Stop testování cigaret na zvířatech!

Pomozte nám tento HNUS zakázat!

Mezi druhy testů tabákových korporací patří například vdechování cigaretového kouře maskami, které se připevní na obličeje zvířat. Menší zvířata jsou při těchto testech natěsno umísťována celá do průhledných trubek, kde se nemohou hnout. Firma Philip Morris takto testovala přísady do cigaret, jako je čokoláda, káva, med, cukr, atd. Tisíce krys vdechovalo kouř z takto upravených cigaret 6 hodin denně po dobu 90 dní.

Při dalších testech jsou zvířata nucena pojídat samotný tabák, vysoce toxickou rostlinu. Při jejím požití se u zvířat projevují příznaky jako podráždění zažívacího ústrojí, třes, slabost, problémy s dýcháním, srdeční potíže, kolaps, vrozené vady u mláďat matek, na kterých se testuje, a následky mohou být i smrtelné. Tabák je také geneticky upravován, například na odolnost vůči herbicidům.

Dehtem z cigaret se také potírá holá kůže zvířat. U takto testovaných myší a potkanů se vyvinou kožní nádory a kůže se odlupuje.

Proč mají zvířata trpět za VAŠI volbu?

Sára Žatecká    Kontaktujte autora petice