„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“

Quoted post

Janžy

#26 hezky vyřešná stavba

2013-09-20 05:23

#19: Jacques, zelená díra - Re:

souhalsím, kapacita Metra je naprosto dostatečná. Čím déle se na ten projekt divám, tím víc mi přijde geniální. Podle mě se to nejprve snažili dostat na obchodní centrum, ale tam to nejde moc symetricky udělat , nehledě na statiku, kterou asi betonový skelet OC neunese.

Tak se to snažili dostat mimo budovu OC, čímž vyřešili parkování, protože v prvních patrech nelze stavět byty, když z jedné strany je OC a z druhé parkování.  A navíc jim nemůže nikdo říkat, že maximalizují prostor, protože se připravili o několik nadzemních pater. Architektonicky zvolili asymetrickou kapacitu 2:3 čímž rozbíjejí opačnou asymetrii školy a dvou vnitrobloků, výškově se budovy snižují směreme od centra, jak chtělo město  v ÚP a urbanistické studii. Zaměřením na služby a kanceláře chtějí oživiti sídliště o pracovní místa a možnosti vyžití (na původnícj parkovištích nic takovéhé nebylo, navíc to rozmetá argumenty o nebezpečéí pro školáky atp. - co je horšíhoi než rozlehjlé parkoviště, kde se couvalo atp.?). Odstupové vzdálenosti jsou vysoko nad normu, vysoko na průměr JZM.

 

Teď vypadám jakjo jejich agent, ale nejsem, prostě se mi to líbí.

 

 

Odpovědi

občan z Lužin

#28 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 05:38:18

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba 

 Ano, na obrázku to vypadá hezky, ba přímo geniálně, ale jen proto, že zřejmě neznáte reálnou situaci v místě. Když bylo OC ještě v provozu byl tam - díky metru - neuvěřitelně silný pohyb lidí a vozidel a přetlak na přilehlých parkovištích. Místo prostě na to zvýšení zátěže lidí a vozidel není dimenzováno! - viz výše.


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 07:54:53

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

Tak tu nejspis nebydlite..


Nepřihlášený uživatel

#35 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-20 10:17:03

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

URČITĚ ZDE NEBYDLÍTE...


Nepřihlášený uživatel

#42 Re: hezky vyřešná stavba

2013-09-22 10:30:58

#26: Janžy - hezky vyřešná stavba

Zřejmě nebydlíte na sídlišti Lužiny, jinak byste nemohla psát takové věci. Investorům určitě nejde o oživení Lužin, ale o co největší zisky. Kanceláří je spousta volných na Nových Butovicích, takže kanceláře určitě nejsou přínosem.300 bytů je zhruba totéž jako postavení 9ti současných 12ti podlažních panelových domů,což je velké zatížení pro danou oblast. Uváděná parkovací stání nemohou nikdy pokrýt potřebu nových domů. Dnes už mají lidé v rodinách v průměru 2 auta a kde jsou kanceláře a jejich klienti? Kde budeme parkovat my, obyvatelé Lužin, když už nyní je tu situace kolem parkování kritická? Navíc všechny nové stavby většinou obydlují rusky mluvící lidé. Naši na to nemají, takže ani v tomto nevidím žádný přínos pro obyvatele Lužin.Máte snad něco společného s investory, že je tak hájíte?

obyvatelka Prahy 13, Lužiny ( 20 let zde bydlící)