Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Quoted post

Miloš Hlávka

#120 Re:

2015-11-24 09:43

#108: -  

S tím, že " geograficky malé území Evropy nemůže pojmout všechnu bídu světa," souhlasím. Hledejme však nikoli to, jak těm proudům uprchlíků bránit v cestě do Evropy (chceme-li mít např. svobodu cestování, nesmíme ji upírat jiným), ale spíš dělat aspoň něco pro to, aby tito lidé neměli důvody ze svých domovů prchat (a sem mohli jezdit "jen" na rekreaci a rádi se vraceli zpátky).

Hned se to nepodaří, ale nezačneme-li, nepodaří se to vůbec a tato civilizace skončí.

P.S. Pokud bych měl soudit podle některých hoaxů, které mi občas přicházejí do e-mailové schránky, musel bych o tom "zdravém lidském rozumu, podloženém velmi vysokou informovaností Českého obyvatelstva" pochybovat ještě více, než jak činím nyní. Mimochodem "české obyvatelstvo" se správně píše s malým "č", nestojí-li na začátku věty, podobně "evropské státy".

Odpovědi

Antonín Dvořák

#122 Re: Re:

2015-11-24 09:54:47

#120: Miloš Hlávka - Re:  

 ano, ale to přesně říká Zeman, a nic se s tím zatím nedělá a imigranti už proudí a čím více budeme vstřícní, tím více jich proudit bude, to je snad jasné! A tudy cesta opravdu nevede, jakkoliv někteří jsou opravdu ve zlé situaci. A právě havloidi či jinak nazvané proamerické kruhy vždy, včetně např. Pánka z člověka v tísni velice silně podporovali americké rozvratné vojenské akce, které situaci téměř vždy zásadně zhoršují.