PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

#1301

2012-07-17 23:44

To není vláda lidem zvolená,to jsou bezcitní parazité,kteří ke svým radostem,svému bohatství,zneužívají bezbranné a bezmocné.Hanba tohoto státu.

Nepřihlášený uživatel

#1302

2012-07-18 00:49

Vláda organizovaného zločinu

Nečasova vláda se při svém nástupu pojmenovala jako "vláda rozpočtové zodpovědnosti". Její poslední chování je ale natolik zločinné a téměř vlastizrádné, že přesnější název by byl "vláda organizovaného zločinu". Jak jinak vnímat nejen chování hulváta z financí Kalouska, o němž už bylo napsáno nemálo, ale také reakce premiéra Nečase a ministra vnitra Kubiceho.

Neznám pana Petra Lessyho, ale velmi dlouho jsem v českých luzích a hájích neviděl nikoho, kdo by se nebál politiků tak jako on. Ze zákona považuji za úkol policie, aby stíhala všechny zločince stejně bezohledu na to, jedná-li se o bezdomovce z nádraží, obyčejného zloděje, ministra, premiéra či prezidenta. Nevím, co v posledních týdnech či měsících policie zjistila. Dostala se ale asi zřejmě velice vysoko, protože poprask, který tím způsobila ve vládě, u nás nemá po listopadu obdoby. Politici zastrašují a dělají co mohou, aby policisty od jejich práce odradily.

Je proto správné a v civilizované společnosti i naprosto logické, když policejní prezident vydá prohlášení, ve kterém policisty vyzve, aby se politiků nebáli a dělali, co jim zákon ukládá.

Bez nejmenšího přehánění se mi ale jen těžko hledají slova, kterými bych byl schopen popsat zrůdnost reakce premiéra a ministra vnitra na takové prohlášení policejního prezidenta. Oba, premiér i ministr vnitra, policejního prezidenta za jeho prohlášení zkritizovali. Nejsem právník a neznám paragrafy, ale taková reakce se v mých očích prakticky rovná vlastizradě. Premiér a ministr tím říkají "My jsme VIP třída, která zákony dodržovat nemusí, a nikdo nemá právo to po nás chtít" nebo jednodušeji "Kdo není s námi, je proti nám". KSČ ? Ne, ODS a TOP09.

To je bod, od kterého již nelze považovat vládu ČR za legitimní. Nejsem příznivce silných slov či frází. Nicméně vláda chovající se tímto způsobem jakoukoliv legimitu ztrácí bezohledu na volby, ze kterých vzešla. Takovou vládu lze označit jedině za zločineckou organizaci fungující v rámci organizovaného zločinu. Současná vláda již není legitimní vládou ČR, je pouze orgánem vytvořeným dle platných zákonů, který ale slouží jinému účelu než by sloužit měl.

Pane policejní prezidente, máte evidentně podporu nemála občanů, kteří doufají, že Vaši podřízení už ten Nečas ukončí.

Jan Netopil


Nepřihlášený uživatel

#1303

2012-07-18 01:11

Občané co s tím uděláme?

Dobrý den, přátelé, dovoluji si upozornit na skandální jednání poslanců PS, když přijali Evropský stabilizační mechanizmus, jinými slovy "smlouvy dluhů". Této události nevěnovaly media žádnou pozornost, prý to není nijak zvlášť důležité. Je to důležité a strašně moc. Přečtěte si, nebo poslechněte z videa, o čem to všechno je a posuďte sami, co s námi vláda a zkurvení poslanci jsou schopni udělat, kam až nás jsou schopni dovést. Čtěte , poslouchejte, šiřte dál! Občané o tom de facto vůbec nevědí. Je to velmi důležité! Jiří Baťa

http://www.youtube.com/watch?v=X1uloRk7kVw

Nepřihlášený uživatel

#1304

2012-07-18 01:51

Udělali z nás plebs

Pokud některý důchodce v budoucnu bude volit TOP 09 nebo ODS zasloužil by si buď sebrat celý důchod nebo umístit do Bohnic, protože je to asi člověk mdlého rozumu či nevšímavec.. Oč jde????

V příštím roce nás připraví naši "milovaní".. Nečas, Kalousek,Drábek a spol.o 11,3 miliardy Kč. Tedy nás ty nejchudší-důchodce! Bude to : 9,5 miliardy nižší valorizace důchodů, tedy u všech důchodců a 1,8 miliardy bude "odkloněno" PRACUJÍCÍM DŮCHODCŮM a to zase za slevu na dani, t.j. 2070,- Kč měsíčně, za rok to dělá 24.840,- Kč.

Sobě ale dali daň jen 7 % za peníze z částky nad 100.000,- Kč, což činí při jejich příjmu cca 150.000,- Kč jen 3.500, Kč. Mně seberou z 15 tis. 2070,- a sobě 3.500,- ze 150.000,- Kč, paráda, že. A to nám ještě zvednou o 2 % sociální , ze 4,5 % na 6,5 %, aby ten rádoby doktor Heger měl na doktory a na SKVĚLÉ MANAŽERY ve VZP, Horák a Šnajdr na úhradu léků. Poplatky za recepty a u doktorů pochopitelně zůstanou!!!!!!!Pokud se opět nezvýší jak uvažují na 50,- a 200,.Kč..ÚDAJNĚ UŽ PRÝ NEPLNÍ REGULAČNÍ FUNKCI.!!!!!! Tak ONI SI SNAD MYSLÍ, ŽE JSME DEBILOVÉ ČI KRETENI?????

Pošlete všem důchodcům, ať vidí, jak to s nimi TATO VLÁDA myslí dobře.!!!!

Mějte se hezky, jestli to u nás vůbec ještě jde.
P.

Nepřihlášený uživatel

#1305

2012-07-18 12:18

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY JE SLOŽENA Z NEKOMPETENTNÍCH LIDÍ,KTERÉ PROVÁZEJÍ KORUPČNÍ AFÉRY A ROZKRÁDÁNÍ MAJETKU ČR.NEJHORŠÍ VŘED V TÉTO VLÁDĚ JE KALOUSEK A NEČAS.

Nepřihlášený uživatel

#1306

2012-07-18 13:11

Naše vláda je panoptikum, které je k pláči a vzteku. Jde jim jen o jejich pupky, lidé, kteří je volili je vůbec nezajímají.

Nepřihlášený uživatel

#1307

2012-07-18 14:58

Lessy české, když se jaro navrací

Co se kalendáře týče, je to už nějaký pátek, co nám pro letošek jaro zamávalo. A přece jako by po dlouhé době bylo zase ve vzduchu. Není ale řeč jen o charakteru počasí, které má do pořádného léta dost daleko. Atmosféra jara jakoby se vrátila hlavně do české společnosti a do médií. A to ne jen tak nějakého obyčejného jara, ale jara pražského.

I tenkrát se stalo, že si po dvaceti letech národ začal uvědomovat, že se nový režim vyčerpává a že to nějak všechno nefunguje tak ,jak by mělo. Jak mu ti nahoře na začátku a i potom slibovali. Stejně jako tehdy si to společně s ním uvědomuje snad už i ona vládnoucí garnitura sama.

Tehdy na přelomu šedesátých a sedmdesátých let se země jen tak tak zotavovala z drsných padesátých let, kdy tu hezky česky naplno frčel stalinismus. Byla to doba, kdy sice byly plné a dobře zásobené koncentráky, ale prodejní regály jaksi zely prázdnotou. Tedy pokud jste zrovna nepatřili k těm rovnějším mezi rovnými.

Náš nový režim naštěstí pořád vychází nebetyčně lépe ve srovnání s tím, který mu předcházel. Svou první dvacetiletku má sice už dávno za sebou, ale zdá se, že i on si bude muset projít takovým svým malým pražským jarem.

Vědomí že politici a jejich spřízněné duše tu kradou jako straky a přitom kážou morálku, hodnoty a hrají si na spořádané občany, se asi dá nějakou dobu vydržet. Alespoň pokud je vyhlídka na to, že se to do budoucna změní a že je to všechno jen nutná průvodní porodní bolest celého nového státního zřízení. Jenže když se to s postupem času spíše zhoršuje, minimálně tedy ta bohorovnost samotných aktérů s jakou své rejdy provádí, a k tomu se ještě navíc přidá drobný problém, že jde celá ekonomika do kopru ve vleku té evropské a potažmo i světové, tak tu máme problém.

Jednou ten pohár prostě přeteče. A může to být klidně třeba kvůli tomu, že se na pár letadlech napakuje banda mafiánu, ale částky ve stejné relaci se škrtají postiženým lidem. Nebo to může být proto, že tu před nedávnými volbami jistý premiér sliboval, že nebude tolerovat korupci a to ani prý ve vlastní straně. Teď buď dostál ataku částečné amnézie a nebo má hlavu strčenou do písku a je mu jedno, jaký nečas řádí nahoře nad ním.

A tak je společnost nejen řádně napruzená, ale zároveň s notnou dávkou vzrušení a často se zatajeným dechem sleduje, jak se najednou bortí ledy a po dlouhé době snad konečně začíná rameno spravedlnosti šátrat i v těch nejvyšších patrech.

Náš nový Alexandr Dubček se tak zřejmě jmenuje Petr Lessy. Bohužel pro nás i jeho minulost má k té křišťálově čisté kilometry daleko. Jeho instalace Radkem Johnem a stranou pana Bárty se v jeho životopise nevyjímá bůh ví jak nádherně a vzbuzuje celou řadu otazníků a pochybností o skutečných motivech jeho nynějších činů. Naše obrozená komunistická strana, která chce komunismus s lidskou tváří, že by byl policejní sbor, který se probudil po dlouhých letech zimního spánku?

Bylo by asi dobré mít na paměti, že ti dobří komunisté byli i tenkrát prostě stále jen a zase komunisté a že komunismus s lidskou tváří je asi něco takového jako sériový vrah s lidskou tváří. Zkrátka žádná sláva. Stejně tak nám tu ta naše obrozená policie nespadla z nebe a celých těch dvacet let tu se vším tím bahnem pohodově koexistovala. Je tedy více než žádoucí být na pozoru, nepropadat falešným nadějím a nenechat si mazat med o kolo huby.


Otázkou je, jak tohle nové pražské jaro na druhý pokus dopadne. Dojde konečně k obrození ve společnosti i v jejích nejvyšších patrech a začne platit, že všechny zlodějiny se už holt s klidným srdcem tolerovat nedají? A nebo se establišment opět semkne, kontrarevoluci šmahem potlačí a naplno zase propukne deziluze a ohýbání páteří? To se asi brzy dozvíme. Dnes si Dubčeka, tedy Lessyho pozval na konzultace Brežněv do Moskvy…tedy Klaus na Pražský hrad. No co, v nejhorším si pak zase dvacet let počkáme, až to všechno totálně vyhnije a samo se to zhroutí.
Tomáš Vilímec

Nepřihlášený uživatel

#1308 Re:

2012-07-18 15:10

#15: -

Tato vláda je nejhorší od vzniku republiky v roce 1918. Titi zloději patří všichni na doživotí do želez.


Nepřihlášený uživatel

#1309

2012-07-18 15:15

Klidně ať klesne. Při stálem prý zlepšování zdravotní péče,večném strachu z bídy a ostatních kapitalistických vymoženostech, se penze většina lidí nedožije.

Nepřihlášený uživatel

#1310

2012-07-18 23:54

Česká ulice touží po krvi

Název článku neznamená, že považuji součastnou bouři na českém politickém jevišti za souboj lůzy a pořádku. Protože ulice není lůza a ty, které chce lynčovat jsou ti, které do funkcí zvolila. Je to paradox každé společnosti, jenž se najednou probudí z totality do normálního světa.

Zdaleka bych si nedovolil jako člověk nežijící v České republice někoho odsuzovat. Nebo někoho se zastávat. Nevím, jestli pan ministr Kalousek má na svědomí všechno to, co mu ulice přisuzuje. Nevím jestli je alkoholik jak o něm kdysi prohlásil dnes nejslavnější český vězen pan David Rath a ulice to opakuje. Stejně tak nevím jestli pan policejní prezident Lessy je dobrák od kosti, nebo jestli je manipulován někým v pozadí. Protože je to všechno jedno.
Mě jako diváka vlastně pouze zajímá, co bude potom - když ulice tu krev dostane. Existuje vůbec nějaká alternativa když se systém zhroutí? Ulice je přesvědčena a možná docela právem, že všichni ti, které ve volbách zvolila - jsou darebáci a patří s nimi zatočit. Ale má za ně ulice náhradu? Kde jsou ti čestní, poctiví a spravedliví? Když si ulice vynutí pád vlády, někdo ji bude muset přeci nahradit. Ale ulice tvrdí, že všichni nynější politici jsou stejná sebranka, tak kdo to bude? Ani ti, co vidí jediné východisko ve vládě tvrdé ruky nemůžou na nikoho spoléhat. Armáda byla efetívně zničena, komunistů je šeredně málo a český nacionalismus je spíše žvanění.
Tak že bez přehánění jediné co zbývá bude prachobyčejný bordel. Ale ono k tomu nedojde, protože česká ulice postrádá tu skutečnou štávu opravdu něco udělat. Protože se vlastně ve skrytu duše toho případného bordelu bojí. Všechno se vrátí do starých kolejí, at už pan Kalousek a pár dalších padnou, nebo ne. A pak, že okurková sezona nemůže být zajímavá.

Červenec 2012 Šimon Achenbach

Nepřihlášený uživatel

#1311

2012-07-19 12:11

Stydím se za naši vládu.Je to spolek lumpů a korupčních zlodějů.

Nepřihlášený uživatel

#1312

2012-07-19 12:51

JE TO DOOPRAVDY VÝSMĚCH OBYČEJNÝM LIDEM CO NAŠE VLÁDA DĚLÁ!CHTĚLO BY TO NOVOU REVOLUCI ALE NÉ TAKOVÁ JAKÁ BYLA V ROCE 89.VYPRÁŠIT JIM KOŽICHY A KONTA ABY VĚDĚLI CO JE TO UTAHOVAT SI OPASKY.

Nepřihlášený uživatel

#1313

2012-07-19 16:17

Třídní válka - otevřeně Štěpán Steiger.
Že současná česká vláda vede třídní boj, to není žádná novinka. Všechna její opatření, která jako celek představují politiku vědomého ožebračování a ochuzování „nižších“ tříd obyvatel, jsou od počátku vedena tímto směrem s cílem obohatit bohaté (zejména nejbohatší) – i když s hesly, jež mají omámit ty, proti nimž jsou zaměřena a jež mají přesvědčit, že např. zvyšováním daní, snižováním důchodů, asociálními kroky proti sociálně nejslabším a vůbec škrty ve všech oborech jsou „ochraňováni“ naši vnuci proti dobám „ještě horším“. Až dosud této (pseudo)argumentaci mnoho spoluobčanů důvěřivě naslouchalo, mnozí dokonce jí věřili. Teď ovšem spadla maska, za níž se vládní záměry jakžtakž skrývaly.
Co se stalo? Platová elita státního aparátu zahájila otevřený třídní boj ve svůj propěch s hledím tak zjevně otevřeným – zřejmě přesvědčena, že jakákoliv opozice není ani dost radikální ani není dostatečně vyzbrojena pro zahájený boj -, že neváhá přijít s návrhem na ekonomické posílení své moci. Ministr práce a sociálních věcí (muž, jenž přišel z podnikatelských kruhů, což jej v očích jiných politiků zavazovalo k protisociální politice) Jaromír Drábek předkládá návrh novely platového zákona, jímž mají být zvýšeny – netřeba dodávat, že mj. neúměrně – platy politiků a soudců. „Až o desetitisíce korun,“ říká novinový titulek. (Musel jsem si okamžitě uvědomit - vůbec ne proto, že bych záviděl, věřte mi – že zvýšení představuje u mnoha lidí těchto kategorií můj celý měsíční důchod – průměr českých důchodů!)

Záminkou – tento termín používá novinový titulek zcela správně – záminkou jsou úspěšné stížnosti (ano množné číslo – stížnosti) soudců k Ústavnímu soudu, který loni rozhodl, že stát musí jejich snížené platy dorovnat na úroveň roku předcházejícího. (Mohl bych se ironicky ptát, proč si nemohou důchodci stěžovat u Ústavního soudu na zhola nedostatečné zvyšování důchodů, aby jim je vláda musela „dorovnat“ podle vládních slibů. Jenže „nižší třídy“ této společnosti nemají – podle platných zákonů, a Češi jsou přece, aspoň Češi „nižších tříd“, zákonů dbalí občané – mnoho zákonů, podle nichž by si mohli udržovat svou životní úroveň.

Nebudu plýtvat slovy jako nemorální, neslušné, bezohledné nebo dokonce sprosté – ačkoliv každý tento termín se k předkládanému návrhu hodí. Nejslabší charakteristika by byla nevhodné – nevhodné opatření v době hospodářské krize, která dopadá (a věřte, že bohužel bude dopadat) stále více na ty, jejichž platy „dorovnávány“ nebudou (a mnozí o ně přijdou vůbec). Drzost, s níž ministr – bezpochyby stejně nejlepší ministr sociálních věcí, jako jsme měli nejlepšího ministra školství a máme nejlepšího ministra financí, možná dokonce i nejlepšího ministerského předsedu – s takovým návrhem přichází, by se mohla zdát neuvěřitelná, kdyby nešlo o ministra právě této vlády. Pohrdání každým občanem (a občankou), který je tak nízko pod „dotčenými“ členy dané platové elity současných vládních struktur, že se na něj nemusí daná garnitura ohlížet, je tak obrovské, že začínám chápat, proč je pro tuto vládu nemožné shlížet na „masy dole“ byť i jenom se špetičkou pochopení. Protesty „lůzy“ – ano, i hierarchie církve římskokatolické je součástí této „elity“, ruka přece myje ruku – jsou zanedbatelnou podívanou pro „lidi“ ve Strakovce a pro naprostou většinu parlamentu (nebi si snad myslíte, že tzv. politici budou hlasovat proti zvyšování svých platů?). Protesty – i ty nenásilné – by musely vypadat docela jinak než dosavadní happeningy, jež jsou výmluvné a zábavné, ale nejsou než happeningy. Nedopracovali jsme se ještě ani k myšlence celostátní vytrvalé občanské neposlušnosti. (Stávku dokáží zdejší média vylíčit jako poškozování těch, kdo nestávkují – vydávají je za oběti těch, kdo stávkují i v jejich prospěch.) Nebo jiným druhům pokud možno celostátního odporu.

Otevřený třídní boj, neskrývaný boj rozevírající už beztak rozevřené nůžky nerovnosti a do očí bijící nestydaté zvýšené odměny špatně nebo vůbec ne pracujících členů údajných elit (podívejte se někdy na televizní zpravodajství z parlamentu a uvidíte namáhavé nicnedělání těch, kdo tam sedí – ty, kteří tam nesedí a jimž přesto přitékají peníze, vidět nemůžete), tento boj bychom neměli jenom registrovat, tomu se přece musíme postavit, musíme mu odporovat, nechceme-li jednoho dne konstatovat, že jsme jej prohráli, možná nejenom pro sebe, ale i pro generaci, pro niž nás pánové podobní Miroslavu Kalouskovi škrtí údajně proto, aby se měla líp než my. Tito pánové (zdvořile vynechávám dámy, i když se také účastní) nám, všem těm, na něž pohrdavě shlížejí shůry jako na ty, jimž mohou šlapat na záda, tito pánové nám vyhlašují třídní boj. Výsměšně si zvyšují platy, jež ušetřili na nevyplácených starobních (a jiných, třeba invalidních) důchodech a sociálních dávkách a podporách v nezaměstnanosti. Budeme tomu (pouze) přihlížet?



Nepřihlášený uživatel

#1314

2012-07-19 18:55

Její členové lžou i když mlčí.
Evik

#1315

2012-07-19 20:10

Proč není možné vládu odvolat voliči referendem. Na volby jim jsme dobří, to mažou med kolem pusy.

Nepřihlášený uživatel

#1316

2012-07-19 20:21

zavřít a zahodit klíč pakáž jedna hnusná-vlastizrádci a rozkradači darmožrouti všechny bych pověsil.

Nepřihlášený uživatel

#1317

2012-07-19 20:58

Měla by celá vláda odstoupit a né si přidávat platy


Nepřihlášený uživatel

#1318

2012-07-19 21:50

Nejste na takové úrovni - vládo - aby jste tento národ zastupovali. Vaše rozhodnutí, která činíte, se vrací kolik let zpátky. My chceme kupředu.

Nepřihlášený uživatel

#1319

2012-07-20 01:59

Vážení občané, aktivisté, občanské iniciativy!

Připravujeme společné jednání občanských iniciativ. Omlouváme se za nezdařenou konferenci 28.1.2012 v Hloubětíně, která byla zmařena radikály a lidmi s téměř fašistickými názory. Holešovská výzva byla skutečně naší nadějí. Věřili jsme ji. Distancujeme se od všech forem násilí, zrady a výzev k anarchii a k občanské neposlušnosti. Chceme postupovat jen demokratickými způsoby s respektováním zákonů ČR. Chceme vrátit důvěru v demokracii. Požadujeme uzákonění referenda, přijetí zákona o financování politických stran, zákona o přiznání majektu. Chceme zrušit poslaneckou imunitu a požadujeme důslednou trestní odpovědnost poslanců a členů vlády za trestné činy.

My občané vyzýváme všechny občanské iniciativy a odboráře. Vyzýváme incitiavy ProAlt, Alternativu zdola a další, pojďmě udělat společné fórum alternativ. Přidejte se k nám, přidáme s k vám, pomozte nám zorganizovat důstojné vyjádření občanské nedůvěry této vládě důrazně a jasně. Věříme, že naši poltici mají vysokou politickou kultůru a pochopí, že již od nich nečekáme žádné výsledky. Hrozíme se jen rozkrádání a zadlužování země, plýtvání peněz ze státního rozpočtu, hrozíme se deficitu státního rozpočtu a dalšího zadlužení. Nepřejeme si přijetí zákona o vyrovnání s církvemi tak, jak je zákon navržen.

Z uvedených důvodů společně požádejme naší vládu o demisi a o předčasné volby. Zde můžete podávat své návrhy, vyjádření. Můžete také napsat e-mailovou zprávu.

Občané přidejte se k nám nebojte se, je vítán opravdu každý slušný konkrétní a zcela jasný dobře mířený cíl, jak s tím v této zemi pohnout směrem k lepšímu. HV - N je tu pro lid a pro národ.: http://www.holesovskavyzva-nadeje.cz/

Nepřihlášený uživatel

#1320

2012-07-20 09:28

Vláda Petra Nečase si sice "zajistila" důvěru díky převaze NEZODPOVĚDNÝCH koaličních poslanců, důvěru občanů však již ztratila dávno. Potvrzuje to i snaha zvýšit si platy na úkor důchodců, nemocných a rodin s dětmi.

Nepřihlášený uživatel

#1321

2012-07-20 09:29

Je nejvyšší čas, aby trojkoaliční žumpa v čele s Péťou Škaredým počasí, Kraďouskem, Chrápenbergerem a Píkou táhli na smetiště dějin, před tím je ale odebrat jim i jejich příbuzným a známým veškerý nakradený majetek a pak je nechat pěkně vydělávat na svoji stravu ve slušivých vězeňských mundůrech. Tahle zlodějská banda měla už dávno sedět v base!

Nepřihlášený uživatel

#1322

2012-07-20 09:55

ano -posílám Email svým adresátům-mají stejný názor na odvolání skorumpované vlády-která neni pro obyčejné lidi jen pro ně a pro horních 10 tisíc prominentů.Drží se koryt a jen těží pro sebe-taky trojkoalice je pofiderná a Lidem kteří jsou bývalí večkaři -přeběhlíci zde nemají co dělat-nebyli voleni-je to akce Nečasova,aby se udržel u moci jako ODS.
Miroslav Kurfirst v.r.

Nepřihlášený uživatel

#1323

2012-07-20 15:05

Proč je vláda neodvolatelná – protože „dluhy“.

Zástupci obou táborů tvrdí, že peníze nehrají v jejich rozhodování roli. Možná se mezi nimi najde výjimka, ale obecně každý myslí v prvé řadě na sebe. A člověk s dluhy má větší snahu udržet si příjem.

ODS 51 poslanců
Každý dluží průměrně 1,025 milionu korun
Celkem 50,248 milionu korun

TOP09 41 poslanců
Každý dluží průměrně 1,158 milionu korun
Celkem 47,480 milionu korun

LIDEM 8 poslanců
Každý dluží průměrně 1,06 milionu korun
Celkem 8,516 milionu korun

Oproti tomu poslanci ČSSD, KSČM a VV dluží necelých 74 milionů, tedy 793 tisíc na jednoho. To vše vyplývá z poslaneckých majetkových přiznání. Z toho plyne : Žádné ideje, žádná demokracie, žádná zodpovědnost vůči voličům. Napříč celou politikou jen a pouze peníze. Za poslance hlasují jejich dluhy.

Zase to zůstane na nás, to vyčištění Augiášova chléva.

Nepřihlášený uživatel

#1325

2012-07-21 01:44

22 let poté: Všem jásačům

Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme zvonili klíči. Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik nás 40 let strašil kapitalismem. Dneska vidíme, že měl pravdu.

Všem jásačům, kteří jsou u vytržení z toho, jak jsme to natřeli nedemokratickému systému, jak jsme se konečně vymanili z totality, jak si konečně vládneme sami, jak je teď vše dokonalé a jak tedy konečně už máme, co jsme chtěli.

Zkuste si představit, nebo ještě lépe konkrétně zjistit, jak bydlí a z čeho žijí např. Milouš Jakeš, nebo Lubomír Štrougal. A to byli nějací prominenti režimu, který nás všechny utiskoval. To byli nějací totalitní hlavouni. Uzurpátoři.

Zjistěte si, jak si ve svých funkcích pomohli.

Potom si zjistěte, jak bydlí a z čeho žije Stanislav Gross, Aleš Řebíček, bývalý ministr dopravy, Marek Dalík, kam jezdí na dovolenou Mirek Topolánek a další.

Nedávno toto učinil český bulvární tisk. Uveřejnil, jak žijí bývalí prominenti. Zjistil např., že Milouš Jakeš žije v domku, který spoluvlastní se svým bratrem, žije z důchodu a tento tisk dále škodolibě uvedl, že jeho sousedé jej často vídají v místním řeznictví, kde vždy nakupuje nejlevnější druhy masa. Např bůček a nožičky. Žužla. Tak dlouho byl ve funkci a takto mizerně se zabezpečil na důchod. To Gross. Kalousek, Janoušek, Bém a další jsou jinčí kabrňáci. Tento mašinfíra může ve svém bytě na Floridě spolu s Řebíčkem dělat na všechny dlouhý nos a snídat kaviár.

Ale byl to sociální demokrat. A myslel to upřímně. Nebo Řebíček může své nemovitosti v zahraničí střídat podle ročních období. Dalík s Topolánkem jistě budou mít ve své vile v Toskánsku též vystaráno.

Dále si představte toto: Za bolševika byla totalita, ale byly i velice schopné podniky, které uměly světové výrobky:

Tatra (suverénně vyhrávala Dakar), Škodovka Plzeň, Poldi, která uměla takové materiály, že jsme vyráběli vlastní endoprotézy, Plzeňský pivovar, křišťálové sklo, české, to byl pojem, porcelán a bižuterie, cukrovary, TOS a další.

Vyřídili jsme si to s bolševikama, konečně jsme si svobodně vydechli a novodobý stát za dvacet let toto všechnorozprodal. Stát rozprodal i ty školky, a kulturní domy, které si lidi stavěli v akci „Z“. Tedy zadarmo. Pro sebe. Stát dokonce rozprodal a nadále prodává byty, které si lidi šedesát let i více let vlastními náklady zvelebovali ( stát do nedal nic) v domnění, že tak činí pro sebe a pro své děti. Stát prodal i úspory lidí, když prodal banky.

Za to všechno stát získal obrovské miliardy navíc, neboť kromě toho po celou dobu vybíral daně, sociální a zdravotní pojištění, jako každý jiný kapitalistický stát, pro který jsou daně jediným příjmem.

Zkuste si položit uvedené vedle sebe, a zkuste odpovědět na otázku: „Kde všechny ty miliardy jsou?“ Kde jsou, když po dvaceti letech třeskuté svobody máme státní rozpočet v hlubokém deficitu. V takovém deficitu, že musíme omezovat výdaje a utahovat opasky. Pak si znovu projděte Janotův balíček, který stále Kalousek plní a zamyslete se, komu je utahováno: Vyšší DPH – nejvíce pocítí rodiny s dětmi a důchodci. I ti musí denně jíst. Zmrazení důchodů současně s výrazným nárůstem nájemného. Obojí se bere i platí každý měsíc. Cílenou skupinu netřeba označovat. Omezení sociálních příspěvků, mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky. Grosse, Řebíčka, Dalíka, Topolánka, ministrů a poslanců i senátorů se nedotknou.

Poplatky ve zdravotnictví. Podle vlády nelze vyloučit důchodce, neboť by se celý systém zhroutil. Přeloženo do češtiny: Zdravotnictví musí zachránit důchodci. Mladý člověk v produktivním věku obvykle k lékaři nechodí. Vysoký krevní tlak, cukrovka, bércové vředy, endoprotézy kyčlí apod jej přepadají obvykle ve věku důchodu. Proto celý svůj produktvní věk odváděl daně a platil si zdravotní pojištění, aby mu bylo pomoženo, až jej přepadnou stařecké neduhy.

Zde je nutno ale připomenout, že poslanci a senátoři z částky nad 82.420,-Kč/měsíc již dva roky neplatí ani sociální, ani zdravotní pojištění. Dostatečná kompenzace. Ne? Tak kde, sakra, jsou ty miliardy za rozprodaný stát?

Souhlasím s Vámi, jásači. Za bolševika nebyla svoboda, bylo omezené cestování. Z dnešního pohledu mi to ale připadájako selanka, proti tomu,v čem žijeme nyní. Z diskuse na Retrománii (než jí DC začalo cenzurovat) tyto pocity vysvítají. Lidé se mnohdy vyjadřují neobratně,nechávají se strhnout k detailům (jestli byly dřív lepší boty). Ale zpod textu je cítit, jak se jim zkreslování pořadem Retrománie zajídá. Právě tento moment, tato taktika je nejužívanější metoda jakékoli propagandy. Odvést pozornost od velkých problémů současnosti vystavením banálního cíle a strhnout diskusi kolem prkotiny.

Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme zvonili klíči. Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik nás čtyřicet let strašil kapitalismem.Dneska vidíme, že měl pravdu.