Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize / Oznámení / Tiskové prohlášení / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#126

2020-10-07 06:16

Skvělé!!!👏Velmi si vážím vaší iniciativy a ze srdce za to děkuji. Jsem ráda, že jste "povstali " a perete se ta zdravý a rozumný život pro nás všechny. Prosím, hlavně své usilí a šíření osvěty nevzdávejte. DĚKUJI
Alena Vrtiková

#127

2020-10-07 06:20

#48: MUDr. Michal Šotola - Re: Odpověď na výzvu lékařů JIP 

Děkuji, pane doktore, a přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci, protože se mi zdá, že mnoho a mnoho zdravotníků - tedy jak lékařů, tak sester, se nějak zaleklo toho, že pacient je prostě nemocný a že kdysi při promoci slíbili, že nemocné pacienty budou léčit a ne se jich bát a zavírat se před nimi v ordinacích a léčit jen po telefonu... to mohli snad i studovat raději něco jiného a pracovat někde jinde! Přeji Vám i všem lidem se selským rozumem hodně a ještě víc zdraví ! 


Nepřihlášený uživatel

#128 Re: Re: 100%souhlasím, ale jak dál.. Re:

2020-10-07 06:22

Ivana

#129

2020-10-07 06:22

Kde jsou ty slibované testy ze slin, měly být v říjnu aq měly stát 10 dolarů


Nepřihlášený uživatel

#130

2020-10-07 06:22

Pan Prymula mi velmi připomíná něco z dětství: "Já, Kazisvět VI., z Boží vůle král, mocný panovník a hlava pomazaná .... " Tehdy jsme tomu smáli, bylo to vtipné. V dnešní situaci to vtipné není ...

Nepřihlášený uživatel

#131 Podpora

2020-10-07 06:23

Chtělo by to šířit i jinými způsoby! Při statisících podpisů by Marek Prchal i Plukovník změnil názor. 
Ten plukovník co nrdávno tvrdil že roušky ksou nanic. Ten plukovník co rád kšeftuje!

Dobrá práce Teame!

Jana
Nepřihlášený uživatel

#132 Souhlas

2020-10-07 06:26

Naprostý souhlas s Vámi. Ministr by nikdy neměl být diktátor, ale bohužel se takto pan Prymula prezentuje. Jsem ráda, že mohu být součástí této petice, a prostřednictvím Vás, profesionálů v oboru, vyjádřit nesouhlas. Věřím, že se vše v dobré obrátí, ale otázkou je kdy. Proto se zapojme všichni a šiřme petici dál a dál. 

 

Nika

#133 Děkuji

2020-10-07 06:26

Děkuji za to co děláte. 


Nepřihlášený uživatel

#134

2020-10-07 06:26

Prymula se chová nechutně měl by tam skončit, jinak Souhlasím!. Asi bychom měli udělat stávku.


Nepřihlášený uživatel

#135 Poděkování a doplnění tématu

2020-10-07 06:27

S požadavky petice musí každý člověk uvažující a jednající podle obyčejného selského rozumu souhlasit - to zkrátka jinak nejde. Velice děkuji všem odvážným lékařům a dalším, kteří se nelekají silného nástupu totalitní arogance a otevřeně sepsali to, o čem si ustrašená vetšina potajmu neveřejně a pouze potichu šušká. 

Rád bych k tomu doplnil jednu z mého selského rozumu veledůležitou věc - kdy zakrývání podstatných faktů nepodstatnými, mimo jiné zcela zamlžilo položení si pravých otázek jako je například tato :

Jak je v dnešní humanitárně se tvářící společnosti možné a proč se již dávno pečlivě celosvětově a ve spolupráci všech zemí světa sofistikovaně nevyšetřuje kolosální střet zájmů, ( díky kterém se momentálně celý svět potácí v agónii) jehož špička ledovce by se dala nazvat jako podivně financovaná zakázková výroba, či úpravna biologických ultra nebezpečných bakterií a virů. Proč ? Kdo za tím stojí konkrétně ? Jaký je pravý účel ? Kam vedou nitky ? Proč nám postačí nevěrohodná scifi s netopýry jako vysvětlení všeho ?

Tato o podobné otázky běžného člověka ve změti a smršti záměrných ( dez)informací jaksi nestačí napadnout, natož jim dát jejich skutečnou váhu. Jako částečnou odpověď v obecné rovině tímto doporučuji každému kdo zatím neviděl film "Vrtěti psem" s D. Hoffmanem a R. De Niro.

Držím nám všem palce v odvaze a vědomí.


Nepřihlášený uživatel

#136

2020-10-07 06:28

Krásně a výstižně napsáno. Děkuji.

Nepřihlášený uživatel

#137

2020-10-07 06:31

Souhlas! Na jaře nás tato vláda totálně vyděsila, roušky všude, někteří i doma... Prázdná města, dehonestace starších... supermarkety... Pak odvolání všeho a uvolnění. Když jsem potřebovala test pro syna vracejícího se z ciziny, tak jsem byla překvapená... nedalo se nikam dovolat, obvodní sestra nic nevěděla... Totální chaos. A teď další děs... Tak závažné věci se musí řešit systematicky a s odborností! Ne strašením atd.
Pavlína
Nepřihlášený uživatel

#138 Re:

2020-10-07 06:31

#6: -  

Dobrý den. Hluboce se omlouvám těmto třem lékařům, kteří padají ústy na tvář na svých odděleních, ale... Tato situace se dotýká naprosto celé populace. Nejsem odborník, nicméně mám svůj názor, za kterým si stojím. Vy, jakožto odborníci jistě moc dobře víte, že tento virus zde už zůstane NAPOŘÁD. Nikam nezmizí. To nás chcete s tou komickou vládou zničit jak zdravotně tak i ekonomicky? Stačí přece používat zdravý selský rozum, bet diktatury. To tady už bylo za Hitlery a komančů. Tohle nám nepomůže. Jsme svobodná země. Proč bychom nemohli o sobě samých rozhodovat my sami. Proč nějaký Prymula komanduje celý stát? Divíte se, že se lidi bouří? Já ne. Nevyhledávám nebezpečí a sama se dokážu rozhodnout, co je pro mě dobré. Náhubek, když jsem zdravá pro mě dobrý není a stejně tak není dobré, když lidi přicházejí o práci na jedné straně, kde si lumpové ve vládě, nejen, mastí své kapsy na úkor strachu jiných. Přestaňte lidi děsit!!!


Nepřihlášený uživatel

#139

2020-10-07 06:35

Jsem matematicky vzdělán, proto jsou pro mě rozhodující čísla. A ta hovoří jasně-za 6 měsíců 48.000 zemřelých v ČR, z toho necelých 800, diagnostikovaných jako nakažených covidem, celosvětově umírá víc, jak 150.000 lidí, z toho asi tak patnáctina je pozitivní na covid. Vesměs se jedná o polymorbidní případy. Díky celosvětovým, často nesmyslným a protichůdným restrikcím (Čech do Německa na 24 hodin, Němec do ČR na 48 hodin, do Maďarska s CK ano, individuálně ne) a především díky mediálně vytvářené atmosféře strachu, je společnost rozdělována, strašena a vzniká prostor pro vzájemnou nevraživost. Na pozadí této mediální pandemie v tichosti krachují prosperující odvětví ekonomiky, snižuje se životní úroveň zjm. v méně vyspělých zemích, vzrůstá nezaměstnanost a klesá cena lidské práce. Veškeré důsledky této záměrně a uměle vyvolané situace pocítíme naplno teprve v blízké, ale i vzdálenější budoucnosti. A proto jsem rád a podporuji tuto iniciativu, byť jsou její autoři slovně perzekuováni a napadáni pro svou údajnou nekompetentnost. Plukovník Prymula je člověk zcela bez emocí, jeho jedinou motivací je hromadit majetek a ovládat co nejvíce lidí a proto nepovažuji jako občan ČR za žádoucí, aby vykonával jakoukoliv funkci ve státní správě.

Nepřihlášený uživatel

#140

2020-10-07 06:35

Zesměšňovat a snažit se umlčet lékaře, kteří projeví jiný názor na tuto nemoc, mi přijde dětinské, přesněji trapné.. Pokud totiž pan Prymula dokázal z úst vypustit větu, že v kolektivech nejmenších dětí, se virus tolik nešíří, pak tento člověk nemá co na tomto postu dělat a ostatním něco přikazovat. Pokud je mi známo, zrovna nejmenší děti odjakživa byly a budou k nemocem vysoce náchylné, vzhledem k nedovyvinuté imunitě.. To je pořád nechte děti naočkovat proti rotavirům, nechte je naočkovat proti pneumokokům, bububu... A najednou tu máme "smrtící" virus, který se jim obloukem vyhýbá??? Omyl, jsou pouze bezpříznakové, a žádný normálně smýšlející rodič ani pediatr je netahá po zbytečných testech, proto je pan Prymula v tabulkách nemá. Spíš bych v tom viděla strach pana Prymuly mezi nejmenšími dětmi tvrdší opatření závadět, jelikož tohle už by mu opravdu toleroval, jen na hlavu nemocný jedinec.

Děkuji za všechny lékaře, kteří používají zdravý rozum a nebojí se oponovat a veřejně vystoupit. Žel, je vás stále málo 

 


Nepřihlášený uživatel

#141 Okamžitá demise vlády

2020-10-07 06:36

Požaduji okamžitou demisi současné vlády. Je nepřípustné, aby vláda a ministři vyhrožovali obyvatelstvu, odmítali veřejnou diskuzi, protizákonně omezovali lidská práva a zkreslovali data ohledně nemoci Covid-19.


Nepřihlášený uživatel

#142

2020-10-07 06:37

Souhlasím.

Nepřihlášený uživatel

#143

2020-10-07 06:37

October 5, 2020

Covid experts: there is another way

Three eminent epidemiologists met in Massachusetts to plan a better response to the pandemic

As infectious disease epidemiologists and public health scientists we have grave concerns about the damaging physical, and mental health impacts of the prevailing COVID-19 policies and recommend an approach we call Focused Protection.

“This is the saner approach, the more scientific approach,” the authors tell Freddie Sayers

Coming from both the left and right, and around the world, we have devoted our careers to protecting people. Current lockdown policies are producing devastating effects on short and long-term public health. The results (to name a few) include lower childhood vaccination rates, worsening cardiovascular disease outcomes, fewer cancer screenings and deteriorating mental health – leading to greater excess mortality in years to come, with the working class and younger members of society carrying the heaviest burden. Keeping students out of school is a grave injustice.

Keeping these measures in place until a vaccine is available will cause irreparable damage, with the underprivileged disproportionately harmed.

Fortunately, our understanding of the virus is growing. We know that vulnerability to death from COVID-19 is more than a thousand-fold higher in the old and infirm than the young. Indeed, for children, COVID-19 is less dangerous than many other harms, including influenza.

As immunity builds in the population, the risk of infection to all – including the vulnerable – falls. We know that all populations will eventually reach herd immunity – i.e. the point at which the rate of new infections is stable – and that this can be assisted by (but is not dependent upon) a vaccine. Our goal should therefore be to minimize mortality and social harm until we reach herd immunity.

The most compassionate approach that balances the risks and benefits of reaching herd immunity, is to allow those who are at minimal risk of death to live their lives normally to build up immunity to the virus through natural infection, while better protecting those who are at highest risk. We call this Focused Protection.

Adopting measures to protect the vulnerable should be the central aim of public health responses to COVID-19. By way of example, nursing homes should use staff with acquired immunity and perform frequent PCR testing of other staff and all visitors. Staff rotation should be minimized. Retired people living at home should have groceries and other essentials delivered to their home. When possible, they should meet family members outside rather than inside. A comprehensive and detailed list of measures, including approaches to multi-generational households, can be implemented, and is well within the scope and capability of public health professionals.

Those who are not vulnerable should immediately be allowed to resume life as normal. Simple hygiene measures, such as hand washing and staying home when sick should be practiced by everyone to reduce the herd immunity threshold. Schools and universities should be open for in-person teaching. Extracurricular activities, such as sports, should be resumed. Young low-risk adults should work normally, rather than from home. Restaurants and other businesses should open. Arts, music, sport and other cultural activities should resume. People who are more at risk may participate if they wish, while society as a whole enjoys the protection conferred upon the vulnerable by those who have built up herd immunity.

Authors





Dr Sunetra Gupta is a professor at Oxford University, an epidemiologist with expertise in immunology, vaccine development, and mathematical modelling of infectious diseases.




Dr Bhattacharya is a professor at Stanford University Medical School, a physician, epidemiologist, health economist, and public health policy expert focusing on infectious diseases and vulnerable populations.



Dr Kulldorff is a Professor of medicine at Harvard University, a biostatistician, and epidemiologist with expertise in detecting and monitoring of infectious disease outbreaks and vaccine safety evaluations.

 


Nepřihlášený uživatel

#144

2020-10-07 06:37

Děkuji Vám všem

Nepřihlášený uživatel

#145

2020-10-07 06:38

prosím klidně evidujte moje jméno + tituly mezi uvedené signatáře MUDr. Martin Jan Stránský MD FACP Assistant Clinical Professor of Neurology, Yale School of Medicine

Nepřihlášený uživatel

#146

2020-10-07 06:39

Máte mou jednoznačnou podporu i v případě hromadné demonstrace. Myslím, že je na čase vládě jednoznačně říct, že už toho máme dost. Díky za vaši aktivitu!

Nepřihlášený uživatel

#147

2020-10-07 06:41

Výborně!!!

Nepřihlášený uživatel

#148

2020-10-07 06:41

Příval negativních reakcí na tuto petici se dal čekat. Chartu 77 a chartisty také kdysi kdekdo odsuzoval, aniž by ten text četl :) Možná se dočkáme i doby, o které pan Werich kdysi prohlásil: "Nemysli. Když myslíš, tak nemluv. Když mluvíš, tak nepiš. Když píšeš, tak nepodepiš. Když podepíšeš, tak se potom nediv." Totiž, dle všech ukazatelů většina lidí mentálně od těch dob nepokročila. Jinak by ti chudáci nevolili "kandidáty národní fronty" soudruha Babiše a netleskali perverznímu gubernátorovi Zemanovi. Zdá se, že jde o tradiční střet moci s racionalitou - moc vždy triumfuje. "Čínská chřipka" se pro mnoho lidí stala výtahem k moci či vlivu - ať už skutečnému, nebo mediálnímu či virtuálnímu. Toho teď využívají, bez ohledu na realitu. Úkolem médií by mělo být přehnané obavy lidí korigovat a uvádět věci do kontextu, nikoli šířit paniku. Apelovat na osobní odpovědnost každého, upozorňovat na protismyslnost některých "anticovid" opatření, které zaručeně vedou ke zhoršení péče o lidi, strádající málo mediálně zdůrazněnými a nejmenovanými chorobami. Přátelé, když jsme podepsali, tak se teď nedivme :)

Nepřihlášený uživatel

#149

2020-10-07 06:42

Souhlasím a připojuji se. Je to cílený chaos !!!
Josef

#150

2020-10-07 06:43

Souhlasím a připojuji se.

Je to cílený chaos !!!




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...