OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Helena

#26

2016-02-17 12:19

Okamžitě odvolat celé vedení školy, studenty - gaunery - ihned vyhodit ze školy a postavit před soud. Zavést řízení i s rodiči těch grázlů, neboť za výchovu jednoznačně odpovídá rodina. Rozdělit i  kolektiv žáků ve třídě, kde k šikaně docházelo, do jiných tříd. Prošetřit i celkovou atmosféru ve škole. Nic se nesmí zametat pod koberec, neboť by se mohlo a v horším vracet znovu.


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: zdroje

2016-02-17 12:20

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Učitel je od slova učit, má učit žáky, není to žádný manažer ve vedoucí pozici, aby měl mít respekt a pokud ho nemá, nemá co učit. Máš velmi jednoduché vidění světa, ale to přijde, až vyspěješ. Stejně tak lze pochybovat o poslední větě, kdy šikana dle Tebe neměla se smrtí učitelky nic společného. Pokud by ses tomu trochu věnoval, věděl bys, že špatný psychický stav vyvolává velmi vážné fyzické problémy a může mít katastrofální následky nejen pro nemocné lidi.

Co dělá Tvoje máma, žasnoucí třebešíňáku? Taky bys žasnul, kdybys byl v kůži dcery této učitelky? Reagoval bys stejně? Nic Ti nepřeju, ale popřemýšlej nad sebou.


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: zdroje

2016-02-17 12:20

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 To se mi snad zdá! Chápeš, že tyto tři individua jí svou systematickou šikanou do toho hrobu pomohli? A i kdyby žila - je to  stejně závažné, toto si nemůže dovolit nikdo! A zvláště k vyučující. Co jsou ti tři zač, že si dovolili trápit, ponižovat a ničit člověka? Ale všechno se jim v životě vrátí, to již teď mají jisté. Nepřeju jim v životě ani za mák dobrého.


Nepřihlášený uživatel

#29

2016-02-17 12:23

A ještě k těm médiím - to, co je na těch videích si vymyslela média? Bohužel ne, to je otřesný fakt. Když jsem to viděla, skoro jsem nevěřila vlastním očím, že toto chodí po světě a říká si ČLOVĚK.

H

#30 Re: Re: zdroje

2016-02-17 12:33

#27: - Re: zdroje 

 Představ si sebe v roli té učitelky či svoji mámu?! Za výchovu odpovídá rodina! Ti grázlové nemají ve škole co dělat, nejprve se jim mělo dostat řádné výchovy a teprve pak se mohou učit například angličtinu, kterou ta paní profesorka učila.Učitel není krotitel dravé zvěře. Vyházet  grázly a postavit před soud.


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: Re: zdroje

2016-02-17 12:44

#28: - Re: zdroje 

 To se vám nezdá. Takhle jsme to dopracovali s tou demokratizací školství. Učitelka, která se nechá šikanovat, prostě nemá respekt, tak ať vypadne, pravil žák. Učitele, který se šikanovat nenechá, vyrazíme na hodinu a řekneme, že žáci "trošičku zlobili". Do toho pomatená Šabatová občas utrousí nějaké pedagogické lidskoprávní "moudro" o tom, jak škola nesmí pošlapávat práva našich mladých géniů, a pomatená ministryně bude inkludovat nevychovatelné spratky a hrozit rodičům OSPODem, pokud náhodou její nápad nebudou považovat za moudrý a inkluzi odmítnou.

JP

#32 Re: Re: Re: zdroje

2016-02-17 12:57

#31: - Re: Re: zdroje 

 Vynikající příspěvek, plně podepisuji..

Karel

#33 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 13:20

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

Přesně. Konečně někdo, kdo nesoudí na základě informací z Blesku.

Přidal bych k tomu pár obecných poznatků: na středních školách jsou teď slabé ročníky, školy mají peníze podle počtu studentů, takže o studenty bojují. Na řadě škol je vedení, které se studentů a o studenty bojí. Učitelé jsou dnes štvaná zvěř: z jedné strany studenti, z druhů rodiče často za přispění vedení školy! Vedení školy se nesmí bát postavit za své pedagogy!!

Druhý problém jsou práva studentů bez odpovídajících povinností. Od 18 let (tzn. dnes často i třeťáci) jsou studenti bráni za dospělé a škola nesmí vyžadovat takové věci jako podpisy rodičů pod omluvenkami atd. Přitom např. z pohledu daní jsou to děti až do 26 let! Proč to nemůže být tak, že student střední školy až do maturity některé věci nemůže?

Karel

#34 Re: Re: Re: zdroje

2016-02-17 13:22

#31: - Re: Re: zdroje 

 Naprosto nesouhlasím. Tělesné tresty nic neřeší a středních škol se inkluze netýká.

STUDENT

#35 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 13:39

#22: JP - Re: Prosím přečíst!! 

 Uznávám, že úroven některých předmětů je značně podprůměrná, ale to není problém naší školy, to je problém celého českého školství. Trend, který k nám stále více proniká z Ameriky. Američtí studenti jsou za poslední léta ve srovnávacích testech, žalostně poslední. No a my se k nim pomalu, ale jistě přibližujeme. No jo no, holt všichni touží být dospělí a tak hulí a chalstaj, ale až dospělý doopravdu budou(jestli vůbec), dojde jim, jak zlaté to dětství doopravdy je.

Upřímě, škola je nyní v koncích. Po tomhle tiátru v médiích už žádný slušný student o tuto školu ani nezavadí a škola se ještě ve větší míře bude plnit podobnými individui. 

Co jsem proto udělal já? Nevím, přesně pro co... Ale rozhodně se snažim dávat v hodinách pozor a vracet všem snaživým učitelům jejich píli tím, že se na testy ani na zkoušení nevybodnu a připravím se. Každopádně na co lynč, když ještě neznáme verdikt.......uvědomit bychom si měli, že takový žáci podobní tam těm jsou úplně všude.

Fandy ó Fandy

#36 Re: zdroje

2016-02-17 13:53

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Tak to bude asi škola jako "fík", když se ti náctiletí spratkové chovají k učitelce hůř než kdyby s nimi pásla krávy.


Nepřihlášený uživatel

#37 Re: zdroje

2016-02-17 13:55

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Tenhle text spíše vypadá jako provokace. To co je možné vidět na videu,tak by se student střední školy rozhodně chovat neměl, a to i bez ohledu na to, jaký to má vliv na zdravotní stav pedagoga.

Fandy ó Fandy

#38 Takové drobnosti

2016-02-17 14:04

Z těch videí, co byla zveřejněna, je podezření minimálně na omezování osobní svobody učitelky ze strany těch náctiletých z-mrdů. Doufám, že policie nebude dlouho váhat a z podezřelých budou obvinění. Doufám také, že se najde schopný právník, který vedení školy usoudí "zadek" v rámci žaloby pozůstalých po poškozené na finanční odškodnění. Pak se lidi dobře dívejte, až půjde o prachy, jak se vedení školy začne chovat. Možná, že i papínek jednoho z těch z-mrdů vezme svou veřejně učiněnou lítost zpět, až bude muset cálovat za advokáta, který bude hájit trestně stíhaného synáčka.


Nepřihlášený uživatel

#39

2016-02-17 14:29

Šílené. Ty 3 žáky potrestat, a to co nejpřísněji!

Nepřihlášený uživatel

#40 Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 14:33

#33: Karel - Re: Prosím přečíst!! 

 Pracujem roky v školstve. Aj na Slovensku máme rovnaké problémy.  škol. ombudsman Mám skúsenosti s rôznymi typmi žiakov, maturantami aj učňami. Môžem porovnávať už aj medzi generáciami. Všetci konštatujeme, že úroveň VaV je z roka na rok horšia. Dnes nám už na strednú školu prichádzajú žiaci, ktorí sú takmer negramotní, majú problémy aj s čítaním a písaním, nevedia také základné veci ako je delenie, percentá alebo násobilka. Nemajú šajnu o zemepise, kľudne prehlásia, že usne na topánky sa šijú z kuracej kože a pod. :-). U nás v škole sa tiež mnohí správajú dosť neúnosne. Prídu zo ZŠ s predstavou, že žiak môže všetko a učiteľ s tým nič nezmôže. Dávať ich do laty vôbec nie je jednoduché, viem si predstaviť, že by niekoho mohli rozčúliť tak, že by dostal infarkt. Priamo od nich si možno vypočuť historky, ako šikanovali na ZŠ spolužiakov alebo aj učiteľov a pokladajú to za vtipné, alebo za hrdinstvo. V minulosti sme mali vedenie, ktoré nepodržalo učiteľa a zástupkyňu, ktorá populisticky zneužívala žiakov na to, aby ju podporovali v kariérnom postupe. Používala ich proti učiteľom, ktorí ju nepodporovali pri sledovaní jej osobných cieľov. Vtedy vrcholili pokusy žiakov o šikanu niektorých učiteľov, spravidla tých, ktorí sa nevedeli brániť, lebo boli príliš mäkké povahy, alebo od nich ešte vyžadovali výsledky a nerezignovali úplne na svoje poslanie.  Takže ja vidím jednoznačne vinu na strane vedenia školy, ktoré zrejme podporuje takú atmosféru, v ktorej sa darí podobným psychopatom, ako boli tí žiaci šikanujúci učiteľku.  

Problém u nás aj u vás je, že je príliš veľa škôl, ktoré súperia o žiaka a sú ochotné preto zľavovať z nárokov a prijímať i takých uchádzačov, ktorí na príslušný typ a stupeň školy nemajú predpoklady. Na gymnáziách už študujú aj štvorkári a na učňovky sa dostávajú deti, ktoré nebudú schopné v budúcnosti samostatne vykonávať nijakú profesiu. Úplne pomýlené sú tie plány s integráciou a inklúziou - špeciálne školstvo jednoducho má svoje miesto vo vzdelávacom systéme. Treba zredukovať počty VŠ aj SŠ - konkurencia má byť medzi žiakmi, nie medzi školami. A v neposlednom rade treba skvalitniť aj výber uchádzačov o učiteľskú profesiu, aby na učiteľských odboroch fakúlt neštudovali len tí, ktorí sa pre toto štúdium rozhodnú, lebo je "ľahké". No na to treba posilniť spoločenskú pozíciu učiteľa, lebo nikto kvalitný za týchto podmienok - ak nechce spáchať spoločenskú samovraždu - učiť nepôjde. 


Nepřihlášený uživatel

#41 Re: zdroje

2016-02-17 15:00

#25: Žasnoucí Třebešíňák - zdroje 

 Učiteľka bola jazykárka a svoj predmet, ako konštatovala inšpekcia, dobre ovládala. Ani najlepšia metóda výučby nič nezmôže, ak sú žiaci neschopní a nemajú záujem a snahu sa niečo naučiť. To, ako sa k nej správali, bolo neľudské. Všetci, čo sa na to dívali, mlčali a neohradili sa voči tomu, sú spoluvinníci. Normálny človek to nemôže ospravedlňovať. Z takýchto reakcií, ktoré sa pokúšajú viniť učiteľku, je zrejmý nedostatok morálneho citu. Takýchto pokrivených osobností je medzi ľuďmi bohužiaľ čoraz viac.


Nepřihlášený uživatel

#42

2016-02-17 16:12

To,co se stalo je neomluvitelné.Nelze toto prominout a je nutné nést následky za toto hrůzné jednání a celkovou laxnost.!Učitelé by měli nést označení ,,veřejného činitele".
Marc

#43 Re: Re: Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 16:48


Nepřihlášený uživatel

#44

2016-02-17 16:59

Narcis jak z ucebnice. Bohuzel, setrvani tohoto "cloveka" ve funkci bude mit negativni dopad na moralni pripravenost studentu teto skoly.

Nepřihlášený uživatel

#45

2016-02-17 17:39

Profesní selhání vedení školy,okamžité odvolání. Nevhodný komentář ředitele,zástupkyně- neuvědomují si, že nesou vinu na psychickém kolapsu kolegyně. Jako pedagog /obor MF/ bych pod tímto vedením školy nepracovala.
Petr Denk

#46 Nezveřejnění svého jména.

2016-02-17 18:06

Co to má, prosím, za význam, podepsat petici a nezveřejnit své jméno. Když ho nechcete zveřejnit, proč se tedy podepisujete? Někdo může namítnout, že to mohou být třeba učitelé, které chtějí spravedlnost, ale přitom se obávají o vlastní postih. Je to hrozné, ale může to tak být. U ostatních lidí, nezveřejnit své jméno, mi to přijde poněkud podivné.

Děkuji


Nepřihlášený uživatel

#47 chyba

2016-02-17 18:10

omlouvám se za překlep:má  být třeba učitelé, kteří....

Mike

#48 Nechápu

2016-02-17 18:23

Nechápu, na co magistrát čeká. Bez ohledu na to, jak dopadne vyšetřování, ředitel a zástupkyně

a) nemají tušení, co se na škole děje, nemají ústav pod kontrolou. Obecní instituci, proboha, tohle není stánek na rohu.

nebo b) ví to velmi dobře a snaží se už delší dobu vše ututlat a zamést pod koberec.

Jiná možnost není. Obě možnosti jsou pádný důvod pro okamžité ukončení pracovního poměru. Tohle nemá nic společného s vyšetřováním, to tím nebude ohroženo. Takže znovu, na co magistrát čeká, PROČ? Na tuhle petici určitě ne, i když děkuju za její založení. Přeju si, aby jí neignorovali, ale působí to na mě tak, že ze strany magistrátu je spíš snaha krýt šlendrián, který umožnil tragédii.

V

#49 Re: Re: zdroje

2016-02-17 18:39

#28: - Re: zdroje 

 Plně souhlasím s tímto názorem. Jen by bylo zapotřebí tyto tři grázly co nejpřísněji potrestat, aby si i další jim podobní šikanu rozmysleli. Pokud totiž potrestáni nebudou, tak nejen, že to příště zkusí zase ( vždyť jim to prošlo pouze s 3 z chování JAK SMĚŠNÉ ), ale i jiní budou v pohodě šikanovat dál. A bohužel toto nebyla pouhá šikana z legrace, ale trestný čin. Vždyť to šlo od vyrušování ve vyučování, omezování osobní svobody, až k psychickému a fyzickému týrání s následkem smrti.


Nepřihlášený uživatel

#50

2016-02-17 18:48

Podepisuji tuto petici neboť vedení školy, školní inspekce, magistrát Hl. m. Prahy a dokonce vláda selhala. Pane řediteli nebuďte zbabělec a rezignujte, selhal jste jako ředitel. Studenty by měli exemplárně potrestat, neboť se chovají jako dobytek . Přál bych nejvyšší trest. Jejich rodiče naprosto selhaly s výchovou. Hold to jsou ty práva dětí. Vraťme
se do minulosti a uvědomte si, že dětí mají vychovávat dospělí a né opačně. Jestli se to nezmění, bude v této zemi spousty "zmrdů", kteří budou jednou podřezávat naše krky.