Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6562

2015-12-19 12:31

Letadlo ruské letecké skupiny Su-24 bylo sestřeleno schválně, prohlásil bývalý agent CIA a expert pro boj s terorismem Philip Giraldi v interview pro RT.

„Je zcela vyloučeno, že by nějaký místní generál nebo plukovník dal rozkaz ostřelovat ruské letadlo. Ten rozkaz měl pocházet od samotného prezidenta Erdogana. A to znamená, že všechno bylo předem promyšleno. Ankara plánovala tento krok a byla ochotna na to přistoupit", zdůraznil.

Giraldi je toho názoru, že Turecko chtělo vytvořit situaci, která by porušila formování široké koalice proti IS. Ankara nemá zájem na vítězství nad IS, v arabském světě má jeden politický cíl — zabránit vzniku kurdského státu, které bude činit nárok jak na část území Turecka, tak i na území Sýrie, Iráku a Íránu, tvrdí analytik.

„Erdogan se přepočítal. Myslel si, že když zorganizuje útok na ruské letadlo a prohlásí, že Rusko ho přepadlo, zajistí si podporu NATO, a aliance podpoří jeho politiku proti Asadovi. K tomu ale zřejmě nedošlo, a teď Erdogan lituje toho, co udělal", řekl bývalý agent CIA.

Více: SILAMSKY VELITEL ERDOGAN SE PREPOCITAL TED TOHO LITUJE