Otevření prostor Akademie výtvarných umění v Praze pro praktickou výuku

Kontaktujte autora petice

Reakce na email rektora AVU ze dne 12.10.

2020-10-12 19:12:09
Vážený pane rektore,

děkuji Vám za obsáhlou odpověď a především se omlouvám, že Vás těmito věcmi vůbec obtěžuji, v době, kdy jistě řešíte řadu nelehkých záležitostí.
Také Vám chci poděkovat za možnost, že jsem mohl společně s ostatními diplomanty dokončit svoji absolventskou práci ve školních prostorách i za uskutečnění proběhlé diplomantské výstavy.

Nicméně mě mrzí, že byste snad můj text mohl brát jako dezinformační a nebezpečný, vzhledem k tomu, že se zaměřuje na úzký okruh AVU a nehodnotí ani nezpochybňuje celospolečenskou situaci.

Naopak Vaše argumentace tragickými scénáři v zahraničí také nemusí přispět k nezbytné duševní a zdravotní pohodě.
Nepřísluší nám vynášet odborné lékařské soudy (proto je má výzva vlastně skrze Vás směřována i směrem k  těmto orgánům),ale myslím, že otázku stavu prezenční výuky bychom i přes momentální situaci neměli přestat diskutovat.

Proto jsem považoval a považuji za nezbytné, aby i tento můj text zazněl akademickým prostorem vhledem k tomu, že:

- Nezpochybňuje vládní nařízení, ani nevyzývá k protivládním a protizákonným krokům. Naopak důrazně lpí na dodržení legality a vyzývá k legálním možným řešením, uvážíme-li, že řada epidemiologicky rizikovějších prostor je v této zemi stále ještě v provozu (nemám na mysli zdravotnická zařízení).

- je velmi zneklidňující pozorovat nepřehlédnutelnou frustraci v řadách studentů, mých přátel apod., které nastalá situace velmi zneklidňuje v otázce budoucnosti jejich působení na AVU, uvážíme-li, že prakticky byla výuka zastavena již v březnu letošního roku, což sebou nese nesplnění povinných praktických předmětů a velkou nejistotu v otázce jejich budoucího působení na škole a splnění náležitých povinností, což může v budoucnu vést k závažným studijním problémům a nedostatkům.

Nicméně, Vaše slova o tom, že v tomto smyslu podnikáte koordinované kroky, mě do jisté míry uspokojují, oceňuji a děkuji Vám za ně, nicméně dle mého by byla na místě větší flexibilita především v komunikaci se studenty.

Závěrem mi přijde spravedlivé Vás upozornit, že jsem ještě před Vaší dnešní odpovědí zveřejnil petici, kterou k dnešnímu večeru podepsalo na tři desítky lidí. Opět zdůrazňuji, že její obsah v sobě neobsahuje nic protizákonného, nic, co by poškozovalo dobré jméno AVU a ani nemá být chápána jako útok na vedení školy.

Spíš mi šlo o to, aby byl tento názor podložen podpisy studentů i zaměstnanců a nemohl být zlehčován jako pouhý hlas "bývalého studenta"

Zde její plné znění: https://www.petice.com/…yuk

Přeji Vám pevné nervy v řešení pro všechny strany nepříjemné situace a věřím, že se nastalé věci vyřeší především ku celkovému prospěchu AVU.

Moc Vám děkuji za pozornost a ještě jednou se omlouvám za obtěžující texty.

Adam Panáček

MgA. Adam Panáček

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.