Když už přejmenování Koněvovy ulice, tak na Cimrmanovu

Aktuální téma přejmenování Koněvovy ulice je v plném proudu a Češi mají možnost rozhodnout o nové tváři Žižkova, kterou mezi jinými reprezentuje právě nejdelší ulice směřující k centru.

Objevují se návrhy na pojmenování po Marii Terezii či Karla Hartiga. Nikdo z nich však není takovou ikonou Česka, Žižkova a každého z nás, jako byl Jára Cimrman. Ačkoliv se jedná o fiktivní postavu, najdeme jen málo Čechů, kterí by tohoto filosofa, vynálezce a všeuměla neznali a nepřinášel by do jejich srdcí radost a optimismus, či se s jeho charakterem aspoň kouskem sama sebe neztotožnili.

Při svém vzniku, v období těžké cenzury, se Jára Cimrman stal symbolem svobodomyslnosti v těžkých chvílích našeho národa a jeho identity, obrazem potenciálu Čechů i každého člověka a dobroty v lidském srdci, které se vyrovnají jen jeho pověstné genialitě.

Každý, kdo by kráčel Cimrmanovou ulicí by cítil optimismus a lásku, která je obrazem ideálu mezilidských vztahů, kde i přestože je každý jiný, jsme všichni lidé, jsme všichni Češi, jsme všichni lidé a každý z nás si zaslouží, aby se s ním i jako s člověkem zacházelo. Cimrman je obrazem lidské dobroty, pamatujme si ho navěky.

CIMRMANOVA ULICE

Svým podpisem uděluji Jakub svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.