Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Luba

#101 Re: Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !?

2015-11-23 19:52

#61: Vážený pane ateisto ... - Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !? 

 Nebojím se u nás téměř se nevyskytujících muslimů. Hrůzu mi nahání blbové domácí. A že vás je!

když nejsou argumenty, přichází na řadu blbost !

#102 Re: Re: Re: ... pan ateista nemá rád otylé, asi jen vyzáblé !?

2015-11-23 19:58

#99: Luba - Re: Re: ... pan ateista nemá rád otylé, asi jen vyzáblé !? 

... agresivita je to u toho pana ateisty, kterej zdůrazňuje, zmiňuje otylost ! ... a moje reakce (u níž se udivujete, nač ta agresivita = jen poukazuje na ubohost takových argumentů, jako používat vzhledy, váhy, podoby, a pod.) což je asi mimo Vaše chápání!?

Nepřipadá Vám argumentovat vzhledem a váhou, jako svinsky podlé a nízké, k čemuž, jak je vidno jste se také Vy propůjčil !

a tak dále

#103 Re: Re: Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !?

2015-11-23 20:00

#101: Luba - Re: Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !? 

... tak je pěkně vítejte, aby byli mezi námi, a aby jich tu bylo hodně, a pak se možná začnete bát !? Hlavně dále ve Vaší škodolibé radosti pokračujte !

Luba

#104 Re: Re:

2015-11-23 20:02

#68: - Re:  

 Vy neumíte číst? Nebo neumíte číst s porozuměním? Kde jsem, prosím Vás, srovnával Turecko s Českou republikou? Svěřil jsem se Vám se svou domněnkou, že Duka touží rekatolizovat naši republiku podobně, jako Erdogan úspěšně islamizuje Kemalem kdysi laicizované Turecko. Náboženství do škol a zdravotnictví nepatří. Jsme sekulární země s odlukou církve od státu. Náboženství je osobní volbou a věcí věřících. Církve ať žijí z příspěvků svých podporovatelů, jako katolíci ve Francii. Nikoli z prodeje a pronájmu realit, které jim nikdy v úplnosti nepatřily.    

Luba

#105 Re: Re: ateismus jako opium lidstva

2015-11-23 20:16

#73: trochu ironicky myšleno - Re: ateismus jako opium lidstva 

 Ano. Katoličtí podvodníci si statistiky o věřících rádi vylepšují, a tvrdí, že i ateisté jsou vlastně také věřící. Jistě - i já něčemu věřím, a věřím v něco. Mám své ideály. Ovšem v Boha a jeho bůžky či přímluvce nevěřím. Mimochodem - islám je přece jen evolučně výše, než křesťanství, ve kterém přežívají pohanské kulty v podobě eucharistie, trojjediného boha a četných svatých a blahoslavených. Muslimové žádné modlářství a sběr starých kostí neuznávají, a soustřeďují se na tělocvik 5x denně, plození a výchovu dětí, a na obětavou pomoc svým bratřím a sestrám ve víře. Jsem ovšem ateista tolerantní, nikoli antiteista. Rád navštěvuji např. přednášky theologů, protože dějiny náboženství považuji za dějiny lidské stupidity, což je velmi zajímavá dějepravná disciplína. Z psychologického hlediska. Záchvaty antiteismu mě posednou, když slyším lhát pana Duku, nebo když ho vidím, jak kropenkou vykrápí zbraně našich bojovníků v Afghánistánu, či předražený multifunkční operační sál IKEMu a jiné tunely. Posledně to byl tunel Blanka.    

Luba

#106 Re: Re:

2015-11-23 20:26

#76: - Re:  

 Jirko, děkuji Vám za uznání :)

Dle mého názoru pan Duka zneužívá svého postavení a své nekritizovatelnosti, a do světa pouští informace, o kterých doufá, že si je nikdo nebude ověřovat. Onehdy např. vysvětloval rozdíl mezi islámem a křesťanstvím tím, že prý pro křesťany je Bůh milující otec, kdežto ve vztahu k muslimům má Alláh postavení otrokáře. Přitom Bůh muslimů a křesťanů je týž. Jde o milujícího Otce, který od svých dětí vyžaduje poslušnost. Co se týče toho otrokáře - ve staročeštině "otrok" = výrostek mužského pohlaví. Ve slovinštině "otrok" = dítě.    


Anonymous

#107 web

2015-11-23 21:01

Web se zpravodajstvím bez nenávisti, vhodný pro všechny lidi dobré vůle: ZDE


Nepřihlášený uživatel

#108

2015-11-23 21:41

Dříve či později dojdou obyvatelé Evropských států k naprosto stejným závěrům, jako už dávno 80% obyvatel Českého státu  (tedy ta bystřejší část lidí nezatížená ideologií "Nekritického humanismu") v čele s proklínaným osvíceným panem rezidentem Milošem Zemanem. Dojde jim, že geograficky malé území Evropy nemůže pojmout všechnu bídu světa, aniž by se sama stala bídou zmítanou válečnou zónou. Rád bych podotkl, že se nejedná o nějaké hnědnutí národa, nejedná se ani o xenofobii, rasismus či sklony k fašismu, jak je nám sluníčkářskou elitou stále podsouváno - jedná se o normální zdravý lidský rozum, podložený velmi vysokou informovaností Českého obyvatelstva, které díky svým staletým zkušenostem s diktaturami a ideologiemi všeho druhu je podstatně oddolnější vůči manipulaci než ostatní západní Evropské národy.

Realista

#109 Re: Re: Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !?

2015-11-23 22:13

#101: Luba - Re: Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !? 

 Právě za to, že jich zde máme zatím "jenom" 20 000, máme být rádi a snažit se udržet status quo. To ale nejde se sluníčkovými dementy typu Dienstbier, který by jich v prvním roce pobral 15 000, nebo vyšinutý Kohout, nýmand, co se vydává za univerzitního profesora, který by jich pobral rovnou milion. Ale co není, může snadno být. Když byly v Bruselu nedávno protlačeny povinné kvóty na přerozdělení 160 000 imigrantů, připadlo na nás cca 4 500. Někdo si může říct, to není tak vysoké číslo, tenhle počet bez problémů zvládneme. Jenže!! To je jen pouhý začátek. Pokud se schválí povinné trvalé kvóty, aby EU měla pravomoc přerozdělovat imigranty kdykoliv v budoucnu. Kvóta pro ČR činí nějaké 3%. Počet bude neustále navyšován spolu s počty imigrantů valících se do Evropy. Těch jen letos bude podle odhadů milion a půl a příští roky, pokud něco razantně nepodnikneme, ještě více. Jednoduchou matematikou se dostaneme na desetitisíce (po slučování rodin, na něž mají imigranti právo, ještě násobky) každý rok. Doteď jsme byli masové imigraci, s jakou se potýká celá západní Evropa, ušetřeni, tímto tempem však za chvíli doženeme západní země, kde muslimové tvoří paralelní společnost, jakési bující podhoubí, které je pozvolna sžírá. Strach je tedy na místě a je jen na nás, zda na vládu demonstracemi a petičními akcemi vyvineme takový tlak, aby neuhnula a nepodvolila se nátlaku Bruselu jako naposledy Polsko.


Nepřihlášený uživatel

#110

2015-11-23 22:21

Prý Duka poškozuje v české společnosti obraz křesťanství jako celku. Pche. Právě naopak. Křesťanství v očích drtivé většiny národa očerňujete vy islámofilní aktivisté! Většina Česka je na straně Zemana, ne Štampachů, Halíků, Dienstbierů, Schwarzenbergů a jiných pochybných dobroserů..


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Pod touto peticí nebyl mimo iniciátorů !!! ani jeden !!! podpis

2015-11-23 22:24

#60: - Pod touto peticí nebyl mimo iniciátorů !!! ani jeden !!! podpis 

 Pochopitelně, že úspěch podobných pravdoláskařských bludů jako je tenhle dopis závisí na mediální podpoře. Jinak by po té skupince mravokárných tragédů ani čokl neštěkl.

Václav

#112

2015-11-23 22:56

JSEM PŘESVĚDČENÝ, ŽE NIKDO Z TĚCHTO INICIÁTORŮ (SLUNÍČKÁŘŮ) NIKDY NEČETL KORÁN A SPISY S NÍM SOUVISEJÍCÍ. ISLÁM NENÍ NÁBOŽENSTVÍ, ALE IDEOLOGIE, KTERÁ ZAHRNUJE I POLITICKÝ SYSTÉM. JE TO PODOBNÁ LEŽ, JAKO KDYBY NÁM CHTĚL NĚKDO TVRDIT, ŽE HOMOSEXUÁLNÍ SŇATEK JE ROVEN HETEROSEXUÁLNÍMU.

DOPORUČUJI PROSTUDOVAT SI PODROBNĚ CELOU HISTORII ISLÁMU NA ONĚCH 14. STOLETÍ A PŘEDEVŠÍM KDO BYL MOHAMED A JAKÝ ŽIVOT ŽIL.

NAVÍC KORÁN MLUVÍ O TOM, ŽE JEŽÍŠ KRISTUS NEBYL UKŘIŽOVÁN. TVRDÍ, ŽE SI TUTO SKUTEČNOST KŘESŤANÉ VYMYSLELI.

SKUTEČNÍ UTEČENCI NEMAJÍ ŠANCI SE DO EVROPY DOSTAT, TI KTEŘÍ UTÍKAJÍ DO EVROPY NEJSOU UTEČENCI, ALE IMIGRANTI A TO JE VELMI ZÁSADNÍ ROZDÍL.

 


Nepřihlášený uživatel

#113

2015-11-24 00:02

Poněkolikáté musím napsat: Dominik kardinál Duka je pro mě velkým zklamáním. Od svého nástupu neomylně stál na straně těch, kteří zneužívali svoji moc, proti těm, kteří tím byli zasaženi. Zezačátku se ho lidi v mém okolí zastávali. Postupně odpadali, poslední to vzdal v úterý. Takže vlastně děkuji Monsignorovi za jeho poslední krok, po kterém se u nás doma rozhostil smír a souznění. :)

Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Re: Východ či Západ

2015-11-24 00:50

#70: Co je lepší !? - Re: Východ či Západ 

 Ten posila do Evropy Assad a Putin. Evropa neposloucha,tak tu ma pres papuli....je treba si prestat idealizovat ruskeho medveda,pze je to bazilisek..))))

Jarda

#115 Dotaz pro podepisijící pod petici ???

2015-11-24 06:50

Říká Vám něco  verš z Bible ????

1 Tim 2,1-2

1 Především prosím, aby se konaly prosby, modlitby, přímluvy a díkůvzdání za všechny lidi,

2 za krále i za všechny vysoko postavené, abychom mohli vést klidný a pokojný život ve vší zbožnosti a počestnosti.


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Dotaz pro podepisijící pod petici ???

2015-11-24 08:19

#115: Jarda - Dotaz pro podepisijící pod petici ??? 

 Myslim, ze tady je na miste spis uz tohle. Modleni uz bylo dost, ted je treba se ozvat.

 

"Co je vam malo vypasat nejlepsi pastvu! Proc zbytek pastvy zaslapavate nohama? Pijete nejcistsi vodu, proc tu ostatni nohama kalite? A moje ovce se maji past na tom, co jste nohama zaslapali, a pit to, co jste nohama zkalili?" (Ez, 34, 18-19) a jeste jeden: "Beda pastyrum Izraele, kteri pasou sami sebe. Coz pastyri nemaji past ovce? Pojidate tuk, oblekate se vlnou, porazite vykrmene, ale ovce nepasete. Neduzive jste neposilili, nemocnou jste nelecili, polamanou jste neovazali, zabehlou jste neprivedli nazpet, po ztracene jste nepatrali, panovali jste nad nimi nasilne a surove. Jsou rozptylene, jsou bez pastyre, staly se potravou veskere polni zveri a zustavaji rozptyleny po cele zemi a neni, kdo by je hledal, kdo by po nich patral." (Ez, 34, 2-6)


Nepřihlášený uživatel

#117 Re: Dotaz pro podepisijící pod petici ???

2015-11-24 08:57

#115: Jarda - Dotaz pro podepisijící pod petici ??? 

 Nemyslím, že by záměrem dopisu bylo kritizovat přímluvné modlitby a bohoslužby za státníky. To přece není samo o sobě špatná věc (byť by se týkala státníka, kterému, řekněme, někteří  tak úplně nefandíme :)).

Problematické jsou okolnosti, které tuto konkrétní bohoslužbu provázely, kontext, do kterého byla zasazena.  I když věřím tomu, že nebylo úmyslem p.arcibiskupa podpořit nenávist, která poslední dobou narůstá mezi (námi) křesťany, bohužel napomohl tomu, aby jeho jednání bylo tímto směrem vykládáno. A přestože respektuji význam jeho úřadu a (stejně, jako u kohokoli jiného) už vůbec nemám právo hodnotit jeho víru, neznamená to, že jako katolík nemohu nesouhlasit s jednáním, které se, jako veřejný projev církevního představitele, stalo veřejným projevem katolické církve, jejíž jsem součástí.

Miloš Hlávka

#118 Re: Čau instituciovaní pobožní

2015-11-24 09:27

#1: Antonín Dvořák - Čau instituciovaní pobožní 

Myslím, že jsem přinejmenším proti některým činům G. W. Bushe demonstroval - vzpomínám si na asi dvě či tři demonstrace proti tehdy chystané invazi do Iráku, ještě předtím (a z této akce mi doma ještě visí plakátek) i proti vpádu do Afghánistánu (takže zde mám i datum: pátek 19. října 2001). Dokonce si vzpomínám i na demonstraci proti "humanitárnímu bombardování" Jugoslávie (narychlo svolaná demonstrace 26. března 1999, dva dny po začátku oné "humanitární operace") - což se ovšem konalo už za Bushova předchůdce Billa Clintona. A mám pocit, že jsem byl i na nějaké demonstraci proti návštěvě G. W. Bushe v Praze.

A aby mě někdo nepodezíral, že jsem jednostranně protiamerický, dodávám, že jsem se účastnil i dvou demonstrací proti válce v Čečně, že podporuji vyvěšování tibetské vlajky a občas podepisuji petice stran porušování lidských práv kdekoli na světě - ať na Rusi, na Ukrajině, v Íránu, Saúdské Arábii, na Guantánamu či kdekoli jinde. Padni komu padni - možná ne vždy se "trefím", ale aspoň se snažím.

Stačí, ctěný maestro z Vysoké u Příbrami?

Jirka Kon.

#119 Pravdoláslaři???

2015-11-24 09:42

Zaplať Pán Bůh, že se u nás najde ještě dost slušných lidí, kteří dokáží svobodně vyjádřit svůj nesouhlas s chováním, které se moc s představitelem "církve odloučené od státu" neslučuje. (Téměř 800 podpisů za dva dny dává naději, že nejsme ztracený národ :-) Pan kardinál přece musel vidět, kdo pod podiem stál.
Co mě ale fascinuje, jak se v téměř v každé podobné diskusi množství našich nenávisti plných spoluobčanů snaží někoho nálepkovat, například pojmem "pravdoláskaři". To Vám opravdu tak vadí, že někdo hlásá pravdu a lásku??? Zamyslete se trochu nad tím, co píšete.

Miloš Hlávka

#120 Re:

2015-11-24 09:43

#108: -  

S tím, že " geograficky malé území Evropy nemůže pojmout všechnu bídu světa," souhlasím. Hledejme však nikoli to, jak těm proudům uprchlíků bránit v cestě do Evropy (chceme-li mít např. svobodu cestování, nesmíme ji upírat jiným), ale spíš dělat aspoň něco pro to, aby tito lidé neměli důvody ze svých domovů prchat (a sem mohli jezdit "jen" na rekreaci a rádi se vraceli zpátky).

Hned se to nepodaří, ale nezačneme-li, nepodaří se to vůbec a tato civilizace skončí.

P.S. Pokud bych měl soudit podle některých hoaxů, které mi občas přicházejí do e-mailové schránky, musel bych o tom "zdravém lidském rozumu, podloženém velmi vysokou informovaností Českého obyvatelstva" pochybovat ještě více, než jak činím nyní. Mimochodem "české obyvatelstvo" se správně píše s malým "č", nestojí-li na začátku věty, podobně "evropské státy".

Antonín Dvořák

#121 Re: Re: Čau instituciovaní pobožní

2015-11-24 09:51

#118: Miloš Hlávka - Re: Čau instituciovaní pobožní 

 Nevím proč mi říkáte maestro z Vysoké u Příbrami, ale můj dotaz nebyl mířen na Vás, jednoho z posledních podepsaných, ale na  zakladatele petice - a to pokud možno všechny :-)

Antonín Dvořák

#122 Re: Re:

2015-11-24 09:54

#120: Miloš Hlávka - Re:  

 ano, ale to přesně říká Zeman, a nic se s tím zatím nedělá a imigranti už proudí a čím více budeme vstřícní, tím více jich proudit bude, to je snad jasné! A tudy cesta opravdu nevede, jakkoliv někteří jsou opravdu ve zlé situaci. A právě havloidi či jinak nazvané proamerické kruhy vždy, včetně např. Pánka z člověka v tísni velice silně podporovali americké rozvratné vojenské akce, které situaci téměř vždy zásadně zhoršují.

Antonín Dvořák

#123 Re: Pravdoláslaři???

2015-11-24 09:56

#119: Jirka Kon. - Pravdoláslaři??? 

 800 podpisů za dva dny? Už na začátku jste dostaly mediální injekci, kterou většina petic nemá, petice proti sobotkovi nasbírala myslím také za 2 dny, přes tisíc podpisů a tuto podporu v médiích neměla, je mi líto :)


Nepřihlášený uživatel

#124 Re: Re: Re: Východ či Západ

2015-11-24 09:58

#114: - Re: Re: Východ či Západ 

 Jasně. Hlavně že válka v Sýrii už trvá pět let, ale utečenci ztama začali prchat až poslední rok, co došlo k expanzi IS. Mimoto mnoho bojovníků té slavné západem podporované opozice s výcvikem a výzbrojí USA přeběhlo k IS.


Nepřihlášený uživatel

#125

2015-11-24 10:05

Hele katolíci. Starejte se raději o to, abyste se zbavili všech pedofilů ve vašich řadách. Jo ahá, to proto vám tak konvenuje islám, ta xenofobní snůška nesmyslů pedofilního proroka. Už mi to došlo.