OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10


Nepřihlášený uživatel

#51

2016-02-17 19:14

Byla jsem svědkem podobné šikany učitelky ze strany žáků, a to už na základní škole. Vedení to "řešilo" různými sezeními s výchovným poradcem, soc. pracovnicí, rodiči a samotným žákem,.. sníženou známkou z chování. Nakonec byla učitelka propuštěna dohodou ze zdravotních důvodů. Psychicky na tom byla hodně špatně. No a žák se jí jen vysmál, asi dosáhl svého a zanedlouho si vybral novou "oběť" mezi učiteli.

Mike

#52 Re: Nezveřejnění svého jména.

2016-02-17 19:24

#46: Petr Denk - Nezveřejnění svého jména. 

Františku Bártle, je to úplně jedno. Kdybyste viděl nějakou petici na ulici, taky nebudete prohlížet seznam všech, co se tam podepsali. Všechna jména dostane ten, komu je petice určena. Vám do toho nic není. Prej jste marod, tak co lezete na internet?


Nepřihlášený uživatel

#53

2016-02-18 04:46

Myslím si že týraná učitelka neměla podporu vedení školy proto to došlo tak daleko.

Nepřihlášený uživatel

#54

2016-02-18 05:11

Odvolat vedení školy a to nejen pro jejich selhání, ale také aby ostatní ředitelé věděli, že se šikana musí řešit.


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: zdroje

2016-02-18 05:24

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

žasnoucí třebešňáku, k jejímu zdravotnímu stavu se vyjadřovali lékaři a jasně řekli, jak šikana zamávala s jejim zdravotním stavem a že ta šikana měla na jejim stavu podíl. Bez šikany mohla žít!   


Nepřihlášený uživatel

#56

2016-02-18 06:19

Pan ředitel, zástupkyně se drží hesla " Já nic, já muzikant". Ryba smrdí vždycky od hlavy.

Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Nezveřejnění svého jména.

2016-02-18 08:32

#46: Petr Denk - Nezveřejnění svého jména. 

 Františku Bárte vypadni urychleně ze školy - ty primitive slaboduchý a nemaskuj se jiným jménem! Běž normálně maka, jest-li vůbec něco umíš jiného než  jen kecat a h...dělat  a on Ti už nový pracovní kolektiv ukáže, zač je toho loket a přeji Ti, aby i Tebe ušikanovali k smrti.


Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Re: Nezveřejnění svého jména.

2016-02-18 09:12

#52: Mike - Re: Nezveřejnění svého jména. 

 Došlo k omylu, pane rozlobený nebo k vaší mylné dedukci. Já se jmenuji Petr Denk a ne Bártl. Bydlím v Hoře Sv. Kateřiny a s tím hajzlíkem, který se nechal slyšet, že neodejde, nemám nic společného. Jen jsem se divil, proč někdo podepisuje petici a pak to nechce zveřejnit. Nic víc. Děkuji za pochopení. :-)

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-02-18 09:13



Nepřihlášený uživatel

#60 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-18 10:50

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

 Nepsal to někdo z příbuzenstva paní Kubíkové či případně paní zástupkyně osobně?


Nepřihlášený uživatel

#61

2016-02-18 11:20

Za tento případ šikany vůči učitelce, je nutné odvolání vedení této školy
Jirka68

#62 Ředitel dal facku

2016-02-18 11:58

Podporuji Vaši petici a současně chci upozornit na případ kdy pan ředitel dal facku žákovi a vyvolalo to bláznivou reakci od pseudohumanistů. 

JzM

#63 Re: Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-18 12:00

#35: STUDENT - Re: Re: Prosím přečíst!! 

 Ale přece nikde nikdo nepíše a neříká, že škola je špatná. Ty zásadní argumenty jsou:

1) Chování té trojice kluků vyžaduje odpovídající trest.

2) Vedení školy mohlo všemu předejít, včetně té mediální smrště, kdyby se více zajímalo a řešilo, co se za zdmi školy děje.

3) Zástupkyně Kubíková by rozhodně TEĎ neměla kopat kolem sebe a obviňovat kde koho - řešení a jeho možnost měli ve vlastních rukou, nemá smysl hledat vinu jinde, než u sebe.

4) Jediní zodpovědní za pověst školy jsou ti, kdo ji vedou. Problémy se mají řešit, ne schovávat!

Patricie

#64 Re: zdroje

2016-02-18 12:33

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Tak přemýšlej. Paní učitelka byla dle informací nemocná, navíc sama s dospívající dcerou a nemocnou babičkou.Co měla podle tebe dělat jiného, vzali by ji na jinou školu? Asi těžko. Od těch tří kluků je to velká srabárna, troufnout si na slabšího. Asi IQ tykve, jak se říká, tito už by neměli mít možnost dalšího studia, zavřít a pak tvrdě makat.


Nepřihlášený uživatel

#65

2016-02-18 15:43

Tento případ potvrzuje všeobecný nezájem o svého spoluobcana v této zemi a ochotu pomoci komukoliv. Existujici instituce a úřady vládou vytvořené pro účel obecné pomoci, nefungují, úřady spíše se dívají na různé zákony, předpisy a jejich application, jen ten člověk a jeho život a potřeby jaksi v této zákonné a byrokratické jungle úplně mizí, zřejmě je pro byrokracii pohodlnější a méně namáhavé starati se o, často, o předpisy nežli opravdu o člověka na

Nepřihlášený uživatel

#66

2016-02-18 19:29

Není to jen tato škola, ale mnoho mnoho dalších. Ředitelé škol se k šikanľ staví slovy jako "jsou to jen děti" a nemůžeme jim ničit budoucnost. Atd. A tito takzvaní děti mezitím ničí studium ostatních žáků, kteří se chtějí učit.

Vždy mě hluboce zaráží, když slyším učitele anebo ředitele, říkat, jak si rodiče mají dávat pozor na šikanu, jak nemají přeřazovat dítě do jiné školy a podobně. Jak asi si mají rodiče dávat pozor na šikanu?

Já dám dítě do vzdělávacího institutu a je to povinnost toho institutu zabezpečit podmínky pro vzdělávání a pokud tam je žák který dělá něco jiného než je vzdělávání, měl by být vyloučen a to okamžitě aby ostatní měli klid.

A pokud to vedení školy toleruje, měli by být vyloučeni oni.

To co jsem viděl na tomto videu je otřesné ale vedení školy říká, to je normální. Tito žáci by měli být okamžitě zadrženi do vazby a vyšetřováni přinejmenším za fyzické omezování svobody a popřípadně i za napadení. Měli by být alespoň vystrašeni dokud jsou mladí aby si to ještě rozmysleli. Ale dnešní školství je naopak ujistí, to je v pohodě, paní učitelka byla stará vše je v pohodě, choďte šikanovat další starý lidi, nikdo to řešit nebude vše je v pohodě, maximálně Vám napíšeme do žákovské černý puntík.
jau

#67 Re:

2016-02-18 19:37

v první řadě na místě paní učitelky bych podal trestní oznámení již před několika měsíci,

 

dnes kdybych byl pozůstalý tak bych podal trestní oznámení na vedení školy, za zanedbání a zneužití pravomocí

 

 

toto vedení školy je třeba okamžitě vyhodit a zmedializovat co nejvíc aby se ředitelé i ostatních škol konečně probrali!!!!

 

 

šikana je čím dál více a vedení škol se jen usmívá a říká rodičům aby si dávali pozor...."V našich školách máme šikanisty ale mi stím nic neděláme" toto je úplně normální. Bohužel současné školství produkuje feťáky a grázly a ještě je obhajujou.

falka

#68 Re: Re:

2016-02-18 19:45

lidé říkají šikana, ale v mnoha případech se jedná o trestný čin

 

keby něco podobného Vám začal dělat soused a opakoval by to několik měsíců tak by si pro něj přišla policie, hlavně by si nikdo nenechal toto líbit, mám souseda který by volal policii už po druhém pokusu a ne po několika měsících

 


Nepřihlášený uživatel

#69 Re:

2016-02-18 19:50

#53: -  

 samozřejmě že neměla podporu z vedení školy. Kdyby měla tak ty kluky policie, inspekce alebo alespoň psycholog vyšetřují už před půl rokem. Měli by být okamžitě propuštěni a zákaz do školství.


Nepřihlášený uživatel

#70 Re:

2016-02-18 19:56

#51: -  

 u nás na základce vyšikanovali novou učitelku, úplně odešla ze školství, pak vyšikanovali pár studentů. Vedení školy vědělo co ti kluci jsou zač, nakonec si jeden rodič přišel pro svoje dítě a řekl pravdu proč ho dává do jiné školy, a ředitelka jen povzdychla a řekla "nojo ty kluci" nakonec jsem šel taky do jiný školy, mě nešikanovali, ale ta atmosféra byla tak hustá že se prostě nedalo soustředit na učení.

 

Nejzajímavější bylo, že třídní ty šikanysty měla ráda, oni byli takový vtipní a nosili jí kytky....nikdy se jim nic nestalo, za jeden rok odešly ze třídy tři děti a jedna učitelka.


Nepřihlášený uživatel

#71

2016-02-19 05:31

Dobrý den podle mě schází mladistvím pořádný nářez a vychova doma nemusí nic dnes navynesou ani koš natož se chovat s úctou ke starším podle mě by se měla opět zavést vojenská služba ta z nás udělala chlapa a ne recidivistu tedy většinou a naučit je tak že nic není zadarmo dnes neumí makat jen chce každý být manažerem dostat auto počítač telefon nic nedělat manuálně jsou líní jako vši vůbec by nebylo na škodu zavést rákosku jako to bylo dříve když je doma neumíme srovnat.Vím že přece vašeho miláčka nebude nikdo vychovávat ale co jiného když to dnešní rodiče neumí a je jim jedno co děti dělají

Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Precedens

2016-02-19 05:41

#6: JP - Precedens 

 trestné oznámení na neznámého pachatele může dát kdokoli, nejen pozůstalý,

 

pokud tam chodíte do školy máte blízko a můžete věc řešit, hned bych šel na policii podat trestné oznámení na neznámého pachatele "zanedbání a zneužití pravomocí" to jest oznámení na vedení školy a druhé trestné oznámení na ty kluky "na neznámého pachatele za dlouhodobé fyzické omezování osobní svobody a pronásledování"

 

Kdyby dospělí člověk začal toto dělat někomu na ulici a trvalo by to několik měsíců tak by skončil alespoň s tvrdou podmínkou, pokutou anebo několika měsíci na tvrdo.

 

Sousedka měla případ, že ji jednou jeden její známý nechtěl pustit z bytu, asi 15 minut ji bránil odejít. Dala to na policii a ten dotyčnej zaplatil 2000 Kč pokutu.

 

A zato, že vedení školy poté co vidělo video záznam a nezavolali inspekci anebo policii - okamžitě propustit a zakázat práci ve školství min. na 5 let.


Nepřihlášený uživatel

#73

2016-02-19 05:43

Jako bývalý účitel na ZŠ jsem poznal, že vedení školy se v případě konfliktu mezi učitelem a žákem "staví" na stranu žáka a jeho rodičů, ne učitele. Zdůvodňuje to, že žák je "platící" klient, zřejmě jako v bance . Považuji to jako prohru a zneuctění postavení učitele ve společnosti.
tosa

#74

2016-02-19 05:44

Píse se tady něco o zákonech a učitelích ale ruku na srdce toto je věc vedení státu co má takoví učitel dělat on má každé volební období jiné znění zákonu a on není právník lidi musíme si přece udělat pořádek ve vládě a asi to jinak nepůjde než opět udělat nějakou revoluci aby si uvědomil každý volený že tam není proto aby jako na oko dělal a bral za nečinnost odměnu ale že je tam proto aby měl respekt a důvěru lidí a ne aby se říkalo já s tím nic neudělám stejně si to udělaj tak jak jim bude vyhovovat ale proto je přece nevolíme nevolíme je proto aby jeden druhého vydíral a pokud se jim nehodí do krámu tak ho sesadili kruci lidi toto je na nás jako poplatky za vedení ůčtů např. dáme někomu svoje peníze a platíme za to že je tam máme ale půjčí vám někdo a bude vám platit za to že vám mohl půjčit nebude tak vidíte a jsme u toho a učitel dneska neví sám co může a co nemůže om vyhodí teroristu a ředitel vyhodí jeho protože tatínek ho platí nebo sponzoruje jak to nazívaj

Karels

#75 Děkuji autorům za dobrý nápad

2016-02-19 05:45

Díky autorům, že tahle petice někoho napadla - už jsem chtěl psát ministryni školství, hlavní vina leží na vedení školy, potom na těch děckách a jejich rodíčích!

(jsem učitel, který v současnosti neučí)

Přečtěte si ale, co píše Otokar Březina před 100 lety o vyučování:


„Učitelství jest těžký, robotný úřad, vysilující duši, ochromující fantazii, pijící sílu z organizmu; děti přicházející do školy jsou zlé, svéhlavé, bludně vychované bytosti, rafinované, zlomyslné, zhýčkané, zbloudilé, instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné; vracím se po pěti hodinách vyučování fyzicky i duševně vysílen, dizgustován, umrtven, zatemněn, tupý, mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé duševní práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.“

Otokar Březina v dopise Anně Pammrové, 1892 (!)