Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.

Quoted post

Martin Špetla

#160 Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 23:52

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice 

Milý "Ondro".

Vypadá to, že Váš hlavní argument spočívá v tom, že je potřeba stavět v klidové zóně v centru města pouze to, co přiláká dostatečný počet návštěvníků. Je to Váš názor, se kterým sice nesouhlasím, ale respektuji jej. Na rozdíl od Vás si myslím, že k využití takového cenného území by se měli vyjadřovat nejen politici, ale zejména odborníci s přizváním veřejnosti. Mám velký problém s tím, že v tomto případě to neplatí a o využití diskutovaného území bylo rozhodnuto hrstkou lidí, jejichž motivace není dodnes známa. V jiných městech se v takových případech vyhlašuje architektonická soutěž a je celkem jedno, kdo je zrovna ve vedení radnice. Argument radních našeho města, že se to ve Frýdku-Místku nedělá proto, že to zákon nepřikazuje, já prostě neberu.

Souhlasím s Vámi, že stará hala je velká (v tom já naopak vidím výhodu - Frýdek-Místek není zrovna malé město a hala podobné velikosti k němu podle mne patří), neefektivní (otázkou je proč, využití haly je totiž v kompetenci městské společnosti, na kterou by měla mít i radnice alespoň nějaký vliv) a energeticky náročná (v roce 1985 platily opravdu jiné normy energetického provozu). Bohužel, z nějakého důvodu město záměrně nevyužilo dotace (až do výše 92,5%) na její rekonstrukci, která by jistě zahrnovala i realizaci současných energetických standardů. Snažím se tento důvod (nevyužít desítky, možná stovky milionů korun) zjistit a pokud se mi to podaří, rád jej na tomto místě zveřejním.  

Na rozdíl od Vás si myslím, že je lepší fandit ve větší a plné hale, tak jak tomu bylo ještě v nedávné minulosti. Na své město jsem totiž stále hrdý a nechci, aby jsme se museli spokojit s průměrem. Jsem přesvědčen, že Frýdek-Místek má na víc.

Ing. Martin Špetla, zastupitel   

P.S. Nevím, kolik máte roků, Ondro. Může se ale stát, že v roce 2039 budete možná někde bezmocně přihlížet bourání té Vaší tolik opěvované Polárky. Z pohledu dnešních radních totiž bude v "nejlepších letech" a bude muset ustoupit jiné "hvězdě". 

Odpovědi

Ondra

#161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 09:27:05

#160: Martin Špetla - Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

Dobrý den,

klasická politická demagogie...předkládáte mi za hlavní názor něco, co jste vytrhnul z kontextu několika argumentů.

Není potřeba v klidové zóně stavět to, co přiláká dostatečný počet návštěvníků.

Nicméně je potřeba řešit aktuální stav haly, dotace jsou nejspíše pasé a než dávat peníze do opravy staré nefunkční haly jen proto, že je stará a hezká , tak jsem pro využití těchto peněz do něčeho nového.

Někdo se raději pustí do do rekonstrukce starého baráčku, protože tam vyrostl, ikdyž mu každý říká, že do toho bude jen vrážet spoustu peněz, že si má raději postavit nový. No a někdo si raději postaví ten nový.

A jestli bude vedlejším produktem nákupní centrum, jedno z mnoha? Mi to nevadí a vsadím se, že většina z 5% populace Frýdku-Místku, která se podepíše pod tuto petici tam stejně bude nakupovat.