Nechceme trávit hraboše Stutoxem II

My níže podepsaní nesouhlasíme, aby ve dnech 25.9.2020- 30.10.2020 proběhlo trávení hrabošů přípravkem Stutox II. Tento jed má být aplikován v Roudnici nad Labem - Rovné pod Řípem - Vesce pod Řípem - Vražkov. Způsob aplikace má být do nor. Při rozloze velkého pole o výměře př. 32ha není možné, aby ,,rozhazovači,, jedu do každé nory aplikovali přípravek. (Nestává se tak v mnoha případech!)

Když Stutox II pozře pes, kočka či chráněné zvíře (sova pálená, sýček obecný) nemá šanci na vyléčení. V okolí těchto vesnic a měst se nacházejí divoké, kastrované kočky, které chodí na krmná místa a starají se o ně ,,krmiči,,. Kočkám hrozí otrava. V okolí polí se nachází spousty obytných domů, paneláků.., kde skoro každá domácnost má psa a venčí jej v blízkosti polí.

Nesouhlasíme s aplikací jedu Stutox II a žádáme starosty obcí a měst, aby zabránili aplikaci jedu.

Klára Jurníčková    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Klára Jurníčková, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.