Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6555

2015-12-18 13:37

Český rozhlas opět vidí za Aeronetem zlé Rusy, pan Leschtina se minul povoláním. Role politruka by mu seděla mnohem lépe!

Jak nás upozornil náš korespondent Petr Cvalín, náš server se opět dostal do hlavního vysílání Českého rozhlasu, a když jsme si přehráli záznam (viz. přehrávač níže v článku) pořadu pana redaktora Leschtiny, nestačili jsme se divit. Naše redakce prý uspořádala v Praze demonstraci proti proti-ruské propagandě. A to prý v souvislosti s naší reakcí na projekt neziskovky Člověk v tísni, na který jsme upozorňovali v tomto článku. Člověk v tísni, podle pana Leschtiny, odvádí záslužnou činnost, když se snaží do českých škol prosazovat projekt, který má české školáky a mládež obecně naučit rozpoznávat ruskou propagandu. Přitom je zajímavé, že samotné ministerstvo školství se k nabídce neziskovky Šimona Pánka staví rezervovaně a moc se ministerstvu do tohoto programu nechce, protože jak samo uvádí, Pánkova neziskovka má své vlastní názory, zájmy a cíle.

No řekněte sami, není to pokrok? Že by už i na ministerstvu školství pochopili, co je Člověk v tísni zač? Že by už pochopili, že by uvedením propagandistických materiálů z dílny této neziskovky překročili bezpečnou čáru toho, co jsou rodiče dětí ještě schopni skousnout ve výuce svých dětí? Nemusíme si dělat velké iluze. Ministerstvu se zřejmě nelíbí prvoplánový a naivně průhledný protiruský akcent, který mladí lidé a školáci snadno prohlédnou. Děti a mládež to slyší od rodičů doma: „Televizi nevěř, tam lžou!“ a podobně je to i s rádiem a státními vysílačkami. A takové dítě potom chápe, že to naučné video, které jim nějaký pán pouští na televizi nebo projektoru, je manipulace a propaganda.

VICE-Český rozhlas opět vidí za Aeronetem zlé Rusy, pan Leschtina se minul povoláním. Role politruka by mu seděla mnohem lépe!