Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

/ #847

2015-12-07 08:06

Portál WikiLeaks, který je známý svými usvědčujícími články, rozšířil s odvoláním na člověka, obeznámeného se situací, informaci o tom, že turecké vedení údajně plánovalo útok na ruská vojenská letadla už v říjnu.

Informace, kterou o incidentu rozšířil WikiLeaks, předal portálu Fuat Avni, což je pseudonym vlivného insidera v mocenských strukturách Turecka.

Více: TURECKU PRIPRAVOVALO S USA UTOK NA SU-24

I když se syn tureckého prezidenta Bilal Erdogan snažil na papíře o zachování bezvadné pověsti, má jeho životopis dost tmavých skvrn, aby se dalo říci, že obvinění Ruska na jeho adresu nejsou neodůvodněná, píše Handelsblatt.

V roce 2013 podezírala prokuratura Bilala Erdogana z praní otcovských peněz. Obvinění bylo založeno na shromážděných dokumentech, včetně fotografií a telefonních záznamů hovorů Bilala s Recepem Tayyipem Erdoganem. Tehdejší premiér požádal syna, aby „se zbavil všech peněz v domě," napsal list.

VICE FAKTA-Brífink MO RF: Hlavním odběratelem ropy kradené Daiš v Sýrii a Iráku je Turecko. Důkazy

Na začátku roku 2014 se objevil záznam jiného rozhovoru, který se týkal výplaty deseti milionů dolarů. Kdo měl tyto peníze zaplatit, není jasné. Média se ale domnívala, že šlo o úplatek v souvislosti s výstavbou ropovodu. Recep Erdogan prohlásil, že záznam je montáží a „špinavým falsifikátem."

Více: SYNU ERDOGANA RIKAJI MINISTR ROPY IS