Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami


Nepřihlášený uživatel

#26

2012-02-28 17:02

Podporuju svobodné rozhodování.

Nepřihlášený uživatel

#27

2012-02-28 23:56

Bohužel je pro mne porod doma nemožný, ale určitě bych byla ráda, kdyby si ženy mohly dobrovolně vybrat, jaká varianta je pro ni ta nejvhodnější a aby k tomu měla odpovídající zázemí od PA. I já bych ráda využila pomoci své vlastní PA při případném dalším porodu, ale zatím je to bohužel peněžně nepřijatelné, protože i když je taková péče o dost levnější, není placena zdrav.pojišťovnou.

Nepřihlášený uživatel

#28

2012-02-29 00:40

Právo a možnost volby, kde si zvolím přivést své dítě na svět, by mělo být v 21. století samozřejmostí.

Nepřihlášený uživatel

#29

2012-02-29 07:33

Držím palce všem budoucím maminkám a selskému rozumu v naší svobodné zemi

Nepřihlášený uživatel

#30

2012-02-29 11:55

Nikdy nepodepíšu,mám tři zdravé děti narozené v porodnici.Přestože všechny tři porody byly neskutečně dlouhé a bolestivé,neměnila bych.Řada maminek myslí jen na sebe a dokud nezažije nějakou hrůzu své rozhodnutí rodit doma sobecky nezmění.S třetím dítětem jsem měla vzorové těhotenství,nikoho by nenapadlo,jak dramatický bude porod.Dcera natočila hlavičku na stranu a po dvanáctihodinovém porodu,primář nejprve utrhl zvon a skutečně minutu před dvanáctou dceru vytáhl pomocí kleští.Jen díky zkušenému personálu a následné péči je dcera naprosto v pořádku.Nedokážu a nechci si představit,co by dnes bylo,kdybych rodila doma.Upozorňuji,že mě dopředu všichni ujišťovali na normální,hladký průběh porodu.

Nepřihlášený uživatel

#31

2012-02-29 12:23

Uchopme moznost opet prevzit svobodne nasi `svobodnou vuli` rozhodovani, naucme se opet byt vudci nasich zivotu a prijmout neoddelitelnou soucast rozhodovani - odpovednost za sva rozhodnuti! Je to ceny nastroj na ceste zivoatem!

Nepřihlášený uživatel

#32 Re:

2012-02-29 12:32

#30: -

Mila pani, dekuji vam za vas prispevek na Petici pro domaci porody. Nikdo vas nenuti tuto petici podepsat. Je to vase rozhodnuti. A bylo by krasne, kdyby stejnou sanci svobodneho rozhodnuti mely i maminky, ktere vy vidite jako `sobecke` a mohly si vybrat ve vasich ocich `sobecky` porod doma. Jde jen o to, ze ony tu moznost nemaji. Z kazdeho rozhodnuti plynou nasledky! Ziji mimo uzemi Ceske republiky, kde porodni asistentky legalne vykonavaji svojje poslani za PODPORY LEKARU a MEDICINY. Preji vam hodne stesti a lasky. Alice


Nepřihlášený uživatel

#33

2012-02-29 13:39

#10: - Re: Naprosto s Vámi souhlasím. Sama jsem rodila císařským řezem, předčasně a za péči všech u Apolináře jsem nesmírně vděčná - díky zdravotnímu stavu bych se pro porod mimo porodnici zřejmě nerozhodla, ale vadí mi, že ostatní zdravé ženy tuto možnost nemají. Copak budeme stále nuceni obcházet zákon jen proto, že chceme žít dle svého přesvědčení?

 

Ewa

#34

2012-02-29 15:26

Nevim o jake svobode rozhodovani je rec... Je to cele nesmysl!
Kdyz se zenska rozhodne rodit v chleve na sene, tak tam proste rodit bude a nikdo ji do porodnice nedostane.
Jen by bylo dobre, kdyby si pripadne komlikace (ktere nejsou nikdy vylouceny) vznikle prave timto jejim rozhodnutim, nesla taky na sve vlastni triko.

Nepřihlášený uživatel

#35

2012-02-29 21:55

Je nepříjemné zjišťovat, že nežijeme v demokratické společnosti, ale totalitní. Doufám, že PA Ivana Konigsmarková vyjde z procesu očištěna a bude umožněno všem porodním asistantkám vykonávat své poslání svobodně a beze strachu.


Nepřihlášený uživatel

#36 Re:

2012-02-29 23:10

myslím si, že nejde o odmítání vyspělé techniky, ale o vymizení možnosti svobodné volby a odpovědnosti za tuto volbu. Kdo chce techniku má možnost ji využít, kdo nikoliv, je kriminalizován. A to je problém.

Samozřejmě, e v dřívějších dobách rodičky a novorozenci umírali. Ale také měli úplně jiné hygienické podmínky a stravu. Není to tedy jenom o technice. Navíc psychika ženy hraje při porodu naprosto zásadní roli a ve většině případů je porod jednou z klíčových událostí v životě ženy, která se promítá do jejího dalšího života i vztahu s dítětem a stavu celé společnosti.

 


Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2012-03-01 14:50

#21: -

Tak nevím, mám pocit, že jsem porodila na nějaké jiné planetě..... rodila jsem poměrně nedávno a nikdo mi nenutil žádnou "chemii", "ustrašený systém" jsem kolem sebe také nepozorovala. Tatínek našich miminek byl u mytí i vážení (proč "zbytečné"?), právě narozené miminko mi položili na břicho a počkali, dokud pupečník nepřestal "tepat"....  Myslím, že jsem byla při smyslech, a přece si nejsem vědoma "vnucování lékařských zásahů do průběhu porodu". Na druhou stranu je fakt, že jsem si v průběhu těhotenství vybrala porodnici i perzonál (PA i lékař), byli jsme se s manželem podívat a "představit". Osobně si myslím, že je nutné komunikovat - my s lékaři a perzonálem a oni s námi.

K té petici: Je to o zodpovědnosti, nikoliv o právu na svobodnou volbu. A dále samozřejmě o financích, i když ty se při domácím porodu šetří. to ano. Kdo však bude zodpovědný za nezdařený porod? Kdo bude platit zvýšené náklady na léčbu miminka či rodičky? PA? Lékař(ka)? Rodička? Pojišťovna?

Netvrdím, že v nemocnicích není co zlepšovat. Pacienti - klienti se prostě musí zajímat, ptát, ... komunikovat. Domácí porod však nemůže být alternativou porodu v moderní porodnici s odborným personálem. Pokud je domácí prostředí pro někoho tak velmi důležité, pak prosím i s tou zodpovědností.... (měli byste vidět ten "šrumec", který nastal kolem sousední rodičky, když se mimiko přestalo ozývat....).


Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Re:

2012-03-01 16:20

#37: - Re:  

 Souhlasim a podepisuji v plnem rozsahu :-)

Ne petici, ale prispevak #37


Nepřihlášený uživatel

#39

2012-03-02 12:27

Petice beru jako hybnou silu, je nad slunce jasné, že v ČR není možné aby nemocnice zajistila PA ke všem domácím porodům. Žena, která chce prožít porod, jak ho matka Příroda vymyslela,musí být v kontaktu jen s jednou ženou, má mít možnost si tu ženu vybrat, navázat vztah, prožít spolu celé těhotenství a pak porod, jinak to je k ničemu… Nejlepším řešením by bylo umožnění soukromé činností a spolupráce s určitou porodnicí, to by bylo dobré pro všichni zúčastněné.

Problémem dnešní doby je, že systém by tím přišel o peníze. Jde o válku mezí přírod'ačkami a mocnými, kteří se nechtějí vzdát výhodných pozic. Je to jednoduše velká hra. Na chybu nějaké porodní asistentky se vyloženě čekalo, to rozmáznuti v mediích, bylo už dlouho připravené, odnesla to Ivanka, co se u toho porodu stálo je jen mezí ni a tou ženou, musí to být strašné pro obě. Takže pokud petice získá třeba 500 000 podpisu, je šance na změnu, je to na nás.

Mám dvě děti a porodila jsem je doma, je to neskutečně krásný zážitek.


Elena F.


Nepřihlášený uživatel

#41 Re:

2012-03-02 16:37

#39: - Souhlasím s vámi. Mluvíte mi z duše. Ten proces je jako hon na čarodějnice. Četla jsem článek MUDr.Máslové, psala, že Ivana měla statisticky právo na chybu a systém se toho rád chytil. Sylva

 


Nepřihlášený uživatel

#42

2012-03-02 17:36

Podporuji aktivity,které pomohou zlepšení péče o ženu během těhotenství,porodu a v období po něm.
Lucka

#43 NE!

2012-03-02 19:40

Co???? Nenenenenenennenenenenne! Nikdy nebudu souhlasit s domácíma porodama! Lékaři sice nejsou všemocní, ale mohou pomoci. A já jen budu vždycky využívat sváýho práva, vybrat si porodnici, kde chci rodit, využiju možnosti získávat informace, budu se informovat, žádat to nejlepší pro mé dítě. Ne pro mě, já nic nepotřebuju, stačí když porod přežiju, ale především aby ho přežilo mé dítě a dostalo perfektní péči, v ideálním případě jsme si užili bonding!!!!! Nikdy bych neriskovala život mého dítěte porodem doma. Nikdy člověk nemůže vědět, co se může stát! Je plno dětí, který zemřou i v porodnici, ale riskovat to doma a do konce života si to vyčítat? Co kdyby se dalo udělat víc, co kdyby???? Jsem proti porodům doma! matky vzpamatujte se a přestaňte být sobecké!!!! jenom kvůli tomu, že nemáte rády doktory a chcete si tento okamžik užít! myslete hlavně na dítě! Vyberte si porodnici, doktora, asistenku, průběh porordu a poporodní péče, které vám budou vyhovovat, ale nevolte porod doma! Bojujte za svobodu jiným způsobem než tak, že ohrozíte život dítěte! už se proberte! nebo Vám musí někdo zatřást hlavou? Nebo Vám bude muset zemřít dítě? Zbytečně? Už se proberte, bojujte za svobodu, ale roďte v porodnici! Bojujte pro zavedení bondingu v každé porodnici! Ale přestaňte se chovat tak strašně sobecky a omezeně!!!!

Nepřihlášený uživatel

#44

2012-03-02 20:55

Vážená paní autorko petice, mám návrh na editaci.

Jak vás můžu kontaktovat osobně? Elena F.
Pavla Křížová
Autor této petice

#45 Re:

2012-03-02 21:25

#44: -  Ano, ráda se zkontaktuji - máte nějaký nápad? Jste na FB?

 

 

Radka

#46 Re:

2012-03-02 21:38

#30: -

Nechci Vám kazit Vaše iluze, ale Váš příspěvek může neznalého člověka dost vyděsit. Měla jsem u druhého dítěte stejnou komplikaci. Dítě mělo zkrácené krční svaly a hlavičku ukloněnou do strany (po porodu trvalo několik měsíců, než se vytrvalou rehabilitací stav napravil). S tímto problémem si poměrně snadno poradila šikovná a znalá paní doktorka, která mi jednoduše doporučila nestandardní polohu na boku. Pokud by to nepomohlo, volila by císařský řez. Drama to fakt nebylo, jen moje druhá doba porodní trvala 2 a půl hodiny. Po nějaké době jsem byla na školení s PA a ta tam přesně o stejné komplikaci a jejím řešení pomocí polohování mluvila. Pokud bych rodila doma, tak by PA jednoduše doporučila polohování a v případě neúspěchu by mě převezla vlastním vozem do porodnice, bylo na to zjevně dost času.

Takže já si myslím, že ve Vašem případě někdo pochybil, když dopustil, aby dítě s nesprávně natočenou hlavičkou vstoupilo do porodních cest. Klešťovému porodu se má přednostně předcházet včas provedeným císařským řezem. Ale chápu lékaře, že se Vám se svým zanedbáním radši nesvěřili.

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-02 21:48



Nepřihlášený uživatel

#48

2012-03-03 12:15

Dobrý den, přemýšlím kolik petic již jsem podepsala. Už dávno vím, že nežiji v demokratické zemi a lidé co nás mají reprezentovat, už dávno nereprezentují zájmy lidu a už vůbec ne zájem žen. Vše je zaměřeno na peníze a jestli se odborná lékařská veřejnopst a politici zaštiťují, že porody v nemocnicích jsou nutností v zájmu zdraví tak lžou. Jen namátkou, proč se konečně v zájmu zachování života na silnicích neuzákonil konečně zákon o odstranění billboardů nebo zákon omezení znečišťovatelů na ochranu ovzduší. V naší republice není jednoduché žití a už vůbec ne mladým rodinám a ženám s dítětem. Zakončím to písničkou Wericha- LIDI NA LIDI JSOU JAKO SANĚ.U NÁS POLITICI A MOCI PÁNI. Zdraví Františka Zlínská

Nepřihlášený uživatel

#49 Re: NE!

2012-03-03 12:25

#43: Lucka - NE!

Zdravím a i já se musím oklepat. Je vidět, že debata je užitečná, však bez informací,  zbytečné plácání. Je internet tak si každý může zjistit pro a proti. Žijeme ve světě strachu- moc se mi líbil Vlasta Marek- přirozený porod- vřele doporučuji poslechout na yootube. Myslím si, že zrovna tak je nebezpečný vůbec vyjít na ulici. Nebezpečí na nás kouká z každého koutu. To aby jsme raději ani nevylézali, co ? Ale vážně, žijeme v demokracii a někdy mám pocit, že se s námi až nadmíru manipuluje a zastrašuje.V zájmu peněz se řídí vše.


Nepřihlášený uživatel

#50

2012-03-03 16:43

Snad se editace podaří, protože dle mého je důležité také vyzdvihnout fakt, že zamezením odborné péče ženám rodícím doma, tyto ženy o porodu v porodnici nepřesvědčíme. Přibude tak utajených porodů bez jakékoliv péče a to je pro mně daleko horší výsledek a krok zpět. Tato petice také nechce přesvědčit ženy, aby doma rodily. Jde přeci o možnost volby. Nebuďme k okolí lhostejní:).

Případně bych byla ráda v kontaktu s autorkou petice. Kontakt lze získat od Elena F. děkuji, Lucie K.