Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha

Quoted post

nsv

#5 Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-05-18 12:38

Odposlech. Odposlech telekomunikačního provozu je úkonem trestního řízení, přičemž trestně stíhat poslance nebo senátora lze pouze s výslovným souhlasem komory, jejímž je členem. Jestliže soudce povolil odposlech poslaneckého telefonu, presumoval tím, že tento souhlas bude následně udělen, čímž překročil svou pravomoc a obecně pravomoc soudní moci. Odposlech telefonu poslance nebo senátora je proto podle mého názoru vždy a bez výjimky neústavní.

Zadržení a domovní prohlídka. Policie tvrdí, že Rath byl zadržen bezprostředně poté, co se dopustil trestného činu. To bych chápal, kdyby tímto trestným činem bylo vloupání do klenotnictví nebo vražda, nikoli přijetí úplatku. Takto celá akce působí dojmem provokace směřované k tomu, aby bylo možno obejít Rathovu poslaneckou imunitu a díky ochotně spolupracující předsedkyni sněmovny si zajistit předběžné vydání ke stíhání.

Vazba. Neznáme zatím usnesení o vzetí do vazby, avšak už fakt, že místo aby obviněného přivezli k soudu, soudce přijel za ním na policii, budí značné rozpaky. V existenci vazebních důvodů nevěřím, zato si umím představit tlak, pod kterým bude nyní Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodovat o stížnosti proti usnesení o vzetí do vazby.

Nepříslušnost státního zástupce a soudu. Možnost volby z několika místně příslušných státních zastupitelství a soudů tu byla zneužita k účelovému přenesení kausy a její přidělení "mediální hvězdě" Bradáčové, státní zástupkyni, na jejíž nezávislost a poctivost bych osobně nevsadil ani pětník. Jestliže k přijetí úplatku došlo v Rudné u Prahy, příslušnými jsou Krajské státní zastupitelství v Praze a k rozhodování o vazbě Okresní soud Praha-západ.

Manipulace s důkazy při domovních prohlídkách. Snad vůbec největší znepokojení ve mně vzbuzuje fotografie pytle s nápisem "samopal vz. 58". Při prohlídce zajištěné důkazy se v policejní praxi nikdy neoznačují obsahem, nemělo by to smysl; zde se zcela evidentně kdosi pokusil manipulovat veřejným míněním a udělat z prostého korupčníka korupčníka-teroristu.

Rath-gate není prvním případem, kdy je politický boj veden policejními prostředky, v podobném stylu proběhlo např. obsazení IPB (klienta ODS) a její předání do rukou ČSOB (klienta ČSSD) nebo akce Karel Srba (o jehož vině minimálně v některých kausách nejsem dodnes přesvědčen) a poté Kubiceho zpráva, kdy byl gard obrácený. Místní media ve všech případech resignovala na snahu analysovat a stala se hlásnými troubami svých politických, případně zpravodajských patronů a dodavatelů informací.

O to méně důvodů, proč resignovat na vlastní úsudek a připojit se k lynchující, novináři obratně rozvášňované luse.

http://paragraphos.pecina.cz/2012/05/pet-veci-ktere-mi-na-pripadu-davida.html

Odpovědi

Kuželka

#12 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-05-18 14:38:38

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-05-21 15:15:21


Martin

#66 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-05-21 21:19:44

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

Háček je v tom že on neodposlouchával telefon poslance. Oni odposlouchávali telefony na které poslanec někomu vola.a Hm :-) Chápeš?

preq

#86 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-05-22 13:56:21

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

Dobrý muži, přijetí úplatku opravdu je trestný čin, za který je sazba srovnatelná s tím vaším vloupáním do klenotnictví. V klenotnictví si navíc ani nemusíte přijít na takové hezké peníze jako pan Rath. Zdá se, že pokřivenost našeho právního vědomí tady dosahuje opravdu vysoké úrovně. K ostatním nesmyslům se radši nebudu vyjadřovat.

Rudorous

#126 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-05-29 23:14:15

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

Není náhodou přijetí úplatku pro společnost mnohem horší a nebezpečnější trestný čin než třeba vloupání do klenotnictví??? Protože při fyzickék vloupačce je poškozen jeden člověk a že to byla krádežm, je zjevné, zatímco v důsledku korupce je poškozována celá společnost (a nemyslím ani tak majetkově, jako hlavně morálně) a většinou se na to nepřijde.

Pokud úplatek přijal - tak přece je vinen!!!


Nepřihlášený uživatel

#135 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-06-01 12:13:52

včera byl v tv zveřejněn odposlech před zatčením Ratha....baví se tam o žluťoučkých,lesklých penízcích,které se nekazí,neplesniví  a daj se dobře schovat a že by takové taky chtěla mít(když už jich měla dobře schovaných pod podlahou 30 mega?skvěle schované třeba proti požáru domu....:-)) pak jakési přirovnání k carskému Rusku,jak vojáci byli obaleni zlatem a tím kryti před kulkami....opravdu si všichni myslí,že se baví o 7 mil. úplatku v bankovkách?Spíš mě připadá,že se všichni bavili o investičním zlatě,do kterého na radu Ratha přemýšleli investovat....a to mu ještě při odchodu připomíná,ať si vezme tu tašku....?

mls

#146 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-06-03 22:29:02

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

RATH je komik, který do politiky nepatří. Převléká kabáty, je tam kde to sype. A vy pane/í spisovateli-ko papouškujete co všichni víme. Smůle je, že se za Ratha ještě někdo dokáže postavit a vzít kauzu z Ústí. V Práglu to zase zkorumplíci osvobodí pro nedostatek důkazů. A ty jseš jeden/s z nich

Savonarola

#205 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-06-13 19:37:52

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

že vám spíš nevadí politik, který krade, lže, zneužívá své volené funkce. A ty vaše blbé řeči " mediální hvězda".

Takhle to dopadá, když laik řeční o právu.

Tony

#211 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-06-16 00:05:49

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

JJ spravně řečeno,

1 poslanec ktery byl ve vazbě byl Sládek-potřebovali ho uklidit protože jinač by Havel nebyl prezidentem,vyhral o 1 hlas

2 poslanec Rath -ODS prohrava na cele čaře a bliži se volby,musel se někdo najit ,ať uklidni národ a kdo lepši by byl než Rath ? největší kritik ve sněmovně?

proto můj osobní názor- ne Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha ale Petice David Rath na hrad  za prezidenta .

Jen si vzpoměňme skoro každy prezident byl v base tak proč by nemohl byt i Rath,myslim že by je pak dokazal pěkně provětrat.Stači nam jako občanům jen 50 000 podpisů


Nepřihlášený uživatel

#233 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-07-04 10:50:11

kerim

#333 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-08-21 10:08:22

Tady chybí už jen výzva "Zachraňte zloděje"

antikomunista leninskeho typu

#370 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-12-18 23:18:12

#5: nsv - Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

napsal jste to podle meho nazoru perfektne. Jak je zrejme z okamzitych a naslednych besidek ct1, ct2,ct24, tv nova a tak zvanych "nezavislych novin", byla to koordinovana akce pres ratha proti cssd. a impresario, jako v roce 2006 pri utoku na cssd tesne pred volbami pres paroubka, pan kubice servilni sluha a poskok modrych moralnich deviantu. samozrejme, ze tlupa verbalnich prostitutu v ct a nove a modrych periodik jako mf dnes, lidove noviny a pravo koordinovane zacaly na pokyn impresaria kubiceho s rathovou masazi.vzpomente si, jak podobny vytecnik z bechynsko-pribramske mafie kalousek dstil ohen a siru na "kristalove cisteho" kolotuka  (grosse) kvuli usmrkanym 5 mio, ktere mu nasetril jeho deda z duchodu... zase tah proti cssd a tentokrat pres grosse. je zajimave, kdyz kolotuk vyinkasoval od svych spoluhracu za "sluzby", ktere pro ne jako  predseda vlady na ukor vsech obcanu udelal stamiliony kc a zacal kupovat nemovitosti v usa na floride, to uz panu kalouskovi nevadilo, uz byl ze hry... v porovnani s malobytovkou na barandove, ktera tomu humanistovi a demokratovi kalouskovic tolik lezela v zaludku, opravdu prkotina. kdyby pan  dr.rath

odesel z vrcholove politiky jako ten gross a "zprivatizoval" (ukradl) stamiliony jako gross, byl by vazenym obcanem a urcite by o nem v hodine obcanske vychovy (pokud se to jeste uci) pan suplent rosocha na trebonskem gymnaziu hovoril jako o nedozirnem moralnim velikanu, ktery podobne jako pan kozeny, krejcir, pitr a dalsi velikani modre sance, svym "moralnim kreditem" a sluzbou vlasti milene zastinili obrozenecke bridily jako byl jungmann a jeho vrstevnici...