Petice proti výstavbě Východního obchvatu Borovan

Důležité upozornění!

Tato elektronická petice slouží pouze jako podpůrný nástroj listinné petice, protože nedisponuje ověřením digitální identity občana. Proto pro podpoření petice zvolte prosím raději některé z níže uvedených petičních míst, jelikož tak bude Váš vlastnoruční podpis nepochybný a získá větší význam.

Restaurace Sýmalka, Nádražní 434, 373 12 Borovany

Potřeby pro chovatele a zahrádkáře, Nádražní 131, 373 12

Borovany Flop Top, Žižkovo nám.57, 37312

PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním proti výstavbě intravilánové části Východního obchvatu Borovan

Adresáti:

* Zastupitelstvo města Borovany

Žižkovo nám. 107, 373 12 Borovany

* Krajský úřad Jihočeského kraje

U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice

My, níže podepsaní občané České republiky, převážně obyvatelé a vlastníci nemovitostí v Borovanech u Českých Budějovic, dáváme touto peticí na vědomí zastupitelstvu města Borovan, že v našem městě nechceme trasu obchvatu situovanou do intravilánového úseku. A to zejména z důvodů nenaplnění účelové podstaty této stavby s negativními důsledky na náš život, zdraví a majetek.

V souvislosti s tím naléhavě žádáme zastupitelstvo města Borovan o změnu územního plánu do takové podoby obchvatu města, jehož trasa nepovede obytnou zónou a bude tak naplňovat svou funkci, tj. odvést dopravu z celého města a zlepšit tím životní prostředí jeho obyvatel.

Dále žádáme Krajský úřad Jihočeského kraje o kontrolu ve věci financování Východního obchvatu Borovan, silnice II/157, které se zřejmě neslučuje se zákonem o krajích č.129/2000 sb., § 17 (1) ve smyslu hospodárného a účelového využívání majetku.

Petiční výbor:

*Kateřina Maňhalová, Polní 593, 373 12 Borovany

*Jitka Pašek Houfková, Polní 731, 373 12 Borovany

*Ing. Tomáš Marek, U Stropnice 192, 373 12 Borovany

*Ing. Jitka Pilátová, U Stropnice 162, 373 12 Borovany

*Alexandr Ochozka, Tovární 45, 373 12 Borovany

*Bc. Eva Francová, U Stropnice 161, 373 12 Borovany

Zastupovat petiční výbor při jednání s krajským či městským úřadem je oprávněn kterýkoliv člen petičního výboru.

Písemnosti týkající se petice posílejte na adresu prvního uvedeného člena petičního, tj. Kateřina Maňhalová

Kateřina Maňhalová    Kontaktujte autora petice