„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-09-19 08:11

S textem této petice naprosto souhlasíme, jsou v ní přesně a věcně vyjádřeny důvody protestu a odporu proti výstavbě Polyfunkčních domů v centru Lužin. Věřím, že medializování této kauzy zamezí zrůdný záměr nové zástavby u OC Lužiny zrealizovat.

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-09-19 08:38

je to jedním slovem nehoráznost, co si developeři dovolují a ještě větší nehoráznost, na co jim námi zvolení zastupitelé kývají...
Míša

#3 Re: trochu skromnosti

2013-09-19 11:11

#2: -

Pokud v tom místě žijete, měli jste žádat změnu územního plánu. U každého mestra je plánována výstavba služeb, kanclů i bytů. 25 let jste na to nesáhli.  A ruku na srdce sami víte, že normy splňují a že se jejich návrh nedá s okolním domy vůbec srovnávat.

Míša

#4 jako studentka architekury

2013-09-19 11:16

se mi polyfunkční domy líbí, nezabírají žádnou přirozenou zeleň, jsou u metra, pyramidálně snižují výšku a zahuštěnost směrem od centra (metra) a jsou jednoduché. Parkování mají až moc.

Ano, pár bytům to zastíní výhled, jenže územní plán s výstavbou počítal již tehdy, takže si někdo nemůže vymýšlet, že by nevěděl, co čeho jde. A nakonec pokud zde nechcete nocléhárnu, nic jiného než kombinace služeb a kanceláří to nevyřeší spolu s novými byty a obyvateli.
vk

#5 Re: Re: trochu skromnosti

2013-09-19 11:19

#3: Míša - Re: trochu skromnosti 

 K té skromnosti, včera se starosta vyjádřil v TV  na Zprávách z regionů v tom smyslu, že původní záměr bylpouze rekonstrukce OC, výstvba byla dána jako přílepek, podobně jako se tvoří zákony v PS.

a k těm 25 letům, developeři si tu vždy prosadili svou a  spokojenost celkem byla na místě, dokud nevyrosly stavby jako Prokopský vrch a Dvojčata.


Nepřihlášený uživatel

#6

2013-09-19 11:24

Zato Vy, drahá Míšo, v onom místě zřejmě nežijete, protože jinak byste mohla říkat takové věci. Dle Vašeho názoru si musí běžní obyvatele, kteří ráno vstanou, jdou do práce, živí rodiny, najít čas na to, aby zjišťovali typy a vlastníky pozemků, co na nich může a nemůže stát a pokud možno žádali změnu UP. Nemáme na tohle právě volené zastupitele, kteří, když někdo projeví zájem někde něco vystavět, se poradí s veřejností a případně řeknou ano nebo ne dříve, než si investor zaplatí projektovou dokumentaci? Pokud pak investor pláče nad tím, že už zaplatil kdesi cosi, tak si za to může sám, neboť se měl dle zdravého selského rozumu nejprve zeptat, zda je o toto zájem. Jelikož moc dobře tušil, že se lidé budou bouřit, dělá to nenápadně za tichého souhlasu radnice. Lužiny jsou unikátní právě díky otevřenosti prostoru, takže jen do toho, zastavíme každej metr, kterej se dá, protože, co není zakázáno, je vlastně dovoleno, že?
Míša

#7 Re: Re: Re: trochu skromnosti

2013-09-19 11:28

#5: vk - Re: Re: trochu skromnosti

Samozřejmě, Romanovi prodali pozemek cca před rokem Britům (napsali to ve svém vyjádření) a od té doby měli rok na projektové práce. SAkce samozřejmě spadne do velké EIA, takže se k tomu budou moci lidé vyjádřit, ale moc prostoru k námitkám nevidím. Jak urbanisticky tak architektonicky i využití na služny, kancly a bydlení to tam přesně spadá. Doprava v klidu je asi také v pohodě (jinak by to nešlo asni do EIA).

 

A jen tak pro zajímavost, mezi odbornou veřejností se o tom ví asi tak rok a bylo na to několikprojektů, které jsou na webu např.

http://alenasramkova.cz/bytovy-dum-luziny/

Obecně se odborná veřejnost shodne na tom, že to tam přesně zapadá.  Radnice se o těchto věcech doví samozřejmě až tehdy, když to někdo dá do EIA. Nejde o Britů o žádné zatajování, takto se to prostě normálně dělá.


Nepřihlášený uživatel

#8

2013-09-19 11:34

No comment...

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-09-19 11:35


Míša

#10 Poznámka na závěr

2013-09-19 11:39

Také se myslím, že by do urbanismu neměli moc mluvit ti, co o tom nic nevědí. Bez urážky ...
Chápu sousedy, ale zbytek jen závidí, protože si myslí, že to je Romanovo, není. I prof. Šrámková říkala, že to dělala pro Brity a ty si vybrali jiné dvě kanceláře architeků a znich si pak vybrali.
Bohužel mezi ty neznalé řadím i radnici Prahy 13 a její zastupitelé, pokud to nepodpoří :-)) a postaví se tak proti vlastnímu územnímu plánu a urbanistické koncepci.

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2013-09-19 12:10


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-09-19 12:12

S výstavbou věžáků nesouhlasíme!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-09-19 12:28



Nepřihlášený uživatel

#14

2013-09-19 13:45

Mám pocit,že k tomu není co dodat,je to pěkný podraz,už nyní není kde zaparkovat a je rozbitý chodník u metra od nákladních aut,které jezdí na stavbu nákupního střediska,nejde ani projít okolo a to nemluvím o slibovaných potravinách po dobu stavby,mělo by být více zeleně a ne další baráky,bezdomovci na lavičkách a feťáci se u nás mají,lavičky pro normální lidi nejsou,jsou obsazené lidmi bez domova avšude okolo přetékají odpadkové koše a na zemi se válí nepořádek,je to krása bez hranic a nikomu to nevadí,tak postavíme další domy a budeme se mít krásně

Nepřihlášený uživatel

#15

2013-09-19 14:17

Záměr je úděsný, naprosto nerespektuje současnou ani budoucí situaci v místě zamýšlené stavby - mimo námitky uváděné v petici není zmínka o tom jak provoz polyfunkčních domů ovlivní nároky na hromadnou dopravu metrem a zda bude zvládnutelná apod. Kolik lidí vlastně přibyde do této lokality?
občan z Lužin

#16 Re: Poznámka na závěr

2013-09-19 14:34

#10: Míša - Poznámka na závěr 

 

Vážená, do urbanizmu by opravdu neměli mluvit Ti, co o tom nic nevědí. Urbanizmus ale nejsou jen čáry na papíře či krabičky na modelu či počítačové animaci - jde také o dopady na okolí nové stavby a k tomu se okolobydlící snad vyjádřit mohou. To není o závisti. Výroky kterými stavbu hájíte jsou převážně klišé, která se používají když dochází argumenty.

Chcete-li obhajovat záměr, tak řekněte kolik obyvatel přibyde do tohoto stísněného prostoru, budou zde bydlet, nebo pouze pracovat, jak je sem dopravíte, kde budou nakupovat zboží běžné denní potřeby atd., atd....

Bydlím zde skoro 30 let a ta zmíněná Billa nestačila již před rekonstrukcí - co bude po ní a po dokončení polyfunkčních domů? Mají investoři jistotu, že bude vůbec zájem o jejich nové byty a kancelářské prostory? Není již dnes náhodou převis nabídky?

Harmonika

#17 Re: tak špatné to není

2013-09-19 14:35

#14: -

Nejrpve musuíš umět rozlišit OC Lužiny, kteří orpavují centrum a jim pozemky dlouhou dobu nepatří a kteří Billu slíbili. Nicméně stavební úřad těžko může vyžadovat byť i iexistenci nebo provoz nějakého obchodu.  U takové kompletní rekonstrukce by provoz obchodu jí časově pozdržel, ne-li neznemnožnil a asi na zavření prodělávají nejvíc oni.

Pak se koukni na vedlejší pozemky, kdy budou byty, ty už OC lužinám nepatří. a kteří využívají územního plánu a první 4 patra (celá) jsou parkovací. Bordel ve vnitroblocích to těžko vyřeší, ale aspon zde bude nějaká práce a služby (domy jsou polyfunkční, jen část jsou byty)

 

Míša

#18 Re: Re: Poznámka na závěr

2013-09-19 14:39

#16: občan z Lužin - Re: Poznámka na závěr

To obchodní centrum před rekonstrukcí bylo z poloviny prázdné a tak třetina obhcodů byl vietcong. Na webu najdete i video s Doc. arch.  Obersteinem (trvá 2.5 hod) ,který JZM projektoval a která obchodním centrem prochází a vysvětluje proč to tak dopadlo.

Ohledně poptávky po kanclech a bytech si myslím, že to jen otázka ceny a riziko nese developer.

Jacques, zelená díra

#19 Re:

2013-09-19 14:41

#15: -

Kapacita metra ? Ta stačí i na Národní třídě natož v tom vašem nocležníkovém prdelákově. Buďte rádi, že tam vůbec někdo chce vrazit korunu nebo se vám toho brzo stane Pařížské předměstí.


Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re:

2013-09-19 15:00

#19: Jacques, zelená díra - Re:  

 Vidím, že si zde developer zde angažoval profesionální odpovídače, že ano ...

V pořádku, ať sem "někdo" vrazí korunu, i dvě, ale ať tak hrubě nenarušuje aktuální situaci a původní záměr zeleného města!

Jinak se mýlíte, zde se nehovoří francouzsky, ale česky a rusky a naší noví spolubydlící jsou vesměs inteligentní a spořádaní lidé - na rozdíl od předměstí Paříže a Varnsdorfu .... !!!

občan z Lužin

#21 Re: Re: Re: Poznámka na závěr

2013-09-19 17:11

#18: Míša - Re: Re: Poznámka na závěr 

 Vážená opět klišé: "....že to jen otázka ceny a riziko nese developer." A co když mu jeho záměr nevyjde a my se za 10 let budeme dívat na rozpadající se Polyfunkční domy? Lužiny alfa a beta jistě se ziskem včas zaniknou a kdo bude ty zříceniny likvidovat a za čí peníze?

M.j. jste si odpověděla sama - obchodní centrum bylo z poloviny prázdné, protože vlastníky zajímal pouze výdělek z předraženého nájmu a nikoliv naplnění původního záměru při výstavbě, tedy občanská vybavenost. Proto také zmizela řada potřebných obchodů a prostory byly pronajaty vietcongu - nic proti nim, jsou pracovití, ale nepokrývají sortiment. Kde máme poštu, knihovnu, lékárnu a pod.?

Michal

#22 PR pro developera

2013-09-19 18:46

Diskutér - pan Míša, který má dělat PR pro developera je trapný. Z jakého jiného důvodu by měl někdo motivaci vyhledat stránku s peticí proti něčemu co se ho netýká a horlit pro opak? Doufám, že něco takového ve skutečnosti veřejné mínění významně ovlivnit nemůže i když si PR specialisté investora zřejmě myslí opak a neváhají za to utratit nějaký ten zlaťák.
Doufám, že se zastupitelé budou před parlamentními volbami trochu snažit zviditelnit svoje strany...
Michal

#23 Re: jako studentka architekury

2013-09-19 18:55

#4: Míša - jako studentka architekury

Patnáctipatrový dům, který mi dokáže snížit výšku a zahuštěnost na místě, kde před tím nebylo nic je dost blábol, ne? Mlsáš houbičky nebo ještě něco silnějšího? Na jaké soukromé univerzitě tu architekturu studuješ?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-09-19 19:14


Hajk

#25 Re: Re: jako studentka architekury

2013-09-19 19:18

#23: Michal - Re: jako studentka architekury

v tom má holka pravdu. V původních návrzích je postupné snižování domů od metra směrem ven, takže na slunečním náměstí je nakreslenej asi 60 metrovej barák, pak normální paneláky, menší bytovky a nakonec řadovky a pak les, silnice atp. Proto ani v ÚP není žádné omezení do výšky.

Architekti se snažili u metra mít naměstíčko, které bude obklopeno hustou zástavbou, aby tam byl život a ne jako na tehdejším JM a pak budou řidčí vnitrobloky bez dopravy atd.....