Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami


Nepřihlášený uživatel

#76

2013-02-07 12:17

Domnívám se, že styčným kamenem demokracie je svobodná vůle občanů rozhodovat o svém životě. Pokud zde máme možnost se svobodně rozhodnout o tom, zda počít či nepočít dítě, tak bychom měli mít i možnost se rozhodovat, jak a kde ho chceme porodit, že?

Nepřihlášený uživatel

#77 Re:

2013-02-07 23:17

#76: -

Pokud je i styčným kamenem demokracie rozhodovat o životě jiném, byť vašeho dítěte, pak ano...

Názor otce 4 dětí

#78 Názor otce 4 dětí

2013-02-08 20:36

Myslím si, že nikdo dopředu nedokáže na 100 % říct, že porod bude bez jakýchkoliv komplikací a proto si myslím, že každé čerstvě narozené miminko má právo na to, aby mu byla v případě potřeby dostupná lékařská péče, která je běžně v lékařských zařízeních k dispozici.
Porod doma je nezodpovědnost a hazard, ale jsem samozřejmě pro jakékoliv decentní a příjemné prostředí pro porod, ale s možností okamžité lékařské péče v případě komplikací.

Nepřihlášený uživatel

#79 Re:

2013-02-12 00:07

#17: -  

 

Nesouhlasím, rodila jsem v porodnici a jen díky tomu jsem porod přežila bez problémů.Měla jsem naprosto zdravé a pohodové těhotenství, přesto jsem měla u porodu komplikaci, která by mě stála život. A to se může stát komukoliv z vás propagátorek domácích porodů. Nestojí to za to.
Nina

#80

2013-04-30 06:11

Podruhé už mě nikdo v porodnici rodit nedonutí! Samá arogance, neosobní přístup a nedostatek soukromí. Při porodu se mě nikdo nezeptal, zda chci provést "píchnutí vody", prostě mi byla provedena, porod skončil akutní sekcí. Děkuji všem těm z*rdům, kteří byli u mého porodu.

Nepřihlášený uživatel

#81 Re: Re:

2013-10-03 21:19

#25: - Re:

Dobrý den, nevím, kde jste u nás na těch pár úmrtí a poškozených dětí při porodech doma přišla (v novodobé historii porodů). Zemřelo jedno dítě v kauze paní Königsmarkové, kterou znám, je to špičková profesionálka, která udělala, co bylo v jejích silách. Kdyby byla věděla, že rodička měla při minulých porodech komplikace, což jí rodička záměrně zamlčela, byla by domácí porod u této rodičky neprovedla. Paní Königsmarková je člověk, který opravdu děti miluje a rodičky si váží a snaží se jí ze všech sil pomoci jak nejlépe umí, narozdíl od ženských sester a lékařů, které jsem v porodnici potkala já, aspoň se tak chovali. Zatímco v porodnicích dětí zemře a poškodí jich mnoho, ať fyzicky - osobně znám jeden takový případ, kdy došlo k fyzickému poškození dítěte špatným zákrokem lékaře (samozřejmě k jeho postižení nedošlo - doktoři si vždycky nad poškozením pacienta umyjí ruce, jen málokdy jim někdo něco dokáže, vždyť to se přece může stát), nebo psychicky - snad všichni v této republice znají případ těžkého psychického poškození dětí a jejich rodičů, které mělo za následek i rozpad jedné z rodin, když došlo k výměně miminek v porodnici. Ti vaši úžasní pečující doktoři a sestry všichni mávli rukou nad tím, že miminka náhle změnila váhu o půl kilogramu, nikdo se nad tím nepozastavil. Také jsem slyšela a četla o úmrtí rodičky způsobeném tím, že potřebné léky nebyly na sále a než je sanitka přivezla z nemocniční lékárny, bylo pozdě. Tak mi tedy řekněte, proč se domníváte, že jste si v porodnici jistá, že jste tam vy a vaše díte v bezpečí. Jen opakujete to, co říkají doktoři. To je ovšem jejich názor, neboť v této republice panuje dogma "já jsem doktor a kdo je víc". Přeji vám, ať vás a vaši rodinu nikdy nepostihne špatná práce doktorů, které znám ze svého okolí dost. Znám i dobrou a skvělou - ale je nesmysl si myslet, že se vám v porodnici nemůže nic stát a všichni vám pomohou, jak mohou. Když jsem tam byla já, někdo pomohl, někdo ne. Domácí porodní asistentka pomůže vždycky.


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: NE!

2013-10-03 21:26

#43: Lucka - NE!

Jen bych vám chtěla připomenout, že doktoři taky někdy ohrozí zdraví a bohužel i život matky a dítěte, osobně znám jeden případ, kdy nedošlo bohužel k ohrožení zdraví dítěte, ale k jeho poškození, a navíc to bylo pro tehdy nenarozené dítě neskutečně bolestivé. A to ne nedopatřením či chybou, ale vadným diletantským přístupem lékaře. Prosím vy paní, co jste POUZE pro porody v porodnici, nepište lži předkládané vám médiii a lékaři, že porod v porodnici je pro matku a dítě VŽDY bezpečný. Není to pravda.

roďte doma, klíďo i samy

#83 Re:

2014-03-01 00:36

#8: -

omotaná šňůra je pěkný nesmysl...kdy už na to přijdou i tady? No miminko přece nemá krk, má posazenou hlavičku rovnou na ramínka, ten krk mu roste během prvních pár dní,... toho se asi nikdo u nás nevšim'-------------

ve skutečnosti se porodí i tou omotanou šńůrou v pohodě. a je to promile případů nějaký problém s tím, a úmrtí už vůbec. holt se u nás používá syndrom " vyděšení"§§§§§§§§§§§§!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Názor otce 4 dětí

2014-03-01 00:48

#78: Názor otce 4 dětí - Názor otce 4 dětí

jo? tak víš jak vypadá pomoc pediatra v porodnici? zavře se sám v místnosti (aby ho nikdo neviděl)s novorozencem, který údajně nedýchá (vzali ho od matky na "oživování"), veme ho za nohy hlavou dolů, s ním pořádně zatřásne, tak půl metru nahoru a dolů, hodí s ním ostůl, práskne ho po zádech, další rána až se mu něco zlomí... no to dítě radši začne "dýchat" samo, ale následkem šoku z nového zranění...

fakt to takhle chceme?

jediný, kdo dokáže s dítětem v tu chvíli zacházet dostatečně jemně, aby mu neublížil, je jeho vlastní matka (i když je to slovo u nás zničené)...a rozpozná že je mu fajn -  rozhodně ne až z ubližování kdy začne mimino řvát

jo a mimino ví všechno co se stalo matce během porodu, protože je s ní jedno tělo.


Nepřihlášený uživatel

#85 Re: Re:

2014-03-01 00:59

#58: - Re:

personál je v porodnici ve dne, a ne v noci) jak se mu hodí směny. Rodí se ve vlnách hlavně v noci, přitom že!!!). Ty přístroje tam maj vypnutý a hozený přes ne hadr. takhle opřístrojovaný maj tak jedno křeslo, no na jednu to sehrajou a zbytek tak dalších 10 žen musí rodit v leže bez ničeho (což by nevadilo až na ty světla a vopruz kecy). Nejmodernější přístroj v sále jinde je dost naprd, když člověku nepodaj vodu-když ho předtim vyčerpaj nesmyslem "nemůžete se zvednout, musíte ležet" že 5x málem umře. jim je to jedno.

Jo a je mi fakt líto že se jmenujete Helena.

rodit samy, známé prostředí

#86 Re: Re: Re: Ještě k číslu 10

2014-03-01 01:27

#67: Milena - Re: Re: Ještě k číslu 10

rozhodování: lidé, kteří brání jinému člověku v seberozhodování (rodičce), budou bránit v seberozhodování i miminku. Jsou to lidé (nebo spíš antilidé), kteří nechápou, že i miminko má seberozhodování. Miminko takové věci chápe, i když se vám to nezdá.

Volbu pooloh u porodu volí miminko spolu s maminkou...jeho hormony jí vyplavuje do těla a mozek matky vše vyhodnocuje. bohužel navenek to vypadá jako pocity trapnosti a nudy, a tak "profesionálové" musí rvát za páky.§§§§§§§ Jinak u normálního porodu je běžné v první porodní době polohu změnit tak 40x, u druhé tak 3x, přičemž se opakují ty jisté polohy např. ob 4kontrakce apod. Každá žena to má jinak. Ženy prosim vás už nikdo nerodte v leže, když vám řeknou že musíte ležet, nebo že je něco lepší, pr´dte na ně a řiďte se podle sebe, klidně se opřete jak potřebujete, pro rození jsou nejlepší jakákoliv poloha kdy je trup svisle nebo aspon šikmo nad 45°. Při porodu v leže máte vagínu dokopce, poněvadž míří doprostřed směrem od kostrče, že.)))

Nesmyslné!!!!!! a nepřevídatelné odepření pohodlí je kontraindikací, porod se zastaví nebo zpomalí. (maminka si myslí že se něco děje.) když serete taky vás nikdo nepošle lehnout.

Dále: Mimino si vybírá být s maminkou, max. vzd. délka pupeční šńůry. a to právě první tři dny.


Nepřihlášený uživatel

#87 Re: NEEEEE domácí porody!!!

2014-03-01 01:30

#68: Milena - NEEEEE domácí porody!!!

povinností lékaře je se vzdělávat. jak je možné, že jinde dávno vědi a u nás ne?


Nepřihlášený uživatel

#88 Re:

2014-03-01 01:44

#75: -

20MINUT VÁS KLIDNĚ POVEZOU NA lůžku na jiný operační sál, takže to jako nic..

největší riziko při porodu jsou cizí lidi(které rodička předem neviděla). -syndrom vyděšení., leckdy záměrného.

Pro porod je potřeba klid, a to co si rodička představila, když jí v těhotenství přiššlyy na mysl obava -jak porodím. Nejlepší je představit si známé místo (které existuje), kde je teplá voda, třeba koupelna doma - těžko si představíte místo které neznáte, resp. představíte si něco co tak ve skutečnosti neni. -tak to ne)

jestli vám vadí, že by vás slyšeli sousedi, dejte si do pusy přeložený ručník - a vklidu můžete rodit, počítejte s tím i v představě


Nepřihlášený uživatel

#89

2014-08-26 13:42

Nesmyslných rozhodnutí vlád(to i minulých)ČR směrem k extrémním řešením je mnoho. Nastal čas na změnu.