Petice pro návrat Jonáše (bioparoxigen) na discord FEL ČVUT

My, níže podepsaní uživatelé FEL discordu, chceme touto peticí vyjádřit symbolickou podporu panu Bc. Jonášovi.

Jsme si vědomi, že podpisem této elektronické petice nezískáme žádný právní nárok na zasahování do dění na FEL discordu. Přesto cítíme potřebu sdělit následující:

1. Pan Bc. bioparoxigen se dlouhodobě nebojí svobodně a veřejně vyjadřovat své názory, ačkoli si je vědom, že za své názory odlišné od mainstreamu získá hlavně kritiku. Jeho životní postoj v tomto směru považujeme za příkladný pro všechny, kdo chtějí žít v demokracii a svobodně diskutovat.

2. Náš discord má historicky opakovanou zkušenost s tím, kdy byli lidé ze své práce vyhazováni pro své názory. Zvláště ve školství je tato totalitní praktika extrémně nebezpečná. Nechceme vracet FEL discord do doby totality. Jsme přesvědčeni, že právě student LEBu by měl mít zaručenu plnou svobodu projevit své názory a neměl by být za takové jednání ze strany vedení serveru postihován, s výjimkou případů trestně-právního jednání.

3. Lidé ve vedení tuzemských univerzitních jsou převážně seriózního zaměření. Je to jistě jejich právo. Tím více jsme rádi za každou osobnost z shitpostového názorového spektra, která tuto skupinu pomáhá vyvažovat. Myslíme si, že právě na FEL discordu by názorový proud, který představuje pan Bc. bioparoxigen, měl být zastoupen.

Tomáš Havel    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Tomáš Havel svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.