OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Vážení přátelé,

stačilo 8 dní a shromáždilo se přes 1300 podpisů petice, velmi všem děkuji za podporu. Politici nezůstali k petici hluší a dnes byla petice částečně vyslyšena - magistrát jako zřizovatel školy odvolal pana ředitele. Ještě zůstavá otazník na osudem zástupců vedení školy. Každopádně velmi děkuji všem, kteří neváhali petici podepsat a nezbývá než si přát, aby ve vedení škol podobné případy nebyly.

A reakce pana ředitele? Prosím viz přiložený článek níže, myslím, že to už nemá smysl komentovat. Je něco, co je panu řediteli známo, nebo bude všem dokola všude říkat, že nic nevěděl, neví a odkazovat pořád na nějaké jiné indicie a bůh ví co ještě?

Pěkný večer. Adam Halmoši

Aktuálně 24. 2. 2016 - idnes.cz: Pražští radní odvolali ředitele průmyslovky poznamenané šikanou

článek zde: http://praha.idnes.cz/odvolany-reditel-skoly-na-trebesine-sikana-fkp-/praha-zpravy.aspx?c=A160224_163406_praha-zpravy_klu

Aktuálně 17. 2. 2016 - idnes.cz: Rezignovat nehodlám, řekl ředitel školy, kde se šikanovalo

Celý článek zde: http://praha.idnes.cz/sikanovana-ucitelka-stredni-prumyslove-skoly-fqq-/praha-zpravy.aspx?c=A160217_131729_praha-zpravy_nub

Na základě otřesného případu týrání a šikany učitelky na Střední průmyslové škole, Na Třebešíně 2299, Praha 10 žádáme školskou radu této školy a také zřizovatele této školy Magistrát hl. m. Prahy, aby v nejbližším možném termínu projednal odvolání vedení této školy – konkrétně RNDr. Františka Bártla, ředitele školy a další nejužší vedení.

Není možné, aby škola podle médií půl roku kryla týrání učitele, odůvodňovala to tím, že neměla dostatečné signály o tom, že něco není v pořádku a nyní, když na věc upozornila média škola vydávala mlžící prohlášení o tom, že je vázání mlčenlivostí a jiné nesmysly.

Není také možné, aby se nyní ve světle nejnovějších události pan ředitel vzdával odpovědnosti tím, že dle sdělení sekretaritátu je nemocný.

Žádáme, aby se co nejdříve sešla k projednání případu školská rady této školy a následně, aby věc a odvolání vedení projednal zřizovatel školy, což je pražský magistrát a to bez zbytečného odkladu.

Adam Halmoši    Kontaktujte autora petice