PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Quoted post

Maryška

#6 Re: NESOUHLAS

2012-11-12 10:10

#5: Tomas - NESOUHLAS

Srovnávat letecké neštěstí s tímto je naprosto irelevantní!!! Tohle je rádoby zábava zbohatlíků. A opakuji - ano, ať si jezdí, ale ne ve městech a na vesnicích, ale maximálně v "poušti" (obrazně řečeno), kde když někoho zabijí, tak sebe! Nejsem ani rodina ani kamarád zemřelých, ale představa, že by se tohle stalo mým dětem, které si vyjdou za plot svého domku na své vesnici, je šílená. A tohle pochopí každý soudný člověk. Souhlasit samozřejmě nemusíš, každý máme právo na názor.

 

Odpovědi

Shr3k

#11 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-12 17:10:44

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Někdo ty zbohatlíky dělat musí.

Mates

#14 ZRUŠTE TUTO NESMYSLNOU PETICI, JE ABSURDNÍ NA CO HECÍŘOVI A AUTOROVI PETICE JSTE SCHOPNI SKOČIT

2012-11-12 17:35:35

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Je mi velmi líto této nešťastné tragédie, čtyř lidských životů a neumím si představit smutek rodičů a blízkých. Sám otec přiznal, že v daném místě bylo pořadateli umístěno označení zakázaný prostor. To je v naprostém souladu s mezinárodními sportovními řády FIA. Celé toto opatření znamená, že v daném místě po celé délce otevřeného prostoru až za první pevnou překážku nesmí nikdo stát, protože je to v daném místě nebezpečné. Pokud je místo označeno těmito cedulemi, tak se již nedává žádná páska, protože diváci by stáli hned u ní, což postrádá smysl, protože v daném místě nemají stát vůbec. Plot není obvykle brán za pevnou překážku. Tím je myšlen terénní val, zeď domu apod. Pokud stojíte před touto pevnou překážku, nemáte v případě podobné havárie kam utéct. Proto je logické, že je povoleno stát až za touto překážkou případně na ní. Bohužel v tomto případě bylo vše v pořádku při kontrole bezpečnostních činovníků, i při průjezdu prvních závodních vozů. Poté se však do zmíněného zakázaného prostoru nekontrolovaně dostalo několik mladých lidí, podle všeho s kamarádem pořadatelem, který měl dané místo na starosti. A pak ..... jen smutek :-(

4P - prosíme, poslouchejte pokyny pořadatelů.
Tak zní název několik let propagované osvěty pro diváky automobilových závodů. Toto instruktážní video bylo vytvořeno Autoklubem České republiky. Jeho cílem je informovat motoristické fanoušky a obyvatelé obcí, v jejichž regionech se jezdí jakékoliv automobilové soutěže o tom, jak bezpečně sledovat automobilové závody. Sledujte prosím názorná doporučení a rady. Je to pro dobro všech lidí, kterých se automobilové závody dotknou. Tím jsou myšleni nejen pravidelní fanoušci, kteří bezpečnostní zásady závodů znají a respektují je, ale především občané, jež se na takovém závodě vyskytnou náhodně, prvně a nebo se kolem jejich domova závod jede. Málokdo odolá své zvědavosti, a povětšinou se na tento atraktivní sport i přes celodenní omezení podívá ze svého domácího území i jako fanoušek naprosto jiných sportů. Podstatou osvěty je seznámení všech přihlížejících o místech bezpečných pro sledování závodů, o místech nebezpečných - zakázaných, o místech, kde není z logiky věci rozumné stát. Pokud Vás někoho osloví pořadatel, nebo skupina diváků, že stojíte na špatném, málo bezpečném místě, respektujte prosím jejich radu a přesuňte se na bezpečné místo. Všichni Vám rádi poradí, které místo je to správné. Zkušenosti pravidelných fanoušků jsou na úrovni zkušeností pořadatelů. Při tom dbejte na pohyb svých dětí, kamarádů, domácích mazlíčků a sledujte závod tak, aby jste v případě vybočení vozu z trati byli schopni ihned reagovat.Automobilové závody všeho druhu jsou nádherným, atraktivním sportem, zároveň však nebezpečným. Mějte toto na mysli, a chraňte své zdraví a životy, aby jste se mohli s radostí příště zase přijít podívat. Nešťastných událostí se v poslední době odehrálo několik, a je na nás všech, abychom toto riziko zmenšili na co nejmenší možnou míru. Špatné souhry okolností a nešťastné náhody se nevyhýbají nikomu z nás ani v běžném životě, a proto udělejme vše proto, aby se v automobilových závodech ta smůla již odvrátila. Zodpovědnost za to nějakým dílem neseme všichni, kdo se pohybujeme podél tratí těchto závodů.

odkaz na video : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sJ7pI0MPSPI

Pavel

#40 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-12 22:13:14

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

"rádoby zábava zbohatlíků"... a kdyby ti závodníci byli chudí nebo na podpoře a sociálních dávkých, tak by to jako bylo OK?

to bysme museli zakázat myslivce, protože každý rok někdo někoho omylem picne, zakázat alkohol, protože každý rok pár lidí umře na metanol (tento rok to byl sice extrém, ale jiné roky se to děje, akorát se o tom nepíše), zakázat box, protože každý rok někdo umře po ráně do hlavy, nesměli bysme lítat, protože každý rok někde spadne letadlo, zakázat prodávat nože, protože každý rok někdo někoho zapíchne... nesměli by sme to či ono atd... (tím nechci nijak snižovat to, že s těma holkama je to tragédie) Tady hodně dobrý pohled na věc: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012111104

Kamil

#54 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-13 12:06:17

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS Maryško ty buď moc hulíš "maryšku" a nebo jsi úplně blbá. Nechceš ještě vypustit koupaliště, aby se náhodou někdo neutopil?

 

Pavel W

#126 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-13 21:09:39

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Maryško, já souhlasím s Tomášem a myslím si, že teprve tehdy, až spadne do vašeho blízkého okolí letadlo, jako kdysi dva bitevníky do Českých Budějovic, prozříte a budete hledat jinou cestu, než zákaz zábavy mnoha tisíců fanoušků Rally!

Tom

#170 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-14 00:00:05

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

zaujatý názor, tudíž nesprávný..vidím že emoce hrají velkou roli, všichni jen pišou kdyby moje deti, bla, bla, bla..je to TRAGEDIE, TO ANO, něco takoveho by se nemělo stávat, ale nadruhou stranu, 99% těhle nehod je kvuli neukazněným divakům, ikdyž to jsou jen deti, v tom případě samy u trati neměly co dělat, podle oficiálních dospupných informací to bylo velmi blízko, tak se tady přestante ohánět sračkama a výplodama vašich paranoidních myšlenek..tak co, kdyby to byly vaše děti nechala by ste je bez dozoru po dobru rally ?! nechci odpověď, jen se zamyslete co tady produkuje za žvásky..

Josef

#187 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-14 00:54:40

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS Tohle vůbec není zbohatlíků zábava, toto jezdí převážně obyčejní lidé milující motorsport. Jde poznat závist lidí, že někdo dělá něco, na co ostatní nemají koule.. Nesouhlas se zákazem a jasně o tom vypovídá protipetice o zrušení rallye, která tu to pekelně válcuje o téměř 500% :D :D Pietu držím a uznávám. Ale takováto radikální řešení nejsou žádným řešením.

 

Občan

#231 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-14 21:21:43

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS "Irelevantní?" Irelevantní je to, co tady píšete. Zábava zbohatlíků..Jsou takové případy, ale je jich opravdu málo, většinou jsou zde zkušní jezdci, kteří jezdí za nějaký tým a mají opravdu zkušeností a několik odjetých sezón. A ta představa, že by se to stalo Vašim dětem..asi jen tohle: Když jsoi vaše děti v mladém věku, určitě je nepustíte někam samotné bez dozoru dospělého a kdyby jim bylo 18+ tak snad umí číst a přeštou si ceduli "Zakázaný Prostor". Ta událost je Hrozná, i mě to zasáhlo, ale když čtu samé NEGATIVNÍ komentáře od lidí, co neviděli žádnou rally, tak je to ubohost. Něco se stane a lidé jsou hned proti tomu. Na silnicích je každý den spousta nehod a ani o tom nevíte. Jede se jedna rally, něco se stane a všechno by se mělo zrušit. :/

 


Nepřihlášený uživatel

#278 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-15 21:02:24

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Jo jo Maruš, máš recht. "Dětem které si vyjdou .... " Safra ten plot ale máte hóóódně veliký a ještě vám patří vesnice, no jo to jsou ti rééstituanti co ?

Maryško prosím, vyjadřuj se k pravdivým věcem a ne ke lžím a výmyslům novinářů. To taky pochopí soudný člověk. Soudný člověk taky pochopí, že Maryška Bleskovka se vyjadřuje jen k blábolům co slyší od lhářů v televizi a na Flusbuku.

mk

#322 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-17 16:14:51

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Nezapomínejme, že i mrtvé dívky byly faninky této "zábavy pro zbohatlíky"...


Nepřihlášený uživatel

#329 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-17 22:23:23

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Je jasně vidět že o tomhle sportu nic nevíte, nebylo by lepší než psát nesmyslné petice, rozbít držku tomu klukovi co je tam pustil?

 

marqui

#407 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-20 23:22:22

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Drahá Maryško, když vylezou ven za plot, když se kolem jede rally, tak to značí jediné: špatnou výchovu nebo narušenou inteligenci.

Petr

#421 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-22 02:52:46

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Zajímalo by mě, jestli takhle aktivně podepisujete petice proti válkám, nebo třeba proti účasti čechů ve válečných konfliktech. Víte třeba kolik dětí denně zemře kvuli rozmarům nějakých zbohatlických papalášů prahnoucích po ropě a nadvládě? Já jsem několikrát na rally pracoval a vždy se našli lidé, kteří jakoby bez pudu sebezáchovy stáli na místech kam bych se neodvážil ani kdyby to byly cyklistické závody. Nemluvě o těch, kteří se tlačí za páskami ohraničujícími bezpečný prostor, jako by to snad byly neprorazitelné zdi. Mimochodem neviděl jsem rally, kde by nebyly k dostání letáčky s načtnutými nebezpečnými místy a popisem, jak by si měl člověk vybrat bezpečné místo.. Nechci se zastávat pořadatelů, pokud udělali chybu, měli by být potrestáni. Ale když chcou jít moje děti na rally, tak tam jdu s nimi a najdu bezpečné místo, nebo bych tím někoho pověřil, nebo bych jim to nedovolil. Ale tahle petice je blbost, leda tak petice proti debilitě.. Rally nejsou závody na okruhu. Nikde ve světě se rally nejezdí na okruhu jako F1. A když se rally přesune z vesnic na pole, nebo do lesa, kdo zaručí, že tam z blízké vesnice nepřijdou diváci a děti? Pochybuji, že svědomití rodiče, kteří se tu rozčilují až když se neco posere. Spíš byste měli věnovat čas ke zvyšování morálky, aby měli diváci rally stejné bezpečnostní návyky, jako mají v některých zemích kde se jezdí WRC. Inteligentní a poučený člověk si umí najít bezpečné místo. Nehledě na povinnosti pořadatelů označit nebezpečná místa.. vy byste si stoupla do zatáčky? za horizont? na místo před kterým se prudce brzdí? do škarpy? teď mě ještě napadlo, co kdyby na rally hlídali policisté a každého kdo by stál blbě by zatkli a zakázali mu navštěvovat rally? když můžou zatýkat magory, kteří po sobě na fotbale hází petardy..


Nepřihlášený uživatel

#452 Re: Re: NESOUHLAS

2012-12-07 10:43:59

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

Zábava zbohatlíků? Ale prosim Vás...




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...