„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“

Janžy

#26 hezky vyřešná stavba

2013-09-20 05:23

#19: Jacques, zelená díra - Re:

souhalsím, kapacita Metra je naprosto dostatečná. Čím déle se na ten projekt divám, tím víc mi přijde geniální. Podle mě se to nejprve snažili dostat na obchodní centrum, ale tam to nejde moc symetricky udělat , nehledě na statiku, kterou asi betonový skelet OC neunese.

Tak se to snažili dostat mimo budovu OC, čímž vyřešili parkování, protože v prvních patrech nelze stavět byty, když z jedné strany je OC a z druhé parkování.  A navíc jim nemůže nikdo říkat, že maximalizují prostor, protože se připravili o několik nadzemních pater. Architektonicky zvolili asymetrickou kapacitu 2:3 čímž rozbíjejí opačnou asymetrii školy a dvou vnitrobloků, výškově se budovy snižují směreme od centra, jak chtělo město  v ÚP a urbanistické studii. Zaměřením na služby a kanceláře chtějí oživiti sídliště o pracovní místa a možnosti vyžití (na původnícj parkovištích nic takovéhé nebylo, navíc to rozmetá argumenty o nebezpečéí pro školáky atp. - co je horšíhoi než rozlehjlé parkoviště, kde se couvalo atp.?). Odstupové vzdálenosti jsou vysoko nad normu, vysoko na průměr JZM.

 

Teď vypadám jakjo jejich agent, ale nejsem, prostě se mi to líbí.

 

 

občan z Lužin

#27 Re: Re: Re: jako studentka architekury

2013-09-20 05:25

#25: Hajk - Re: Re: jako studentka architekury  

Hajku, váš rozbor je jistě velmi kvalifikovaný, ale má jednu drobnou vadu: Sluneční náměstí se stanicí metra Hůrka je cca 1 km vzdáleno od lokality o které je řeč - OC a polyfunkční domy u stanice Lužiny.

Zatím co u Slunečného náměsti je spousta nezastavěného prostoru, zde je od počátku vše na doraz! Urbanista jistě dokonale splnil zájem developera a včlenil tam dva polyfunkční objekty - na papíře to vypadá hezky - ale zcela ignoroval skutečnost, že to znamená:

 303 nových bytů, tedy cca 1000-1200 nových nájemníků, tedy cca 500 dětí - kam budou chodit do školy, když 4 současné jsou přeplněné

467 parkovacích stání - a tedy přiměřený každodenní pohyb většiny těchto vozidel v ulicích kde již dnes zůstává pouze jeden pruh pro jízdu! Nemluvě o záměru propojit objekt dvěma výjezdy s okolím ulicí Brdičkova - opět trvale jeden volný pruh. Když tam dáte zákaz stání kam se vozidla přesunou? Budou bezplatně parkovat na některém z 467 parkovacích míst?

A to se nebavíme o nárocích blíže nespecifikované administrativy umístěné na 1568m2 v domech - pohyb pracovníků a vozidel.

 

občan z Lužin

#28 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 05:38

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba 

 Ano, na obrázku to vypadá hezky, ba přímo geniálně, ale jen proto, že zřejmě neznáte reálnou situaci v místě. Když bylo OC ještě v provozu byl tam - díky metru - neuvěřitelně silný pohyb lidí a vozidel a přetlak na přilehlých parkovištích. Místo prostě na to zvýšení zátěže lidí a vozidel není dimenzováno! - viz výše.

Lenik

#29 Hluk

2013-09-20 05:45

Jako by nestacilo, ze nam denne nad hlavou uz nekolik mesicu letaji letadla od nevidim do nevidim. Stavba techto monster je zrudna, sobecka a neuveritelna.

Nepřihlášený uživatel

#30 Re: jako studentka architekury

2013-09-20 07:46

#4: Míša - jako studentka architekury

Jako studentka architektury tu asi nebydlíte, přijeďte se sem, prosím, studentko, někdy podívat a prohlédnout si, KAM přesně chtějí ty budovy namačkat ;)


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 07:54

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

Tak tu nejspis nebydlite..

Tereza

#32

2013-09-20 08:02

Skutecne je to ubijejici poslouchat dennodenne, od pondeli do nedele, o svatcich, od pul seste rano mnohdy az do pulnoci ten neuveritelny HLUK, vrtani, rvani, buseni, tluceni - PORAD STALE DOKOLA!!! a to se jedna "jen" o prestavbu obchodniho centra. NEUMIM A NECHCI si predstavovat, jake to bude, pokud tu budou stavet pet vyskovych budov od zakladu, navic v prostredi, kde se to vsechno neuveritelnym zpusobem rozleha. Pokud to takhle pujde dal, jsem jednou nohou v hrobe - uz skoro rok nespim kvuli hluku a dalsi dva se vyspat nemam? Pred hlukem neni kam utect!!!

Vazne se proberte, lidi, vy, kteri nemate poneti, co to je nespat, a furt tvrdite, jak ty budovy sou hezky a ohanite se tim, ze to je v uzemnim planu uz jak dlouho. Nemame od toho nahodou zastupce, ktere volime a kteri by se o to meli starat? Tak at se staraji - nam, kteri tady bydlime, se tato stavba nelibi ne proto, jak VYPADA, ale proto, jake bude mit DUSLEDKY na nase psychicke a fyzicke zdravi a nejen na to (viz zminena katastrofalni situace v doprave). Ja uz to vidim u sebe, vidim to u sve rodiny, na nas vsech se to podepisuje a me uz nebavi poslouchat ty strasne chytre lidi, kterym se ta stavba "libi". Misto, aby tu zachovali slibovanou knihovnu a postu, tak tu maji stat baraky 25 metru od meho okna (muzeme si s Bozkou prat dobrou chut k veceri, nebo si spolecne vypit kaficko), abychom si vzajemne cumeli do oken. Ale vite co? TOTO me nedesi tolik jako ten dvoulety (a neverim, ze jen dvoulety) celodenni, celotydenii, svatkovy, neustaly, nepretrzity hluk (ne MIRNY hluk, ale SILENY hluk, pri kterem se proste spat NEDA!!!!!), prach, provoz nejen pri dostaveni, ale i behem stavby (dnes stavba OC zablokovala dopravu na pul hodiny, protoze tu proste dve auta projedou stezi, natoz kdyz se sem nazene neco vetsino nez nakladak jako dnes).

Vsude prezentuji nove byty, jak jsou v zeleni, v klidne lokalite... Tady by mohli prezentovat to, ze jsou namackane a rozhodne tu nebude klid.

Takze se laskave prestante ohanet tim, jak ty bytovky jsou hezci nez ty panelaky, co jsou tu v okoli - protoze TO je PRAVDA, ale pravda, ktera nas nezajima. Nas nezajima, ze je to krasny, nas zajima, ze nam to pekne znehodnoti zivot - a rikejte si, co chcete, ale ja to znehodnocovani vidim uz ted v praxi (a to si myslim, ze objekt OC skutecne volal po oprave), protoze oni NEDODRZUJI, co slibili, ohledne prace. Nemaji tady v nedeli co delat a nemaji tady co delat o svatcich, nemaji tady co delat pred sedmou hodinou rano a po devate vecer a stejne tady JSOU a porad delaji BORDEL a nepomaha, kdyz se ozveme, nepomahaji pokuty, nic. NECHCI vedet, jak by to bylo u tech budov. Nechci zit s vlivy, ktere to na nas bude mit, a nejsem sama.

Nepřihlášený uživatel

#33

2013-09-20 08:34

Žádám, aby Magistrát hlavního města Prahy uložil posouzení předloženého záměru
z hlediska dopadů na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb. a

o posouzení zejména těchto aspektů:
- zvýšení frekvence dopravy
- zhoršení kvality ovzduší
- zvýšení hlukové zátěže
- snížení oslunění okolních bytů
- prověření vzdálenosti od stávajících budov

Hovorková Dana
člen výboru objektu 590






Nepřihlášený uživatel

#34

2013-09-20 10:14

Jsem proti jakékoliv výstavbě v stávajícím sídlišti a to hlavně v OC Lužiny!

Nepřihlášený uživatel

#35 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 10:17

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

URČITĚ ZDE NEBYDLÍTE...


Nepřihlášený uživatel

#36 Re: Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 10:21

#31: - Re: hezky vyřešná stavba

snad si děláte legraci a bavíte se na náš účet .....


Nepřihlášený uživatel

#37

2013-09-20 13:30

je tady těch králíkáren dost...
éta

#38 Re:

2013-09-20 16:53

#33: -

Prosím, doneste tohle v pondělí osobně na Magistrát, to je nejzažší termín pro uplatnění námitek....

laky

#39 ludvik

2013-09-20 17:10

Stavět se nezačně dřív ne za 5 let, k metru se to hodí.
Lkk

#40 Re:

2013-09-20 17:32

#32: Tereza -

ale no tak, přestěhujte se na národní nebo na Smíchov, ať víte, co to je město :-) Za pár let se začnou opravovat nebo bourat ty vaše paneláky, takže ticha stejně moc neužijete. Ono stačí až se za pár měsíců nastěhuje prvních 5 muslimů do vnitrobloku a uvidítě, co sto s vnitroblokem udělá...

Jana Hanáková

#41 Re:

2013-09-20 17:35

#33: -

- zvýšení frekvence dopravy - budou splnovat

- zhoršení kvality ovzduší - nula
- zvýšení hlukové zátěže - nula
- snížení oslunění okolních bytů - něco jo, ale v normě
- prověření vzdálenosti od stávajících budov - ok

 

Nezapomente, že za totáče byly normy stejně tvrdé, ne-li tvrdší a do územního plánu se to vešlo .... nejlepší , kdyby ty pozemky od nich radnice odkoupila za tržní cenu stavebního pozemku plus něáklady na projekt a nějaký zisk, jinak to tady bude doopravdy stát. Navíc nezaberou ani keř.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#42 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-22 10:30

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

Zřejmě nebydlíte na sídlišti Lužiny, jinak byste nemohla psát takové věci. Investorům určitě nejde o oživení Lužin, ale o co největší zisky. Kanceláří je spousta volných na Nových Butovicích, takže kanceláře určitě nejsou přínosem.300 bytů je zhruba totéž jako postavení 9ti současných 12ti podlažních panelových domů,což je velké zatížení pro danou oblast. Uváděná parkovací stání nemohou nikdy pokrýt potřebu nových domů. Dnes už mají lidé v rodinách v průměru 2 auta a kde jsou kanceláře a jejich klienti? Kde budeme parkovat my, obyvatelé Lužin, když už nyní je tu situace kolem parkování kritická? Navíc všechny nové stavby většinou obydlují rusky mluvící lidé. Naši na to nemají, takže ani v tomto nevidím žádný přínos pro obyvatele Lužin.Máte snad něco společného s investory, že je tak hájíte?

obyvatelka Prahy 13, Lužiny ( 20 let zde bydlící)


Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Re:

2013-09-22 10:42

#19: Jacques, zelená díra - Re:

Milá paní co se vubec angažujete v těchto diskuzích,když tu vubec nebydlíte!!!!!!! tak vám ten náš prdelákov muže být také u prdele!!!!!!! Takové lidi jako jste vy absolutně nechápu a každý by se Vám měl i vysmát!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re:

2013-09-22 10:48

#40: Lkk - Re:

co se vubec vyjadřujete k této diskuzi když tu očividně nebydlíte?????!!!!!!! Angažujte se JINDE!!!!!Děkuji!!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#45

2013-09-22 13:24

Považuji výstavbu polyfunkčních domů za hrubé porušení občanských práv v oblasti životního prostředí!!!!! Jde o zabrání posledních zbytků zeleně, které má tato lokalita z celého JZM nejméně, dále zvětšení hluku, nepořádku, návalu cestujících metrem atd, atd.

Nepřihlášený uživatel

#46

2013-09-22 15:59

:-(

Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Re:

2013-09-22 18:37

#41: Jana Hanáková - Re:  

 Vážená paní,

je třeba připomenout, že pozemek prodal magistrát, a že tehdy všichni přítomní zastupitelé včetně ing. Vodrážky hlasovali pro prodej. Ve vlastním návrhu usnesení je pouze vágní doporučení o zachování přístupu k OC, žádné omezení výstavby, žádné věcné břemeno s právem průchodu a pod. Tak že teď řešíme následek. Příčina je v to, že politici nehájí zájmy občanů, ale zájmy kohosi jiného.

Viktor Nedbal

 


Nepřihlášený uživatel

#48 Shit

2013-09-23 08:57

Nechci tu mit o 12000 rusaku vic, to fakt nechci...
!! uz ted je to tu zamoreny...

Nepřihlášený uživatel

#49 Re: ludvik

2013-09-23 14:56

#39: laky - ludvik

Co tím chcete říci??? Že ti nový nájemníci budou parkovat u vás na zahradě???

Lenik

#50 Re:

2013-09-23 19:52

#32: Tereza -

naprosty souhlas.