Poslední ročníky do lavic

Všichni občané, níže podepsaní, souhlasí s otevřením škol pro poslední ročníky. Jde o žáky pátých a devátých tříd, kteří ukončují studium na základních školách a začínají studium na školách středních. Týká se to také maturantů, kteří mají před sebou důležité maturitní zkoušky a následné studium na školách vysokých.

Žáci během samostudia nebo on-line výuky se sami připravují na přijímací nebo maturitní zkoušky. Mnozí žáci samostudium nezvládají či nemají možnost on-line výuky. Proto žádáme pana Ing. Roberta Plagu, Ph.d a pana Mgr. Adama Vojtěcha, MHA o zvážení této situace.

Postup by byl následující. Žáci budou rozděleni do skupin, dle počtů dětí ve třídě. Školu by navštěvovali maximálně třikrát týdně, například na hodinu matematiky a českého jazyka nebo následnou konzultaci s pedagogem. Výuka by probíhala dvě vyučovací hodiny bez přestávky v daných rozestupech.

Roušky. Jelikož by žáci docházeli do školy na hodinu a půl, roušky by byly samozřejmostí. Samozřejmě bereme ohled na to, že ve třídách jsou asmatici.

V krajním případě by na výuku dochazeli pouze žáci, kteří mají zájem se připravovat na dané zkoušky.

Doufám, že tato petice bude ke zvážení na probíhající školní rok 2019/2020.

Předem děkujeme.

Svým podpisem uděluji Aneta K svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.