OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

bezplatnapravnipomoc

#126 Re: Re: bezplatnapravnipomoc

2016-02-19 13:57


Nepřihlášený uživatel

#127

2016-02-19 15:02

Ze své celoživotní pedagogické praxe vím, že NENÍ možné, aby se o problému šikany paní kolegyně nevědělo! Je trapné vymlouvat se na to, že třída byla za rohem, stejně jako výtka studentům, že poskytli videozáznam bulvárnímu tisku. Asi věděli, proč to dělají! Mohla ona vůbec někoho požádat o pomoc? Ačkoli jsem ji vůbec neznala, domnívám se, že to byla křehká dáma, která očekávala reciproční jednání a chování, kterého se bohužel nedočkala.
Cílová kapacita školy podle Výroční zprávy za šk. rok 2014-2015 byla 800 žáků, naplněna v počtu 454. Počet žáků/studentů s uzavřenou klasifikací byl 366, neprospělo 51 žáků, všem bylo povoleno opakování. S vyznamenáním jich prospělo 22. Je samozřejmě chvályhodné vybavení školy, její reprezentace v soutěžích, účast na projektech. I když konkrétně na projekty mám svůj vlastní názor, který sem ale nepatří.
Pozorně jsem sledovala, jak se případ vyvíjí a zajímavé bylo, že nejprve se kusé zprávy objevily na TV Nova a pak s určitým odstupem na ČT 24 a 1.
To vše mne vedlo k tomu, že petici za odvolání vedení jsem podepsala.
J. V. Příbram
učitel

#128 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-19 15:39

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

Pokud budou školy placené od kusu (počet žáků) a budou na tom existenčně závislé, budou na průmyslovky brát i takovéto xindly ... a budou se je snažit udržet na škole za každou cenu ... holt každý žák je chodící balíček bankovek. Chyba je někde jinde. Podobný odpad už se příjmá i na gymnázia ... No a co myslíte že se stane se školstvím až přijde inkluze a v normálních třídách budou integrované děti s LMD? To budou opravdu "all star" výběry ve třídách. Vzdělání jde do kytek ... kdo nebude mít prachy na prestižní soukromou školu, kde je 15 dětí ve třídě, bude ve školách místo vzdělání jen hlídán. Jestli si navíc myslíte, že je jednoduché se jako učitel bránit proti šikaně, tak jste naivní. Učitel má svázané ruce a každý rozmazlený vychcánek, který to zjistí ... si s učitelem může dělat co chce ...

Každopádně vedení školy pochybylo a mělo žáky vyloučit ihned ... Na střední škole to alespoň jde ... Pomyslel však někdo na to, až se to stane na základce ... ? Jako že už se to na mnohých ZŠ děje ... Než dítě dostanete do diagnosťáku tak učiteli dělá půl roku peklo ...

 


Nepřihlášený uživatel

#129

2016-02-19 15:40

Co dělali pro pani učitelku ředitel a zástupkyně a co žáci?Je to hrůza co se děje ,že jí nepomohli ani kolegové,prosím zasáhněte a potrestejte žáky ,kdo podá trestní oznámení na všechny .Kolumbusová
Mike

#130 (ne)žasnu

2016-02-19 16:02

Jestli škola o šikaně věděla, musí "padat hlavy", říká ministryně

http://praha.idnes.cz/praha-zpravy.aspx (nelze vložit odkaz přímo na článek, prý je moc dlouhý)

Aha, takže ministryně taky hraje do outu.

To je snad jasné, že jestli o šikaně věděli, musí letět. Ale pokud o šikaně nevěděli, musí letět taky, naprosto selhali v plnění pracovních povinností a na to jsou u nás paragrafy. Kdo z občanů chce platit nemehla, která si nedokážou pohlídat státní instituci? To asi paní ministryni nezajímá. Pročpak?

Magistrát jakožto zřizovatel školy na kauzu taky kašle. V podstatě jenom vydali tiskovku, v které záležitost přehazují na školní inspekci a inspektorát bezpečnosti práce. Tím to pro ně hasne. Pročpak?

Člověk si tak říká, jestli vlastně vůbec probíhá aspoň to policejní vyšetřování. A pokud, tak jestli ne s předem přikázaným výsledkem, že o šikaně nevěděl ani Pán Bůh. Korýtka se udrží, kamarádi si oddechnou, poplácají se po zádech a veřejnost zapomene.

Mike

#131 vyvrcholení

2016-02-19 17:21

A ještě perlička z webu MŠMT.

Ministryně Valachová navštíví 23.2. SPŠ Na Třebešíně.
Účelem návštěvy ministryně Valachové na SPŠ Na Třebešíně nebude podle jejích slov řešení postihu šikanujících žáků, ani vyvození odpovědnosti pro vedení školy, ale podpora žáků a učitelů školy. "Chci se s nimi setkat, komunikovat o závažnosti celé situace, ale také o potřebě obnovení vztahů a klimatu ve škole," prohlásila ministryně Valachová.

http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/ ministryne-skolstvi-valachova-k-situaci-v-sps-na-trebesine

(račte si z odkazu odmáznout mezeru, jinak se to sem vložit nedá)

Fakt ještě jednou děkuju za založení téhle petice, ale jak vidno, v tomhle státě není jediný úředník, který by se chtěl k situaci postavit čelem a něco řešit, a to nejen co se Třebešína, ale celého školství týká. Výmluvy, výmluvy, prázdné fráze a zase výmluvy. Signál pro všechny ředitele, aby tolerovali na svých školách šikanu a neztráceli svůj drahocenný čas řešením lidských neštěstí, odměnou bude obejmutí.

učitel

#132 mobily

2016-02-19 17:28

Co by mělo MŠMT nutně řešit, je používání mobilů ve škole ... !!! Zastat se škol a vydat celoplošnou podporu zákazu tahání mobilů do škol. Myslím, že spoustu zla se děje hlavně z důvodů, že se chtějí děcka předvádět. Natáčejí a fotí si každou pytlovinu ... a kolikrát překročí hranici jen z důvodů, aby měli co dát na FB či Twitter apod. Možná by to nedošlo tak daleko, kdyby neměli důvod se předvádět.

Jinak o odpovědnosti vedení nelze pochybovat. Je to jejich zodpovědnost co se děje na škole ... i kdyby to nevěděli (což pochybuju) ... z toho se prostě vyvléct nejde ...

... jinak je hodně smutné, že se nikdo nezajímá o její kolegy, kteří museli být na chodbách svědky této šikany a museli o šikaně učitelky vědět třeba daleko víc než vedení školy ... to se jí nikdo nezastal? Styďte se!

Karels

#133 Re: mobily

2016-02-19 17:53

#132: učitel - mobily

 

nejenom mobilů, ale i tabletů a notebooků

seděl jsem vzadu na jisté vysokoškolské hodině a viděl jsem, že si tam studenti vůbec nedělají do notebooku zápis, ale hrají hry, nebo koukalil na hokej (zvuk byl vyplý); pravda,  přednášky jsou na vysoké škole nepovinné

Nevím, jak je to s notbooky na základních a středních školách, ale někde jsou povolené. Pochopitelně učitel nevidí, když stojí u tabule, co s notebookem jejich studenti dělají.


Nepřihlášený uživatel

#134

2016-02-19 18:27

vedení odvolat,a ty výrostky bezpodmínečně vyloučit!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#135

2016-02-19 18:27

Dceři mrtvé učitelky je mě líto, ale lítost nesmí bránit podrobnému vyšetření.
Jsem přesvědčen, že signály o šikane vedení školy museli vědět.
Jsem proto, aby bylo " odejito celé vedení a ostatní učitelé postiženi na platech.

Nepřihlášený uživatel

#136

2016-02-19 18:58

Je to něco otřesného,co asi zvedne každého normálního člověka ze židle,
šikana na školách je všude,ale je to o lidech a všeho s mírou,nechápu,že teď o ničem vedení neví,nevěřím, ve škole se nic neutají,
Všichni o tom věděli, určitě, všechny bych je propustila!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#137

2016-02-19 19:07

Nutné vyvození konkrétní odpovědnosti i pro magistrátní pracovníky,pracovníky školské inspekce a ministerstva. Ředitelé musí mít pravomoc okamžitě problematické studenty vyloučit a to i na ZŠ. Politici se musí zabývat nejen úpravou zákona a stanovením jasných pravomocí učitelů i vedení školy, ale i jejich ochranou.

Nepřihlášený uživatel

#138

2016-02-19 19:15

Učím 15 let a jsem přesvědčená, že o šikaně muselo vědět nejen vedení školy, ale i kolegové týrané paní učitelky. A co třídní učitel? O tom se nikdo nikde nezmínil...copak ti 3 studenti se tímto nehorázným způsobem chovali jen v hodinách anglického jazyka?? Z vlastní zkušenosti vím, že je velmi těžké postavit se proti vedení školy v době, kdy "student je náš klient" (dle slov našeho pana ředitele) a v době, kdy platí méně studentů, méně peněz, méně vyučujících...Ale všechno má své meze a pokud to došlo takto daleko, tak by se nemělo stydět jen vedení školy, ale celý učitelský sbor.

Haló

#139 Re: Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-19 19:25

#128: učitel - Re: Re: Prosím přečíst!! 

 Učitel nemá svázané ruce!

 

Pokud se učitely děje to co na těchto videích vidíme, môže jít na policii a dát trestní oznámení za "prenásledování, narušování osobní svobody a týrání" nebo "fizycké omezování osobní svobody a pronásledování".

 

V každým případě pokud takové omezování osobní svobody je opakované spadá to už do kolonky "týrání" a zato jsou i několika leté tresty. Za týrání se už dokonce bere i to, když někomu opakovaně bráníte projít dveřmi.

 

Takže učitelé svázané ruce nemají, jen musí mít odvahu to řešit. A když to začnou řešit učitelé budou to muset řešit ředitelé aj ministerstvo a úroveň školství se třeba i zdvihne.


Nepřihlášený uživatel

#140

2016-02-19 19:26

Celé vedení školy má rezignovat je to šokující čím si musela paní profesorka projít.

Nepřihlášený uživatel

#141 Re: Re: Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-19 19:32

#139: Haló - Re: Re: Re: Prosím přečíst!! 

 Dva lidi na mě zkoušeli to co tady na tu paní učitelku, dal som ich na policiu, dostali velkou pokutu. Aled jeden v tom stále pokračuje, dal som to znovu na policii, oni ho začali sledovat a našli mu tvrdé drogy, dostal 3 roky.

 

Na mňa si žádný hajzel nic zkoušet nebude, od toho je tu policie aby to riešila, já si dám kafíčku u televize a nebudu se měsíc za měsícem nervovat. A riaditel mňa nevyhodí naopak mňa podporil, protože kdyby sa to dostalo do TV a on by bol na stranľ tých grázlov tak by to uškodilo jeho škole. Takhle je dobrej riaditel co hájí dobrou školu.

 

Niekedy si vravím ako to ti lidi mají dneska v hlave obracené. V tejto škole evidentne hájí dva grázly a stratia celú školu.

Maresovsky

#142 Re: Třebešín

2016-02-19 19:37

#9: Tkadlec Jiří - Třebešín 

 Nesouhlasím, nemůžete vinit ostatní, ze to nezastavili. Mohli jit za vedením - jeden to udelal - ale to reagovalo negativně, vše popřelo. A kdyz student nemel oporu ve vedeni, tak co by zmohl sam proti takovým grazlum? Tihle by byli schopni fyzicky napadnout i spolužáky, kteří by jim v tom bránili. Tohle je jednoznačně selhání vedeni. Všichni pryc ze školství. 

Maresovsky

#143 Re: Okamžitě odvolat vedení školy.

2016-02-19 19:41

#10: Jaroslav - Brno - Okamžitě odvolat vedení školy. 

 Souhlas, zástupkyni bych poslala do vezeni jako uklízečku, aby si okusila trochu šikany.. A zákaz práce ve školství doživotně 

nováková

#144 Re: Precedens

2016-02-19 19:43

#6: JP - Precedens 

Ano, nesmí se to odehrát do ztracena, tak zvaně "zamést pod koberec", už toho myslím bylo dost!!!!!!! Já jsem zase učila angličtinu na podobné škole (učiliště s maturitou). Nebylo to tam zdaleka tak hrozné (je to už 20 let), tehdy tedy ještě vůbec ne, ale v celé třídě se vždy našli 2 pitomečkové, kteří za každou cenu chtěli narušovat hodinu. Já jsem je motivovala tím, že mohou být vděční za to, že se mohou učit JAZYKY ZADARMO, v jazykovce by za to platili horentní sumy. (V té době se teprve začínalo s výukou jazyků na učilištích.) To samé platí pro jiné předměty, jistě to bývala ŠPIČKOVÁ PRŮMYSLOVKA, než ji dostal do rukou tento neschopný (a všehoschopný) ředitel i se svou zástupkyní !!!!!!!!!!!!!!!!! Vždyť při takových hodinách se nedá vůbec NIC NAUČIT (a jistě se odehrává něco podobného i v jiných hodinách) a doplácejí na to VŠICHNI OSTATNÍ STUDENTI, kteří tam chodí proto, aby se něco naučili. Je třeba za prvé VYJÁDŘIT DÍKY STATEČNÉMU STUDENTOVI, který videa zveřejnil..... a za druhé pokusit se motivovat ostatní studenty, hlavně z vyšších ročníků, aby PROTESTOVALI PROTI TAKOVÉMU ŘEŠENÍ, kdy se všechno zamete pod koberec. PROTOŽE JINAK KVALITA A ÚROVEŇ VÝUKY NA TÉTO ŠKOLE HLUBOCE KLESNE (pokud již neklesla). A to by byla velká škoda, protože to zaručeně BÝVALA ......... dobrá průmyslovka!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#145

2016-02-19 19:47

Už toho začíná být příliš.Je potřeba i změny zákona nebo směrnice,která umožní potlačit brutalitu absolventů ve školách.
Je třeba obnovit autoritu kantorského stavu.
Jitka

#146

2016-02-19 19:48

Škola o tom věděla, když se paní učitelka v jiné třídě zhroutila, žáci ji vzali ke své třídní učitelce a pak k panu řediteli.

Na šikanu upozorňovali vedení školy i rodiče. Škola jim však sdělila, že už je to vyřízené.

Žáci o tom měli zakázáno doma s rodiči hovořit.

Je tam atmosféra strachu.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-02-19 19:55


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-02-19 21:26



Nepřihlášený uživatel

#149

2016-02-19 21:30

Pakliže se pan ředitel uvedené školy domnívá, že šikana člověka nesouvisí s jeho psychosomatikou(posléze následně s dalším), pak špatně poslouchal ve škole. A svědomí?.......???

A zlovolní žáci by měli být bez diskuze ze školy vyhozeni.Trojka z chování není přeci žádný trest, na to se jich nikdo nikdy ptát nebude.Ve Starcích na chmelu byli žáci vyhozeni ze školy za lásku a zde nejsou vyhozeni za ZLO, kde to jsme, kam jsme se dostali???

Jinak věřím, že každému se vrátí to, co zasel,ať dříve či později, ale vrátí.Všem, co neštěstí způsobili a všem, kteří o problému věděli.

parkes

#150 Re: Článek o petici

2016-02-19 21:54

#107: Karels - Článek o petici 

 Jak vidíte, pane kolego, díky vám se o petici dozvědělo víc lidí.

Díky.