Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#108

2015-11-23 21:41

Dříve či později dojdou obyvatelé Evropských států k naprosto stejným závěrům, jako už dávno 80% obyvatel Českého státu  (tedy ta bystřejší část lidí nezatížená ideologií "Nekritického humanismu") v čele s proklínaným osvíceným panem rezidentem Milošem Zemanem. Dojde jim, že geograficky malé území Evropy nemůže pojmout všechnu bídu světa, aniž by se sama stala bídou zmítanou válečnou zónou. Rád bych podotkl, že se nejedná o nějaké hnědnutí národa, nejedná se ani o xenofobii, rasismus či sklony k fašismu, jak je nám sluníčkářskou elitou stále podsouváno - jedná se o normální zdravý lidský rozum, podložený velmi vysokou informovaností Českého obyvatelstva, které díky svým staletým zkušenostem s diktaturami a ideologiemi všeho druhu je podstatně oddolnější vůči manipulaci než ostatní západní Evropské národy.

Odpovědi

Miloš Hlávka

#120 Re:

2015-11-24 09:43:31

#108: -  

S tím, že " geograficky malé území Evropy nemůže pojmout všechnu bídu světa," souhlasím. Hledejme však nikoli to, jak těm proudům uprchlíků bránit v cestě do Evropy (chceme-li mít např. svobodu cestování, nesmíme ji upírat jiným), ale spíš dělat aspoň něco pro to, aby tito lidé neměli důvody ze svých domovů prchat (a sem mohli jezdit "jen" na rekreaci a rádi se vraceli zpátky).

Hned se to nepodaří, ale nezačneme-li, nepodaří se to vůbec a tato civilizace skončí.

P.S. Pokud bych měl soudit podle některých hoaxů, které mi občas přicházejí do e-mailové schránky, musel bych o tom "zdravém lidském rozumu, podloženém velmi vysokou informovaností Českého obyvatelstva" pochybovat ještě více, než jak činím nyní. Mimochodem "české obyvatelstvo" se správně píše s malým "č", nestojí-li na začátku věty, podobně "evropské státy".