Petice za rozvoj lokality Praha Libuš - Mílová, Na Domovině...

Petice za rozvoj lokality mezi ulicemi Mílová, Na Domovině, K Lukám a Dobronická

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

Adresát petice: Zastupitelstvo MČ Praha – Libuš a úřad MČ Praha Libuš, Libušská 35, Praha 4 - Libuš, 142 00

Text petice – vyjádření občanů podepsaných pod peticí:

My, níže podepsaní, žádáme své volené zástupce MČ Praha Libuš (zastupitelstvo) a zaměstnance úřadu MČ Praha Libuš (úřad) o aktivní přístup v rozvoji lokality mezi ulicemi Mílová, Na Domovině, K Lukám, Klokotská a Dobronická (dále jen „lokalita“). Jakožto obyvatelé této lokality a podporovatelé šetrného rozvoje veřejného prostoru cítíme potřebu proaktivního jednání nejen místních obyvatel, ale zejména jejich volených zástupců i všech zaměstnanců úřadu MČ Praha Libuš.

Po radě, zastupitelstvu i pracovnících úřadu MČ Praha Libuš požadujeme zejména:

-          jednání v souladu se Strategickým plánem rozvoje MČ Praha Libuš (schváleného usnesením zastupitelstva č. 56/2009)

-          zapojení rozvoje veřejného prostoru v lokalitě do Akčního plánu 2015

-          zasazení se o změnu územního plánu na všech dosud nezastavěných pozemcích v lokalitě z označení OV (všeobecně obytné) a OB (čistě obytné) na SO (oddechu)

-          vybudování „odpočinkové a klidové zóny“ v této lokalitě

-          aby kompetentní výkonné orgány úřadu MČ Praha Libuš zaujaly jednoznačně NEGATIVNÍ stanovisko k právě probíhajícím i ke všem budoucím řízením o jakékoli nové výstavbě v lokalitě

Tedy aby se v lokalitě nestavěly další bytové domy a prostředí se ve spolupráci s místními obyvateli zkultivovalo rozvojem odpočinkových a klidových zón, které lokalitě zoufale chybí.

Petiční výbor:

Ing. Vojtěch Reitmajer, Na Domovině 651/1, 142 00 Praha 4 – Libuš

(oprávněný zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány)

Mgr. Monika Köhlerová, Na Domovině 651/1, 142 00 Praha 4 – Libuš

Ing. Vladimír Kuželka, Na Domovině 651/1, 142 00 Praha 4 – Libuš