153 křesťanů v Erbílu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno 153 křesťanů v Erbílu

Antonius

#51

2015-12-11 23:58

Přijde mně naprosto absurdní argument některých pseudohumanistů, že záchrana pouze křesťanů je nepřípustná selekce. Pokud odmítneme pomoci ohroženým lidem jen proto, že je podezření, že by mohli být v naší vlasti přijati vstřícnější, než jiné skupiny migrantů, tak je to humanismus postavený na hlavu. IS navíc opakovaně dost jasně vyjádřil a také dokázal, že jsou jeho terčem především lidé jiného vyznání. Já už vážně čekám, kdy posmrtně označí sira Nicholase Wintona za rasistu a xenofoba, který selektoval pouze židy, i když pod nacistickou zvůlí trpěli všichni. V tomhle absurdistánu je možné skutečně vše.


Nepřihlášený uživatel

#52

2015-12-12 08:42

Herdek, už s tím pospěšte!

Nepřihlášený uživatel

#53

2015-12-12 09:01

Toto má smysl
David Kovalský

#54 Komu slouží Vláda ČR?

2015-12-12 09:27

Je to otázka. Všechny její skutky ji prozatím obviňují z vlastizrady a likvidace základů společnosti, která byla založena a postavena na křesťanské kultuře a na ctění Biblických pravd a hlavně desatera.


Nepřihlášený uživatel

#55

2015-12-12 12:13

S křest'any problém nemám,ti se přizpůsobí..
igor

#56

2015-12-12 17:23

Jsem moc rád, že se tady setkávají lidé z celé republiky, kteří vědí, že životy 153 lidí jsou ohroženy. Už příliš dlouho se s jejich životy hazardovalo a jenom doufám, že naše vláda konečně 13. či 14. prosince danou věc projedná a rozhodne o co nejdřívějším převozu těchto 153 křesťanských uprchlíků do České republiky. Moc mne potěšilo, že se zde nacházejí podpisy lidí z různých názorových proudů a jsem za to vděčen, že nepřevládla nesmyslná řevnivost, ale zodpovědnost jednoho každého z nás. Prosím, vytrvejme v tomhle odhodlání i nadále a naše práce se nám vrátí.   Všem, signatářům petice moc děkuji. Igor Tesařík

Jožka

#57 153 křesťanů v Erbílu bude projednáno na jednání Vlády ČR dne 14.12.2015

2015-12-12 20:24

Z programu jednání Vlády ČR dne 14.12.2015:

1576/15
Realizace přesídlení 153 osob irácké státní příslušnosti z Irácké republiky a Libanonu do České republiky na základě žádosti Nadačního fondu Generace 21


Nepřihlášený uživatel

#58

2015-12-12 22:29

Jsem jednoznačně pro, ale páni politici se neustále ošívají. Křesťané skutečně nemají kam jít, všude jsou lovná zvěř a přitom s námi mají stejné kulturní kořeny. Jejich integrace probíhá bez problému, ostatně dámy herečky z rodu Issů jsou ze stejného těsta.

SMA

#59

2015-12-13 00:06

 

Děkuji Vám za důležitý podnět - rád jsem podepsal, protože solidarita se skutečně trpícími křesťanskými bratry a sestrami je projevem povinné křesťanské lásky, kterou od nás Pán Ježíš vyžaduje a očekává, chceme-li být jeho důslednými, praktikujícími a věrohodnými učedníky. V případě křesťanů máme jistotu stejné postojové orientace v zásadních - životně klíčových - otázkách, sdílíme stejný nábožensko-kulturně-sociální vzorec, stejné společné hodnoty, tj. absolutní úctu k životu a toleranci názorů druhých lidí v hostitelské zemi.

 

Stejný krok bych však neučinil v případě muslimů, neboť jejich náboženská teorie i praxe vycházející z Koránu a z Mohamedových nařízení je v nesmiřitelném konfliktu se všemi nemuslimy - tzv. káfiry, kteří mají být buď konvertováni k islámu, a pak-li jsou nekonvertibilní, dekapitováni. Korán v súře 9, ayat 5 mluví jasně: "Slay the unbelievers wherever you will find them". To je nepřekonatelná překážka pro přijetí islámské ideologie jako partnera k diskusi. Proto Evropský soud pro lidská práva již několikrát potvrdil, že islámská ideologie je NESLUČITELNÁ s demokratickými principy (dostupné statistiky dokumentující historickou bilanci obětí islámu za 13 století jeho existence - od Mohamedovy imigrace r. 622 do Meddiny - mluví výmluvnou řečí: 270 milionů povražděných lidských bytostí: 60 mil křesťanů, 10 mil budhistů, 80 mil hinduistů, 120 mil Afričanů). Nedávnou výzvu Abu Bakra al Baghdádího celosvětovému muslimstvu k radikalizaci a válce proti tzv. křesťanům je proto nutné brát velmi vážně.

 

A pokud by někdo namítl, že je třeba projevit křesťanskou lásku i nepřátelům, odpovídám ano, ale s použitím rozumu, který nám Pán Bůh dal, abychom ho používali - tzn. je zapotřebí:

 

1/ vzít úvahu varování samotného Pána Ježíše mj. "Kdo zanedbává své domácí, je horší než pohan", "Jděte nejprve k ztraceným ovcím Domu izraelského,..", "Není dobré vzít chleba dětem a dát ho psům", která jasně rozlišují (tj. diskriminují) a určují nutné preference, jež mají v našem případě charakter pudu sebezáchovy, a tudíž povinné sebeobrany;

 

2/ plně vnímat moudrý, logický, zcela korektní a oprávněný argument leaderů většiny US států, kteří radikálně odmítli přijmout syrské "uprchlíky" (poměr hlasování v US Kongresu 289 : 137 ve prospěch odmítnutí invadorů, vetřelců či nájezdníků): "Důvodem, proč na noc zamykáme dveře domu, není v tom, že nenávidíme lidi venku, ale protože milujeme ty, kdo jsou uvnitř. Jsme za ně zodpovědní, a  proto máme povinnost je chránit".

 

3/ podpořit výstavbu náhradního ubytování, záchytných táborů, v největší možné blízkosti původních domovů migrantů, v oblastech geograficky, klimaticky, jazykově, kulturně, nábožensky jim vlastních. Apelujme prostřednictvím mezinárodních organizací na bohaté muslimské státy, ať se ujmou svých souvěrců - na prvém místě by to měla udělat mimořádně bohatá extrémně rasisticko-fašistická xenofobní Saúdská Arábie, v níž platí prakticky stejné právo šaría, jako v IS (Daesh) a jejíž reprezentant nyní "dohlíží" na dodržování lidských práv v OSN (to je mimochodem exemplární ukázka CHUCPE ! )  

 

***

 

V tomto duchu samozřejmě velmi souhlasím s názorem jednoho pana kolegy-signatáře na "selektivní" zachraňování židovských dětí Sirem Nicholasem Wintonem; stejně tak se záchrannou operací papeže Pia XII., během níž zachránil život cca 750 tisícům Židů; z 9 tisíc římských Židů zachránil přes 7 tisíc, v celé severní a střední Itálii pak 80 % celkového počtu. Poskytl jim úkryt v klášterních objektech, za což mu po válce vrchní římský rabín Zolli oficiálně poděkoval v italském rozhlase, a dokonce se nechal pokřtít a vybral si jméno Eugenio - vlastní jméno papeže). Bylo naprosto správné pomoci v první řadě těm nejvíce ohroženým a osobě zachránce nejbližším (to je jeho svobodná vůle a svaté právo).

 

N.B. Chování Pia XII. za války ocenil i velký fyzik židovského původu Albert Einstein, izraelská ministryně zahraničí Golda Meirová na zasedání Valného shromáždění OSN poděkovala papeži za všechno, co za války udělal pro židovský národ. Rabín David Dalin, jenž studoval prameny v archivech, kategoricky odmítl všechny útoky proti Piovi XII. a označil ho za jednoho z největších dobrodinců židovského národa. Nejnověji americký rabín a historik Eric Silver prozkoumal ve vatikánských archivech všechny příslušné dokumenty a sám vyzval Katolickou církev, aby co nejrychleji Pia XII. blahořečila. Izraelský novinář Serge Klarsfeld publikoval ve francouzském magazínu „Le Point“ článek, v němž přiznává Piovi XII. hlavní zásluhu na záchraně tisíců římských Židů. Tentýž publicista také píše o genocidní praxi hitlerovců vůči katolíkům, uvádí, že jen v Polsku bylo z náboženských důvodů nacisty zavražděno cca 2 miliony katolíků. 

 

Jiří Pavel Pešek, pedagog


Nepřihlášený uživatel

#60

2015-12-13 17:25

KŘESTANY ANO ALE TY JINÝ NÉÉÉÉ UŽ OD ZAČÁTKU BYLO NAM PODSOUVANO ZE VEZMOU KŘESTANY ALE MISTO TOHO BEROU JEN NAVERBOVANE UPRCHLIKY S IS JEDNOTEK


Nepřihlášený uživatel

#61

2015-12-13 17:28

PAPEZ LIBANI KORANU


Nepřihlášený uživatel

#62

2015-12-13 17:30

PAPEZ FRANTISEK SE MODLÍ K ALAHU Pope-Francis-and-Grand-Mu-012


Nepřihlášený uživatel

#63

2015-12-13 17:32

BYLY JSME SPROSTE ZMANIPULOVANI KDE MAME JEN KŘESTANY


Nepřihlášený uživatel

#64

2015-12-13 17:34

TURECKO FOTKY BEZ UPRAV


Nepřihlášený uživatel

#66

2015-12-13 17:41

V Národním centru řízení obrany ruského ministerstva obrany se pořádá brífink na téma "Ozbrojené síly RF v boji s mezinárodním terorismem. Nové údaje", který je určen pro zástupce médií.

Více: FAKTA TURECKO ROPA VIDEA A FOTKY OBCHOD S IS


Nepřihlášený uživatel

#67

2015-12-13 17:45

Syrská vláda má zpět celý Homs…

Tereza Spencerová píše o dalším dění nejen v Sýrii, její článek vkládám.

Západ se sice snaží od turecké politiky v Sýrii distancovat, k veřejné kritice se ale – v době, kdy má Ankara v rámci migrační krize Evropskou unii „na lopatě“ – neodvážil.

VICE-Syrská vláda má zpět celý Homs…


Nepřihlášený uživatel

#68

2015-12-13 17:49

Turecko zatklo dva novináře a tři generály – odhalili, že turecký „humanitární“ konvoj vezl do Sýrie zbraně


Město je centrem „umírněné opozice“ a centrem zbraní a střeliva a Turecko z něj učinilo zónu mimo kontrolu syrské armády. Vzhledem k odlehlosti syrské armády a také z politických důvodů k úderům na tuto oblast nedocházelo, až nyní Rusko zničilo celou kolonu s nákladem pro ozbrojence. Podle tureckých médií bylo zničeno dvacet kamionů, zemřelo sedm lidí a dalších deset utrpělo zranění. Rusko tak pokračuje v likvidaci všech objektů na hranici s Tureckem a ignoruje zájmy Turecka, na které dříve bralo ohled. V jakékoliv jiné situaci by Erdogan křičel, že Rusko bombarduje humanitární pomoc, ale teď mlčí, i když Rusko tak zahájilo likvidaci zásobovací infrastruktury, kterou Turecko vytvořilo za těch několik let války v Sýrii (zdroj).


VICE-Turecko zatklo dva novináře a tři generály – odhalili, že turecký „humanitární“ konvoj vezl do Sýrie zbraně


Nepřihlášený uživatel

#69

2015-12-13 17:51

VIDEO: Syrský prezident Bašár Asad poskytl exkluzivní rozhovor České televizi


Reportér České televize Michal Kubal natočil přímo v syrském Damašku exkluzivní rozhovor s prezidentem Bašárem Asadem. Zhruba půlhodinový záznam zachycuje unikátní a nezkreslený pohled prezidenta Sýrie na příčiny současné syrské krize. V rozhovoru zaznívá kritika a pojmenování viníků, západních zemí, jejich podpora terorismu, dodávek zbraní a snaha o likvidaci Sýrie jako jednotné země.


VICE-VIDEO: Syrský prezident Bašár Asad poskytl exkluzivní rozhovor České televizi


Nepřihlášený uživatel

#70

2015-12-13 17:57

Je čas nebýt už ovce!

Před terorismem se nedá nijak bránit systémově. Bránit se dá pouze ad-hoc. A nejlepší ad-hoc obranou je legálně držená zbraň. Stačí jedna v rodině. Když si rodina vyjde do restaurace a vtrhne do ní útočník, otec rodiny vytáhne zbraň a začne vracet palbu útočníkům. A když takových otců v restauraci bude více, včetně provozovatele restaurace, který by měl být ze zákona ozbrojený kvůli ochraně svých hostů, tak takové teroristické přepadení by nemělo dlouhého trvání pro útočníky. A toto je nejlepší obrana. Je to i nejlepší prevence. Když budou útočníci vědět, že mezi obyvateli jsou zbraně v hojném počtu, vyberou si jinou zemi a jiný, slabší cíl.

Státní terorismus USA – Oběti bombardování Srbska v roce 1999 – Americká stíhačka zaútočila na srbskou rodinu, která se stěhovala do nově postaveného domu. Pilot si „spletl“ traktor a valník s vojenským transportérem s protiletadlovým systémem…

Vlk nikdy nevtrhne do ohrady s ovcemi, pokud jsou ovce po zuby ozbrojené. Když se ovce umí bránit, vlk odtáhne pryč. Jenže toto má takový malý háček. Občan, který není ovce a který se umí bránit, se tímto okamžikem stává schopným obrany i proti státnímu terorismu. Jsou-li občané ozbrojení, nelze s nimi už tak snadno manipulovat. Nelze už tak snadno narušovat soukromé vlastnictví občanů. Nelze už jen tak snadno vnikat do bytů občanů. A toto je právě ten důvod, proč ve Francii v roce 2009 odebrali policistům automatické zbraně, protože strach vlády z vlastního lidu a vlastní policie byl tak značný, že jim stálo za to, aby z francouzské policie udělala vláda bezzubý nástroj, který nebude mít proti teroristům vlastně žádnou šanci.

Nebuďte ovce a vezměte obranu své rodiny do vlastních rukou. Udělejte si zbrojní průkaz, choďte ozbrojeni, protože s terorismem se musíte naučit žít. Terorismus bude součástí 21. století, bude to běžná věc veřejného života a pouze ten, kdo pochopí, že být ovcí s transparentem „Pray for Paris“ není řešením, bude schopen v budoucnu přežít v divoké islamizované a multikulturní Evropě. Terorismus bude nadále součástí státních politik. Z tohoto důvodu na AE News nenajdete žádný „Pray for Paris“ banner, protože takové výrazy nemají žádný smysl ve chvíli, kdy Evropa páchá sebevraždu vítáním milionů migrantů z arabských zemí. Modlete se za svoji rodinu a za svoji zemi, protože mnohem větším nebezpečím než střelba z AK47 v restauracích jsou kroky českých a evropských politiků ve směru akceptování migrace a integrace arabského etnika do struktur evropských národů.

VICE-Zbraň v rodině je jedinou obranou proti terorismu. A nejen proti němu! Jaký je rozdíl mezi privátním a státním terorismem?

Zde máte kompletní záznam z Václavského náměstí 17.11.2015 a následný pochod přes Náměstí Republiky,Klárov a před Úřad Vlády ČR. Tento záznam vám nikdy česká média neukáží,i když byli také přítomni a natáčeli.
Šiřte prosím toto video dál ,kde jen můžete.Ať se co nejvíce lidí dozví pravdu.
Je nás už opravdu hodně ,ale potřebujeme aby nás bylo ještě víc.

VICE BEZ CENZURY-Demonstrace za naší kulturu a bezpečnou zem - PRAHA - 17.11.2015


Nepřihlášený uživatel

#72

2015-12-13 18:46

VIDEO: Norské úřady nařídily sundat kříže, uprchlíci přicházejí! Norové se začali bouřit a vláda couvla. Ale žába se už přesto vaří! [CZ Titulky]

 

Hejna kobylek, která zaplavila Evropu, mají poslední dohru i v Norsku. Tamní úřady nařídily církevním kongregacím, aby před příchodem dalších vln migrantů odstranily z budov veškerou náboženskou výzdobu, kříže a svaté obrázky s Ježíšem Kristem, aby se azylanti necítili po příjezdu uraženi. Mnoho církevních organizací uposlechlo a začalo odstrojovat celé kostely, sundavat výzdobu, odstraňovat kříže, zakrývat fresky a malby, aby bylo vše nachystáno na nové obyvatele.

 

VICE-VIDEO: Norské úřady nařídily sundat kříže, uprchlíci přicházejí! Norové se začali bouřit a vláda couvla. Ale žába se už přesto vaří! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#73

2015-12-13 18:47

Ex-post: Česká televize vystřihla šokující informace z reportáže o muslimech v ČR!

 

Reportáž ČT z roku 2005 o infiltraci do mešity na Černém Mostě v Praze, kterou jsme zde na AE News nedávno publikovali (video zde), má po 10 letech dohru. Hlavní představitel (Habíb), český muslim, který skrytou kamerou natáčel uvnitř muslimské komunity reakce a názory jednotlivých členů společenství, nyní poskytl rozhovor o věcech, které se do původního dokumentu před 10 lety nedostaly. Česká televize byla tehdy před lety natolik zhrozena některými skutečnostmi, které Habíb zjistil, že se rozhodla je z původní reportáže před 10 lety zcela vypustit.

 

VICE-Ex-post: Česká televize vystřihla šokující informace z reportáže o muslimech v ČR!

Petra Adámková
Autor této petice

#74

2015-12-13 20:56

Vážení přátelé,

děkujeme Vám za Vaši podporu.

Prosíme, neveďme zde debatu o geopolitické situaci v regionu a současném stavu války s IS, je to příliš velké téma mimo rámec diskuse o uprchlících v Erbílu.

za iniciativu 153 křesťanů v Erbílu a přáním poklidných svátků

Petra Adámková


Nepřihlášený uživatel

#75

2015-12-13 21:13

Bylo by dobré, kdyby se jejich přesídlení mohlo realizovat ještě před Vánoci, aby je mohli slavit v bezpečí zde, ale dle ochoty našich mocipánů to je bohužel nemyslitelné, když se nebyli schopní rozhoupat za celý rok :-( Jak je to vlastně s asyrskou církví, slaví Vánoce jako my, nebo jako pravoslaví?