Zachraňme Modřanku

Modřanka, prodejna potravin a smíšeného zboží, sídlící na adrese Lysinská 1863/44, musí zavřít. Objekt, ve kterém sídlí, odkoupil jiný provozovatel a prodejna tak musí k 21. 2. 2021 ukončit svůj provoz.

Modřanka je v současné době jediným místem, ve kterém mohou obyvatelé z okolí nakoupit veškerý základní sortiment. Je nenahraditelná pro rodiny s dětmi nebo seniory z blízkého okolí, kteří díky ní nemusí dojíždět do vzdálenějších supermarketů.

Modřanka ovšem dalece převyšuje běžný sortiment obchodu typu "večerka." Kromě základních potravin, drogerie, a domácích potřeb, nabízí velký výběr produktů pro děti, zdravé výživy, specialit asijské a orientální kuchyně a také výběr kvalitních francouzských a italských vín a jiného alkoholu. Běžné "večerce" se navíc nepodobá ani cenami, které jsou zcela srovnatelné s některými většími potravinovými řetězci.

Modřanku vede mladý tým, kterému záleží na prodeji kvalitního zboží svým sousedům a na rozmanitosti sortimentu. Velmi rádi by svůj provoz zachovali, ale zatím se nepodařilo najít řešení.

Jediný způsob, jak může Modřanka přežít, je nalezení jiného prostoru k pronájmu v okolí jejího dosavadního působiště.

Chceme proto požádat všechny naše sousedy, kterým na Modřance záleží, aby to dali najevo svým podpisem na této petici. Celou petici pak co nejdříve odešleme na radnici Městské části Prahy 12, spolu s prosbou o pomoc Modřance s nalezením nového nájemního prostoru v blízkém okolí.

Domníváme se, že v době kdy malé podnikatele ničí nejen konkurence nadnárodních korporací, ale také někteří vládní představitelé, bychom se měli postavit na jejich stranu.

Vaši sousedé z Prahy 12

Podepsáním povoluji Natálie, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.