Přístupové cesty "Na třešňovce" Sázava - Davle

Kontaktujte autora petice

Email starostovi

2022-11-10 09:01:53

Dobrý den,

Ještě bych rád vyzkoušel poslední možnost v rámci této petice jelikož její účinnost na naše zastupitelstvo a vedení městyse a opravdu nezapůsobilo. Pojďme prosím každý poslat klidně každý týden ten samý e-mail panu starostovi ohledně cest a tím ho zahltit a zamyslet se nad tím jak katastrofálním stavu jsou přístupové cesty Na Třešňovce. Potom co jsme částečně opravili silnice nám obec zřídila objížďku přes osadu a tím opět cesty totálně zdemolovala.

Formulujme email ve smyslu naší petice a to opravu přístupových cest Na Třešňovce. Starosta se snažil převalit své povinnosti na mou osobu a přiznám se že mé kapacity na to nestačí. Snažil jsem se jednat s s dodavatelem opravy silnice na Petrov, ten z kapacitních důvodů odmítl,ale starosta připustil možne financování nebo spolufinancování oprav, ale iniciativa z jejich strany asi opravdu nehrozí. Dokonce by již lidé z třešňovky volali že jim pan starosta dal kontakt na mne abych jim se situací s jejich přístupem na pozemek pomohl nebo vyřešil.

Musíme tedy vyvinout společnými silami iniciativu která by je rozpohybovala.

Předem všem děkuji za součinnost a doufám malý posun směrem k lepším časům  Na Třešňovce.

Hezký den

Pavel Melichar


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Další komunikace s panem starostou

2022-03-30 11:03:36

Dobrý den pane starosto,

moc děkuji za zaslané info ze zasedání. Je jasné, že musíte postupovat vzhledem k ostatním osadám stejně. Jen myslím, že nejen naše osada se časem mění a čím dál více lidí zde bydlí natrvalo. Budeme zatím rádi za případnou pomoc při spolufinancování materiálů pro opravy svépomocí. Doufejme, že se časem změní pohled na chatové oblasti jako na možné oblasti pro trvalé bydlení.  

Jinak co se týče rekonstrukce silnice II/104, moc děkujeme za snahu ohledně možného přístupu autem do osady, jelikož to bude pro nás a i obyvatele Petrova, kteří dojíždějí do Davle velmi komplikované a je to nyní velmi komunikováno. Rekonstrukce je vlastně, ale dobrá zpráva a budeme se s tím muset nějak poprat : ) .  

Dle signálů od různých lidí vzniká domněnka, že bude velmi frekventovaná již zmiňovaná naše komunikace osadou s průjezdem kolem polí do Chlomku, aby se lidé dostali do Petrova nebo i do Jílového. Nevím zda se s tím můžeme obrátit na Vás nebo případně prosím na koho bychom se mohli obrátit ohledně dopravního značení, že by byla do osady udělaná značka „slepá ulice“ nebo „zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu“. Odradili bychom alespoň část lidí ,kteří průjezd neznají.  

Snad se nám časem povede přijít i na možnost jak v chatových oblastech zlepšit komunikace ke snížení prašnosti, opotřebení vozidel atd. a i k lepšímu životu trvale žijících obyvatel.      

Hezký den   Pavel Melichar

...........

Dobrý den,  

zkusím zjistit, jestli náhodou značku „Slepá ulice“ nemáme. Když tak koupíme a nainstalujeme. Dopravní značení musí schvalovat Policie + odbor dopravy na Mú Černošice. S těmi průjezdy to vidím jako velký problém. Už dnes si stěžují lidé bydlící na Sázavě v ulici V Kopci, že tam jezdí hodně lidí a rychle. Až se uzavře úsek na Sázavě, budou tudy jezdit všichni. Pokusím se ještě s firmou ČNES, která bude realizovat rekonstrukci silnice, kolik by stálo přivezení a uválcování té škrábané u vás  v ulici. Možná bychom je mohli využít.  

Pěkný den JP


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Zpráva ze zasedání Městys Davle

2022-03-29 10:37:16

Dobrý den , 

zasílám info od pana starosty ohledně opravy silnice na Petrov a v příloze pdf i ze zasedání ohledne projednávané naší petice. 

Bohužel to není nijak příznivé, ale budeme se snažit aby časem pohled na chatové oblasti byl více jako na místo k trvalému bydlení. 

Hezký den 

Pavel Melichar 

....

Dobrý den pane Melichare,  

v příloze zasílám vyjádření. Celá záležitost se probírala na veřejném zasedání se všemi zastupiteli.   Teď hlavně řešíme, abyste se vůbec dostali autem domů při rekonstrukci silnice II/104. Při jednání na stavebním úřadě v Černošicích mi bylo řečeno, že ze zákona musí být umožněn přístup, ale ne příjezd. Přemluvili jsme dodavatele stavby, aby ji stavbu rozdělil na 3 části, aby alespoň ti, kde se nebude zrovna stavět se dostali autem domů. Stále ale nevíme, kterým úsekem začnou, prý to rozhodnou ve středu večer nebo ve čtvrtek dopoledne. O všem by měl hlavně informovat Středočeský kraj, protože to je investor, ale jak jsem zjistil, tak o této akci neví ani hasiči profíci z Jílového.    

S pozdravem Jiří Prokůpek        

městys Davle

Mgr. Jiří Prokůpek Starosta městyse Davle

Na náměstí 63 250 06  Davle

Telefon: +420 257 770 238 Mobil: +420 602 231 128

E-mail: starosta@obecdavle.cz Web: www.obecdavle.cz

vyjadreni_petice_Davle.jpg


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Veřejné zasedání 17.3. 18:00

2022-03-17 14:30:56

Dobrý den , 

pozdě ale přece : ) dnes bude od 18:00 h projednávána naše petice, kdo by měl zájem tak od 18:00 h v obřadní síni městyse Davle . Pozvánka_na_VZ_25.jpg


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Zpráva z obce

2022-03-14 15:01:55

Dobrý den , 

rád bych vás informoval o zprávě z obecního úřadu a pokud budete mít zájem i o účast na veřejném zasedání 17.3. ,kde by měla proběhnou asi i zmínka o naší petici a snaze něco udělat s cestami na třešnovce.

.... 

Dobrý den,   musím to vzít na veřejné zasedání, které se bude konat příští týden 17.3., pravděpodobně v obřadní síni na obci. Pak teprve oficiálně odpovíme.   Omlouvám se za čas.   Pěkný den a s pozdravem Jiří Prokůpek           městys Davle Mgr. Jiří Prokůpek Starosta městyse Davle Na náměstí 63 250 06  Davle Telefon: +420 257 770 238 Mobil: +420 602 231 128 E-mail: starosta@obecdavle.cz Web: www.obecdavle.cz

....

 

Děkuji za pozornost a hezký den 

Pavel Melichar

777262622

 


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Odeslání petice panu starostovi

2021-11-30 09:35:04

Dobrý den , 

chci informovat o dalším postupu s naší snahou o lepší cesty. Po odeslání petice na místní úřad přímo panu starostovi, jsem bohužel nedostal žádnou odpověd. Tak jsem po cca 14 dnech poprosil pana starostu o nějaké stanovisko. Zde je. 

...

 Dobrý den,   budeme to teprve probírat na pracovní poradě zastupitelstva v prosinci. Tak musíte vydržet.   Pěkný den a s pozdravem Jiří Prokůpek         městys Davle Mgr. Jiří Prokůpek Starosta městyse Davle Na náměstí 63 250 06  Davle Telefon: +420 257 770 238 E-mail: starosta@obecdavle.cz Web: www.obecdavle.cz

...

Tak nezbývá než doufat že se do nabytého programu místní samosprávy dostaneme.

Případně jsem připraven posunout naší petici na krajské zastoupení. 

 

Hezký den 

Pavel Melichar 

 


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Cesty "Na třešňovce"

2021-09-18 07:35:52

Dobrý den , 

jen info , zatím stále ještě sbíráme podpisy před odesláním na obec. 

Včerejší akce nebyla zatím výsledkem naší snahy oprav ze strany Davle, zatím se jen povedlo společně s Petrem Švehlou a rodinami přemluvit bagristu pracujícího na jednom z místních pozemků a srovnat alespon kus cesty z nejhoršího a následně zahrabat díry  a udusat (pro zajímavost ... někdo se nám za snahu pomstil a sebral nám proutěný koš s pivem - budiž mu přáno :))) . Výsledek je jistě provizorní a nic to nezmení na naší snaze domluvit s městysem opravu místních komunikací.  

Přeji hezký den 

Pavel Melichar 


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"

Petice cesty "Na třešňovce"

2021-06-23 12:13:53

Dobrý den , 

rád bych poděkoval za podpisy k naší petici kterých už je nyní 30 . 

Ještě bych počkal do poloviny prázdnin,kdy budou "Na třešňovce" ještě prázdninový návštěvníci a mohlo by nás svými podpisy ještě podpořit. A následně odešleme petici na úřad městyse. 

Prosím pokud by jste měli v okolí někoho, kdo by nás mohl podpořit o předání odkazu na petici pro podpis. 

 

Předem moc děkuji a hezký den 

 

Pavel Melichar


Sdružení přátel osady "Na třešňovce"



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...