Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha


Nepřihlášený uživatel

#326 Jiří Svoboda: Reakce vedení ČSSD vyvolávají vážná podezření

2012-08-20 16:40

Druhá poznámka se týká médií - je zřejmé, jak snadný je pád do stavu padesátých let. Presumpci neviny novináři nectí. V čele s jedním ctihodným poslancem ODS, který se vyslovil, že přeje panu Davidu Rathovi statné homosexuální spoluvězně, pořádají na Ratha hon.

Absurdní údaje o třiceti milionech pod podlahou, nálezu samopalu a střeliva prozrazují rukopis amatérského spin doktora, který jistě časem přijde i na to, že David Rath připravoval v prádelně atomovou bombu a skrýval i jiné zbraně hromadného ničení. To poslední bude pak dostatečným důvodem k použití střel s plochou dráhou letu až do Litoměřic.

Je opravdu zarážející, jak nadšeně novináři a mediální odborníci podpalují ohníčky a tlumočí cokoli, co jim důvěrně nakuká zdroj z policie. Není už na čase požadovat, aby z továren chodily rezoluce žádající nejpřísnější potrestání celého zločinného spikleneckého centra?

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-svoboda.php?itemid=16439

Nepřihlášený uživatel

#327

2012-08-20 16:41

Důkazy jsou pochybné a tak nezbývá nic jiného než ho pustit.

Nepřihlášený uživatel

#328

2012-08-20 16:42

Je zbytečný držet Ratha ve vězení. Není už ani jeden oprávněný důvod vazby.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-20 19:13


Irfirka

#330

2012-08-20 21:07

Je nevinný!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-21 07:34


Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-21 10:05


kerim

#333 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-08-21 10:08

Tady chybí už jen výzva "Zachraňte zloděje"

kerim

#334 Re: Kauce 14 milionů za propuštění D. Ratha z vazby? Vydírán?

2012-08-21 10:12

A to, že dál musíme tomuto zloději dávat peníze na jeho poslanecký plat, je v pořádku ?

Bergman

#335 Kleptofašistická média komentují Rathovu kauci

2012-08-21 12:28

Vesměs vše v mantinelech režimní debility.

Ihned: Známý kleptovepř Lesticha popustil uzdu svého vzteku a mimo jiných lží a fantasmagorií se hrubě naváží do Jiřího Šlégra: "A soud po "rathovsku" řekl: zajímají nás peníze. A ne řeči o zárukách. Zdalipak třeba slavný hokejista Jiří "Guma" Šlégr, který s Rathem tak soucítí, teď vysolí čtrnáctimilionovou kauci na dřevo?"
http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-57102820-rath-ctrnactimilionovy

MfDNES: Modré Právo dneška již tradičně ve stopách padesátých let: "Jak proběhne proces, co vyjde najevo, kam sahají některé nitky a hlavně co bude s dalšími případy, které visí ve vzduchu, už už spadnout." V MfDNES zkoumají, kam sahají NITKY a jak proběhne PROCES...

Aktuálně.cz: Tentokrát se schovali za kleptofašouny ze Slovenska. Kleptofašos zo Slovenska hrozí: "Ta kaucia nie je veliká, pozor, aby Rath neutiekol!"
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=755008

Nepřihlášený uživatel

#336

2012-08-21 12:44

O soudci Wažíkovi, který stanovil tu zcela nesmyslnou částku 14 milionů korun jako kauci se říká, že dělá na zakázku pravicových kmotrů neboť dobře platí! Wažík prý již brzy posílí justiční mafii. Je na něj prý spoleh...

Nepřihlášený uživatel

#337

2012-08-23 18:49

Kdyby je zavřeli všechny,tak tuto petici nepodepisuji,ale že to na Rátha nachystali,že netáhne snima je lumpárna.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-24 17:15


Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-24 17:19


bubo

#340

2012-08-24 22:03

Jsem jednoznačně PRO osvobození pana doktora Davida Ratha, který se stal obětí naší politické a justiční mafie. Vše bylo předem sehráno, přichystáno. Co druzí ? Nic ? Pokud má být potrestán jeden, jako pan David Rath, v tom případě je spousta dalších, kteří by měli jít do vězení. Proč se chtějí Ratha zbavit ? Z čeho má kdo strach ?
Kde je tedy láska,a v tomto případě, pravda vítězí ???Což už u nás stejně dávno neplatí. Jakým metrem funguje u nás spravedlnost ? Existuje vůbec nějaká ? Nemyslím si, že je pan Rath zcela čist, ale - kdo z ostatních poslanců a podobných je ? Vše bylo dopředu ZÁMĚRNĚ velice dobře promyšleno a přichystáno, o tom nepochybuji.
Jsem PRO OSVOBOZENÍ POLITICKÉHO VĚZNĚ MUDr.Davida Ratha.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-26 13:11


ivan
Nepřihlášený uživatel

#342 Re: Mafie

2012-08-26 23:13

#1: Emil - Mafie

..každej třetí co stál frontu na vrácení poplatků od doktora (třicetikaček) který díky Davidovi Rathovi proplácl Středočecký kraj by podepsal tuto petici,,tak Dr. Rath musí být prezidentem.Namísto toho ho tady swiní a plivou po něm,,do krku jim měl nas... však víte co!!!!!!!

Josef

#343 Jsem přesvědčen o nevině pana MUDr. Davida Ratha.

2012-08-30 13:09

Jsem přesvědčen, že pan MUDr. David Rath se stal obětí spiknutí, s vysokou pravděpodobností řízeného zločincem a bohužel současným ministrem vnitra, panem plukovníkem Janem Kubicem. Petici za prošetření zločinů pana plukovníka Kubiceho jsem také podepsal, protože se domnívám, že je nejvyšší čas očistit stát od zločineckých struktur na nejvyšších místech státní správy.
mafie stb

#344 David Rath - Politický vězeň

2012-08-30 13:40


Nepřihlášený uživatel

#345 Re: 340

2012-09-01 21:54

#340: bubo -

Naprostý souhlas!

xyz

#346 nerovný přístup k právu

2012-09-04 13:50

neuvěřitelné, co se děje, doufám, že se podaří zastavit fašounky a davidu rathovi se dostane stejných podmínek v přístupu k právu jako jiným...zatím rovné podmínky nemá!

Nepřihlášený uživatel

#347 Causa Rath – Exkluzivní informace z jednání Mandátového a imunitního výboru a jejich analýza

2012-09-04 15:39

Martin Kunštek

http://blisty.cz/art/64785.html

Členové výboru pod slibem neuvedení zdroje uvedli, že policie na jednání nepřinesla žádné nové důkazy ani skutečnosti. „Stále to celé stojí jen na těch odposleších. Je to ve velmi nízkém stádiu rozpracovanosti, takže se v tom v podstatě nedá nalézt jak to vlastně bylo," řekl BL zástupce KSČM ve výboru. Zástupce ODS jeho informace potvrdil a doplnil, že ani v případě podezření z korupce při zakázkách v nemocnicích policisté nepředložili žádný důkaz, který by potvrzoval, že byla spáchána škoda a v jaké výši. „Nemají, nebo nám neukázali žádný znalecký posudek, který by dokládal že něco bylo předraženo a o kolik“, konstatoval člen výboru za ODS. S tím, že když nebude prokázána škoda, tak ani nelze konstatovat, že stal trestný čin.

Informace předložené policisty jsou podle členům MIV, s nimž BL měly možnost hovořit zmatené. „Je to obrovská halda papíru, ale žádný materiální důkaz“, konstatoval člen MIV za KSČM. Dodal, že velké „nejasno“ je i kolem samotné výše údajného úplatku. „Jednat tu máme těch 7 milionů v krabici co našli u Ratha. Ale pak se tam taky mluví o nějakých 9 milionech, které policii „nějak chybí“ z celkové cifry která podle těch odposlechů měla proběhnout“, řekl poslanec. Dodal, že jim policie nevysvětlila, co to je za peníze, ani jestli to k tomu prvnímu případu, nebo k těm nemocnicím.

Podle zástupce ODS ve výboru není z žádosti policie ani jejího vysvětlení jasné, jestli jde o 2 různé případy, nebo o 1 případ. „Stále se to točí kolem Ratha, Kotta a Pancové. Ale tyhle odposlechy nám ukazovali už minule a to bylo ke cause Buštěhrad. Teda s tím, že tehdy tam bylo napsáno „vztahuje se k jinému případu““, konstatoval zástupce ODS. Dodal, že teď jim to teda moc nevysvětlili – spíš zamotali. I tohoto poslance překvapilo, jak málo toho mají policisté po téměř třičtvrtě roce hotovo.

Další člen výboru pod slibem anonymity dodal, že podle jeho názoru „by se do toho v jiné konstelaci asi ani nešlo“. „Po důkazní stránce je to slabé. Z hlediska policejního řemesla mizerně odvedená práce. Nebýt toho, že jde o causu, která byla odstartována s takovým humbukem, tak aby to státní zástupce už asi zastavil“, konstatoval člen MIV.

„Jenže co my teď s tím... Na jedné straně je nějakých 7 milionů v krabici a 30 milionů pod podlahou a v trezoru. Žádnému z voličů, z nichž většina takové peníze nikdy neviděla a nemá je ani v krabici ani pod podlahou, nevysvětlíte, že to samo o sobě není trestný čin. Lidi slyší miliony a v hlavě mají rovnítko „ukradené“. Nikdo si nemůže dovolit před volbama říci, že to nestačí na to, aby byl Rath v base. To by vás ukamenovali“, konstatoval člen výboru na dotaz BL, proč žádost nezamítli. Dodal, že „Davidovi nezbývá než to prostě vydržet do soudu… I když je to děsivé…“.

Nepřihlášený uživatel

#348 David Rath: Jde o předvolební Kubiceho akci

2012-09-04 15:44

Policie žádá o vydání MUDr. Davida Ratha k trestnímu stíhání v souvislosti s výběrovým řízením na vybavení tří středočeských nemocnic. Svoji žádost opřela o výpisy z údajných odposlechů, které má přitom k dispozici již od února a měla je tudíž v květnu, kdy žádala o prvé vydání. Tento postup vyvolává dojem záměrné manipulace.

MUDr. David Rath informoval členy výboru o tom, jak postoupilo vyšetřování kauzy Buštěhrad. Poslancům předložil následující dokumenty:

1. Znalecký posudek na projekt rekonstrukce Buštěhradského zámku, který konstatuje, že projekt nebyl předražen a odpovídá cenám obvyklým.
2. Výpovědi svědků, které dokazují, že projekt Buštěhradského zámku nebyl ještě schválen k financování z evropských peněz a čekala ho závěrečná kontrola, zda odpovídá obvyklým cenám.

→ Z uvedených důkazů plyne, že žádná škoda nikomu nevznikla a ani v případě schválení vzniknout nemohla.

3. Výpovědi svědků, ze kterých vyplývá, že se David Rath nesnažil cenu projektu navýšit a nezasahoval do výběrového řízení na zhotovitele.
4. Výpovědi svědků, které dokazují, že výběrové řízení neprobíhalo losem, ale výběrem ze všech došlých nabídek a jediným kritériem hodnocení byla nejnižší cena. Kraj vybral nejvýhodnější nabídku.
Předloženými důkazy David Rath prokázal členům výboru, že tyto vyvrací obvinění vznesené policií v kauze Buštěhrad.

Dále David Rath seznámil poslance s tím, co je mu známo o výběrových řízeních na vybavení tří nemocnic.

Nejprve označil fakt, že policie řeší své poznatky z února až nyní, za účelovou manipulaci. Policie nepředložila nic, co by jí nebylo známo již v únoru. Nabízí se logická otázka, proč s tím čekala až do teď a nepožádala o vydání v květnu spolu s Buštěhradem. Policie plýtvá prostředky i časem Sněmovny a manipuluje veřejným míněním, přičemž se snaží vytvořit dojem, že jde o něco nového.

K vlastním výběrovým řízením MUDr. David Rath uvedl:

1. Výběrová řízení neorganizoval kraj, ale nemocnice akciové společnosti.
2. Šlo o stovky položek k vybavení oddělení a specifikaci vytvořili lékaři a sestry těchto oddělení s vedením nemocnic a kraj do toho vůbec nezasahoval.
3. Šlo o otevřená výběrová řízení s jediným kritériem hodnocení, kterým byla nejnižší cena. Bylo vždy více zájemců a vybrána nejvýhodnější nabídka. Jde o nejtransparentnější typ výběrového řízení, který nejde manipulovat. Proti těmto výběrovým řízením nebyla podána stížnost a nikdo se neodvolal k ÚHOS.

Na závěr MUDr. Davida Rath sdělil poslancům, že v souvislosti s těmito výběrovými řízeními, ani žádnými jinými, nevzal žádné peníze.

Načasování druhého vydání budí vážné podezření, že Kubiceho policie opakuje to, co proběhlo v minulosti v souvislosti s Kubiceho zprávou – záměrné dávkování údajných kriminálních kauz před volbami. Současná akce vypadá zcela shodně a jde opět o zneužití policie k politickému boji.

Tisková zpráva: Vystoupení MUDr. Davida Ratha před Mandátovým a imunitním výborem, dne 3. září 2012

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/david-rath.php?itemid=17375
Ebert

#349 Kubice zametá kauzy vlastních mafiánů pod koberec!!!

2012-09-05 21:43

Kleptofašismus v praxi! Mafie ovládá český stát! Do očí bijící selektivní práce policie!

http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=756492

Na účet kmotra šly stamiliony. Policie případ odložila!

Novákův příběh se týká transakcí za stovky milionů korun, které se podle finančních zpravodajců protočily na jeho účtech. Když ale došlo na placení daní, FAÚ zjistil, že Novák přiznal mnohem méně, než ve skutečnosti vlastnil, a kolik mu přes jeho konta proteklo.

U výslechu exsenátor nebyl!

Bývalého senátora si však protikorupční policie nepozvala kvůli tomuto případu k výslechu. Zástupci ministerstva financí nechtěli závěry protikorupční policie komentovat.

Nováka přitom už v polovině července odsoudil kvůli 43milionovému úplatku ústecký krajský soud ke čtyřem rokům vězení.
Jirka Smrž

#350

2012-09-07 12:41

Jestli se bude vazba Ratha opírat o nepodložené důkazy a nebo velmi pochybné, tak je z něj politický vězeň a nic jiného. Důkazy "na vodě" nejsou důkazy. Nejsou otisky na krabici, nejsou ani na bankovkách , Buštěhrad v dalších auditech nebyl zjištěn jako předražený a nebyla vynaložena jedniná koruna a škoda taky žádná není. Kubiceho komplot nějak nevychází.