Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#8

2012-02-26 21:38

V dřívějších dobách byla obrovská úmrtnost rodiček a novorozenců. V dobách našich babiček byli šestinedělky i novorozenci "jednou nohou v hrobě". Budťe rádi za vyspělou techniku, která odhalí omotanou pupeční šnůru kolem krku... a spousty dalších problémů, které doma mohou dopadnout tragicky. Třikrát jsem rodila v porodnici. Sledování srdečních ozev během porodu je skvělá věc. Komu vadí více rodiček na společném pokoji, může si připlatit nadstandard a mít sólo pokoj.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2012-02-27 09:45:18

Já jsem ráda za to, co říkáte, za to, co přinesl moderní vývoj ve zdravotnictví, za to, že jsou možné zázraky, které dřív možné nebyly a že je možná lékařská pomoc těm, které přirozeně porodit nemohou. Jsem vděčná za možnost císařských řezů, za to, co lékaři dokáží udělat pro záchranu miminka a matky, vím, že všichni, kdo pomáhají při porodu s dobrým úmyslem, jsou andělé - ať jsou to lékaři, sestry, porodní asistentky, manželé, duly,obyčejné ženy a muži... Jde jen o to, aby se lékařské porody neděly plošně, aby těm ženám, které mají zachovány přirozené instinkty, rodí snadno nebo méně snadno, ale spontánně, s použitím svého ženského těla a svých instinktů, a dokáží dát život v prostředí lásky, klidu, přijetí, přirozenou láskyplnou cestou, aby takovouto možnost rodit měly. Ne všechny ženy tyto schopnosti zachovány máme a těm ženám, které toto dokáží, a těm, které jim při tom dokáží poskytnout podporu a respektující pomoc, já žehnám. Ony porodí další děti, mezi nimi ženy, které opět dokáží rodit bez lékařských zásahů, a muže, kteří je v tom podpoří... Jde o to, aby každý mohl svobodně zvolit svou cestu, a to teď mnohé ženy nemohou. A co když jednou tuto zdravotnickou techniku, léčiva, přístroje, nebudeme mít? Děkuji za Váš názor, Pavla křížová 

 


Nepřihlášený uživatel

#11 Re:

2012-02-27 09:53:36

#8: -  Ještě k číslu 8 - a máte pravdu, při porodech se vždy umíralo a umírat bude, je to zákon přírody. Ne všechny děti se narodí živé a v pořádku, i žena může zemřít. To je něco, s čím se my lidé musíme smířit, i smrt je třeba přijmout. Není pravda, že při porodech v porodnici se neumírá. Určité procento z nás zemře, ať probíhá porod kdekoli - i já si přeji, aby takových případů bylo co nejméně, ale ony nevymizí. A je zbytečné někomu dávat vinu za to, co se v přírodě prostě děje - za umírání. Život prostě není bez rizika. A proto je krásný.

 


Nepřihlášený uživatel

#25 Re:

2012-02-28 16:33:09

#8: -

Taky mám ten pocit, že dnešní ženy už nevědí coby...

Ono by je to po pár úmrtích a poškozených dětech přešlo a houfně by se zase hnaly do nemocnic (ne, nikomu to nepřeju). Neříkám, že je situace v nemocnici ideální, ale porod doma je nerozum a rozhodně by to stát neměl podporovat. Zvlášť ne, když peníze chybí jinde.


Nepřihlášený uživatel

#36 Re:

2012-02-29 23:10:26

myslím si, že nejde o odmítání vyspělé techniky, ale o vymizení možnosti svobodné volby a odpovědnosti za tuto volbu. Kdo chce techniku má možnost ji využít, kdo nikoliv, je kriminalizován. A to je problém.

Samozřejmě, e v dřívějších dobách rodičky a novorozenci umírali. Ale také měli úplně jiné hygienické podmínky a stravu. Není to tedy jenom o technice. Navíc psychika ženy hraje při porodu naprosto zásadní roli a ve většině případů je porod jednou z klíčových událostí v životě ženy, která se promítá do jejího dalšího života i vztahu s dítětem a stavu celé společnosti.

 

Lenka Raková

#60 Re:

2012-06-19 15:17:23

#8: -

Nemyslím si, že si ženy vybírají porod doma, aby nemusely být s více rodičkami na pokoji;-) Je skvělé, že ženy, které by nebyly schopny normálně porodit, dnes u porodu neumírají (a jejich děti také). Ale ty ostatní porody může nemocniční praxe plná spěchu a (většinou) absolutně nepřizpůsobivá potřebám rodících žen, narušit a zkomplikovat. Po své předchozí zkušenosti a poté, co jsem hodně přečetla o přirozených porodech a způsobech "řízení" porodu v nemocnici, bych se u fyziologického těhotenství bála více porodu v nemocnici.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-19 13:22:04



Nepřihlášený uživatel

#69 Re:

2012-08-20 14:09:16

#8: -  

 Promiňte, ale o tom tahle petice není, jde o to, aby matky měly MOŽNOST VOLBY. To je abych tak řekla kámen úrazu všech diskusí o domácích porodech. Nejde přeci o to co je lepší nebo horší. Ať si sama rodička (s ohledem na zdravotní stav, ale která matka chce vědomně ohrožovat vlastní život či život dítěte)můž zvolit, jak a kde chce rodit. Já osobně bych volila porodní dům. Rodila jsem dvadrát (Vrchlabí).

roďte doma, klíďo i samy

#83 Re:

2014-03-01 00:36:18

#8: -

omotaná šňůra je pěkný nesmysl...kdy už na to přijdou i tady? No miminko přece nemá krk, má posazenou hlavičku rovnou na ramínka, ten krk mu roste během prvních pár dní,... toho se asi nikdo u nás nevšim'-------------

ve skutečnosti se porodí i tou omotanou šńůrou v pohodě. a je to promile případů nějaký problém s tím, a úmrtí už vůbec. holt se u nás používá syndrom " vyděšení"§§§§§§§§§§§§!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!