Petice za dodržování neděle jako dne pracovního klidu

Quoted post

Milan

#1 Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-19 22:58

Kdo chce dělat - dělá, kdo nechce - jako vy - ten nedělá. Paní Marianna Otterová má zřejmě ručičky dozadu a nutí k tomu i ostatní - pod bohumilou maskou šabatu a jakýchsi z kontextu vytržených ezoterických citací, dodávajících jejímu bludu epické tajemno a punc dřevní zemité "pravdy". Proč "doprava ano" a "obchody ne"? Takže v neděli nebudeme do vlaku zařazovat jídelní vůz? Vykašlete se konečně na intelektuálské knížecí rady, ano? Jestliže někdo chce v neděli provozovat obchod a najde si prodavače kteří s jeho prodejní politikou souhlasí, pak je poptávka a nabídka v rovnováze a spokojen je zaměstnavatel, zaměstnanec i zákazník. Jste nikým nevolená pseudoelitářka s patentem na rozum. Pokud jste líná jak veš a chcete "uzákoňovat" (!) den kdy se NESMÍ pracovat, pak jste politováníhodný chudák. Už text v petici je nesmyslný, protože zaměstnanec není otrok a zaměstnavatel není otrokář. Takže pokud bude "podnik nutit zaměstnance" k práci v neděli, zaměstnanci mohou klidně podle ZP podat výpověď a nechat onen podnik umřít na úbytě. Já osobně nemám neděle a vůbec volné dny rád a raději jsem v zaměstnání. Mám zajímavou práci a je mi koníčkem a ještě si vydělám. Ano, budu doma, pokud mi doplatíte to, o co přijdu, když budu kvůli vám nucen sedět na zadku a nebudu smět pracovat. Navíc doufám, že budete ráda platit vyšší daně, a to značně, protože zákazem prodeje v neděli klesne pro obchodní řetězce potřeba lidských zdrojů a ty skončí na pracovním úřadě. A pokud ne, sníží se jim plat, protože odpracují méně a navíc se těmto firmám zmenší zisky. Třetina lidí bude proto v neděli za nákupy zajíždět do Polska, Rakouska a Německa. To všechno naše chytrá paní Otterová jistě ví, když vydumala tuhle petici. Ha ha ha.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 00:44:47

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

Milý pane Milane, já se snažím vnést toto téma do hry, nepotřebuji přesvědčovat ostatní (třeba Vás), že si mají myslet přesně to, co já. O konečné podobě takových změn je stejně potřeba se bavit společně. Je to návrh, podnět, impuls. Vy akorát urážíte. Nevíte o mně nic, a přesto si dovolujete tvrdit, že "mám ručičky dozadu" a že jsem "líná jak veš". Myslíte, že jsem se v posledních letech válela doma nebo že nedělám svoji práci ráda? Mýlíte se v obou případech.

Také bych si přála, aby si každý mohl vybrat, a pokud by mu v neděli práce vadila, šel by jinam. Ale doba se mění a všichni jsou čím dál více nuceni podřídit se tomu, co chce zaměstnavatel, protože nezaměstnanost je vysoká. Nemyslím si, že zaměstnavatel je otrokář, ale mám pocit, že trend k tomu čím dál víc směřuje.

Pokud nemáte rád neděle a volné dny, mnohé to o Vás vypovídá... (Ostatně sama jsem je také neměla moc ráda v době, kdy jsem neprožívala zrovna šťastné období.) Pokud si pletete židovství nebo evangelickou teologii s ezoterikou, nesvádíte boj s "pseudoelitářstvím", ale se středoškolskými znalostmi. Také by bylo dobré občas vyjet za hranice a pochopit, že třetina lidí nebude jezdit za nákupy např. do Německa, protože v Německu jsou v neděli obchody zavřené. S pozdravem M.O.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-21 10:04:23

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

do rakouska nemohou zajezt, tam je zakazka nedelni prodej v obchodech, pokud vim take v nemecku

Terry

#8 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-31 10:07:13

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

Vážený pane Milane, i já mám to štěstí, že mne moje práce baví a mám ji jako koníčka. Jejikož mám práci jak fyzicky tak i psychicky namáhavou, jsem ráda, že je konec týdne a já si o víkendu odpočinu. Jsem vděčná, že můj zaměstnavatel má dost rozumu a chápe, že se v plném nasazení nedá pracovat non stop. /vy se asi v týdnu moc nepředřete, když jste plný elánu i o víkendu/. Jinak na tom jsou např. zaměstnaci supermarketů /ale i výrovných podniků, nejspíše se zahraniční účastí/, kteří si vůbec nemohou diktovat nebo podle vás dát výpověď. Víte, že např. člověk ve výrobě hliníkový kol za směnu ručně přemístí až 10tun? Znáte vůbec pracovní dobu prodavaček v marketu? Většina je ráda, že vůbec nějakou práci mají a pracují ve 3 a 4směnných provozech, svátek nesvátek za směšný plat.  Váš model by fungoval, kdyby nabídka práce převyšovala poptávku. Ale nezaměstnanost se pohybuje kolen 10%.                                                                                                                       S úctou, tedy vlasně bez úcty, Vaší víkendové práci zdar!