NE-žehnání párům stejného pohlaví. Revokace usnesení synodu ČCE

Kontaktujte autora petice

Kalibrace svědomí

2023-06-15 04:30:25

Ministryně v jedné zemi byla kritizována. V jednom interview s přesvědčením ujistila: "Mým jediným pánem je svědomí. A prohlásila, že nemá vůbec chuť přesně zkoumat, které jeho prvky vznikly na základě jejího náboženského vychování, jejího kulturního okolí nebo jejich nabytých vědomostí. Je výsledkem toho, že to vše se smísilo v harmonických i v bouřlivých obdobích jejího života.

Je zjevně dobrá věc, když někdo poslouchá své svědomí. Ale pak vzniká otázka: Čím je řízeno svědomí samo? Dotázaná ministryně si toho byla vědoma. Prohlásila, že je produktem její výchovy, její kultury a jejich vědomostí. Když nyní zastává tvrzení: Mým jediným pánem je svědomí, pak tím vlastně říká: Mým jediným pánem je to, co si myslím. - A pak konec konců na mysli opět samu sebe.

Bible mluví o svědomí a o měřítku pro dobro a zlo jinak. Co je dobré a co je zlé, stanovil Bůh, Stvořitel člověka. Jemu se mají jeho stvoření zodpovídat. Proto je to základní chyba, když člověk sám chce rozhodovat o tom, co je dobré a co je zlé.

To, co Bůh smýšlí o dobrém a zlém a co nám o tom v Bibli sdělil, zůstane měřítkem pro celou věčnost. Neboť nikoli člověk, nýbrž Bůh je prapůvod a vztažný bod bod pro vše. A zatím, co Boží slovo je měřítkem, funguje svědomí jako ukazatel. Proto musí být naše svědomí stále znovu uváděno do souhlasu s Božím slovem.

Jen když posloucháme Boha a jeho Slovo, můžeme správně rozlišovat mezi dobrým a zlým a žít v souladu se Stvořitelem.

(Zdroj: Dobrá setba 2023, 14. června )


Pavel Raus



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.