Petice za osvobození politického vězně Davida Ratha


Nepřihlášený uživatel

#226 List z vězení II: Vězení

2012-06-28 11:43

Stejně jako většina lidí jsem si nikdy nemyslel, že budu někdy ve vězení. Přesto jsem se v minulosti opakovaně ve Sněmovně zastával těch, kteří díky práci policejní party plukovníka Kubiceho museli strávit měsíce ve vazbě. Ať už to byla náměstkyně ministra Jourová, lidé v kauze Budišov či v kauze biolíh. Pravdou je, že jsem se zabýval nespravedlností jejich uvěznění a ne podmínkami vazby. Dnes jsem v situaci, kdy vězení a vazbu mohu poznat víc, než by mi kdy bylo milé. Můžete mi věřit, je to koncentrovaná hrůza. Ministr Kubice se mi dokázal pěkně pomstít, ale o tom psát nechci.

Může se to stát i vám…
Do vazby se u nás může dostat jakýkoliv občan. Stačí mít prostě smůlu, nebo udělat nějakou hloupost. Podvědomě jsem si stejně jako většina normálních lidí myslel, že vazba je pro ty, kteří jsou druhým lidem nějak nebezpeční. Tedy že vazba i vězení chrání normální lidi proti lumpům. Jistě tomu tak i často je, ale ne vždy. Do vazby se můžete dostat třeba za autonehodu nebo kvůli chybě v práci. Existuje mnoho povolání, kdy vlastní chybou můžete ohrozit život někoho jiného nebo poškodit cizí majetek. Tedy případů, kdy se normální lidé dostanou do vazby, není málo. Vazba je ze zákona určena lidem vyšetřovaným, mnozí z nich jsou nevinní a za čas jsou propuštěni. I zákon na ně hledí jako na nevinné. Přesto prochází něčím, co jsem nazval novodobá tortura. Hned se strhla diskuse, že přeháním, anebo že na lepší věznice nejsou peníze. Bohužel nepřeháním a na výrazné zlepšení není potřeba moc peněz.
Změny k lepšímu by mnoho nestály.
Hlavní trápení vězněných spočívá v odloučení od blízkých osob. Nic přitom nebrání tomu, umožnit návštěvy místo jednou po 14 dnech třeba 3 krát týdně. Hlavně pro lidi, co mají děti, je to zásadní a nestojí to prakticky ani korunu. Totéž platí o možnosti volat rodině na vlastní náklady. Nic nestojí ani zkrátit kontrolu pošty ze 14 dnů na jeden týden. Mimochodem, mně ji v rozporu se zákonem policie zadržuje skoro měsíc. Minimální náklady by také stálo umožnit sprchu místo 2 krát týdně alespoň 4 krát týdně. Pro lidi ve vazbě by se měla hledat práce, třeba na zvelebování – rekonstrukcích vlastní věznice. Také 1 hodina denně venku na dvorku není dostačující jak z duševního, tak tělesného hlediska. Moc by nestálo dvory upravit, rozšířit a nechávat tam lidi alespoň 2 hodiny.
Komu to takto vyhovuje?
Vazba u nás spočívá v tom, že lidi zavřete mezi 4 stěny a necháte je tam se užírat depresemi a steskem. To by nemělo být cílem. Také to nepředpokládá zákon. To se líbí jen policajtům. Psychicky rozložení lidé jim totiž přiznají přesně to, co chtějí slyšet. To je ale i podle současných zákonů nelegální, nicméně policií oblíbené. Díky své tvrdé zkušenosti přemýšlím o novele skoro 20 let starého zákona. Třeba se ke mně někdo přidá…

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/david-rath.php?itemid=16787

Nepřihlášený uživatel

#227 Jiří Paroubek: Nový dopis D. Ratha a policejní intermezzo letošního jara

2012-06-28 11:49

Předsedkyně sněmovny dále ignoruje mé dotazy, jak to bylo s jejím turborozhodnutím, jímž pokryla zatčení D. Ratha policií. K zatčení D. Ratha, které proběhlo 14. května po 20 hodině, totiž již ve 23:00 h. vyslovila souhlas. A ta žádost o její souhlas k ní přišla ve 23:00 h. Zůstává, alespoň pro mě, záhadou, jak mohla předsedkyně sněmovny rozhodnout v tak složité věci prakticky bez znalosti matérie a takto briskně. Buď to bylo geniální rozhodnutí anebo to naopak bylo zcela jinak.

http://www.vasevec.cz/vip-blogy/jiri-paroubek-novy-dopis-d-ratha-policejni-intermezzo-letosniho-jara

Nepřihlášený uživatel

#228 Dopis Davida Ratha adresovaný Jiřímu Paroubkovi

2012-06-28 11:51

Litoměřice 10. 6. 2012

Vážený pane předsedo,

chci Vám poděkovat za Vaše vystoupení ve Sněmovně. Jako jediný jste shrnul fakt, že Kubice už poněkolikáté prohrává ČSSD volby. Je to jako přes kopírák. A ti naši bývalí kamarádi sedí a mlčí. Tak nejdřív zlikvidoval Vás a přišel na mě. Na mně si dal vážně záležet. Ti naši si vůbec nedovedou představit, jak to bude pokračovat dál. To jim nedochází, že K. Pancová je (byla) členkou předsednictva? Když vyzývají středočeskou ČSSD k odstoupení, nemělo by se stejnou logikou odejít i celostátní vedení? Navíc po mém varování už začaly první úniky ohledně voleb. To není zdaleka vše. Myslím si, že vše uniká přímo z policie – teď to šlo ke Slonkové, pokud mám správné informace, a ta vždy s policií byla zadobře. Nikdo jiný na takových únicích nemá zájem. Je smutné sledovat, jak je vedení ČSSD paralyzované strachem a jak se předhánějí v tom do mě kopnout. Konečně jste to taky zažil, jen s tím rozdílem, že jste to neviděl z kriminálu.

Myslím, že se vydali rovnou cestou k vlastnímu pádu. ODS má šílený program, decimuje celou zemi, ale i když se nenávidí, tak drží v základech spolu. Když za Grosse zavřeli primátora Wolfa, tak to označili za grosstapo. Ti naši bývalí se předhánějí v tom, jak na mě plivnout. Taky zkušenost, bohužel v mé dnešní situaci dost depresivní.

Nechci Vás zatěžovat líčením toho, jak zde přežívám. Dost mě zaráží debaty v médiích o tom, že to tu vlastně není tak hrozné, strava ujde atp. Jakoby ztratili rozum. Zde je hrůzná ta sociální izolace. Měsíc jsem nedostal ani jeden dopis a rodina taky ne. Nedovolí mi ani zavolat dětem. Návštěvy, respektive termín sdělí tak tři dny předem, tak ani nevím, zda to doma stihnou, jsou některé dny služebně v zahraničí.

Strašné je tu sedět mezi čtyřmi stěnami a přemýšlet o tom, co se doma děje. Nuda a stesk po domově člověka zcela psychicky rozkládá. Navíc není žádný smysl vazby. Tvrdí, že mě chytli při činu, mají vše zdokumentované, tak může začít soud, ať ten rozhodne, ale proč vazba? Oba víme, že jediný důvod je demonstrovat, jak jsou dobří v boji s korupcí, jak se nebojí říznout do těch nejvyšších pater. K smíchu. Do vlády nikdy neříznou. Snaží se lidi oblbnout, bohužel bývalí naši na tuto logiku jdou a vůbec jí nečelí, nebo jen hodně nesměle.

Pokud byste uznal za vhodné, pak by možná v tomto duchu stála za to interpelace na premiéra a Pospíšila. Tedy zneužívání vazby k demonstraci vlastních domnělých úspěchů. Vše jen na odvedení pozornosti od vládních skandálů a hlavně od toho, že žádný není policie schopna řešit.

Nejde jen o mě, ale i o těch sedm dalších lidí. Myslím si, že vazbu nesou stejně těžce. Jsou tam mladé ženy, jedna má malé děcko, ředitel Konstruktivy má živit manželku na mateřské a dítě, další mají také malé děti. Ty rodiny to úplně rozloží. Vidím, co to dělá u mě doma. To je na tom celém nejhorší. Odvedou vás, aniž se člověk pořádně stačil rozloučit. Odvedou vás po celonoční domovní prohlídce, u které stojí rodina. Jak jsem Vám už psal. Nejhorší etapa mého života.

Děkuju, opatrujte se, pozdravujte Petru.

David Rath

http://www.vasevec.cz/vip-blogy/jiri-paroubek-novy-dopis-d-ratha-policejni-intermezzo-letosniho-jara

Nepřihlášený uživatel

#229

2012-07-02 17:25

žádám o propuštění Davida Ratha z vazby. Dosud mu nikdo nic neprokázal. Takový řečník a kritik v této společnosti neexistuje, proto musel být exemplárně potrestán. Kde jsou ti všichni, co téměř každému druhému za posledních 23 let ublížili. Samozřejmě při pomoci různých charakterových kreatur na patřičných místech. Zákon použili proti obyčejným lidem. Při posledním rozvodu jsem zůstala okradena, na ulici, co je to za zákon a za lidi co ho prováděli a provádějí_
Nemo7

#230 David Rath a politický vězeň ??

2012-07-03 12:43

To snad ne, chytnout někoho s několika milióny v ruce a pak se vymlouvat na politický proces? Kdo tuto petici vymyslel? Podepsal bych "Petici za důkladné prošetření a spravedlivý proces obviněného Davida Ratha a všech kolem něj". :-)
sd

#231 Vaše naivita je strašná!

2012-07-03 16:09

#230: Nemo7 - David Rath a politický vězeň ??

A vy jste někde v televizi viděl jak Ratha zatýkali s to krabicí plnou peněz? Neviděl! Zajetí každého překupníka s mariánkou je hned ten večer v televizi, tady nic! Rath říkal, že dostal do ruky krabici, kterou mu na ulici policie hned vzala a pak jí viděl až po nějaké době už otevřenou s těmi penězi. Vy jste neslyšel, že na té krabici a hlavně na těch penězích nebyly jeho otisky? A to přitomn policie tvrdila, že má odposlechy jak Rath ty peníze pořepočítává! Ostatně odposlechy kohokoliv jsou za chvíli mezi novináři, jen tady ne! Tady jsou k dispozici pouze nějaké přepisy. Kdo ty přepisy dělal a kdo je pouští mezi lidi? A to nemluvím o dalších "podivnostech". Proč např. policie šla do domu s počítačkou peněz, když tam žádné nenašlka. A proč tak všem na očích? Atd., atp.


Nepřihlášený uživatel

#232 List z vězení IV: Naštvanost lidí

2012-07-03 17:08

Čím dál tím víc lidí je naštváno na politiky. Mnoho z nich na všechny, jedno zda pravicové či levicové. Zloba se koncentruje proti poslancům a parlamentu. Řada médií to ponouká a pak na vlnách surfují. Když se objeví nějaká hloupost, média často informují - poslanci schválili... Záměrně se zamlžuje zodpovědnost konkrétních lidí.

V drtivé většině jde o ministry vlády a vládu jako celek. Hodně lidí je znechuceno poměry v politice, ale na konkrétní otázku, co je pro ně nejhorší, často neumí přesně odpovědět. Chytají se proto různých mediálních kampaní a třeba říkají: „Ti nahoře kradou."
Musí se šetřit.
Hlavním důvodem je však fakt, že vlády posledních šesti let lidem vzaly naději na lepší život a nahradily ji tezí - šetři, uskromňuj se, ať se mají tvé děti či vnukové lépe. Současně celá politická garnitura tuto tezi na sebe neuplatňuje a žije si celkem blahobytně. Lidé se naštvávají na všechny politiky a příliš nerozlišují, že mnozí mluví o tom, že politika nesmyslného šetření je cesta do pekla.
Rozmařilé plýtvání.
Konečně stejný přístup, jaký má dnešní vláda, zlámal vaz komunistům na konci osmdesátých let. Co si pamatuji, tak se mělo šetřit. Kampaně, kdy televize hledala v popelnicích chleba a rohlíky a na tom dokazovala, jak lidé hýří, nebo známé heslo - nesvítí se někde zbytečně? Ve školách byl reflektor mladých, co obcházel a zhasínal. Památky se neosvětlovaly - to byla rozmařilost. Když se v osmdesátých letech začalo uvažovat o osvícení Pražského hradu, tak o tom byly nekonečné diskuse, zda nejde o zbytečnou rozmařilost. Na druhou stranu lidé viděli, že vládnoucí garnitura tolik šetřit nemusí a má přístup ke všemu nedostatkovému zboží.
Jako před lety.
Mám pocit, že poslední roky je situace trochu podobná. Zboží sice v obchodech je, ale to kvalitní je tak drahé, že je stejně pro většinu lidí nedostupné. Tak dnes mnoho důchodců má jen na chleba s máslem, jako měli před 20 lety. Co jim je platné, že v obchodě jsou i krevety.
Vláda strachu.
Tato vláda vzala lidem naději, že se budou mít lépe. Straší je, že nebude na penze, nebude na zdravotnictví, přijdou o práci, nebudou mít na zaplacení hypotéky. Berou lidem prostě radost ze života.
Pokroky musí být vidět.
Nová vláda musí dát lidem naději, že zdaleka není tak zle. Musíme ze sebe setřást vládu strachu z budoucnosti. Většina lidí musí začít věřit, že se jim už za pár měsíců bude dařit lépe. A vláda to musí umět zařídit. Samozřejmě nepůjde to obrovskými skoky, ale změnu musí brzy vidět každý. Pokud takovou vládu nenajdeme, pak mám velký strach o budoucí vývoj naší země. Svoji osobní budoucnost mám v troskách, ať se alespoň dobře vede celé naší zemi.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/david-rath.php?itemid=16862

 


Nepřihlášený uživatel

#233 Re: Pět věcí, které mi na případu Davida Ratha nejvíc vadí

2012-07-04 10:50


Nepřihlášený uživatel

#235 David Rath má mladou a úpornou obhájkyni

2012-07-04 11:27

Lidé na pražské pěší zóně Anděl se v neděli navečer stali svědky nečekané podívané. Mladá maminka provázená asi osmiletým synkem se přes megafon dala do vášnivé obhajoby bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha.

„Lidé, přemýšlejte, nebuďte nevšímaví,“ volala mladá žena. „Uvědomte si, že to, co potkalo Davida Ratha, může potkat kohokoli z nás.“ Několik lidí zatleskalo, ale většina se tvářila nevšímavě.


http://www.vasevec.cz/blogy/david-rath-ma-mladou-upornou-obhajkyni

Nepřihlášený uživatel

#236

2012-07-04 12:58

neni nekde petice za odsouzeni ratha na dozivoti?

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-05 12:49



Nepřihlášený uživatel

#238

2012-07-06 19:23

Věřím že je pan doktor Rath nevinen a také věřím,že ještě neřekl poslední slovo v naší politice.

Nepřihlášený uživatel

#239

2012-07-07 00:56

Myslím, že rozhodující orgány toto budou ignorovat...
Fany

#240 Re: na doživotí...

2012-07-07 00:58

#236: -

To musíš na stránky ODS ty troubo!


Nepřihlášený uživatel

#241 Rath ve vězení ztratil už deset kilo a to ještě není to nejhorší

2012-07-07 19:05


Nepřihlášený uživatel

#242

2012-07-07 19:13


Nepřihlášený uživatel

#243

2012-07-08 00:46

http://i49.tinypic.com/23mrp03.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUDr. David Rath a Mistr Jan Hus.

Stejné hodnoty, stejný boj s kleptofašismem.

 

Od roku 1402 kázal Hus v Betlémské kapli. Kritizoval bohaté církevní hodnostáře a nešvary bohatého panstva. Získal si tím obdiv široké vrstvy pražské společnosti, od chudých lidí až po královskou společnost. Lidé byli nadšeni, že slyší názory, které oni nahlas vyslovit nesměli.


Nepřihlášený uživatel

#244 List z vězení V: Cesta k bohatství

2012-07-08 01:28

Vláda vede naši zem k chudobě. Občané chudnou, stát se stále více zadlužuje. Žádná strana nepřišla s plánem, jak zbohatnout. Sociální demokracie recepty má, ale dost opatrné, jako by se bála razantní akce. Situace však jistou rozhodnost vyžaduje. Chceme-li žít v bohaté zemi, nesmíme se bát.

Bohatstvím myslím ne jen prosperující hospodářství a dobré vzdělávání lidí, ale i bohatství čisté přírody, bohatství kultury, bohatství svobodného života a bohatství pocitu bezpečí. Všechna bohatství se odvozují od dobře prosperujícího hospodářství. To zase funguje, když většina lidí rozumně nakupuje a uvážlivě investuje. A také když stát chytře investuje. Vše je o objemech peněz, které v zemi obíhají, a každý oběh po sobě zanechá nějaké hodnoty trvalého charakteru, které slouží lidem a zvyšují kvalitu jejich života.
Otázka je dvojí:
1) Jak zvýšit oběh peněz
2) Jak zajistit, aby se co nejvíce peněz změnilo na trvalé hodnot

Jak zvýšit objem peněz?
V zásadě buď zadlužením, nebo tím, že je vezmete tam, kde je jich nemravný a nesmyslný nadbytek. Ten najdeme v bankách a monopolních či oligopolních firmách jako je třeba ČEZ, Transgas, E-ON, O2 a desítky obdobných firem, které nemají žádnou či minimální konkurenci a zisky si vlastně diktují. Tyto firmy by měly platit třeba 70% daň ze zisku. Na druhou stranu bych jim umožnil až 100% okamžitý odpis z daní na vybrané investice, které vytvoří nová pracovní místa. Ideální by byla i progresivní firemní daň. Malá firma s obratem do 1 mil. ročně by platila třeba jen 5%. Firmy s obratem nad miliardu by pak platily třeba 30%.

Jak zajistit, aby co nejvíce peněž končilo v hodnotách trvalého charakteru?
Předně je potřeba dát více peněz lidem - do platů a důchodů - a chytře je ekonomicky motivovat, aby investovali do růstu kvality svého bydlení a to včetně ekologičnosti a estetičnosti a také aby investovali s ohledem na šetrnost k životnímu prostředí. Dále se musí tlačit na firmy a daňově zvýhodňovat výrobky s dlouhou životností. Pračka musí vydržet alespoň 15 let, plynový kotel 25 let a ideální by bylo, kdyby auto vydrželo 20 let. Zní to jako pohádka? Jistě, ale dnešní materiály a technologie to umožňují, tak proč nezačít tlačit na výrobce? Prvním krokem je prodloužení záručních lhůt na minimum 5 let. U výrobků s 10letou lhůtou bychom pak mohli mít třeba jen 10% DPH.

Jak má investovat stát?
Předně má mít stát jednu vlastní komerční banku, která bude lidem poskytovat levně své služby a současně úvěry se zvýhodněním určitých aktivit – třeba na bydlení, na rodinné podnikání atp. Stát musí investovat do základního a středního školství. Ve třídě musí být maximálně 20 dětí a učitel by měl být placen podle toho, jak děti výuka baví a co umí, především jak umí znalosti využít a spojovat. Druhou oblastí je věda. Vědci, kteří mají mezinárodní výsledky, musí být bohatí lidé. Takoví lidé musí mít stotisícové platy. Takto musíme nakoupit vědce i z ciziny – ze Slovenska, Polska, Ruska… Další oblastí jsou historické památky a krásná krajina – magnet pro turisty. Nelze pominout ani investice do zdravotnictví a dopravní infrastruktury. Důležitá je i podpora průmyslu a to i velkorysá, ale jen do výrob, které jsou šetrné k pracovním silám a životnímu prostředí. Lidé mají základní právo pracovat tam, kde se k nim chovají slušně a kde je dobré prostředí. Takové výroby má stát podporovat v jejich růstu. Toto jsou podle mého soudu některé základní kroky k bohatství státu i jeho občanů.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/david-rath.php?itemid=16890

Nepřihlášený uživatel

#245 Re: Moc fandím Davidu Rathovi

2012-07-08 14:57

#15: Veronika - Moc fandím Davidu Rathovi

Vrána k vráně sedá, také berete krabice od vína?

 

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-08 21:01


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-09 00:08



Nepřihlášený uživatel

#248

2012-07-09 15:03

Je neuvěřitelné, kolik blbců se zastává zloděje.

Nepřihlášený uživatel

#249 Re: Re: na doživotí...

2012-07-10 02:32

#240: Fany - Re: na doživotí...

nejak to tam nemuzu najit, nebyl by presny odkaz? diky


Nepřihlášený uživatel

#250

2012-07-10 16:05

Je naší povinností bránit právo každého na spravedlivý proces.