Feminismus na Karlovce chceme

My, níže podepsané/í, vyjadřujeme podporu Feministické společnosti a žádáme Univerzitu Karlovu, aby zvážila své vyjádření ohledně postoje k tomuto studentskému spolku.

Nerozumíme tomu, proč jediný transparent, který se vyskytl na karnevalu spolku a za který se Feministická společnost i následně omluvila, vyvolal bez jakéhokoli pokusu o dialog se spolkem tak silné a negativní reakce. Nevidíme důvod, proč by se - vzhledem ke svým akademickým a vzdělávacím aktivitám, které organizují studující na UK - spolek nadále nemohl jmenovat "Feministická společnost Univerzity Karlovy" a být součástí akademické obce.

Jakožto studující a pracující na UK, jako občanky a občané chceme feminismus na UK podporovat.

Prosíme tedy rektorát o přehodnocení svého postoje, který, jak se zdá, vznikl na základě jediného transparentu a bez ohledu na rozsáhlou, několikaletou činnost Feministické společnosti.

Kristýna Sára Zittová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Kristýna Sára Zittová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.