Petice za zlepšení sjízdnosti a bezpečnosti provozu na silnicích III. třídy v obci Tichá

Kontaktujte autora petice

Petice jednomyslně podpořena Výborem pro dopravu Zastupitelstva Moravskoslezského kraje!

2024-02-20 20:55:51

Vážené petentky, vážení petenti,

mám pro vás super zprávy. Krajský výbor pro dopravu podpořil naší Petici za zlepšení sjízdnosti a bezpečnosti provozu na silnicích III. třídy v Tiché!

Pro tichavskou ODS je zajištění kvalitní zimní údržby na celém území obce dlouhodobým cílem a dnešní výsledek jednání Výboru pro dopravu kraje je významným milníkem k jeho naplnění.

Výbor pro dopravu na svém dnešním jednání projednal, vzal na vědomí a jednomyslně podpořil petici, kterou k dnešnímu dni podepsalo 241 občanů. Cílem petice je zavedení zimní údržby ve formě pluhování a posypu solí tak, jak je to v okolních obcích a městech zvykem. Díky tomuto kroku bude provoz na krajských silnicích v Tiché mnohem bezpečnější. Dočasná lednová optimalizace Plánu zimní údržby se tak má dle slov předsedy Výboru pro dopravu a vedoucího Odboru dopravy kraje změnit od příští zimy na trvalou.

Druhá část petice, a tedy zavedení krajské zimní údržby i na „žuchovské“ silnici, závisí na rychlosti převodu vlastnictví této komunikace ze státního podniku Diamo do rukou Moravskoslezského kraje. Jakmile se tak stane, nebude Moravskoslezskému kraji nic bránit tomu, aby byla řádná a kvalitní zimní údržba zavedena i na Žuchově. Do té doby bude zajišťovat sjízdnost v zimním období obec Tichá - i zde se však nabízejí možnosti finančních kompenzací za zimní údržbu, kterou by Moravskoslezský kraj mohl pokrýt.

Velký dík patří Vladimíru Návratovi, předsedovi Výboru pro dopravu kraje a Jakubovi Unuckovi, 1. náměstkovi hejtmana kraje, kteří petici od jejího vzniku podporovali a pomáhali prosadit cíle naší petice!

Jiří Adamec

předseda petičního výboru

428604041_792196632948645_4607087983578480718_n.jpg

Jiří Adamec, předseda ODS Tichá

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.