Za setrvání Mgr. Milana Stillera ve funkci ředitele Základní školy Františka kardinála Tomáška Studénka

Kontaktujte autora petice

Uzavření petice za setrvání Mgr. Milana Stillera ve funkci ředitele Základní školy Františka kardinála Tomáška Studénka

2020-04-28 06:42:23

Dobrý den

ráda bych Vás informovala, že dne 21.4.2020 byla petice zaslána zřizovateli (konkrétně panu starostovi Slavíkovi, panu místostarostovi Šobichovi a paní Svobodové, která je vedoucí odboru školství, kultury a sociálních věcí Městského úřadu Studénka) s tímto textem:

Dobrý den,

ráda bych vám touto formou předala výsledky petice na podporu Mgr. Milana Stillera ve výběrovém řízení na pozici ředitele ZŠ Fr. kardinála Tomáška Studénka. V petici se 250 občanů vyjádřilo na podporu současného ředitele a dávají tak najevo, že by bylo žádoucí, aby pan Mgr. Milan Stiller řídil školu i v následujícím funkčním období.

Občané tak vyjadřují nejen svůj postoj v této věci, ale u řady podpisů jsou i zajímavé komentáře. Z nich vyplývá, že současný ředitel má velký respekt a uznání napříč širokou odbornou pedagogickou obcí, která si jeho práce váží a vnímá ji jako nadstandardní. Tyto komentáře svědčící o mimořádných kvalitách tohoto kandidáta rozhodně stojí za přečtení.

Text petice naleznete na tomto odkaze: https://www.petice.com/za_setrvani_mgr_milana_stillera_ve_funkci_editele_zakladni_koly_frantika_kardinala_tomaka_studenka

Prosím vás, abyste tuto zprávu, včetně přílohy, sdíleli se všemi členy hodnotící komise, kteří se budou na výběru nového ředitele podílet, děkuji.

V případě dotazů jsem k dispozici mailem i telefonicky.

Zdraví Šárka Hermanová (774 819 778)

Šárka Hermanová

Petice za setrvání Mgr. Milana Stillera ve funkci ředitele Základní školy Františka kardinála Tomáška Studénka

2020-03-31 19:27:49

Vážení rodiče, vážení občané,

obracíme se na vás s touto výzvou podpořit Mgr. Milana Stillera v jeho roli ředitele Základní školy Františka kardinála Tomáška Studénka.

Mrg. Milan Stiller působí na pozici ředitele ZŠ FKT již 6 let a nyní mu končí jeho funkční období. Zřizovatel školy se rozhodl vyhlásit na toto pracovní místo konkurz, kdy oficální cestou vyzval také pana Stillera k možné účasti. Výběrové řízení bude probíhat v dubnu 2020. Hodnoticí komise je sestavena zřizovatelem dle závazných pravidel a její členkou je i zástupkyně školské rady, MUDr. Bohuslava Štěpánová. Do výběrového řízení se může přihlásit kdokoliv z řad interních i externích kandidátů, kdo splňuje požadovaná kritéria.

Tuto petici vytvořili zástupci Spolku rodičů Jednička, protože jsme přesvědčeni o tom, že stávající ředitel si naši podporu zaslouží. Cílem této iniciativy je dát zřizovateli i členům hodnoticí komise jasně najevo naše přání, aby současný ředitel vedl školu i nadále. Chceme, aby pokračoval ve svém úsilí a ve své nadstandardní práci pro rozvoj školy a jejích žáků. Těch důvodů, proč jsme se rozhodli Mgr. Milana Stillera podpořit, je celá řada. Zmíníme jen ty nejpodstatnější:

•  Současný ředitel je proaktivní a otevřený novým nápadům, projektům a trendům, které přispívají k zatraktivnění prostředí školy i samotné výuky. Díky němu je škola velice moderním a progresívním místem pro vzdělávání dětí, zájem o studium na této škole rok od roku roste.
  •  Během působení současného ředitele došlo ve škole k modernizaci učeben i výuky, škola se rozrostla a zvelebila. Úctyhodný je také akt přejmenování školy po našem významném rodákovi, Fr. kardinálu Tomáškovi, a připomenutí jeho duchovního odkazu.
  • Mgr. Milan Stiller se chová a vystupuje partnersky, férově a přátelsky, vždy se snaží pomoci a hledat řešení, i když někdy musí čelit náročným situacím a problémům. Díky tomu jsou mu nakloněni učitelé, žáci i rodiče, je vnímám jako přirozená autorita.
  • Za celou dobu jeho působení ve funkci ředitele nedošlo k žádným závažným chybám nebo selhání v oblasti hospodaření a řízení školy. Kontrolní orgány nenašly žádné nálezy, svěřené prostředky byly účelně a efektivně využívány v souladu s potřebami organizace.

Změna na postu ředitele školy může školu destabilizovat. Může znamenat to, že nebudou realizovány některé úspěšné akce, které se už staly tradicí. Může dojít k zpřetrhání vazeb a kontaktů s partnery školy. Změna bude může mít negativní dopad na atmosféru ve škole i vzájemné mezilidské vztahy. Může dojít k ukončení stávajících projektů a činností. Celková koncepce a směřování školy je v sázce. Není důvod takto riskovat. Proto maximálně usilujeme o to, aby Mgr. Milan Stiller svým profesionálním manažerským stylem a bytostně lidským přístupem vedl školu i nadále.

Spolek rodičů při ZŠ FKT "Jednička"

Martin Madzia, Předseda Spolku rodičů Jednička při ZŠ FKT Studénka

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.