PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY


Nepřihlášený uživatel

/ #1310

2012-07-18 23:54

Česká ulice touží po krvi

Název článku neznamená, že považuji součastnou bouři na českém politickém jevišti za souboj lůzy a pořádku. Protože ulice není lůza a ty, které chce lynčovat jsou ti, které do funkcí zvolila. Je to paradox každé společnosti, jenž se najednou probudí z totality do normálního světa.

Zdaleka bych si nedovolil jako člověk nežijící v České republice někoho odsuzovat. Nebo někoho se zastávat. Nevím, jestli pan ministr Kalousek má na svědomí všechno to, co mu ulice přisuzuje. Nevím jestli je alkoholik jak o něm kdysi prohlásil dnes nejslavnější český vězen pan David Rath a ulice to opakuje. Stejně tak nevím jestli pan policejní prezident Lessy je dobrák od kosti, nebo jestli je manipulován někým v pozadí. Protože je to všechno jedno.
Mě jako diváka vlastně pouze zajímá, co bude potom - když ulice tu krev dostane. Existuje vůbec nějaká alternativa když se systém zhroutí? Ulice je přesvědčena a možná docela právem, že všichni ti, které ve volbách zvolila - jsou darebáci a patří s nimi zatočit. Ale má za ně ulice náhradu? Kde jsou ti čestní, poctiví a spravedliví? Když si ulice vynutí pád vlády, někdo ji bude muset přeci nahradit. Ale ulice tvrdí, že všichni nynější politici jsou stejná sebranka, tak kdo to bude? Ani ti, co vidí jediné východisko ve vládě tvrdé ruky nemůžou na nikoho spoléhat. Armáda byla efetívně zničena, komunistů je šeredně málo a český nacionalismus je spíše žvanění.
Tak že bez přehánění jediné co zbývá bude prachobyčejný bordel. Ale ono k tomu nedojde, protože česká ulice postrádá tu skutečnou štávu opravdu něco udělat. Protože se vlastně ve skrytu duše toho případného bordelu bojí. Všechno se vrátí do starých kolejí, at už pan Kalousek a pár dalších padnou, nebo ne. A pak, že okurková sezona nemůže být zajímavá.

Červenec 2012 Šimon Achenbach