OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10


Nepřihlášený uživatel

#151

2016-02-19 22:03

Je nutné zveřejnit ta chladnokrevná monstra a neustále je mediálně pranýřovat. Obyčejný trest z nich dělá mezi podobnými hrdiny, měli by dostat šílenou pokutu s doživotním psychiatrickým dohledem.

Nepřihlášený uživatel

#152

2016-02-19 22:04

Jsem pro okamžité odvolání ředitele a trestně stíhat žáky kteří se na šikaně podíleli.

jardavary

#153 Petice

2016-02-20 02:13

Základní problém je, ne že si kantor neumí zjednat respekt, ale že si nesmí a nemá možnost si ten respekt u těch zpovykaných dobytků zjednat. Ani za bolševika si synáčkové různých předsedů a veřejných činitelů nedovolili vůči učiteli ani zlomek toho, co ta dněšní, z mnoha různých důvodů nepotrestatelná sběř, která navíc ovládá zbytek třídy a znemožňuje normální vyučování. Vím o čem mluvím, jsem bývalý kantor a je mi 73 let, do školy jsem začal chodit v roce 1949, tak dobře vím, že facka v pravý okamžik dělá divy. Sám jsem nikdy od kantora facku nedostal, ani jsem ji později nikomu dát nemusel, protože všichni žáci prostě věděli, co se smí a co už ne. 

Jarda.

 

Karels

#154

2016-02-20 04:07

Ještě mě napadla jedna věc, kdyby se zřídil nějaký účet pro její dceru, klidně bych tam přispěl. Nebo by to mohly být i peníze na uhrazení pohřbu paní učitelky Ludmily.

Napíšu autorovi petice, zda by to nějak nešlo udělat.


Nepřihlášený uživatel

#155 Re: Re: Souhlasím. A ti grázlové by to pak měli svým rodičům vrátit, až si začnou vydělávat.

2016-02-20 06:28


Nepřihlášený uživatel

#156 Re: Spolužáci grázlů, ukažte aspoň teď odvahu a zveřejněte jejich obličeje!

2016-02-20 06:29


Anonymous

#157 rodiče

2016-02-20 06:48

Proč nepodají rodiče spolužáků na ty grázly i na vedení školy trestní oznámení? To jim nevadí s kým a v jakém prostředí jsou vzděláváni jejich vlastní děti? Kdo jiný má větší právo žádat tvrdé tresty než oni? Co si o jejich zbabělé přikrčenosti asi myslí jejich vlastní potomci? Jejich mlčení vypadá navíc jako souhlas a to je hodně nefér i vůči pozůstalé nezletilé dceři mrtvé učitelky. Kdy se hodlají probrat?

Petr

#158 Ne odvolat, ale vyhodit.

2016-02-20 08:23

#1: -  

 Především na minutu vyrazit ředitele, který je jednoznačně za situaci ve škole zodoovědný a placený. Stejně tak vyrazit ty 3 sráče, okmažitě, žádnné podmínečné vyloučení, ale okamžité. Dále zveřejnit jejich jména. 


Nepřihlášený uživatel

#159

2016-02-20 09:04

Je nesmysl, aby zástupkyně nic nevěděla. Pokud nevěděla, tak si vlastně neplní své pracovní povinnosti. Pokuď věděla, tak toto špatné chování podporuje a nebo se ho sama dopouští. Jako kantorka mám ohromnou radost ze slušných studentů na tamní škole. Nebylo by vůbec od věci, kdyby tito studenti byli oceněni panem prezidentem.

Nepřihlášený uživatel

#160

2016-02-20 09:20

Pedagogická práce není jen o platech, ale také o prestiži, postavení učitelů ve společnosti a celkovém klimatu ve školách. Situace se trvale zhoršuje a kantoři jsou ze strany žáků a studentů vystaveni různým druhům útoku prakticky denně. V tomto postavení jsou osamoceni a vedení školy nemá zájem věci řešit, protože to vyplývá ze školského systému, který je směsí socialistického Československa a Rakousko Uherského mocnářství
Petr Kučera

#161 Re: zdroje

2016-02-20 09:48

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Ty seš dobrej dobytek, vyhodit tě z té školy stejně jako ty prasata, kterých se zastáváš.


Nepřihlášený uživatel

#162

2016-02-20 10:04

Zejména mě zarazila arogance a impertinence ředitele průmyslovky, který evidentně hájil jen své privátní zájmy, ostatní skutečnosti včetně smrti utýrané učitelky byly pro něj balastem, s nímž se není třeba zatěžovat. Zcela nevěrohodná byla i jeho zástupkyně při své verbální exhibici, kdy předváděla neumětelskou demagogickou dezinterpretaci reálií v souvislosti se šikanou vůči nebohé učitelce. Právě ředitel a jeho devótní zástupkyně vytvořili, resp. participovali dominantním způsobem na vytvoření ideálního prostředí pro šikanu v "jejich" průmyslovce. Vedení školy navodilo atmosféru pokrytectví, falešné morálky a duchovního nihilismu.
Mike

#163 Re: mobily

2016-02-20 12:20

#132: učitel - mobily 

No, šikanovalo se i v době, kdy mobil mohl být maximálně součástí auta a do kapsy se nevešel. Jistě, nepopírám, mobily můžou mít částečný vliv, agresoři se mohou "vytáhnout" nejen před spolužáky, ale před celým YouTube. Ale bez mobilů se to dělo taky a dělo by se to i dnes, ani náhodou se nedá říct, že pochlubit se na internetu je primární důvod šikany. A jen díky tomu, že se otřesné chování na mobil natočilo, máme taky nevyvratitelné důkazy, jen díky jejich zveřejnění se taky o celé záležitosti ví. Jen díky tomu, že s nějakým videem bylo vedení školy seznámeno už dřív (to o kterém se vyjádřili, že nebylo tak strašné) můžeme bezpečně říct, že důkazy o šikaně zcela ignorovalo, nic nepodniklo, má lví podíl na vyhrocení celé situace a veřejnost má legitimní důvod požadovat jeho odstoupení. Takže já bych ty mobily zas tak neodsuzoval.

Jiří

#164 Re: Petice

2016-02-20 12:28

#153: jardavary - Petice 

 Ty řečičky o zjednání respektu, nebo že učitel má být osobnost a pak ho budou respektovat, to znám.  Autorita přitom funguje jedině tak, že tu je nějaký postih. Zaměstnanec špatně pracuje, nedostane prémie případně ho vyhodí nebo začně nějaká šikana, aby odešel sám. Nakonec to bývá i ve školách, učitel přijde pozdě na hodinu a rázem tu je finanční postih. Žákům se nestane vůbec nic. Špatné známky nikdo neřeší, na vš stačí mít jakoukoli maturitu, vš mají peníze za posluchače, takže mnohde jde spíš o nábor než o přijímací řízení. Pokud se žák vyloučí, tak ho rázem vezme pět jiných sš. Ještě budou rádi, že za něj dostane škola peníze.

Je tu zcela špatně nastavený systém, v podstě je zvrácený. Vedení škol je zpravidla při žácích, podle zásady, náš zákazník, náš pán. To neplatí jen pro soukromé sš, ale i pro státní sš. Díky lobby soukromých škol se tu v počátku prosadil systém, kdy i soukromé sš dostávají téměř plnou státní dotaci a státní sš je placená od počtu žáků, kteří tam docházejí (neříkal bych studují, to neodpovídá moc realitě). Díky získá maturitu přes 90% populace, snad 60% pak jde dál "studovat" na vš. Náročnost a výběrovost pro dnešního maturanta je zřejmě menší, než dřív znamenalo mít úplnou povinnou školní docházku (tj. nepropadnout a neskončit dřív). Systém vznikl jako populistické řešení a dále aby se vyhovělo přátelům politiků, kteří začli podnikat ve školství - zakládali soukromé sš. V civilizovaných zemích přitom soukromé sš mají obvykle vyšší úroveň než ty státní. U nás to je naopak, na soukromé sš (krom pár výjimek) si rodiče koupí pro potomka maturitu, s tím že potomek si to odchodí a odsedí ve školní lavici.

Pan ředitel té průmyslovky nehodlá rezignovat, protože ředitelé sš dosazuje krajská politická reprezentace. V Praze tudíž ředitelé bývali spříznění s ODS, v Středočeském kraji naopak ředitelé bývali sociální demokraté. To je to samé jak za komunismu, kdy si strana dosazovala svoje lidi. Pan ředitel zde si je jistý, protože ví, že za ním někdo stojí. Z mého pohledu je naprosto neschopný a nezodpovědný. Pokud na jeho škole k něčemu takovému vůbec došlo, tak měl být už dávno vyhozen. Jestli dojde k jeho odchodu, tak spíš na tlak veřejného mínění a díky mediální kauze, ne kvůli vlastním poměrům na škole, ale jen že to prosáklo ven.

 

Jiří

#165 Re:

2016-02-20 12:35

#151: -  

 Ne, stačilo by je vyloučit ze školy, ovšem s tím, že jiná škola je přijmout nesmí. Vůbec vylučování ze školy by mělo být spojeno s nemožností "dostudovat" jinde. Protože zatím vyloučení potrestá více školu, žák získá maturitu na jiné škole. Přijetí na sš bych umožnil až po nějaké době a nejlépe znovu do prvního ročníku. Opakované studium by zdarma nebylo, pokud by šlo o denní studium, ani bych neposkytoval různé studentské úlevy. Prostě ať chodí do práce a dostuduje při zaměstnání a nebo ať rodiče platí, když mají takového grázla. Abych to shrnul, vyloučení ze školy by mělo být s propadnutím dosavadního studia. Asi jako na vš, kdo je vyloučen nebo odejde, tak při studiu na nové vš jednak musí platit, už nemá studium zdarma a potom mu známky uznají jen někde a částečně, nárok na uznání obecně nemá, nedokončené studium je celé propadlé.

Mike

#166 Re Jiří

2016-02-20 13:06

Ve čtvrtek jsem posílal mail náměstkovi primátorky Dolínkovi (ČSSD) pověřeném řízením oblasti školství, ve kterém jsem se mj. ptal, proč již nebylo vedení školy vyhozeno, když to nemá vůbec co dělat s policejní šetřením a jeho výsledkem. Buď vedení o šikaně vědělo (pravděpodobnější možnost) anebo nevědělo a tedy vůbec netuší, co se ve škole děje. V obou případech naprosto selhalo v plnění svých povinností a je to pádný důvod k okamžitému vyhazovu. Na dotaz se pan Dolínek nenamáhal ani odpovědět, přestože je to informace, která se skutečně policejního vyšetřování netýká, zato se hodně týká toho, koho a za co tu občané platí. O propojení ředitelů škol s politiky ať si každý udělá obrázek sám, já nějaký pohled mám, nikomu nic nenutím, nikoho nemůžu veřejně obvinit.


Nepřihlášený uživatel

#167

2016-02-20 13:47

Ostudné chování ředitele školy, který se brání odstoupit. Zainteresovaní pedagogové se bojí ředitele, žáci se bojí učitelů, aby neměli potíže nebo nebyli "za práskače". Škola je uzavřený kolektiv, proto i kriminální čin je snaha "ututlat".

Nepřihlášený uživatel

#168

2016-02-20 14:01

Petici podepisuji z toho důvodu,že není možné, aby ředitel školy nevěděl o jednání žáků o kterém věděla celá škola.

Nepřihlášený uživatel

#169

2016-02-20 14:28

Ředitel střední odborné školy by měl být nejen odvolán, ale státní zastupitelství by na něho mělo podat žalobu pro zanedbání povinností s následkem úmrtí. Nejyšší možnou trestní odpovědnost se zveřejněním jmen a fotografií je třeba vyvodit i v případě studentů. Jejich vyloučení ze školy je samozřejmé.
Miloš Fryš
20.2.2016


Nepřihlášený uživatel

#170

2016-02-20 14:40

Ze strany skoly neomluvitelne.

Nepřihlášený uživatel

#171 Re:

2016-02-20 15:05

#169: -  

 Koukám, vy budete dobrej znalec práva...


Nepřihlášený uživatel

#172

2016-02-20 16:45

Šikana je ve školství běžná, vždyť už se šikanuje někdy i v mateřské škole! Nechceme o tom vědět, podceňujeme kontrolu žáků a studentů doma i ve škole.
Na druhou stranu, pravomoci školy jsou dost bezzubé a právní vědomí učitelů i žáků nedostatečné. Také je "módní" toto téma zlehčovat. Na tohle by se měla zaměřit prevence. Školy často šikanu neřeší, bojí se špatné pověsti. Nemají respekt, jen se podbízí. Celý systém vztahu žák - rodiče x škola je pokřivený a špatný. Výsledky vidíme sami.

Nepřihlášený uživatel

#173

2016-02-20 17:30

Vážení,
nejprve vyjadřuji upřímnou soustrast rodině paní učitelky.
Nejsem žádná dopisovatelka a komentátorka současného dění a kauz, ale záležitost, kterou jste dopustili na vaší škole, mě poprvé vyburcovala k aktivitě. Je to i proto, že můj manžel je absolventem této školy a celou situaci se spolužáky hodně diskutuje. To, co je popsáno, že se stalo, je z jakéhokoli úhlu pohledu tak nepřijatelné, že rozmýšlíme aktivity, které nedají zapadnout tomuto případu. To prostě nelze, je to pravděpodobně jen viditelná jedna třetina toho, co se může dít na vaší škole.
Chceme se od toho veřejně distancovat.

Připojuji dva příspěvky z diskuse na netu, se kterým souhlasím.
Ti, kteří to prováděli, nemají být podmíněně vyloučeni, ale mají být nepodmíněně zavřeni.
Tak jednoduché řešení - vedení obvinit z napomáhání trestnému činu s následkem smrti.

Nastěnka

#174 Re: zdroje

2016-02-20 17:40

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 

Sekundární preventivní program se zdařil, učitelka zemřela

  1. Zástupkyně ředitele o žákovi, který byl chováním svých spolužáků znepokojený, až se stal whistleblowerem: „U nás je celá řada opatření, která by mu umožnila, aby to předal nám. Máme schránku, kde to může vložit anonymně.“
  2. Zástupkyně ředitele: Se třídou, kde žáci šikanovali učitelku, následně pracovala psycholožka, prováděla mezi studenty „sekundární preventivní program.“
  3. Ředitel: Vyloučení tří pachatelů škola zvažovala už před samotnou tragédií. „Ale to bychom je jen poslali dál, kde by se chovali stejně. Chtěli jsme je hlídat a dát jim možnost to napravit.“

 


Nepřihlášený uživatel

#175 Re:

2016-02-20 17:50

#172: -  

Ano, a právě když mají ministerstvo školství a magistrát hl.m. Prahy úžasnou šanci rychle reagovat, tvrdě zasáhnout, vytvořit precedens pro obdobné případy a být hybatelem změn, zbaběle stčí hlavu do písku a mektají "možná", "jestli", bla bla bla. Vždyť by to znamenalo pracovat, to po nich nikdo nemůže chtít i kdyby učitelky umíraly.