Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#25 Re:

2012-02-28 16:33

#8: -

Taky mám ten pocit, že dnešní ženy už nevědí coby...

Ono by je to po pár úmrtích a poškozených dětech přešlo a houfně by se zase hnaly do nemocnic (ne, nikomu to nepřeju). Neříkám, že je situace v nemocnici ideální, ale porod doma je nerozum a rozhodně by to stát neměl podporovat. Zvlášť ne, když peníze chybí jinde.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Re:

2012-10-28 09:06:54

#25: - Re:  

 V diskusi se trochu zapomíná na tohle: Ono totiž, při jakékoli události nebo situaci v našem životě, je důležité, jak se při této události nebo v určité situaci chováme a co cítíme. Jestli v té chvíli dokážeme přijmout, co se děje, a jestli se chováme láskyplně, s respektem, zda je v tu chvíli přítomen cit, respekt, něha, láska, pochopení, přijetí... Nezáleží tolik na výsledku (samozřejmě si všichni přejeme ten dobrý, ale v životě přichátejí i smutné chvíle a s tím nic nesvedeme). I porod , při kterém se nenarodí zdravé dítě, i porod, při kterém někdo zemře, nás něčemu učí. Pokoře, lidskosti, odvaze, citu, lásce, úctě k životu i smrti. Učí nás při tom být a neuhýbat, neschovávat tyto věci pod koberec, do nemocnic, do zákulisí porodních sálů, za zdravotnický personál. Učí nás odpovědnosti.

Miminku, které se narodí živé do láskyplného klidného prostředí a zůstane v náručí matky, dáte mu též dostatek času a šanci na to, aby se samo rozkoukalo, adaptovalo, našlo prs, zůstalo napojeno na matku, aby společně vyplavovali hormony lásky, aby mohl mezi nimi probíhat tok informací, které dají základ pro celý jeho život -   dáte do života nenahraditelný dar. Matce, která může toto se svým dítětem prožít, rovněž, neboť jí tyto první okamžiky života jejího dítěte dají psychickou i fyzickou odolnost, aby mateřství dobře zvládala. Naučí ji své dítě milovat. Miminku,  které v láskyplném a klidném prostředí, v náručí svých blízkých zemře, dáte též mnoho - úctu, lásku, poděkování, že nás navštívilo, citlivě a láskyplně se s ním rozloučíte, opláčete ho. Cítím v tom úctu k nenarozené bytosti, k jejím rodičům, úctu k člověku, k životu jaký je.

Ve většině porodnic toto možné není, proto matky chtějí změnu.


Nepřihlášený uživatel

#81 Re: Re:

2013-10-03 21:19:11

#25: - Re:

Dobrý den, nevím, kde jste u nás na těch pár úmrtí a poškozených dětí při porodech doma přišla (v novodobé historii porodů). Zemřelo jedno dítě v kauze paní Königsmarkové, kterou znám, je to špičková profesionálka, která udělala, co bylo v jejích silách. Kdyby byla věděla, že rodička měla při minulých porodech komplikace, což jí rodička záměrně zamlčela, byla by domácí porod u této rodičky neprovedla. Paní Königsmarková je člověk, který opravdu děti miluje a rodičky si váží a snaží se jí ze všech sil pomoci jak nejlépe umí, narozdíl od ženských sester a lékařů, které jsem v porodnici potkala já, aspoň se tak chovali. Zatímco v porodnicích dětí zemře a poškodí jich mnoho, ať fyzicky - osobně znám jeden takový případ, kdy došlo k fyzickému poškození dítěte špatným zákrokem lékaře (samozřejmě k jeho postižení nedošlo - doktoři si vždycky nad poškozením pacienta umyjí ruce, jen málokdy jim někdo něco dokáže, vždyť to se přece může stát), nebo psychicky - snad všichni v této republice znají případ těžkého psychického poškození dětí a jejich rodičů, které mělo za následek i rozpad jedné z rodin, když došlo k výměně miminek v porodnici. Ti vaši úžasní pečující doktoři a sestry všichni mávli rukou nad tím, že miminka náhle změnila váhu o půl kilogramu, nikdo se nad tím nepozastavil. Také jsem slyšela a četla o úmrtí rodičky způsobeném tím, že potřebné léky nebyly na sále a než je sanitka přivezla z nemocniční lékárny, bylo pozdě. Tak mi tedy řekněte, proč se domníváte, že jste si v porodnici jistá, že jste tam vy a vaše díte v bezpečí. Jen opakujete to, co říkají doktoři. To je ovšem jejich názor, neboť v této republice panuje dogma "já jsem doktor a kdo je víc". Přeji vám, ať vás a vaši rodinu nikdy nepostihne špatná práce doktorů, které znám ze svého okolí dost. Znám i dobrou a skvělou - ale je nesmysl si myslet, že se vám v porodnici nemůže nic stát a všichni vám pomohou, jak mohou. Když jsem tam byla já, někdo pomohl, někdo ne. Domácí porodní asistentka pomůže vždycky.