PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-21 21:08



Nepřihlášený uživatel

#1327

2012-07-22 00:04

V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.

Marcel Pagnol

Bohužel měl Marcel Pagnol pravdu, obzvláště co se týká národa českého, je to smutné, ale je to tak. Nevím národe, co ještě více chcete, to už Vám tohle vše, co se v tomto státě s obyčejným lidem po 22 letech děje, nestačí ?????? http://www.holesovskavyzva-nadeje.cz/

Nepřihlášený uživatel

#1328

2012-07-22 00:22

plně souhlasím s odvoláním Kalouska a celé vlády, těch zkorumpovaných a amorálních ani ne lidí. P.Ch.

Nepřihlášený uživatel

#1329

2012-07-23 00:24

Má český volič špatnou paměť?

Nečasova vláda zažila v době nedávno minulé spousty problémů: od těžkostí s odvoláním Vlastimila Rampuly, přes konec ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila po kauzu Casa a spory předsedy vlády a ministra financí s policejním prezidentem. Mnoho voličů je chováním politiků, kteří se v poslední době spíše prezentují jako lidé opilí mocí, případně jako hulvátští burani, jistě znechuceno. Vydrží však toto přes prázdniny, které mají i přední čeští politici?

Česká vláda, ať je jaká je,v si umí spočítat dvě a dvě. Vlna kauz a velkých problémů, které se týkají zvláště ministerstva dopravy, financí, vnitra, obrany a spravedlnosti se přes českou politickou scénu přelila během června a zvláště července, tedy v době před prázdninami našich milovaných politiků. Načasování bylo opravdu mistrovské. Proč? V minulosti se mnohokrát ukázalo, že mnoho voličů rádo zapomíná na to, co jim v minulosti vládní politici natropili a ochotně jim znovu naslouchají, v horším případě pak volí. Že by vláda s tímto počítala? Třeba si někteří její členové řekli, že přes léto kauzy vyšumí nebo budou zameteny pod koberec, rozruch utichne, hlasy nespokojených mas utichnou... No uvidíme, jestli si to páni nahoře spočítali stejně ''dobře'' jako letošní rozpočet.
Michal Sobecký

Nepřihlášený uživatel

#1330

2012-07-23 01:48

Výtažek z článku - autor Štěpán Sekanina

Nejprve "vidle", pak lopata, mokrý hadr a nakonec dezinfekce.

Nelze se tomu vyhnout. Administrativním zrušením okresů se samospráva centralizovala do krajů. A mělo to jen jediný důvod - eliminovat "malé mafiánské ryby" ve prospěch těch krajsky nejsilnějších, aby množství prostředků navýšili o částky, které jim umožní zabarikádovat se pevně ve struktuře systému v úzké spolupráci s krajskými politiky. Ti získali také větší autoritativní "mandát" vymáhat své výpalné na obcích. atd. atd.

Více jak 20 let si tady pseudodemokracie budovala mafiánské struktury, které podporovaly všechny vlády.

Jak naložit s tak prohnilým systémem? Když teče do domu od střechy, je zle. Náš novodobý stát jsme "postavili" od základů a v současné době čelíme faktu, že se rozpadá právě proto - střecha je více jak 20 let jen místo, kudy vedou "gaunervody". Které demolují vše pod ní.

"Vidle".

Poslanci a senátoři musí být zbaveni všech funkcí, které okupují. Musí být na ně uplatněna presumce vinny do doby, než se důkladně vyšetří jejich (ne-)napojení na mafiánské struktury.

Lopata.

Prozatímní, provizorní vláda musí být nominována všeobecným referendem známých osobností, které vlastní vysoký morální kredit a dosud s aktivní politikou neměli jakoukoliv zkušenost a mohou kdykoliv dokázat, že nejsou napojeni na žádné mafiánské struktury, které pojmenovala a označila média. Jsou odborníci na danou oblast a jejich mandát bude platný do doby, než vznikne na základě všeobecné diskuse odborníků a laické veřejnosti skutečný Demokratický systém, který:

1. Definuje princip absolutní zodpovědnosti státního úředníka a z hlediska trestního práva na něj uvalí odpovědnost, která bude násobena koeficintem větším, než 1,5 - 3 násobku trestu běžně definovaného v trestním řádu.

2. Volební systém doplní o procesní a kontrolní mechanismy, které v daleko větší a zásadní míře znemožní a důsledně potrestají manipulaci s hlasy. Za jednotlivé prohřešky stranických členů, či jejich přisluhovačů v tomto, musí pykat i celá strana. Poměrným způsobem. V konečném součtu hlasů.

3. Zavede důslednou kontrolu financování politických stran a to také maximálně transparentně v režimu online. S přesností na tisíce Kč.

4. Zavede maximální strop rozpočtu předvolebních kampaní všech stran a rozdělí rovným dílem mediální prostor pro všechny politické strany a hnutí.

5. Zavede důslednou kontrolu příjmů všech poslanců a senátorů ( senátorů, pokud nebude Senát zrušen ) s přesností na stovky Kč. A tvrdé a důsledné postihy za důvodná podezření z nejasně či dokonce ilegálně, nebo důvodně protizákoně drženého majetku.

Mokrý hadr.

Stát zruší všechna ministerstva až na ministerstvo zahraničí a vnitra a dá vzniknout ministerstvu Státní správy, které bude plnit úkoly všech ostatních zrušených ministerstev. Stát postaví za ušetřené peníze jednu(!) budovu, ve které bude sídlit Vláda i ministerstva.

Dezinfekce

Morální universum, které kultivuje společnost musí být založeno především na elementárním základu trojjedinosti člověka. Na jeho fyzické, psychologické a duchovní stránce. Nepotřebujeme církve ( zejména nepotřebujeme církev římsko-katolickou ), aby nám říkaly co to znamená. Natož, aby nám z daní ukradli za tuhle (ne-)službu 150 mld.! Proboha..pokud si tohle necháme líbit, zasloužíme si ostudu před tvářemi našich předků, které by se nám určitě vysmály pohrdavě do očí.

Ovšem zdravá společnost se umí obrátit k těmto třem podstatám každého jedince. Nabídnout jim "startovní podmínky" k tomu, aby se všechny tři části mohly v budoucnosti rozvíjet. Harmonicky, nebo disharmonicky tak, aby sloužily jedinci i společnosti k jich osobnímu pozitivnímu rozvoji.

Dva tisíce let se potýkáme s faktem, který je nepopiratelný - tělo potřebuje nejen jíst. Psýché nejen prostor pro práci a relaxaci a duchovno definici moudrosti, která se stane v rámci naší těžce morálkou zkoušené kultury...ideálem, jenž nelze zmanipulovat. Nelze popřít ani to, že naše civilizace oproti těm ostatním dospěla až do bodu, kde má každý jedinec právo na nezkreslené informace často toto definované zákonem. TO NIKDE JINDE V TAKOVÉM ROZSAHU NENÍ.

Stojíme na křižovatce, která je osudová. Buď najdeme odvahu změnit celý systém, aby sloužil lidem a nedělal z nich otroky, nebo .... ne. Je to vaše volba. Já už ji mám dávno za sebou. Každý může něco udělat. Už žádné kecy a výmluvy.

Nepřihlášený uživatel

#1331

2012-07-23 12:39

Profesorka Dvořáková: Láme se chleba. Přišel čas stíhání politiků

"Je zjevné, že se v tuto chvíli hraje o hodně a že rizika pro část naší politické elity nikdy nebyla tak veliká. Začínají vyšetřování, které je nyní obtížnější zastavit, protože ztráta pozice 'vrchního zametače' a faktická neodvolatelnost policejního prezidenta, omezují prostor pro přímé politické zásahy," píše politoložka. Čím dál více vzrůstá nervozita mezi politiky, každé vyšetřování totiž potenciálně ohrožuje i politiky z dalších stran.

Nejinak je tomu prý v kauze Davida Ratha, která začíná mít nebezpečné rozměry. Kraje nefungují jen čtyři roky, nemocnice předtím nakupovaly také přístroje a léky, platily nejrůznější služby. A také nemocnice nespadaly a nespadají jen pod kraje. " A financování volebních kampaní politických stran? To je sud s výbušninou, na kterém sedí politici i aparát všech parlamentních politických stran," píše Dvořáková.

Podobně podle ní fungují i další kauzy jako je CASA a obecně nákupy na ministerstvu obrany už od 90. let, PROMOPRO, Opencard a další podivné aktivity na pražském magistrátu nebo čerpání evropských peněz. "To vše se dotýká různých mocenských skupin uvnitř vládních stran i opozice, leckdy v propojení napříč politickým spektrem. Pro občana je situace dost nepřehledná a obtížně se interpretuje," píše politoložka.
Nebezpečný je útok na základní principy právního státu

Vedle osoby Petra Lessyho, kdy se strany rozhodují, zda jít policejnímu prezidentovi po krku nebo zda jej naopak podpořit, se prý vnitřní koaliční pnutí a obavy promítají i do jmenování Lenky Bradáčové jako vrchní státní zastupitelky. "Přitom ono vlastně nejde ani moc o jména; to, co je v současnosti skutečně nebezpečné, je útok na základní principy právního státu. Připomeňme spíše již dlouhodobou snahu politiků delegitimizovat justici, počínaje Ústavním soudem, přes soudy další," vysvětluje Dvořáková.

Nebezpečí prý představuje i přístup k právnímu systému České republiky u nového ministra spravedlnosti. "Jeho domněnka o tom, že Nejvyšší státní zástupce je prostě jeho podřízeným, je skutečně mylná; jde o samostatný ústavní orgán, který, byť je součástí moci výkonné, nepodléhá politickým příkazům," píše dále politoložka. Možná jde ze strany ministra o neúctu k zákonu či neznalost zákona. V horším případě prý jde o naprosté nepochopení základních principů fungování ústavních systémů, kde princip určitých sdílených pravomocí, mechanismů brzd a protivah má především bránit zneužívání moci.

"A to je přesně to, o co se tu nyní hraje – o udržení či rozšíření prostoru, které umožní politikům kontrolovat státní zastupitelství, policii, soudy. Lepší ministr spravedlnosti z tohoto hlediska zřejmě nemohl být vybrán," je přesvědčena Dvořáková a svůj komentář uzavírá návrhem: "A tak mne napadá, nemohli bychom zavést praxi, že by místo toho, aby prezident jmenoval nové ministry na návrh premiéra, by premiér vypisoval výběrová řízení na ministra? Zabránilo by se tak alespoň bleskovým výměnám na postech ministrů, kdy možná vládní křišťálová koule nepřinesla úplně nejšťastnější návrh na nového ministra spravedlnosti".

Nepřihlášený uživatel

#1333

2012-07-24 02:33

"Vláda" je protizákonná!

Nepřihlášený uživatel

#1334

2012-07-24 11:30

Kdy zavraždí i tebe?

Právě si čtu knihu Dějiny 20 století od Paula Johnsona. Autor v knize mimo jiné popisuje jak se dostali diktátoři Stalin a Hitler k moci a jak systematicky nechávali zabíjet své politické odpůrce. Jednoduše řečeno Stalin i Hitler ovládli státní mocenský aparát i tvorbu zákonů a použili to k fyzické likvidaci svých politických oponentů. Vraždy a jiné zločiny nechávali formálně a "legálně" proběhnout podle zákonů které sami vytvářeli...Na začátku jejich politické dráhy mohli být relativně snadno zastaveni. Pokud by se jejich oponenti sjednotili, mohli je společně zbavit moci. Později už to bylo nemožné, v atmosféře teroru byla každá úvaha o odstavení Hitlera a Stalina od moci vítána jako důkaz k pokusu o puč a posloužila k dalšímu stupňování teroru a k dalšímu zastrašení rozumně uvažujících lidí.

S hrůzou jsem si uvědomil, že v menším měřítku právě prožíváme nástup malých Hitlerů a Stalinů k moci i u nás v ČR. Jen namátkou na co si vzpomínám z tisku. Poslanec Bárta se pokoušel protlačit mezi velké mafiány a chtěl také něco dostat ze státního rozpočtu pro svoji skupinu, velcí mafiáni se s ním odmítli dělit, předhodili ho soudu a roztrhali jeho partaj. Protože mafie už současné daně poplatníků rozkradla a není dál co krást, rozhodla se sněmovna, že si rozebere i budoucí státní rozpočet pomocí důchodové reformy, církevních restitucí a zvýšením daní všem, tedy i pravicovým voličům, aby byly zase další zdroje. Právě jsme svědky zuřivého boje mezi mafiány o to která parta obsadí funkci vrchního státního zástupce podle hesla: Kde není žalobce není ani soudce. Politici, policejní důstojníci a soudci "zapojeni do systému" dostávali své diplomy na Plzeňské právnické fakultě na počkání. (To je ta fakulta jejíž proděkan "prohrál v arbitrážích" daňovým poplatníkům mnoho miliard korun.) Korupční mafie se táhne všemi parlamentními stranami, například ČSSD má Ratha, ODS Vondru, TOP09 Parkanovou, VV Škárku, dokonce i komunisti, které ostatní nechtějí pustit k lizu, se zbavili svého místopředsedy kvůli podezření z korupce. Když se zprávy o podezřelém chování poliků dostanou do novin, vyšetřuje se kdo to vynesl a ne to jestli je to pravda. To vše se děje "legálně" podle zákonů, které poslanci společně vytvořili a schválili. Například politici prý nemají povinnost zjišťovat jestli je státní zakázka předražená a proto je prý rozkrádání tímto způsobem vlastně legální. Každý kdo se dozví, že jeho šéf přijal úplatek má povinnost to podle protikorupčního zákona tomu šéfovi nahlásit. Každý kdo zveřejní údaje o podezřelém člověku může být podle náhubkového zákona odsouzen do žaláře. Nahlásit korupci prakticky není možné aniž by oznamovatel neriskoval vězení. (Opravdu byste korupci za těchto okolností nahlásili a riskovali problémy?) To je ta zákonem posvěcená atmosféra strachu. I na vraždy už došlo, kauza topných olejů je lemována mrtvolami bílých koní. Byl zastřelen mafián Mrázek. Množí se podivná úmrtí. Například policejní vyšetřovatel, který se "zasebevraždil" několikerým bodnutím nožem do zad, nebo soudce, který měl pobodaný a pokousaný krk.

Pro ty, co mě budou osočovat, že politiky obviňuji bez důkazů podotýkám, že informace zde napsané mám pouze z novin a sám nevím co je zpravodajská hra a co je skutečný zločin. Přesto, i kdyby byla pravda jen polovina z těch zlodějen politiků, o kterých se píše v novinách je to pořád důvod k obavám o naši umírající demokracii. Pokud mafiány nezastavíme společně dnes, kdy je to ještě možné a kdy mizí jen peníze ze státního rozpočtu, může se nám za pár let stát, že zmizí náš soused, který se jen na cosi zeptal kteréhosi politika a my budeme mít strach se toho politika zeptat, kam zmizel náš soused. Vilém Mikula

Nepřihlášený uživatel

#1335

2012-07-24 18:03

Souhlasím s demisí této vlády.Jsem znechucena z korupčních afér a arogantního jednání představitelů
této vlády.

Nepřihlášený uživatel

#1336

2012-07-24 21:35

žádám stop pro tuto zlodějskou nemorální vládu

Nepřihlášený uživatel

#1337

2012-07-24 22:38

Vážení všichni komu se nelíbí to co se v tomto státě děje přidejte se k nám http://www.holesovskavyzva-nadeje.cz/ Můžete se aktivně zapojit, spolupracovat a je možnost psát své názory i tam. Hledáme čestné a poctivé občany, kteří usilují, anebo jen chtějí změnit současnou situaci v tomto státě k lepšímu.....stefi HK HV - N

Nepřihlášený uživatel

#1339

2012-07-26 21:22

Nesouhlasíme vrácení majetku církvím

Nepřihlášený uživatel

#1340

2012-07-27 11:30


Nepřihlášený uživatel

#1341

2012-08-01 00:34

Demokracie nebo oligarchie

Veškeré aspekty nasvědčují tomu, že Česká republika, respektive její představitelé, dokonali přerod demokracie v oligarchii. Komu by tento termín, pocházející z řečtiny, nic neříkal, tak je to forma vlády, ve které má v rukou veškerou moc jen hrstka vyvolených. Oligarchie je tedy pravým opakem demokracie, v níž má veškerou moc ve státním celku démos, rozuměj, lid.

Oponenti samozřejmě můžou namítnout, že v naší republice máme tzv. zastupitelskou demokracii, v níž lid předává moc svým voleným zástupcům. Ano, to je pravda. Nicméně k tomu je také nutno dodat, že lidem volení zastupitelé jsou povinni ve své funkci a v daném volebním období respektovat názor lidu, který je do této funkce vyslal. Zda tak činí či nikoli, na to nechť si laskavý čtenář odpoví sám.

Pro snazší orientaci několik poznámek či faktů-chcete-li. V době, kdy celou Evropou cloumá ekonomická krize a ekonomiky jednotlivých členských států padají jako kuželky (Řecko, Kypr, Španělsko, Portugalsko, Itálie, Island…) náš nejlepší ministr financí Kalousek a jemu podřízené ministerstvo, vydává další a další státní dluhopisy. Poslední v těchto dnech s dobou splatnosti za deset let. Nyní je jich v oběhu již za 180 miliard. Dokonce vypsal desetitisícovou odměnu pro vítěze návrhu na tzv. Vánoční dluhopisy, které se chystá dát do oběhu na letošní Vánoce. Prý je možné jimi obdarovat přátele a nejbližší jako vhodným dárkem. Hezké! Docela by mě zajímalo, zda si je koupí i on sám. Nejde však o nic jiného, než o zadlužování naší budoucnosti. Ty peníze bude muset někdo za deset let vyplatit. Kdopak to asi bude?

Kdo alespoň částečně sledoval PS ve středu 18.7. při již čtvrtém vyslovování nedůvěře vlády, zcela jistě se velmi dobře bavil. Já tedy ano. Že vláda zůstane ve svých křeslech, bylo každému jasné. O co tedy vlastně šlo?? Jen a jen o to, aby se mohla dnešní tzv. opozice předvést před kamerami TV. Volební agitace zdarma. Ovšem co přehlédnout a přeslechnout opravdu nešlo, byla arogance a pocit moci a neohrozitelnosti všech zúčastněných.

A bezprostředně po tomto panoptiku, se jako blesk rozšíří zpráva, že si budou ústavní činitelé zvyšovat platy. Důchodcům není možné valorizovat důchody, invalidé jsou zázračně uzdravováni, sociální služby kolabují, ale poslancům je nutno přidat. A to hned v řádu vyšším, než je průměrný starobní důchod. Tleskám. To je přece obrana před krizí!! No nedivte se Vážení čtenáři. Vždyť každý jeden poslanec ve vládní koalici má dluhy přesahující milion korun, a ty je třeba z něčeho platit. Platit bez potřeby utahování opasků.

Vysvětlení premiéra Nečase, že zvyšování platů je nutné proto, že je nutné respektovat rozhodnutí Ústavního soudu, je skutečně neskutečně drzá lež. Takto se chová pouze oligarcha, jistý si svou nedotknutelností. Není opravdu již čas těmto „vyvoleným“ ukázat, že nejsou ani vyvolení ani nedotknutelní? Není opravdu již čas těmto „vyvoleným“ dokázat, že jsou postižitelní a potrestatelní??

Nepřihlášený uživatel

#1342

2012-08-08 01:48

Pošleme pádný vzkaz koaličním politikům

Na stránkách HzPD je připraven malý formulář a po jeho vyplnění, jediným klikem, dojde k odeslání dopisu všem výše zmíněným poslancům a také senátorům. Člověk nemusí sepisovat žádný dopis, nemusí vyhledávat adresy mnoha politiků, a pokud souhlasí s obsahem dopisu, uvedeném na stránce kampaně, jednoduše odešle všechny dopisy najednou.

Je téměř jisté, že zákon o církevních restitucích se vrátí na podzim do Parlamentu. Máme ještě dost času vyvinout velký tlak na koaliční poslance, aby přehodnotili své rozhodnutí a zákon nepodpořili. Lidé si to budou potom určitě pamatovat při volbách.

E-mailová kampaň HzPD se slibně rozjela a politikům je servírováno do jejich schránek zhruba 1000 nových dopisů denně. Celkově bylo odesláno zatím necelých 8000 dopisů a další stále přibývají.

Výše uvedená kampaň HzPD může být jednou z možností, které povedou ke zdárnému konci.

Nepřihlášený uživatel

#1343

2012-08-08 18:22

Nevzdáváme to, protože je tu NADĚJE, která umírá poslední.

Je lidskou vlastností, že několikerý neúspěch vede člověka k poznání, že jeho snažení nikam nevede a dojde k názoru, že „veškeré snažení je již k ničemu“ a vzdá to. Takové rozhodnutí může být někdy opodstatněné a zdůvodnitelné zvláště, stálo-li jej to mnoho úsilí, času, mnohdy i finance. Jsou však také lidé, kteří to nevzdávají a ani menší či větší neúspěch je nemůže od úmyslu odradit. Tak je tomu i u lidí, kteří byli u zrodu dnes již zdiskreditované Holešovské výzvy.
Holešovská výzva prošla značně komplikovaným vývojem, až se dostala do situace, kdy je zcela bezvýznamná a přehlížená. Ne snad proto, že by neměla potřebný a smysluplný vnitřní náboj, ale prostě proto, že se dostala do rukou lidí, kteří s ní naložili tak, že ji de facto zničili. Situace a stav společnosti, na základě čehož Holešovská výzva vznikla, je však s postupem času stále špatná a stále se zhoršuje. Původní zakladatelé, spolu s dalšími poctivými stoupenci a podporovateli Holešovské výzvy však nesložili ruce v klín, nekonstatovali „marnost nad marnost“ a svůj programový boj se současnou vládou zdaleka nevzdali. Myšlenka obnovy a pokračování v úsilí o odvolání či odstoupení vlády je silná, ze společenského pohledu neodkladná. Skupina aktivních občanů se znovu spojila na podporu záměru původní myšlenky Holešovské výzvy. Uvědomují, že jakkoliv se vede boj proti této vládě z pozic různých občanských iniciativ, hnutí, aktivit, sdružení, ale i odborů, důchodců, zdravotně postižených, členů záchranné služby a jiných odvětví, potřebných výsledků nebylo dosaženo. Ani úsilí opozičních politických stran v hlasování o vyslovení nedůvěry vládě nebylo úspěšné přesto, že mají podporu více jak 80% občanů ČR.
Holešovská výzva dříve, než byla zdiskreditována, zprofanována, u občanů vyvolala silnou odezvu. Přesto se časem dostala do nemilosti mnohých, především politických či jinak významných osobností a dokonce ztratila i podporu potenciálních příznivců. Zmíněná skupina lidí při vědomí těchto skutečností, chce původní myšlenku HV vzkřísit v naději, že má stále svou relevantnost a životaschopnost, v naději ji oživit a realizovat. Proto hodlá veřejnosti představit a nabídnout svůj program a záměry jako HV-Naděje.cz. To vychází ze skutečnosti, že Holešovská výzva má stále „své místo na slunci“, je však přikryto nepříjemným bouřkovým mrakem. Naše úsilí bude v naději, že nejen tento mrak rozeženeme, ale také v naději, že původní úmysly a cíle budou revitalizovány, posíleny dalšími negativními poznatky současného dění jak na politické scéně, tak na stavu české společnosti. To vše by mělo pak vést ke společnému úsilí k dosažení odstoupení vlády klidnou cestou.
Jedno je však jisté, že sami toho nedokážeme. Proto jako motto tohoto úsilí je heslo „SPOLEČNĚ“, neboť to byla základní myšlenka HV. Již tehdy zakladatelé HV usilovali o společný postup, o spojení všech občanských iniciativ, odborů, subjektů a občanské veřejnosti, kteří či které měli stejný pohled na současnost a také stejné cíle. Tím byla snaha „společně“ dosáhnout odstoupení, odvolání či odstranění současné koaliční vlády. Je tedy snahou znovu oslovovat všechny, kteří mají shodné cíle, požádat je o spolupráci, součinnost na organizování kroků, které povedou (nebo by měly vést) k odstoupení vlády. Protože jedině SPOLEČNĚ je možné vládní „hrochy“ (politiky v hroší kůži) donutit k demisi či odstoupení. Máme dost zkušeností, abychom věděli jak na to, ale je nás však málo na to, abychom toho mohli dosáhnout. Nebude to snadné, protože jakkoliv máme ve velké většině stejné cíle, již méně se shodujeme (s ostatními) na způsobu a prostředcích, jak toho dosáhnout.
Tady je slabina povahy mnohých či některých občanů, kteří místo toho, aby dali přednost tomu nejpodstatnějšímu, co nás činí nespokojenými, zabývají se nepodstatnými, okrajovými, nedůležitými, mnohdy i neslušnými výpady. Tím čistotu myšlenky a charakter cíle značně oslabují, ne-li jí škodí. Není od věci, si řadu věcí vyříkat, ale až tehdy, kdy dosáhneme toho, co chce a žádá 80% občanů. Tedy, až vyčistíme vládní Augiášův chlév, uklidíme, vyvětráme, vymalujeme a postavíme se k čistému stolu. Pak bude namístě vše si vyříkat a ujasnit, co a jak dál. Ale házet si klacky pod nohy jen proto, že ten to vidí či chce tak, jiný onak, že se někomu nelíbí to či ono jen proto, že jsou to jeho subjektivní názory, to našemu úsilí a společné myšlence neprospěje.
Pokud se v dalších dnech či měsících na internetových stránkách setkáte s novým materiálem pod hlavičkou HV-Naděje .cz, pak to bude žádost, ne-li prosba na všechny, aby se na programu podíleli, sjednotili, spolupracovali a SPOLEČNĚ mohli realizovat základy naší lepší, spokojenější a spravedlivější společnosti. Kdo nepůjde s námi, nejde proti nám, ale jde sám proti sobě, proti svým dětem, vnukům, spoluobčanům, proti národu. Berte prosím, tento článek jako všeobecnou výzvu k potřebné,racionální a rozumné spolupráci k úspěšnému dosažení všemi tolik požadovaného odstoupení vlády. To je nyní ten jediný a hlavní cíl. To další bude teprve následovat. 3. srpna 2012 Jiří B a ť a

Tecumseh

#1345

2012-08-14 22:17

Kdy už konečně politici ponesou plnou odpovědnost za své činy???!!! Základem státu je rodina ne politik!!!
Motýl

#1346

2012-08-30 18:43

Hnus, lumpové, zloději,křiváci....každému se měří jinak ...s tichým souhlasem presidenta, a hlavně křivákem Nečasem...křivohubým zlodějem Vondrou, uchylem Kalouskem...to je obvzláště slizkej hnus....divím se národu, že je ještě nepověsili...vlastizrádci.....

Nepřihlášený uživatel

#1347 Petice za odstoupení vlády ČR

2012-09-07 21:02

Lidé mi jsme tak hloupí,že nedokážeme ty lumpy tam nahoře vyhnat v čele s lumpem Klausem,který povolil jako první rozkrádat naši republiku.A vláda to je jeden velký bordel plný lumpů a zlodějů kterým nejde o naši republiku ale jen o koryta a nahrabání si jen pro sebe co nejvíce.Proto by nám to nemělo bít lhostejné a měli by sme je vyhnat a né aby to odnášeli jen obyčejní lidé.
cesar

#1348 Re: Petice za odstoupení vlády ČR

2012-09-08 09:16

#1347: - Petice za odstoupení vlády ČR

to je vůle občanů-jen je třeba tu vůli prosadit-už se to děje....


Nepřihlášený uživatel

#1349

2012-09-14 13:06

tuto vládu vyžente do lagru
Requiem13

#1350 Komusti jsou spasitelé ? Opravdu ?

2012-09-30 19:11

Žiji z malého invalidního důchodu. Na sociální síti jsem nebyl div ukamenován přívrženci komunismu. Nazvali mě náckem a anarchistou, hnusným kapitalistou, apod.. Dnes jsem založil tuto petici:
Zde je text celé mé petice. Klikněte sem a prosím podepište, děkuji.
http://www.petice24.com/petice_za_zakaz_a_propagaci_komunismu_stop_extremni_levici
Opravdu jsem vlastizrádce a buržoust jenom proto, že nežiji na dluh ? Ti co nepodepíší jen potvrdí fakt, že prvky demokracie zde nemají žádnou váhu ! KSČM (KSČ) měla být dávno odstraněna z vlády v r. 1989. Chcete zpět totalitu ?