Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice
Nepřihlášený uživatel |
#51 Re: Re: Re:2014-11-28 06:23#43: Alexandra Pazderová - Re: Re: "Hledání důkazů" - to mi tedy malinko zavání honem na čarodějnice. Kde je psáno, že ředitel školy či čehokoli musí být jen v jednom zaměstnání? Pokud vznikne námitka o případné kvalitě práce, vzpomeňme si, že nové vedení nemělo od začátku podporu a to se asi moc dobře nepracuje. ..."tak by bylo dobré tyto podložené informace od Vás získat"... - to tedy znamená, že ač se oháníte důkazy o více aktivitách, sami vlastně žádné podložené důkazy nemáte? Ale o to vlastně vůbec nejde - přece to, že dříve ředitelovala na malé škole neznamená automaticky neschopnost vést školu velkou. Každý nějak začínáme - a od asistenta se můžeme vypracovat přes vedoucího až třeba na ředitele. |
Nepřihlášený uživatel |
#522014-11-28 07:26Skutečně si myslíte, že škola s 800 žáky nepotřebuje ředitele na plný úvazek? Zrovna toto povolání by mělo být srdeční záležitostí pro toho, kdo jej vykonává. Souhlasím, že se lidé musí vypracovat. Ale nechala byste si srdce operovat medikem ? V souladu s Vaším názorem ano, jak jinak by se měl vypracovat? Paní ředitelka působila dlouho jako teoretik,své výzkumy zaměřovala na mateřinky a první stupeň (informace jsou relevantní, stačí si načíst její práce), před 5-6 lety se rozhodla vyzkoušet své závěry v praxi. Mně na vzdělání mých dětí záleží, vadí mi, že se staly hračkou v rukou ženy, která se snaží pouze dokázat, že to co vyzkoumala, může obstát v praxi. Prostě si čechrá ego. Moje děti nejsou laboratorní králici! Takových odborníků, co se snaží učit podle všemožných metod je dnes hromada, někteří rodiče jsou z nich nadšení, ale víte, že české děti si v mezinárodních žebříčcích znalostí a vědomostí oproti 90.letům výrazně pohoršily? Já vím, nepotřebují znalosti, stačí si je vyguglit. |
Nepřihlášený uživatel |
#53 Re:2014-11-28 07:39Cituji: "víte, že české děti si v mezinárodních žebříčcích znalostí a vědomostí oproti 90.letům výrazně pohoršily?" Není právě tato smutná skutečnost důkazem, že je potřebné začít věci dělat jiným způsobem? |
Nepřihlášený uživatel |
#542014-11-28 07:51Na konkrétní řešení rodiče nejsou odborníci.Za to je tam placená paní ředitelka a její povedení zástupci.Rodiče pouze chtějí nápravu věcí,které se ve škole zhoršily.Kdo to ještě nepochopil pochybuji o jeho zdarvém rozumu.I tato petice je jen o tom. Zeptal se někdo,proč byla požádána o odchod ze ŠR pouze paní Němečková a ne i paní Radová,která je také členkou ŠR za učitele?Asi právě jen proto,že má jiný názor.Tomu říkáte demokracie. Něco shnilého je v městě černošickém. |
Nepřihlášený uživatel |
#55 Re: Re:2014-11-28 08:03Souhlasím, přiznat chybu a přestat s "novými metodami". Zhoršení je výsledkem experimentů se školstvím. Je třeba se vrátit k tomu, co fungovalo. Pokud tedy chceme mít vzdělané a přemýšlivé lidi s rozhledem, zvyklé používat vlastní mozek, a nejen tupé ovce. Ale ti jsou pro každé zřízení nebezpeční, z polovzdělanci se lépe manipuluje. Bohužel už dorostla i generace "vzdělaných" rodičů, kteří si nechtějí přiznat, že zrovna to jejich dítě na studium nemá buňky. Čím nižší nároky na znalosti dětí, tím větší šance, že jejich dítě bude vysokoškolák. Vzdělání u nás devalvovalo. |
Nepřihlášený uživatel |
#56 Re: Re: Re:2014-11-28 08:45Mně se zdá, že problém je spíš v tom, že jsme se zakonzervovali a právě nezkoušíme nic nového. Já nemám pocit, že by se v Černošicích nebo i ve většině jiných škol nějak zvlášť experimentovalo. Spíš přetrvává výuka založena na memorování a přebírání poznatků bez širšího kontextu. Před několika lety to možná stačilo, ale nyní nás už předbíhají i země, které byli kdysi považovány rozvojové, ale změnili způsob výuky a teď nám utíkají. Pokud nic nezměníme bude to čím dál tím horší. A ještě poslední věc - změna přece nemusí automaticky znamenat, že na žáky budou kladeny nižší nároky. |
Nepřihlášený uživatel |
#572014-11-28 09:02Souhlasím,změna nemusí být špatná,ale v této škole momentálně nejde ještě o změnu,ale zatím o průšvih.Opravdu si myslím,že tato paní ředitelka na to nemá.Pokud chce někdo něčeho dosáhnout,musí se tomu přeci plně věnovat.Je ta jako když začnete podnikat,aby to k něčemu bylo jste tam od nevidím do nevidím.Zajímáte se o vše do detailů.Tady se jen řve na učitele a vyjádření všech 24 učitelů se vůbec nezveřejnilo.Proč mají všichni důvod odejít? |
Alena Srbova |
#58 Re: Re: Re: Re:2014-11-28 10:02Diky, to jsem presne chtela rici..:-) AS |
M. Capková |
#59 Re: Re: Re: Re: Re:2014-11-28 21:25#58: Alena Srbova - Re: Re: Re: Re: Učitelé vůbec na ŠR neřešili, že by jim překážely nové metody. Paní ředitelka řekla zastupitelům, že se do školení na portfolio přihlásilo jen málo lidí a proto od povinného portfolia žáka upustila a je jen dobrovolné. Na školení se přihlásilo však 36 ze 45 pedagogů. Nepřihlásili se jen s malinkatým úvazkem a odcházející! Pedagogové zvyklí přemýšlet o využitelnosti metod, po prvním bloku sepsali zcela praktické otázky pro lektorku a žádali paní ředitelku o zprostředkování lektorce. Paní ředitelka je odmítla slovy, že lektorka je světová špička. Lektorka na žádné praktické otázky neodpověděla. I mladí učitelé v minulosti se školící na nejrůznější novinky, zvyklí odcházet ze školení nabití chutí to vyzkoušet, odcházeli otrávení. Bylo jim řečeno, že jsou nepružní....... Vadil jim fakt, že paní ředitelka vůbec nepřipustila diskusi nad jasně formulovanými problémy a nenaslouchala argumentům. Stejný problém se táhne jak červená nit i dalšími potížemi pedagogů lidského i odborného rázu. Nejčastěji formulované potíže na ŠR souvisely však s nezvládnutím prosté organizace chodu školy. Příkladů bylo hodně. Ze zápisu ŠR je možné pochopit, že byly jaké, byly porodními bolestmi a jsou odstraněny, což prostě není pravda.
|
Nepřihlášený uživatel |
#60 Re:2014-11-28 22:01Řeknu to tak - medik neoperuje srdce a úroveň medika bych přiřadila zabsolventu pedagogické fakulty, což tedy paní ředitelka jistě není. Pokud se týká plnosti úvazku - jistě je dobré, když je vedení ve škole, bezpochyby, ale zde bych ráda připoměla - ona nepřátelská atmosféra se tvořila již v zimě, kdy se již někteří učitelé začali bránit jakémukoli jinému řešení než tomu, které sami navrhovali. Pokud si obecně děti výrazně pohoršily od 90.let, jistě to není chybou přímo tohoto vedení. Pokles úrovně vzdělání vidím jinde - právě od těch 90.let, pokud dostane dítě horší známku, rodiče si hned běží stěžovat na učitele a učitelé se potom mnohdy obávají dítě klasifikovat hůře, resp. nároky některých učitelů jsem tak malé, že prospívají všichni výborně. Pak má učitel klid od rodiče, který by rád viděl ze svého dítka univerzitního profesora. Je to chyba rodiče, že si neumí přiznat, na co dítě má a na co ne. Vždyť přece i řemeslo je krásné, kuchaři jsou potřeba. Nemohou být všichni vysokoškoláci. Jenže když rodiče mnohdy nesmyslně tlačí, učitelé snižují své nároky a zlepšují hodnocení a potom jsou znalosti obecně nižší a při srovnávacích testecch vychází děti hůže. Metody nově zaváděné nelze přece hned označit za špatné - ve sví době bylo novou metodou i kolo... A co Jan Amos Komenský, známý to reformátor školství. Ten by asi dnes neuspěl. Také nechci, aby moje děti byly pokusnými králíky, ale nelíbí se mi, když se nedá šance. A proč jsem nepodepsala petici jsem uvedla výše. Je to pořád dokola. Stázi |
Nepřihlášený uživatel |
#61 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2014-11-28 22:07#59: M. Capková - Re: Re: Re: Re: Re: Pokud se tady mnoho lidí opírá do vzdělání paní ředitelky, ráda bych vznesla dotaz na paní Capkovou, která i na černošickém diskusním foru velmi rozhořčeně diskutuje. Máte, prosím, pedagogické vzdělání Vy, když učíte naše děti? Na internetu jsem si o Vás našla v životopise uvedené - vystudování bakalářského studia obor scénografie na Katedře alternativního divadla DAMU a dále pedagogickou praxi. O pedagogické fakultě či aspoň pedagogickém minimu nikde ani slovo. Děkuji. Stázi. |
M. Capková |
#62 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2014-11-29 08:13#61: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: No vidíte Stázi, to bude tím, že ten životopis je 8 let starý ...... Splňuji všechny zákonné podmínky pro výkon pedagogické praxe. Řídíte se praxí, že nejlepší obrana je útok. Přehlédla jste, že jsem nikdy nekritizovala vzdělání paní ředitelky, ale její skutky, které s ním pramálo souvisí. |
Nepřihlášený uživatel |
#632014-11-29 11:39To tedy koukám, o paní učitelce Capkové si pro některé, jak je vidět,není problém získat informace, ale o paní ředitelce, to ne, co???????? Z jakého důvodu je to asi pro určité problém????? Fakt neuvěřitelné. Vedení školy prostřednictvím ŠR podálo lživé a nepravdivé informace, za 5 měsíců udělalo a stále dělá zásadní chyby, což způsobuje velké problémy. Toto se nesmí a nebude tolerovat!!!!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#642014-11-29 12:33Dnes zasedla rodinná rada, naše děti mají poradní hlas. Bylo rozhodnuto, že dochodí školní rok v Černošicích, příští nastoupí jinde. Děti se vyjádřily, že nechtějí čekat rok, dva, tři jestli si situace sedne. Chtějí mít klid a vědět kdo a co je bude učit, nechtějí být "hendikepované" při přijímačkách.
|
Alexandra Pazderová |
#652014-11-29 14:34Dobrý den, odchod dětí zě školy je pro nás rodiče až tou nejkrajnější variantou, to můžeme udělat vždy a konec školního roku je daleko. Jen se bojím, že to je to, čeho chtějí příznivci paní ředitelky dosáhnout. Nechce se mi věřit, že by vedení školy, potažmo ŠR či panu starostovi, tak lehce prošlo manipulování s informacemi, sdělování polopravd a někdy dokonce lživých tvrzení. Bylo by dobré ještě chvíli vydržet, protože my jsme alespoň shromáždily podklady, fakta a některé důkazy, které bych ráda předložila kompetením osobám k dalšímu posouzení, a doufám, že i k vyvození patřičných a relevantních závěrů. Situace se musí řešit, protože se bohužel nelze spolehnout na to, že by vedení, zvlášť se svým přístupem, zjednalo okamžitou nápravu. Čestné slovo a ujištění jsou v tomto případě nedostačující. Pět měsíců je paní ředitelka ve své funkci, což je už po 100 dnech hájení, a i nyní je vidět, že chod a organizaci školy nezvládá. Příznivci paní ředitelky nedokázaly ani zformulovat do svých komentářů či příspěvků jediné konkrétní fakta či kroky paní ředitelky, které by hovořily o jejích pozitivních, pokrokových a záslužných činech, které by byly zároveň již implementovány v naší škole a byly by pro naše děti, potažmo učitele přínosem. To u mě hovoří za vše. |
www |
#662014-11-29 14:46Jak je možné, že má ředitelka naší ZŠ aktivní živnostenský list (kdy úřad příslušný je dle §71 živnostenského zákona: Městský úřad Černošice), a to na provozování mimoškolních vzdělávání, pořádání kurzů a školení a dále na kulturních, kulturně vzdělávacích a zábavných zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav a výstav, veletrhů, přehlídek a dále na provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti??????? |
Nepřihlášený uživatel |
#67 Re:2014-11-29 18:01Pro Vaši info - nejprve jsem si našla vše dostupné o paní ředitelce, potom i o druhých.... Se zastaralost zveřejněných informací se asi nedá nic dělat. Nikterak se nové ředitelky nezastávám - nikdy jsem se s ní nesetkala, jako ani s mnoha učiteli. Přesto se domnívám, že vše se příliš rozvířilo a nastartovalo již na jaře. Nebudu se opakovat - vše jsem napsala ve svém přéspěvku 31. Z nastalé situace se také nikterak neraduji. I proto, že jedno dítě je stále na škole a jsem opravdu ráda, že již letos odejde. Situaci ve škole ale vyhrocují někteří lidé - a mince má vždy dvě strany. Přeji každému co jeho jest. Stázi |
Nepřihlášený uživatel |
#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2014-11-30 01:51#62: M. Capková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pí. Capková nesplňuje podmínku ukončeného magisterského vzdělaní, které je nutné pro učitele druhého stupně. A pokud nesplňuje ani podmínku pro výjimku danou novelou č.197/2014 Sb.: tj. nevykonávala přímou pedagogickou činnost na příslušném druhu školy nejméně po dobu 20 let, musela by tak jako tak ke konci roku ZŠ opustit.
citace zákona o ped. pracovnících Zákon č. 563/2004 Sb., § 8 Učitel druhého stupně základní školy (1) Učitel druhého stupně základní školy získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu ........ |
M. Capková |
#692014-11-30 11:31Paní Capková spadá do výjimky stanovené novelou zákona týkající se praktikujících umělců, sportovců a rodilých mluvčí! Mimo jiné si doplňuje pedagogické vzdělání ikdyž jí k tomu zákon nenutí! Ukončeno bude za 5 měsíců. Také má již 20 let trvající ped. praxi. Vyučuji pouze svou odbornost a proto mne také bez potíží přijali od ledna na dvě jiné školy..... |
M. Capková |
#702014-11-30 11:34Ale dobrý pokus jak minimalizovat pohled na opravdový problém školy!
|
Nepřihlášený uživatel |
#712014-11-30 13:47Čili titul Mgr. stále nemáte a zachránila Vás pouze na poslední chvíli schválená výjimka PS. Ať žijí odcházející kvalitní a nenahraditelní pedagogové, kteří si nebyli schopni do roku 2014 dodělat vzdělání, které od nich zákon požaduje:-) |
M. Capková |
#722014-11-30 14:08Ano titul Mgr nemám. Přemýšlel jste někdy o tom, proč třeba na ZUŠ a některých SOŠ mohou umělecké obory učit lidé s maturitou? Ale chcete-li si plivnout, poslužte si. Znám spoustu lidí s mnoha tituly, kteří ustrnuli u teorie učení a zelený strom praxe jim dávno uschnul. |
T. Steinwald |
#73 Proč nepodpořím tuto petici2014-11-30 14:28Vážení diskutující, Tato petice je velmi obecná a body v ní uvedené na první pohled dávají smysl, jsou ale vytržené z kontextu. Organizátorky petice zaštiťující se bojem o dobro našich dětí využívají pro prosazení svých cílů systém očerňovaní pomocí nepravd nebo polopravd a zcela opomíjí jakékoliv argumenty, které nepodporují jejich pohled na věc. Zúčastnil jsem se jednání školské rady s rodiči a hlavním dojmem, který jsem si z projevů dam organizujících petici odnesl bylo "volání po hlavě ředitelky" a touha po osobní mstě. V této diskusi se nedaří oddělit názory paní ředitelku od konkretních problémů, kterým škola čelí, přičemž některé z nich opravdu nelze přičíst novému vedení. Vnímám velmi intenzivně, že existuje problém v komunikaci od školy směrem k rodičům a veřejnosti. Z tohoto bych ale vinil spíše vedení města jako zřizovatele. Nakonec vedení školy by mělo plnit zadání, které od vedení města přichází. Nové vedení by mělo mít alespoň 12 měsíců na prokázání toho, že je nově nastolený směr správný. V chaosu zpusobeném odchody učitelů a s neustálou negativní kampaní v zádech bude velmi obtížné udržet i operativní řízení školy natož zavést jakoukoli pozitivní změnu. Změna vedení by teď ale neprospěla nikomu a nejméně pak našim dětem. Z hlediska přístupu ke vzdělávání některé ze změn, které jsem zaznamenal dávají smysl, nicméně pouze tomu, kdo se zamyslí nad tím, co budou zaměstnavatelé očekávat od našich dětí za 10-15 let. Na základní škole se učí základy a ty, které škola předává dnes, jsou i v kontextu současných požadavků téměř k ničemu. Pokud někdo zastává postoj, že není třeba nic měnit, pokud se neprokázalo, že to nefunguje, pak říkám, že včera bylo pozdě. Zavést ale změnu, která je funkční, trvá mnohem déle než na toho, kdo se o změnu snaží naházet špínu. Proto tolik iniciativ zahyne už ve svém počátku.
|
M. Capková |
#742014-11-30 15:25Pane Steinwalde, v obecné rovině s Vámi naprosto souhlasím! Učitelé však přednesli ŠR velké množství zcela konkrétních potíží souvisejících s prostou organizační a administrativní stránkou školy, které nebyla a není stále dostatečně zvládnuta. Organizace chodu školy má sloužit dětem a pedagogům, nyní je tomu naopak, my s dětmi sloužíme tomuto nefunkčnímu systému. Rodiče možná z Vašeho pohledu neobratně, leč instinktivně správně cítí, že něco nefunguje jak má. Obzvláště, když jim ještě stále přicházejí domu děti s informací, že hledaly třídu, nepřišel suplent atp. Za celé 3 měsíce provozu ještě nebyla ani jeden týden paní ředitelka ve škole všech pět dnů. Osobně se domnívám, že způsob, kdy část své práce dělá mimo školu, jak tvrdí, je možný v okamžiku, kdy řídící pracovník již stabilizoval situaci po výměně manažmentu, poznal prostředí, seznámil se s prostředím, chodem a zaměstnanci, poznal je v krizových situacích a nastavil chod a pravidla podle svých představ. Asi každý, kdo někdy řídil více jak 5 lidí ví, že takový stav nastává v lepším případě po dvou letech. Dost dobře není možné řídit školu na dálku. Obzvláště, když převodová páka v podobě pana zástupce je nefunkční. Všechny apely na klid na práci pro paní ředitelku by byly i pro mne legitimní, kdyby nebylo zjevné, že příliš spěchá na svůj osobní úspěch a přeskakuje některé nezbytné fáze řízení. Zároveň je třeba podotknout, že jsou to právě pedagogové, kteří potřebují tento klid na práci a zatím se jim ho nedostalo a ani organizační podpory o té lidské ani nemluvě. Jinak hodně Vašich připomínek je asi širší systémový problém. Školská reforma nezahrnula vŠ a pramálo se zajímala právě o potřebné změny v dovednostech a znalostech praxe a profilu vysokoškoláka. Ale to by bylo na hodně dlouhou debatu a to Vy , já už vůbec ne, ale ani paní ředitelka ze své pozice, neovlivníme, protože i ona se musí držet zákonného rámce.
|
Nepřihlášený uživatel |
#75 Re: Proč nepodpořím tuto petici2014-11-30 16:13#73: T. Steinwald - Proč nepodpořím tuto petici Ano, pan Steinwalde, děkuji za Vaše jasně řečené zhodnocení. Plně s Vámi souhlasím. St. |
|
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
134347 Vytvořeno: 2025-02-11
Záchrana BigAiru na Hrozenkově
703 Vytvořeno: 2025-07-13
Zachraňme řeku Dyji
2514 Vytvořeno: 2025-07-03
Petice za zachování kulturního prostoru STALIN na Letenské pláni
803 Vytvořeno: 2025-06-25
Petice za skutečnou inkluzi a posílení práv dětí s autismem a ADHD ve školách
345 Vytvořeno: 2025-07-08
Zachraňme Hozan Kebab & Café v Mostě!
155 Vytvořeno: 2025-07-14
Tetování pro olivera (dost rychlý sádlo)
159 Vytvořeno: 2025-07-07
PETICE ZA ZÁCHRANU CENTRA ÚSTÍ NAD LABEM
151 Vytvořeno: 2025-07-04
PETICE za změnu právní úpravy umožňující plošnou likvidaci zdravých včelstev v případě moru nebo hniloby včelího plodu
769 Vytvořeno: 2025-05-22
SAVE STALIN
2927 Vytvořeno: 2025-06-24
PETICE PROTI VYHLÁŠCE č. 64/2025 Sb. O DOBÁCH LOVU
96 Vytvořeno: 2025-07-04
Petice aby flygun nechal zaplé blerpy do konce jeho doživotního streamováni
85 Vytvořeno: 2025-07-15
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26933 Vytvořeno: 2021-12-22
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2946 Vytvořeno: 2024-08-23
Návrh na umožnění emocionálních podpůrných zvířat v psychiatrických léčebnách – pilotní program
47 Vytvořeno: 2025-07-13
Podporujeme paní ředitelku Marcelu Tomšejovou ve funkci ředitelky MŠ Strážnice.
45 Vytvořeno: 2025-07-09
Za lepší železniční dopravu na Šumavě
90 Vytvořeno: 2024-08-17
NEPOUŽÍVÁM = NEPLATÍM
36 Vytvořeno: 2025-07-13
Vraťte nám UMtrh – místo, kde kultura dýchala
236 Vytvořeno: 2025-07-05
Vraťte vlaky na Dobříš!
1118 Vytvořeno: 2025-02-26