, že v táborech vycvičuje umírněnou syrskou opozici. Ale výpověď zajatého bojovníka ISIL odhaluje něco úplně jiného. Po skončení výcviku jsou rekruti z Turecka převáženi přes turecko-syrskou hranici přímo do hlavního města Islámského státu v Sýrii, do města Rakká. Odtamtud Islámský stát distribuuje nové rekruty do zbytku Sýrie.

VICE-VIDEO: Svědek promluvil! Turecko provozuje na svém území výcvikové tábory Islámského státu! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#899

2016-01-01 10:24

Páně Halíkovo “drzé“ čelo a ostré lokty, aneb od totalitního posluhovače až téměř na kandidáta na prezidenta

   Ani ne tak ze zájmu jako ze zvědavosti jsem si přečetl rozhovor Dany Braunové (Magazín PRÁVA, středa 23. prosince 2015) s kontroverzním člověkem jménem Tomáš Halík. V rozhovoru, který je veden dost familiárně a jednostranně, se Tomáš Halík svěřuje s řadou osobních věcí, které mohou na nejistého, nerozhodného či spíše pravicově smýšlejícího čtenáře dost emotivně zapůsobit. Nelze pochybovat, že člověk, který má na krku (kromě svatého křížku) šest životních křížků (přesně 67 let), kněz, teolog, vysokoškolský pedagog (profesor)psychoterapeut (možná i psychopat), ale také sociolog a publicista, nositel Templetonovy ceny (ekvivalent Nobelovy ceny), farář Akademické farnosti v Praze a v neposlední řadě nedávno jmenovaný viceprezident Rady pro výzkum hodnot a filozofie se sídlem v americkém Washingtonu („veledůležitá“ organizace pro české občany), něco za svůj život prožil.

     Jak ze zmíněných profesí vyplývá, má pan Halík nebývale široký záběr zájmů, činností a bezpochyby i vědomostí. Pokud jde o téma víry, katolicismu, křesťanství a náboženství všeobecně, potud dobře a nic proti tomu, když je ochoten o tom mluvit (mj. on mluví rád, hodně a často, ale zcela jistě ne nezištně). Ovšem pokud jeho klasická náboženská či křesťanská rétorika vybočí do oblasti politiky, je zle. Už sama redaktorka Dana Braunová totiž záměrně položila T. Halíkovi otázku, týkající se prezidenta Zemana a pan teolog Halík, jak jinak, velmi ochotně se k jeho osobě vyjádřil. Že to nebylo nic lichotivého, nelze pochybovat.

VICE-Páně Halíkovo “drzé“ čelo a ostré lokty, aneb od totalitního posluhovače až téměř na kandidáta na prezidenta


Nepřihlášený uživatel

#900

2016-01-01 10:24

Rusko na prahu nové epochy. Video

V roce 1982, (zdůrazňuji, že v roce 1982!) napsal člověk, jehož učení mi nejvíce dalo, od roku 1985 již nežijící Dane Rudhyar, v jedné ze svých knih text, z něhož cituji jen několik částí, týkající se astrologicky předpovězeného úpadku západní společnosti a budoucí role Východu a Ruska:

„I když kolektivismus sovětského Ruska byl podmíněn orientací na rozpad Evropy, patří ruský kolektivismus k jinému druhu řádu a my budeme schopni pochopit jeho význam, když si uvědomíme, že semeno musí mít tvrdý obal, aby si mezi hnijícím listím uchránilo svou integritu. V dnešní době můžeme v Rusku pozorovat proces transformace a regenerace a až tento proces bude dovršen, budeme svědky opravdového zrodu nové euroasijské kultury. Ne dříve, než v příštím století a určitě ne předtím, než dojde k rozsáhlému konfliktu idejí a mocných symbolů, z něhož velmi pravděpodobně vznikne nové náboženské hnutí, spojující trendy současnosti stejně, jako se od dob triumvirátu v Římské říši rodilo světové křesťanství.“

……..

„Jsme teď ve stadiu tohoto formování. Došlo už k ohromnému konfliktu mezi různými formulacemi navzájem a mezi rigidní vírou v minulost západní civilizace. Na obou frontách studené války  a v každé oblasti jsme svědky souboje idejí a náboženských svárů. Nejlítější boj bude pravděpodobně probíhat na mentální úrovni – ale nemusí nutně vyvolat fyzickou válku. Zvítězí ta strana, která bude schopna předložit formulace s maximální možnou životností a přesvědčivostí.“

……….

„Dříve, než bude možno ovlivnit lidské osobnosti, musí se univerzálno personalizovat nebo personifikovat. A toho nebo tu, kdo bude personifikovat tento logos vyslaný duchem – Slovo, které se stalo bleskem – poznáme podle vyzařování, podle kvality osobnosti, podle hluboké radosti, pramenící ze srdce vítězství.“

……..

„Dnes žijeme v období, kdy zetlelé listí pokrývá myriády semen, která padla do půdy a která čekají na příští obřad klíčení. Kolektivní tendence jsou všude zaměřeny na vulgarizaci a dezintegraci éry Ryb, která teď dosáhla svého vrcholu. Ale tu a tam je možno najít „lidi-semena“, jejichž osobnost zosobňuje ideál plnosti, velký sen o sňatku Nebes a Země“  

zdroj str. 130-137 Dane Rudhyar, Lunační cyklus 

VICE-Rusko na prahu nové epochy. Video