„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“

Tereza

/ #32

2013-09-20 08:02

Skutecne je to ubijejici poslouchat dennodenne, od pondeli do nedele, o svatcich, od pul seste rano mnohdy az do pulnoci ten neuveritelny HLUK, vrtani, rvani, buseni, tluceni - PORAD STALE DOKOLA!!! a to se jedna "jen" o prestavbu obchodniho centra. NEUMIM A NECHCI si predstavovat, jake to bude, pokud tu budou stavet pet vyskovych budov od zakladu, navic v prostredi, kde se to vsechno neuveritelnym zpusobem rozleha. Pokud to takhle pujde dal, jsem jednou nohou v hrobe - uz skoro rok nespim kvuli hluku a dalsi dva se vyspat nemam? Pred hlukem neni kam utect!!!

Vazne se proberte, lidi, vy, kteri nemate poneti, co to je nespat, a furt tvrdite, jak ty budovy sou hezky a ohanite se tim, ze to je v uzemnim planu uz jak dlouho. Nemame od toho nahodou zastupce, ktere volime a kteri by se o to meli starat? Tak at se staraji - nam, kteri tady bydlime, se tato stavba nelibi ne proto, jak VYPADA, ale proto, jake bude mit DUSLEDKY na nase psychicke a fyzicke zdravi a nejen na to (viz zminena katastrofalni situace v doprave). Ja uz to vidim u sebe, vidim to u sve rodiny, na nas vsech se to podepisuje a me uz nebavi poslouchat ty strasne chytre lidi, kterym se ta stavba "libi". Misto, aby tu zachovali slibovanou knihovnu a postu, tak tu maji stat baraky 25 metru od meho okna (muzeme si s Bozkou prat dobrou chut k veceri, nebo si spolecne vypit kaficko), abychom si vzajemne cumeli do oken. Ale vite co? TOTO me nedesi tolik jako ten dvoulety (a neverim, ze jen dvoulety) celodenni, celotydenii, svatkovy, neustaly, nepretrzity hluk (ne MIRNY hluk, ale SILENY hluk, pri kterem se proste spat NEDA!!!!!), prach, provoz nejen pri dostaveni, ale i behem stavby (dnes stavba OC zablokovala dopravu na pul hodiny, protoze tu proste dve auta projedou stezi, natoz kdyz se sem nazene neco vetsino nez nakladak jako dnes).

Vsude prezentuji nove byty, jak jsou v zeleni, v klidne lokalite... Tady by mohli prezentovat to, ze jsou namackane a rozhodne tu nebude klid.

Takze se laskave prestante ohanet tim, jak ty bytovky jsou hezci nez ty panelaky, co jsou tu v okoli - protoze TO je PRAVDA, ale pravda, ktera nas nezajima. Nas nezajima, ze je to krasny, nas zajima, ze nam to pekne znehodnoti zivot - a rikejte si, co chcete, ale ja to znehodnocovani vidim uz ted v praxi (a to si myslim, ze objekt OC skutecne volal po oprave), protoze oni NEDODRZUJI, co slibili, ohledne prace. Nemaji tady v nedeli co delat a nemaji tady co delat o svatcich, nemaji tady co delat pred sedmou hodinou rano a po devate vecer a stejne tady JSOU a porad delaji BORDEL a nepomaha, kdyz se ozveme, nepomahaji pokuty, nic. NECHCI vedet, jak by to bylo u tech budov. Nechci zit s vlivy, ktere to na nas bude mit, a nejsem sama.