Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize / Oznámení / Tiskové prohlášení / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2020-10-06 22:19

Souhlas!!! :-)

Nepřihlášený uživatel

#2

2020-10-06 22:25

Naprosto s Vámi souhlasím a jsem za jedno s tímto tvrzením.Je zcela nepřípustné ,aby nás tu řídila jedna osoba bez dialogu s dalšími odborníky.Toto je autokratická vláda se , kterou nesouhlasím! Tvrzení pana ministra dle mého názoru hraničí s trestním činem vyhrožování,vydírání,možná šíření poplašné zprávy v nouzovém stavu. Nevím, to jistě,protože nejsem v této oblasti práva odborníkem,ale to nemnění nic na tom, že to vnímám jako silný nátlak a necítím se dobře.Máte mojí plnou podporu a jsem rád, že Vám není osud národa lhostejný a že plníte svou Hippokratovu přísahu.

Nepřihlášený uživatel

#3

2020-10-06 22:26

Bylo by super, kdyby nejak izolovane podepsali ten otevreny dopis lekari. Melo by to mnohem vetsi vahu. Zvlast vypichnout ty, kteri se s covid pacienty setkavaji, aby bylo jasne, ze se jedna o velmi relevantni nazory - nikoli o nazory epidemiologu, kteri zadnou epidemii realne dosud nezazili a maji jen znalosti z knih bez reálných zkusenosti (temito slovy komentoval pristup epidemiologu k covid-19 prof Krcmery, který poukazoval na to, ze epidemiologove epidemiologove se zkusenostmi se SARS a MERS - v CR nikdo takovy neni - maji zcela jine (nikoli vypjate vypjate hystericke) prognozy vyvoje). Diky.


Nepřihlášený uživatel

#4

2020-10-06 22:42

Stalo by take za to mit cisla z detske psychiatrie o tom, kolik deti na jare museli resit v dusledku vladou vyrobene socialni izolace. Vim o nekolika.

Zpravy ze socialnich zarizeni pecujicich o seniory, kolika seniorum se zhorsil v dusledku socialni izolace a negativnich zprav zhorsil psychicky stav. Jen nepremyslejici nekompetentní clovek si neuvedomuje, ze TIMTO realne krati plosne životy vsem. Propojenost psychicke kondice s fyzickym zdravotnim stavem je obrovska.  Je o co stat - prozit poslední mesice nebo roky zivota ve strachu, panice a socialni izolaci? Co to je za zivot? Tento zpusob zivota vlada realne vytváří a "chrani". Velmi trefne to vyjadrila jedna seniorka, ze ten vytvoreny stav izolace je tak strasny, ze si preje, aby uz zemrela (publikovano v mediich, nicmene zapadlo to).

Takze "ochrana nejzranitelnejsich" - leda by se jimi meli na mysli ucastnici zakazek mimo rezim zakona o verejnych zakazkach diky nouzovému stavu a ti, kteri z toho budou inkasovat "provize".

Drachir

#5

2020-10-06 22:45

Posílám pozdrav všem normálním lidem, kteří používaji mozek a prokoukli tyto lživé hry mocných nosatých lidí v zákulisí. Jsou to ti mocní, co se nesmí kritizovat. Etnikum, které zde škodí staletí a nedá si pokoj. Jejich akce jsou například 9/11, Covid-19, barevné revoluce, svrhávání režimů, vlád a prezidentů, islamizace Evropy a další zvěrstva. Kontrolují a řídí kompletně finanční svět. Všechny banky jim podléhají a to kompletně i centrální většiny států světa. Jsou to soukromé rodinné klany, které mají ve svých rukou tisk financí. 

 


Nepřihlášený uživatel

#6

2020-10-06 22:51

Bylo by možné se nějak vyjádřit k "Výzvě z první linie" z 5.10., lékařů pracujících na JIPkách?

Výzva z první linie dne 5. října 2020
My, lékaři a zdravotní sestry z covidových oddělení a jednotek intenzivní péče, jsme až doposud byli příliš zaměstnáni péčí o pacienty a organizací péče v našich nemocnicích a nebylo nás příliš slyšet. Máme však silný pocit, že nazrál čas, abychom jasně a nahlas promluvili.
Od jarních měsíců bojujeme o zdraví a životy lidí, kteří se nakazili onemocněním COVID-19. Pečovali jsme souhrnem o stovky pacientů s těžkým průběhem. Je to práce namáhavá psychicky i fyzicky. Když se pak unavení dostaneme domů a sledujeme mediální výstupy mnohých odborníků, nevěříme vlastním očím. Debaty, zda se umírá „na COVID nebo s COVIDem“, jestli je virus prostředkem vlády k omezování osobní svobody, zda je opravdu nutné si ve vnitřních prostorách nasadit roušky... Sledujeme, že nálada v týlu je diametrálně odlišná od situace na frontě. To se od jara hodně změnilo. A přitom nepřítel se po jarním taktickém ústupu, ke kterému ho donutil razantní přístup vlády a odpovědné chování většiny společnosti, vrátil s větší silou než předtím.
Nechceme vyvolávat paniku a zděšení, ale asi to musíte slyšet. Na našich odděleních bojujeme o životy lidí, kteří by, nebýt koronavirové infekce, měli před sebou dalších 10-20 let kvalitního života. Jsou to padesátníci, šedesátníci, aktivní sedmdesátnici, kteří mají pouze nadváhu, nebo vysoký tlak či lehkou cukrovku. Snažíme se všemi prostředky zabránit tomu, aby skončili na ventilátoru, protože pokud se na něj dostanou, přežije jich sotva polovina. Ano, mladí a zdraví překonají COVID většinou bez potíží. Avšak lidí, u nichž může skončit fatálně, je v naší populaci opravdu hodně, včetně mnohých z vás a vašich blízkých.
Na jaře jsme od vás poslouchali potlesk a dostávali do nemocnic občerstvení. Děkujeme za to, cítili jsme vaši podporu v zádech. Teď od vás ale očekáváme a žádáme o hodně víc. Pokud chceme tuhle válku vyhrát, potřebujeme pomoc každého z vás.
Proto žádáme:
Odborníky z různých oblastí medicíny, kteří se rádi vyjadřují v médiích, ale v oblasti infekčních nemocí jsou pouze poučenými laiky s vyhraněným názorem:
Prosíme, raději MLČTE! Pokud mlčet nedokážete, přijďte před svým mediálním výstupem na jednu pracovní směnu na covidovou jednotku, uvítáme vaši pomoc.
Vládu a státní orgány ČR:
Spolupracujte s nejlepšími českými epidemiology a ekonomy, ne s marketingovými poradci.
Vysvětlujte veřejnosti konsistentním a srozumitelným způsobem, proč a která opatření zavádíte a neměňte je obden. Konejte a mluvte tak, aby vám veřejnost mohla důvěřovat.
Zajistěte dovoz dostatečného množství remdesiviru, abychom jej mohli podat všem pacientům, kteří z jeho podání budou mít prospěch.
Všechny občany:
Nebojte se! Respektujte ale, že COVID-19 je zákeřný protivník. Projevujte úctu k životu a zdraví lidí kolem sebe. Časté mytí rukou, roušky a rozestupy jsou minimum, co můžete bez větších obětí udělat pro sebe i druhé. Dodržujte vládní nařízení a doporučení odborníků. Nesnažte se vymýšlet, co se dá obejít. Přemýšlejte nad svým konáním, jak minimalizovat riziko přenosu nákazy do rizikové populace - může se to týkat i vás a vašich blízkých.
Nadále budeme bojovat o zdraví i životy každého z vás. Bez vaší pomoci to ale nedokážeme.
Vaši zdravotníci z první linie
Za autory výzvy:
MUDr. Hynek Bartoš, vedoucí lékař JIP, Infekční oddělení, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem
MUDr. Jiří Sagan, vedoucí lékař JIP, Klinika infekčního lékařství, Fakultní nemocnice Ostrava
MUDr. Aleš Chrdle, primář, Infekční oddělení, Nemocnice České Budějovice, a.s.
Foma

#7 Souhlas

2020-10-06 22:51

Souhlasím. Když sleduji některé tiskové konference vlády, připadám si jak v Arabele. Mluví Mekota, pak Blekota a čekám, kdy se objeví Pekota :-)

Kiki

#8

2020-10-06 23:11

Dodržujte opatření nebo přitvrdim? Pardon ale tohle mi přijde už opravdu moc co zakážeš teď ? Ze nikdo nebude moci nic ani zpívat ani nikam chodit ani nic dělat ? Jsme snad v demokracii a vy zatím jen zakazujete . Chápu jaká je situace ale já si upřímně myslím ze nejde o mor je to pouze chřipka a to ze na obyčejnou chripku umíralo po celou dobu několik lidi to nikoho nezajímalo a teď co to do smetí budem nosit rousky nebudem moci bejt v hospodách déle než do 22:00 protože do te doby korona nechodí nebudeme moci zpívat , musíme sedět protože když stojíme tak na nás korona jde už mi to přijde opravdu ubohé . Snažíte se lidi jen vyděsit a zničit nic víc , vy vydělávate několik tisíc a my co my o který by jste se měli starat jsme kvůli vám na tom tak ze skoro nemáme co jist tak si uvědomte proč tam jste a jaká je doba a co se děje , mnohem víc lodi by tuhle situaci dokázalo vyřešit mnohem víc než vy !


Nepřihlášený uživatel

#9

2020-10-06 23:15

Plně podporuji

Nepřihlášený uživatel

#10

2020-10-06 23:19

Ocas chce mávat psem. Extrémně nebezpečný pro lidstvo člověk.

Nepřihlášený uživatel

#11 Re:

2020-10-06 23:30

#6: -  

Dobrý večer, nejsem ani lékař, ani epidemiolog. V každém případě všem lékařům a sestrám v první linii patří veliký dík a obdiv za jejich obětavou práci. Je mi také líto všech lidí, kteří svůj boj s nákazou COVID-19 prohráli a navždy nás opustili. Bohužel, ale také musím říci, že systém opatření, která jsou v boji s tímto virem přijímána, mi připadá chaotický a nepromyšlený. Císař Fridrich II. Štaufský řekl: "Kdo brání všechno, neubrání nic." Myslím, že toto vystihuje současnou situaci v ČR. Na jedné straně jsou plošná omezení a restrikce, na druhé straně se nákaza šíří na LDN, domovech důchodců. Myslím si, že bychom měli posílit ochranu všech rizikových skupin a zbylá část populace musí žít normální život se zvýšenými hygienickými opatřeními. V mém okolí se objevil případ, kdy člověk obdržel výsledek testu na COVID-19 s výsledkem "negativní", ale následně se dočetl na webových stránkách, že je nakažený. Sám dotyčný přiznal některé mírné příznaky této nemoci, ale jinak chodí do práce, protože má test s výše uvedeným výsledkem. Omlouvám se, ale jestli takto zajišťují příslušné státní instituce testování, trasování a případnou karanténu, pak asi nemusíme řešit, jestli zavřeme restaurace ve 22:00 nebo ve 24:00. To je můj skromný názor k této záležitosti. SD

Antoan

#12 100%souhlasím, ale jak dál.. Re:

2020-10-06 23:45

Radek Havelka

#13

2020-10-07 00:20

Pan Primula tímto jednoznačně vyjádřil, že mu vůbec nejde o zdraví národa, ale pouze o rozšiřování své moci.

Jako politik připomíná spíš gen. Stalina a za svoje výhrůžky by se měl českému lidu omluvit a za své diktátorské praktiky zodpovídat.

Jako příslušník tohoto národa se za něj i vládu upřímně stydím a věřím, že lidé této země co nejdříve pochopí jejich motivy, poznají jejich pravou tvář a skryté osobní zájmy.


Nepřihlášený uživatel

#14

2020-10-07 00:25

Děkuji za Vaši aktivitu! Té paniky a manipulací je již příliš. Postupy odborníků z oboru epidemiologie jsou jistě prověřené a správné, ale k jejich aplikaci si evidentně nevybrali tu správnou hrozbu. Ještě bych omluvil tento přístup v prvních měsících roku, kdy tvrdili, že o viru toho mnoho nevědí (i když už tehdy jsem pochybnosti měl, když se nouzový stav vyhlašoval při 90 pozitivně testovaných osobách). Uplynulo 3/4 roku a diskuze o podstatě problému se nějak vytratila, ač je zcela evidentní, že se o žádnou morovou ránu nejedná. Namísto toho se k nákaze automaticky přistupuje jako k největší katastrofě světa. Ministr zdravotnictví v každém projevu neopomene zmínit, že disponuje příklady ze zahraničí, zkušenostmi ze zahraničí, zahraničními výzkumy. Je poměrně evidentní, že podlehl, stejně, jako řada jiných státníků, jakési globální psychóze, umocněné tím, že dosud nebyla příležitost se ve svém oboru dostatečně realizovat. Výsledkem je snaha za každou cenu udržet status quo, tedy obyvatelstvo ve strachu, i za použití výhrůžek (mimochodem zřejmě nějaká vojenská taktika, jak mobilizovat udavače, kteří začnou ze strachu ze zpřísnění restrikcí udávat ty, kteří nařízení ignorují), zavádějící interpretace čísel, jako raketový nárůst pozitivně testovaných, aniž by současně byl uváděn stejně rychlý nárůst vyléčených, počty hospitalizovaných aniž by bylo známo, jaký je počet dostupných lůžek, apod. Je pochopitelné, že je těžké, až skoro nemožné, zařadit zpátečku a přiznat, že 500mld bylo vyhozeno z okna a devastaci hospodářství způsobil více strach, než nějaká nemoc. Ale obávám se, pokud nebude více takových aktivit, jako je ta Vaše, budou se snahy o zastření primárního pochybení v úsudku stupňovat a jakékoli aktivity mající za cíl odhalení skutečného stavu věci budou čím dál přísněji potírány, protože nikdo nechce být u vesla zrovna ve chvíli, kdy bublina praskne. Takže děkuji, velice si Vážím toho, že jste se odhodlali sami sebe vystavit pranýřování veřejností, ale i Vašimi kolegy. Přeji pevné nervy !! Mgr. Ondřej Svoboda

Nepřihlášený uživatel

#15

2020-10-07 00:34

Naprostej souhlas.

Nepřihlášený uživatel

#16

2020-10-07 01:02

Opět 100% souhlasím.

Sám jsem zvěřejnil komentář k politice vlády v čele s Prymulou. 

Je to politika vyhrožování zastrašování a vytváření pocitu viny.

Jiří Červinka


Nepřihlášený uživatel

#17

2020-10-07 01:08

Pregnantně formulováno, díky!
NRAP

#18 Re: 100%souhlasím, ale jak dál.. Re:

2020-10-07 01:12

#12: Antoan - 100%souhlasím, ale jak dál.. Re:  

Ty pises z blazince ze jo? Retarde zkurvenej antisemitistickej. Vis o tom, ze neni problem si te podle IP dohledat, tak si dej bacha, dostanes kulicku mezi ocicka a pujdes pod drn zmrde.


Nepřihlášený uživatel

#19

2020-10-07 01:45

Dobrý den, úplně s vámi souhlasím, bylo by super kdyby jste na něj za ty jeho výhrůžky podaly trestní oznámení a nebo hromadnou žalobu, myslím si že asi jinak neustoupí. S pozdravem Zdeněk Jansa
Weendy

#20 Re: rpk

2020-10-07 02:05

#6: -  

Vážení,primáři ,jsem onko a odmítám se k vám na JIP dostat  kvůli nesmyslnému nošení hader na obličeji kolik z nás se zhorší díky  tomu ze vdechujeme to co má jít pryč proto nos a pusa je .už teď mam zahnojene průdušky z tohohle  tahání  opravdu musím.a že už se ke mně doneslo kamarádka? Její dceru Proton preobjednali že v pze je toho moc teď nejezdit to je v pořádku?sama mám lékaře v pze  preobj na  listopad prosinec ,pokud přestanou jezdit autobusy jako na jaře  smůla  rok se nedostanu kam potřebuju.tzn k doktorům.jsem onko dobrý a kolik nás takových je, sotva dýcháme pod hadrem. Neni válka , jen jeden vir , tak omezit život  od nejmenších po nejstarší? Sami  politici přiznávají bude tu s námi pořád, tohle nezvládlo ani gestapo ani komunisté ,neměli vaše info technologie internet,ale naše demokratická vláda nás dupe do zem, .ze zdravých budou nemocní ,nemocní projdou komínem a dluhy se zaplatí nebudou treba důchody. ti mafiáni si vezmou vše do hrobu až na ně dojde řada ?a vy jim stejně nepomůžte, .mame každý napsáno když se narodíme kdy skončíme.at budete dělat sebevíc u těch pár kteří se k vám dostanou.a pokud chápu správně nikdo u vás není s čistým covidem ,jen přidruženou nemoci a to je i obyčejná chřipka  s jinými  nemocemi taky.nedekejte drama nechte nás žít na vzduchu .

Weendy

#21 Rpk

2020-10-07 02:15

A slavné vyhozené peníze za vakcínu?povinné až ji nikdo rozumný nebude chtít strčí se do LDN  pecovaku,stáří nebudou ani chápat coi jim pichaji a  hned bude  problém ,ale uvolní se místa a bude vyřešeno zmizí pořadníky,že? 


Nepřihlášený uživatel

#22

2020-10-07 03:02

Souhlasím. Vláda tuhle pseudokrizi absolutně nezvládla, zlikvidovala ekonomiku a skokově zvýšila nezaměstnost. To se ale teprve kloudně projeví po 31.10., protože přestane platit ten jejich slavný program a homeofficem a podobnými opatřeními udržovaný pracovní místa zaniknou. Prymula je absolutně nekompetentní komunistickej zm*d (opravdu se omlouvám ale toho zmetka ve střetu zájmů opravdu jinak nazvat nejde) a to, co si dovoluje v těch jeho kázáních není jenom vrchol drznosti ale absolutní návrat k poředplyšákovým praktikám, který má jistě on i jeho šéf - agent STB (a to není pomluva ale X soudy potvrzená pravda - dostatečně zarytý pod kůží. Povinně očkovat? Nas*at! Už velice brzy nastane čas vyjít znovu do ulic a tentokrát to nebude plyšový.
Novo

#23 Re:

2020-10-07 03:03

#14: -  

👍👌

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-10-07 03:05



Nepřihlášený uživatel

#25

2020-10-07 03:05

Ano souhlasím.Je to i můj názor a také mě přesvědčil David Icke.Vše je přehnané a chaotické.Je mi 71 let a toto nepamatuji za celý svůj život.Podle mého názoru je teď TOTALITA.Tu jsem Já nikdy nezažil.Také Babiš vyhrožuje, že zruší všechny Kraje.No to už je vrchol.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...