Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#6551

2015-12-18 10:45

V celé slavné EU nepanuje žádná demokracie. Kdyby ano, tak by si občané mohli svobodně odhlasovat, zdalipak chtějí žít v multikulturní zemi plné islamistů a negramotných afrických křováků. Jenže o podobných tématech panuje v politice naprosté tabu a kdo si troufne tohle tabu prolomit, je automaticky xenofob, extrémista, fašista a jiné žvásty. Tohle je ta Evropa, kterou nám dávají za vzor demokracie? Pche! RVHP č. 2!


Nepřihlášený uživatel

#6552

2015-12-18 12:23

Kolik štamgastů českých hospod čte iDNES? Analýza manipulace veřejného mínění pomocí prefabrikovaného spinu

Zhruba před rokem jsme uveřejnili na AE News rozhovor s jedním ze zaměstnanců renomované české agentury na průzkumy veřejného mínění. Než začnete číst tento článek, ve vlastním zájmu si ten starýrozhovor přečtěte, abyste zde rozuměli některým pojmům a výrazům, které v tomto článku zazní. Budete na konci možná sami překvapeni, jak snadno se v České republice manipuluje s veřejným míněním. Článek vychází jako aktuální reakce na email, který jsme obdrželi už dříve v redakci, kde nás jeden ze čtenářů požádal, abychom ukázali na současném mainstreamu příklad mediální a spinové manipulace.

Prefabrikace vyžaduje homogenní pole respondentů

Server iDnes.cz vyjel dnes po půlnoci s extrémně nebezpečným a manipulativním článkem [1], který je jako vystřižený z rozhovoru, který jsme dělali s panem Petrem před rokem. Spojil jsem se proto s ním teď operativně, protože jsem ho viděl na Skypu a připravili jsme tak pro Vás aktuální reakci na nový prefabrikát iDnesu. Popíšeme si všechny souvislosti a fakta. Probereme si nejprve první odstavec manipulativního průzkumu. Jako první přichází pretext.

Pretext

Základním stavebním kamenem každého prefabrikovaného průzkumu je pretext. Je to vyznačená teze, která předurčuje závěr průzkumu. Je to předpoklad, jakým směrem se průzkum ubíral, a také jaký názor je sugerován čtenáři, který z pretextu vychází. Rozeberme si tedy tento pretext jako první věc.

Mezi podporovateli protikuřáckého zákona jsou také hospodští štamgasti a problém s ním mnohdy nemají ani sami majitelé restaurací. Vyplývá to z referenda iDNES.cz k zákazu kouření v restauracích a reakcí na jeho výsledky. Doba se změnila, lidé víc cestují a vidí, že to jde, říká dlouhodobý propagátor zákazu kouření Boris Šťastný.

 

VICE-Kolik štamgastů českých hospod čte iDNES? Analýza manipulace veřejného mínění pomocí prefabrikovaného spinu


Nepřihlášený uživatel

#6553 FAKTA OBJASNENA SU-24 TURECKO ZNICILO ZAMERNE S UMIRNENOU OPOZICI IS ABY NENIČILO DAL ROPU

2015-12-18 12:32

Otevření palubního zapisovače probíhá dnes za přítomnosti novinářů. Každá etapa vytahování přístroje a čtení informace probíhá za videozáznamu a etapovitého fotografování.

19. prosince začne rozbor a zpracování údajů zapisovače. Podle informace Ministerstva obrany pozvalo Rusko k účasti v otevření a dešifrování údajů „černé skříňky" Tureckem sestřeleného Su-24 experty ze 14 zemí. Pozvání přijali jenom představitelé Číny, Velké Británie a USA. Dešifrovaná informace palubního zapisovače Su-24 bude zveřejněna 21. prosince.

Více: CERNA SKRINKA SE SU-24 OTEVRENI

Právě zadní část v Sýrii sestřeleného bombardéru Su-24, kde se nacházel palubní zapisovač, byla zasažena raketou vzduch-vzduch stíhačky F-16 vojenského letectva Turecka, prohlásil v pátek náčelník informačního a analytického oddělení služby bezpečnosti letů letectva OS RF plukovník Andrej Semjonov.

„Palubní zapisovač se nachází obyčejně v zadní části letadla, v oblasti kýlové plochy. Proto na zadní část Su-24M zapůsobilo kromě rázového zatížení při střetu se zemským povrchem také rázové zatížení při zásahu rakety", řekl Semjonov na briefingu na Ministerstvu obrany věnovaném dešifrování palubních zapisovačů sestřeleného Su-24.

Více: TURECKY UDER NA SU-24

 

VICE-VIDEO: Náčelník operačního oddělení generálního štábu Ruské federace pohrozil Turecku, že Rusko je odteď připraveno sestřelovat turecké stíhačky! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#6554

2015-12-18 12:40

Akce amerických vojáků jsou „do nebe volajícím porušením státní celistvosti Sýrie“, a nikoli bojem s teroristickými skupinami, prohlásil v interview pro RIA Novosti náměstek ministra zahraničí Sýrie Faisal Miqdad.

„Akce vojenského letectva USA, a teď ještě tzv. američtí experti — to je do nebe volající porušení územní celistvosti Sýrie. Nemyslíme si, že jsou upřímní v jakýchkoli akcích v boji s terorismem. Nekoordinují své akce s OS Sýrie. V souvislosti s tím dělá každé narušení mezinárodního zákona ty síly (OS USA) nezákonnými na území Sýrie. Nedá se říci, že bojují s terorismem", řekl spolubesedník agentury.

Více: USA V SYRII PORUSUJE CELISTVOST A NIČI CIVILISTY A (NE DAIS IS JEDNTOKY)


Nepřihlášený uživatel

#6555

2015-12-18 13:37

Český rozhlas opět vidí za Aeronetem zlé Rusy, pan Leschtina se minul povoláním. Role politruka by mu seděla mnohem lépe!

Jak nás upozornil náš korespondent Petr Cvalín, náš server se opět dostal do hlavního vysílání Českého rozhlasu, a když jsme si přehráli záznam (viz. přehrávač níže v článku) pořadu pana redaktora Leschtiny, nestačili jsme se divit. Naše redakce prý uspořádala v Praze demonstraci proti proti-ruské propagandě. A to prý v souvislosti s naší reakcí na projekt neziskovky Člověk v tísni, na který jsme upozorňovali v tomto článku. Člověk v tísni, podle pana Leschtiny, odvádí záslužnou činnost, když se snaží do českých škol prosazovat projekt, který má české školáky a mládež obecně naučit rozpoznávat ruskou propagandu. Přitom je zajímavé, že samotné ministerstvo školství se k nabídce neziskovky Šimona Pánka staví rezervovaně a moc se ministerstvu do tohoto programu nechce, protože jak samo uvádí, Pánkova neziskovka má své vlastní názory, zájmy a cíle.

No řekněte sami, není to pokrok? Že by už i na ministerstvu školství pochopili, co je Člověk v tísni zač? Že by už pochopili, že by uvedením propagandistických materiálů z dílny této neziskovky překročili bezpečnou čáru toho, co jsou rodiče dětí ještě schopni skousnout ve výuce svých dětí? Nemusíme si dělat velké iluze. Ministerstvu se zřejmě nelíbí prvoplánový a naivně průhledný protiruský akcent, který mladí lidé a školáci snadno prohlédnou. Děti a mládež to slyší od rodičů doma: „Televizi nevěř, tam lžou!“ a podobně je to i s rádiem a státními vysílačkami. A takové dítě potom chápe, že to naučné video, které jim nějaký pán pouští na televizi nebo projektoru, je manipulace a propaganda.

VICE-Český rozhlas opět vidí za Aeronetem zlé Rusy, pan Leschtina se minul povoláním. Role politruka by mu seděla mnohem lépe!

 

 

Nepřihlášený uživatel

#6556

2015-12-18 13:46


Nepřihlášený uživatel

#6557 Volební anketa - hlasovat může každý

2015-12-18 14:40

#6551: -  

Na http://www.ihlas.cz/komu-date-hlas-v-pristich-volbach-2015/ je volební anketa, zatím hlasovalo přes 3 tisíce lidí. Aspoň tam se může ukázat, koho by lidi volili.

Čím to, že se výsledky liší od pravidelných statistických průzkumů?

Hlasovat může každý.


Nepřihlášený uživatel

#6558 TURECKY ISLAM ZADA O POMOC FASISTY UKRAJINU

2015-12-18 15:19

Turecko požádalo ukrajinské ministerstvo informační politiky o poskytnutí pomoci v boji s propagandou, kterou údajně vede Rusko, sdělila náměstkyně hlavy ukrajinského ministerstva Tatiana Popovová.

„Nedávno nás požádali turečtí představitelé o metodologickou pomoc v boji s ruskou dezinformací", řekla. Napsal to list Ukrajinská pravda.

Jak sdělila úřednice, na ministerstvo se v posledních týdnech nejednou obrátili zaměstnanci tureckého velvyslanectví na Ukrajině. „A nakonec jsme měli včera schůzku, které se zúčastnili zástupci našeho ministerstva, informačního oddělení ministerstva obrany, projektu StopFake a tureckého velvyslanectví", poznamenala Popovová.

Více: TURECKO ZADA UKRAJINU O POMOC PROTI PROPAGANDE RUSKA PREJ

V Národním centru řízení obrany ruského ministerstva obrany se pořádá brífink na téma "Ozbrojené síly RF v boji s mezinárodním terorismem. Nové údaje", který je určen pro zástupce médií.

Více: TURECKY OBCHOD S ROPOU DAIS IS FOTKY VIDEA NA ROPU UTOKY RF

 

VICE-Turecko zatklo dva novináře a tři generály – odhalili, že turecký „humanitární“ konvoj vezl do Sýrie zbraně

 

RUSKO NEPOTREBUJE PROPAGANDU TY DEGES S TURECKA CO RIDI ISLAM RUSKU STACI ZE TED NIC NESKREJVAJI PRED SVETEM A FURT UKAZUJI FAKTA KTERE VY TURCI A USA NEMATE ZADNE OPROTI RUSKU JEN LZI JAK O UKRAJINE TAK O UTOCICH V SYRII FURT JEN LZETE K...

ROZVRATILI JSTE LYBI,UKRAJINU,EVROPU,SYRII,IRAN,IRAK ATD A STALE JE VAM MALO  


Nepřihlášený uživatel

#6559 Západ sluníček

2015-12-18 20:43

Takhle to dopadá, když skupina nebezpečných ultralevicových radikálů zablokuje řádně nahlášený nekonfliktní pochod

Západ sluníček


Nepřihlášený uživatel

#6560 Antifa v Lipsku

2015-12-18 21:31

A takový bordel dělala ultralevicová islámofilní feťácká verbež z antify:     Lipsko 1     Lipsko 2


Nepřihlášený uživatel

#6561 Re: počet podpisů

2015-12-19 09:23


Nepřihlášený uživatel

#6562

2015-12-19 12:31

Letadlo ruské letecké skupiny Su-24 bylo sestřeleno schválně, prohlásil bývalý agent CIA a expert pro boj s terorismem Philip Giraldi v interview pro RT.

„Je zcela vyloučeno, že by nějaký místní generál nebo plukovník dal rozkaz ostřelovat ruské letadlo. Ten rozkaz měl pocházet od samotného prezidenta Erdogana. A to znamená, že všechno bylo předem promyšleno. Ankara plánovala tento krok a byla ochotna na to přistoupit", zdůraznil.

Giraldi je toho názoru, že Turecko chtělo vytvořit situaci, která by porušila formování široké koalice proti IS. Ankara nemá zájem na vítězství nad IS, v arabském světě má jeden politický cíl — zabránit vzniku kurdského státu, které bude činit nárok jak na část území Turecka, tak i na území Sýrie, Iráku a Íránu, tvrdí analytik.

„Erdogan se přepočítal. Myslel si, že když zorganizuje útok na ruské letadlo a prohlásí, že Rusko ho přepadlo, zajistí si podporu NATO, a aliance podpoří jeho politiku proti Asadovi. K tomu ale zřejmě nedošlo, a teď Erdogan lituje toho, co udělal", řekl bývalý agent CIA.

Více: SILAMSKY VELITEL ERDOGAN SE PREPOCITAL TED TOHO LITUJE


Nepřihlášený uživatel

#6563 HOVNA CO VYSILALA ČT DNES A VCERA FUJ FUJ

2015-12-19 12:49

DNEŠNI AMERICKA POHADKA O NIČENI IS A ZNEMOZNENI ORGANIZOVANI IS JEDNOTKY TO JE POHADKA AMERICKEHO DIKTATORA CO JDE VE STOPACH HITLERA NECHALI POSLAT HITLERA NA POLSKO 1939 DONUTILI HO K BOJI A PLUS JAK USA POUZILA RUSKE VIDEA NICENI IS JAKO ZA SVOJE V TV H... JE OD USA PEKNE TRAPNE TU VIDIME ASPON JAK CHRANI UMIRNENOU OPOZICI A IS!!!!!AMERIKA IS POTREBUJE KE SVRZENI B.ASADA TO UZ JE VSEM JASNE USA A TURECKO RIDI ISLAM A IS JEDNOTKY DO EVROPY!!!!PLUS JE PODPORUJI BOHATE EMIRATY

OBRAZEK REKNE VICE!!!

KOLIK KRVE MA USA NA RUKOU SE NEDA SPOCITAT FUJ!!!KRVE CIVILISTU RODIN DETI!!!!


Nepřihlášený uživatel

#6564

2015-12-19 13:05

Prezident Ruska Vladimir Putin, kdy mluvil o urovnání syrské krize, prohlásil, že Moskvě je snadno pracovat jak se syrským prezidentem Bašárem Asadem, tak i s USA: nepodlézáme nikomu a svou pozici neměníme.

„Pokud jde o syrskou krizi: je nám snadno pracovat jak s prezidentem Asadem, tak i s americkou stranou. A mluvil jsem o tom nedávno s prezidentem Obamou a s našimi přáteli ze Saúdské Arábie a jiných arabských zemí", řekl Putin v dokumentárním filmu Vladimira Solovjova Světový řád, z něhož úryvek vysílal v sobotu televizní kanál Rossija 1.

„Proč snadno? Nepodlézáme nikomu a svou pozici neměníme", řekl prezident.

Podle jeho slov, RF jasně zformulovala svou pozici v syrském urovnání.

Více: Prezident Ruska Vladimir Putin, kdy mluvil o urovnání syrské krize, prohlásil, že Moskvě je snadno pracovat jak se syrským prezidentem Bašárem Asadem, tak i s USA: nepodlézáme nikomu a svou pozici neměníme.

Rusko je otevřeno a ochotno pracovat s evropskými zeměmi v ekonomice, v politice a v boji s terorem, prohlásil prezident RF Vladimir Putin.

„Ve vztazích mezi státy mají své místo zájmy. Zájmy evropských zemí spočívají v tom, aby spojily úsilí jak v ekonomice, tak i v politice a v boji s terorem. Spojily úsilí s Ruskem. My jsme na tuto práci připraveni, jsme otevření", řekl Putin v dokumentárním filmu Vladimira Solovjova Světový řád, z něhož úryvek vysílal v sobotu televizní kanál Rossija 24.

„Nehodláme se kvůli těmto sankcím nafukovat. Čekáme, čekáme na všechny", zdůraznil prezident.

Více: RUSKO„Nehodláme se kvůli těmto sankcím nafukovat. Čekáme, čekáme na všechny", zdůraznil prezident.

PRESNE KVULI SANKCIM SE NEBUDEM NAFUKOVAT VYSTIHNUL TO DOBRE V.PUTIN ASPON VIDIME KDO JE AGRESOR KDYZ FURT ZVYSUJI SANKCE NA RUSKO KDYZ RUSKO NIC NEDELA HAJI EVROPU A CIVILIZACI

(TU SOU AGRESORY USA,UKRAJINA,TURECKO)-75% UKRAJINCU NECHTELO VALKU A PRASACENKO HOLD MUSEL PROTI VLASTNIM LIDEM BOJOVAT!!!OSTUDA FUJ 


Nepřihlášený uživatel

#6565

2015-12-19 18:05

Bašár Asad reagoval s humorem na nedávná prohlášení některých představitelů Západu, mj. ministra zahraničí USA Johna Kerryho, o tom, že syrský předák může zatím zůstat u moci.

Dříve Západ trval na jeho odchodu. „Díky jim za to, vždyť jsem už málem balil kufry. Měl jsem odejít, a teď mohu zůstat", prohlásil prezident v interview pro nizozemskou televizní a rozhlasovou společnost NOS.

((Podotkl rovněž, že jenom syrští občané mohou rozhodovat o tom, jestli má zůstat u moci.))

„Jestliže vy jako občan Nizozemska jste ochoten přijmout, že někdo v Sýrii bude rozhodovat o tom, kdo bude vaším premiérem, pak my to přijmeme, ale vy ne. Sýrie je svrchovaný stát. Je její prezident dobrý nebo špatný, to mají řešit Syřané, ne Evropané", vysvětlil Asad.
 
 
NEVIDIM DŮVOD PROČ BY ASAD NEMOHL BEJT U MOCI FURT LID HO MA RAD 

OSLAVA V SYRII NA POČEST B.ASADA A PUTINA-Syria: University students in Homs celebrate army gains over IS

VOLBY 

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?

 

VICE-[AE News] Bašár Asad exkluzivně v rozhovoru pro Českou televizi

 


Nepřihlášený uživatel

#6566

2015-12-19 18:56

FAKTA-19.3.014
JAK MEDIA LŽOU TU MATE FAKTA O PODPORE SYRSKEHO LIDU ASADA A JEHO ARMADY-
Rally pro lidi z okolí a přilehlých čtvrtích Ghouta v Homsu na podporu arabského syrské armády

Nepřihlášený uživatel

#6567

2015-12-19 19:26

VIDEO: Další freudovské přeřeknutí Kerryho. Revoluce místo rezoluce. USA budou hledat jiné způsoby svržení Asada [CZ Titulky]

Americká zahraniční politika se utápí ve svých vlastních intrikách tak moc, že i ministr zahraničí John Kerry se stal obětí freudovského syndromu, kdy během hlasování ohledně mírového plánu v Sýrii mu z úst vylétlo spojení „návrh revoluce“ namísto „návrh rezoluce“. Návrhů a plánů na revoluce mají na ministerstvu zahraničí USA tolik, že je potom těžké se udržet a nesplést se, když obě slovíčka se liší jen jedním písmenkem. Ale toto vtipné vystoupení není hlavním obsahem videa.

To hlavní je, že americká administrativa prohrála jednu šachovou partii, ale v žádném případě se Američané nevzdávají plánů na svržení Bašára Asada. Je to jejich hlavní cíl, pouze teď budou muset hledat jiné cesty a prostředky, protože násilnou cestou, vyzbrojováním povstaleckých a teroristických islámských skupin v Sýrii, to už nepůjde. Dají se ovšem očekávat tlaky zahraničních neziskovek, humanitárních organizací, USAID, Člověka v tísni a dalších proxy organizací, jejichž cílem bude majdanizace Sýrie.

VICE-VIDEO: Další freudovské přeřeknutí Kerryho. Revoluce místo rezoluce. USA budou hledat jiné způsoby svržení Asada [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#6569 Re: Západ sluníček

2015-12-20 11:48

#6559: - Západ sluníček 

 Je hezké, že sluníčka zapadají, ale jak už to chodí, ruku v ruce s tím Evropa stále více tmavne. Dočkáme se ještě svítání a bílého dne?


Nepřihlášený uživatel

#6570

2015-12-20 14:43

Problém Evropy spočívá v tom, že neprosazuje samostatnou politiku a část své suverenity předala bloku, přičemž dokonce ani ne tak NATO, jako spíš USA, prohlásil ruský prezident Vladimír Putin.

Problém Evropy je v tom, že neprosazuje samostatnou zahraniční politiku. Vůbec žádnou", řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád na televizním kanálu Rossija 1.

vice-Putin očekává od Evropy účast ve vypracování řešení a nikoli pokyny „zpoza oceánu“

„V podstatě je to docela normální, když část své suverenity předávají členové vojensko-politického bloku nadnárodním orgánům. Avšak v daném případě nebyla část evropské suverenity předána vlastně NATO, ale lídru aliance — Spojeným státům", řekl ruský prezident.

Více: Problém Evropy spočívá v tom, že neprosazuje samostatnou politiku a část své suverenity předala bloku, přičemž dokonce ani ne tak NATO, jako spíš USA

Prezident Ruska Vladimir Putin prohlásil, že se západní země nemají snažit mechanicky vnutit ostatním státům své představy o demokracii, že je třeba jednat pečlivěji.

Víte, že mám styky s mnoha lídry, evropskými, americkými, a to ne jeden rok. A když začaly různé operace…v Afghánistánu nebo v Iráku, Libyi, vždy jsem zastával stanovisko, jež spočívalo v tom, že je třeba jednat pečlivěji. Nelze automaticky přenášet vlastní schémata a představy o dobru a zlu, v daném případě o dobru, o demokracii, na jiné země a národy, na jinou kulturu, jiné náboženství, jiné tradice," — řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád v televizi Rossija 1.

Více: Prezident Ruska Vladimir Putin prohlásil, že se západní země nemají snažit mechanicky vnutit ostatním státům své představy o demokracii, že je třeba jednat pečlivěj


Nepřihlášený uživatel

#6571

2015-12-20 14:45

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům“, prohlásil prezident Vladimír Putin.

„O těch Minských dohodách jsme mnohokrát slyšeli, pořád se o nich mluví, mimo jiné i v souvislosti s prodloužením restrikce Západu vůči Rusku. Poslyšte ale, copak kvůli tomu musíme měnit ústavu? Samozřejmě, že ne. Víte, úplně všichni jsou si už toho moc dobře vědomi, myslí si ale, že je třeba jen trochu zatlačit na Rusko, aby ještě v něčem ustoupilo, my ale nechceme na nikoho tlačit nebo na něčem trvat", řekl Putin v dokumentárním filmu Saidy Medveděvové Světový řád v televizi Rossija 1.

Více: Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

NEJSOU TU ZADNY RUSOVE RIKA CIVILISTA-Doněck: Přes 30 mrtvých civilistů po ostřelování Ukrajinskou armádou - 12.7.2014


Nepřihlášený uživatel

#6572 Re:

2015-12-20 14:46


Nepřihlášený uživatel

#6573

2015-12-20 14:50

Rusko nemůže „nechat Rusy a jiné ruskojazyčné obyvatele na jihovýchodě Ukrajiny na pospas nacionalistům

SKUTEČNOST CO JE UTAJENA NARODUM-Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska

FAKTA-French Donbass fighters: We came to inform people of the reality of this war

 

nick

#6574 Re

2015-12-20 17:48

V dnešní době už není třeba konspirací, když jsou informace volně dostupné online na webech institucí otevřeně prosazujících NWO (EU, OSN, atd.). Stačí si vyhledat věci jako Coudenhove-Calergi (též psáno Kalergi) a jeho plán pro Evropu, EUROMED, Agenda 2030

nick

#6575

2015-12-20 17:50

Úpadek a vymírání Evropy, potažmo celého Západu, jsou součástí jeho agendy vyhlazení bílé rasy. A buď k tomu dojde přirozeně, pomalu, anebo uměle a rychle - s přispěním islámu. Jediná šance je, že se proti NWO postaví každý člověk a odmítne se mu podřizovat. Pro začátek musí být ale informovaný, co se vůbec děje. Pak by se měl začít spojovat s ostatními a vytvářet paralelní ekonomické a obranné struktury na místní úrovni (viz opozice vůči potravinové a zdravotní soběstačnosti a držení zbraní jednotlivci).