OMLUVA ČESKÝCH OBČANŮ RUSKÉMU LIDU

Svým podpisem stvrzuji, že nesouhlasím, aby česká vláda dodávala české rakety Vampire Ukrajině, jejímž prostřednictvím ukrajinská armáda zabíjí civilisty na ruském teritoriu v oblasti Belgorodu apod.

Jsme toho názoru, že nejaktivnější roli v zasílání těchto smrtících zbraní na Ukrajinu hraje české Ministerstvo obrany, které přes oficiální název: „MINISTERSTVO OBRANY“, by raději pro své pro-válečné aktivity mělo být zváno: „MINISTERSTVO VÁLKY“.

Stejně tak, jako jsme v minulosti nesouhlasili, když bývalý český prezident Václav Havel označil bombardování srbských civilistů za „humanitární akci“, tak dnes obdobně nesouhlasíme s jakoukoliv podporou prolévání lidské krve českými zbraněmi u civilistů v Rusku.

My, čeští občané se stydíme za současnou vládu České republiky a vyzýváme ji, aby ukončila dodávky českých smrtících zbraní na Ukrajinu a přestala podporovat válku,  která nemá s naší republikou žádnou spojitost.

Nemlčíme, poněvadž si nepřejeme, abychom byli jednou odsouzení budoucími generacemi našich potomků za to, že jsme nečinně přihlíželi, když české zbraně vraždily civilisty v jiných zemích. Máme již tak sami obrovský problém se vyrovnat s tím, že Česká republika oficiálně podporovala bombardování Srbska letadly NATO v roce 1999 a tuto chybu a skvrnu na tváři naší dříve pacifistické země nechceme nyní znovu opakovat.

mkelnar@seznam.cz    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji mkelnar@seznam.cz svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.