Petice za dodržování neděle jako dne pracovního klidu


Nepřihlášený uživatel

/ #2 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 00:44

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

Milý pane Milane, já se snažím vnést toto téma do hry, nepotřebuji přesvědčovat ostatní (třeba Vás), že si mají myslet přesně to, co já. O konečné podobě takových změn je stejně potřeba se bavit společně. Je to návrh, podnět, impuls. Vy akorát urážíte. Nevíte o mně nic, a přesto si dovolujete tvrdit, že "mám ručičky dozadu" a že jsem "líná jak veš". Myslíte, že jsem se v posledních letech válela doma nebo že nedělám svoji práci ráda? Mýlíte se v obou případech.

Také bych si přála, aby si každý mohl vybrat, a pokud by mu v neděli práce vadila, šel by jinam. Ale doba se mění a všichni jsou čím dál více nuceni podřídit se tomu, co chce zaměstnavatel, protože nezaměstnanost je vysoká. Nemyslím si, že zaměstnavatel je otrokář, ale mám pocit, že trend k tomu čím dál víc směřuje.

Pokud nemáte rád neděle a volné dny, mnohé to o Vás vypovídá... (Ostatně sama jsem je také neměla moc ráda v době, kdy jsem neprožívala zrovna šťastné období.) Pokud si pletete židovství nebo evangelickou teologii s ezoterikou, nesvádíte boj s "pseudoelitářstvím", ale se středoškolskými znalostmi. Také by bylo dobré občas vyjet za hranice a pochopit, že třetina lidí nebude jezdit za nákupy např. do Německa, protože v Německu jsou v neděli obchody zavřené. S pozdravem M.O.